За ПАП 3 - 2 тема

• 119 125
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
На мен никакъв антибиотик не ми изписаха и аз съм чувала, че на някои изписват Ципрофлоксацин.  А всъщност за какво го изписват, някой знае ли? Аз имам кървене и не знам от упойката ли е, но ми се изгуби гласа. Съвсем присипнах и ми е сухо гърлото.

# 61
на мен сестрите тогава ми казаха, че доктора изписвал антибиотик на млади не раждали жени, за да не се получи някава инфикция, след операцията ,т.е презастрахова се, докато на по-  възрастни раждали пациентки не изписвал антибиотик!

# 62
на мен сестрите тогава ми казаха, че доктора изписвал антибиотик на млади не раждали жени, за да не се получи някава инфикция, след операцията ,т.е презастрахова се, докато на по-  възрастни раждали пациентки не изписвал антибиотик!

Аз също не съм раждала, но може всичко да е индивидуално и да се препоръчва антибиотик при конизация със скалпел, не знам.
Пожелавам на всички, незвисимо по какъв метод им е правена конизацията да се възстановят без проблеми! 

# 63
Здравейте. Днес и аз получих резултат от цитонамазка ПАП 3А-Б. В паника съм....  Sad
Веднага си запазих час при друг лекар за втора цитонамазка, да видим там какво ще покажат резултатие. Много ми е криво, изчетох темата наполовна, но горе-долу ми стана ясно, че ме очакват доста процедури и прегледи. Ще ги изтърпя, но се моля да не се окаже най-страшното...
Последният път когато си правих цитонамазка беше преди точно 1 година, беше в нормите, ако не се лъжа ПАП 2. Тогава си сложих спирала Мирена. Имам тягостното усещане, че точно тази спирала нещо е `прецакала` работата и съм решила, че ще я махам още другата седмица.

Момичета, пожелайте ми кураж и добри резултати, защото ще се побъркам от притеснение....  Sad

# 64
      Ал пожелавам ти ги от сърце! Успокой се, не се настройвай предварително  и вземи си направи и преглед с колпоскоп. Стискам палци  fingerscrossed

# 65
Момичета, не съм писала отдавна и като отидох на старата тема си помислих, че съм забравила как се пише Laughing После разбрах, че темата е затворена Blush
Та накратко. Днес ми беше конизацията;) - щом пиша, значи съм жива  Laughing Laughing Трябваше да е на 23.01., но цикъла не ми беше свършил и го отложихме. Не усетих нищо, самата манипулация е била за около 10 мин., направена със скалпел. Не помня нищо, заспах, беше с пълна упойка, но с краткотрайно действие. Докторът каза, че имам 1 шевче, с органчни конци, нямам никакво кървене, само леко зацапване на превръзката (засега). Нямам тампонада, нямам никакви болки. Пуснаха ме да си ходя към 5 ч. Минали са само 10 часа, все още много ми се спи Tired Каза, че не е рязал дълбоко, все пак не съм раждала. Сега ще чакаме резултата - 30-40 дни - ужас!!! Ако някой иска да ме пита нещо - на разположение съм;))) Успех на всички и много здраве  bouquet  bouquet  bouquet

# 66

Аз също не съм раждала, но може всичко да е индивидуално и да се препоръчва антибиотик при конизация със скалпел, не знам.
Пожелавам на всички, незвисимо по какъв метод им е правена конизацията да се възстановят без проблеми! 

На мен ми изписаха пеницилин...

# 67
      Ал пожелавам ти ги от сърце! Успокой се, не се настройвай предварително  и вземи си направи и преглед с колпоскоп. Стискам палци  fingerscrossed

Благодаря, дано всичко е наред. Още в понеделник ще ме гледат на колпоскоп. В сряда запазих час при друг лекар. Все се надявам да е объркано нещо в изследавенто....  Confused

Каже при кои лекари ходите и ползвате ли направления? Какво се покрива и какво не се покрива от здравната каса? Джипито ми каза, че ще ми даде направление в понеделник, но не знам накъде да тръгна. Към МД или онкологията... честно казано не съм фен на онкологията и спомените ми от д-р Стефан Иванов са повече от ужасни....

# 68

Каже при кои лекари ходите и ползвате ли направления? Какво се покрива и какво не се покрива от здравната каса? Джипито ми каза, че ще ми даде направление в понеделник, но не знам накъде да тръгна. Към МД или онкологията... честно казано не съм фен на онкологията и спомените ми от д-р Стефан Иванов са повече от ужасни....

Аз бих ти препоръчала, д-р Божидар Славчев от МД. Аз ходя в частния му кабинет, не виждам шанс да се вредя в МД. Той ме оперира по ЗК. Много е добър и е онколог.  Peace

# 69
Професор Илко Карагьозов (Майчин дом и Токуда) - първият преглед платен, защото иначе няма часове за 3 месеца напред, но след това каквото и да се наложи да ти прави, ще е по ЗК.

# 70
Здравейте и от мен момичета!Отдавна не съм писала и влизала в този подфорум и със съжаление констатирам,че новодошлите с подобни проблеми не секват,очевидно тези неприятности са,ако не безконечни,поне дълги и в напрегнато очакване.Ето,аз писах в тази тема почти близо 2 години и моята одисея за жалост продължава...Накратко,направиха ми конизация преди 2 години,от тогава цитонамазките са задоволителни,макар лекарката да настоява за бебе,понеже не съм раждала ,а след конизация е хубаво да се правят опити,понеже след време може да се получи рецидив.След поредната цитонамазка,която е с резултат PAP I,лекарката реши да направим и типизация,понеже при мен имаше и HPV.Резултата показа 45-ти щам-високорисков е,за съжаление...След консултация с нея реши,че и партньора трябва да се изследва,както и да започне съвместно лечение-щамът трябвало да се елиминира,попитах как,каза с ударно лечение с имуностимулатори.Моля ви,момичета,ако някоя от вас вече е минала по този път,споделете как е протекло лечението ви и въобще възможно ли е вируса да се притъпи,при положение ,че той живее в тялото на човек доживот?Благодаря ви предварително,много здраве,позитивни новини и резултати!!!

# 71

На мен ми изписаха пеницилин...

BBB74, може всичко да е по преценка на лекаря. А и на теб до колкото разбрах са ти правили конизация по стандартния начин със скалпел.
А какви са тези 30-40 дни чакане на резултат???!!! При мен резултатът от хистологията излезе след седмица.

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 13:22 от M_A_R_Y

# 72
Здравейте и от мен момичета!Отдавна не съм писала и влизала в този подфорум и със съжаление констатирам,че новодошлите с подобни проблеми не секват,очевидно тези неприятности са,ако не безконечни,поне дълги и в напрегнато очакване.Ето,аз писах в тази тема почти близо 2 години и моята одисея за жалост продължава...Накратко,направиха ми конизация преди 2 години,от тогава цитонамазките са задоволителни,макар лекарката да настоява за бебе,понеже не съм раждала ,а след конизация е хубаво да се правят опити,понеже след време може да се получи рецидив.След поредната цитонамазка,която е с резултат PAP I,лекарката реши да направим и типизация,понеже при мен имаше и HPV.Резултата показа 45-ти щам-високорисков е,за съжаление...След консултация с нея реши,че и партньора трябва да се изследва,както и да започне съвместно лечение-щамът трябвало да се елиминира,попитах как,каза с ударно лечение с имуностимулатори.Моля ви,момичета,ако някоя от вас вече е минала по този път,споделете как е протекло лечението ви и въобще възможно ли е вируса да се притъпи,при положение ,че той живее в тялото на човек доживот?Благодаря ви предварително,много здраве,позитивни новини и резултати!!!

Julia_21, твоята лекарка обясни ли ти как се изледват мъжете за HPV? Защото аз до колкото съм запозната при мъжете май няма начин да се изследва. Аз в момента чакам резултати от една лаборатория за типизация на вируса. И там в техния сайт подробно е описано за всяко изледване какъв материал се взема и т.н. Например за типизация на HPV пише при жените се носи влагалищен секрет, но в графата за мъже има само едно тире - все едно, че не може да се изследва. Не знам може в други лаборатории да изследват.
Мен също ме интересува този въпрос. Така, че някой ако знае нещо за това възможно ли е и къде се прави типизация на HPV при мъжете, нека пише.

# 73
Да,мисля че каза,че секретът се взима от каналчето на уретрата,бях доста притеснена и не асимилирах добре,но имам информация,че и в други случаи партньорът бива изследван,предполагам е от типа на микробиологичните изследвания както се правят Rolling EyesИзследванията се дават в Центъра по заразни и паразитни болести,доцент Кълвачев...Не знам,много ме притеснява този щам,който е минал по пътя на лечението и потискането му,нека сподели!

# 74
  • София
момичета, още съм в потрес, писах и в миналата тема, че очаквам резултат от биопсия при цитонамазка ІІ-ІІІа група от раничка и ІІ група от канала. не очаквах нещо лошо, разбира се при такава цитонамазка и по думите на гинеколожката ми съвсем миниатюрна зона за третиране. но какво излезе във вторник от биопсията: "Хроничен цервицит, папиломитозен ивамозен /не съм убедена за думичката/ епител, огнище с тежка дисплазия." - това е от лабораторията в Майчин дом - д-р Майхарт.
добре, разбрах резултата, че се касае за ІІІ група дисплазия, че положението е сериозно, уточнихме конизация за другата седмица, ревах, притеснявах се, не спах, не ядох 2 дни...не разбирах как аз, с редовните цитонамазки, с горена преди 3 г. раничка и уж ликвидиран проблем...с хубавата цитонамазка, не можех да си намеря място как се случи толкова бързо.
и тази сутрин една моя колежка и приятелка препатила толкова от грешни изследвания ми пусна мухата...иди пак, занеси го другаде, в Онкологията са най-добрите. и обадих се аз на гинеколожката, упъти ме откъде в лабораторията да взема биопсията, ходих, взех го, веднага го занесохме в Онкологията. там бяха толкова мили и любезни, веднага жената на рецепцията прояви съчувствие, качи ме горе при патолога д-р Христов, той взе стъкълцето и много подробно го огледа. и какво мислите заключи човека - "моето момиче, ти нямаш трета степен дисплазия, ти нямаш дори втора, нито първа степен, ти изобщо нямаш дисплазия." оттам-насетне много ми говори човека, все много по-добри неща, от колкото и в мечтите си представях. имам съвсем малък кондилом, него са объркали за ерозия, нямам ерозия...шийката ми изглежда в този участък точно като на жена, която е раждала нормално и е в полова зрялост...направи сравнение с цъфнало цвете Mr. Green...този епител те са помислили за ерозивен и с тежка дисплазия. е, не бил, категоричен беше човека.
ето какво написа той като заключение: "Материал от порцио и ендоцервикс - островърх кондилом на многослойния плосък епител на огнището и в транзиторната зона. хроничен ендоцерцивит. дисплазия не се установява. за клинично и цитологично проследяване."
той препоръчва да не правя конизация, да не горя дори, защото това повече щяло да навреди, отколкото да помогне. препоръчва още една цитонамазка дълбоко от канала и типизация на вируса. а след това консервативно лечение на кондилома. каза така, че има 4 много опасни вируса, които трябва да следя и ако не е някой от тях да си свиркам и да си правя цитонамазки само.
сега съм в потрес...3 дни не бях на тоя свят, молех се с конизацията да изчистим всичко, а сега...?!
казах му, че нямам търпение да ликвидирам проблема, защото искаме второ бебе, но се притеснявам да не се развие с пълна сила когато забременея, а той ми каза нещо учудващо - препоръча ми забременяване, каза, че неоплазиите се повлияват много добре от него.
на излизане моята приятелка срещна нейна позната, която 22 години работи там и каза, че д-р Христов е човекът патолог с главно П., че най-заплетените случаи решава той. не знам късмет ли имах днес, чудо ли стана, има нещо горе, което ме пази, но знам, че трябва да съм много благодарна.
утре отивам при гинеколожката ми да решим заедно какво ще правим.
момичета, не вярвайте никога на 1 резултат от биопсията!!!

Общи условия

Активация на акаунт