За ПАП 3 - 2 тема

• 119 114
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета, направих цитонамазка и резултатът е 3А-предлагат ми конизация или сепарирано пробно абразио, моля пишете нещо по темата-за второто не съм чувала нищо. Притеснена съм, защото съм на 36 години и не съм раждала. Благодаря ви предварително.

# 211
  • Димитровград
Ами на мен ми предстои конизация,резултата от цитонамазката беше 3Д.

# 212
Здравейте момичета, направих цитонамазка и резултатът е 3А-предлагат ми конизация или сепарирано пробно абразио, моля пишете нещо по темата-за второто не съм чувала нищо. Притеснена съм, защото съм на 36 години и не съм раждала. Благодаря ви предварително.
А какви са ти другите резултати:биопсия,колпоскоп?Аз бях с ПАП 3А/Д и ми направиха електрическа примка,защото биопсията показа папиломатоза,умерена дисплазия,причинена от ЧПВ 16.Тоест,нещата бяха повърхностни и можахме да използваме примката,като по-щадящ тип конизацио.Направиха ми и абразио на канала на матката,за да се види има ли там изменения.Правиха ми манипулацията юли миналата година,сега всичко е ок,двете контролни цитонамазки,на 3 и 6 месеца след примката,показаха ПАП 2 ,без изменения на колпоскопа.

# 213
  • Димитровград
Деси,сигурно си писала какво се случва при конизация,и на мен това ми предстои,ти при кой се оперира?

# 214
Деси,сигурно си писала какво се случва при конизация,и на мен това ми предстои,ти при кой се оперира?
Оперира ме др.Ганчева в МБАЛ Доверие.Да ,писала съм какво се случва:

/копирам си пост/

...Електриеската примка ми я правиха на 12.07 в клиника ДОВЕРИЕ.Направи ми я моята лекуваща лекарка-др.Ганчева.Тя е гинеколог-онколог в Онкологията.При мен, два месеца след горене на видима раничка /от друг лекар,на 20.12.06/ се появи кървене след секс.Отидех при Ганчева,зашото ми я препоръча момиче от форума,а моят лекар не подходи сериозно към оплакванията ми.От ПАП 2,ПАП2-3,бях минала на ПАП 3а/д.След преглед с колпоскоп,биопсия и вирусологично изследване,се оказа,че имам папиломатоза,умерена дисплазия,причинена от ЧПВ 16.Имах 3 полипа,които бяха повърхностни.Затова др.Ганчева препоръчаа ел.примка.Тъй като тя не разполага с тази апаратура в йабинета си,ме насочи към Онкологията или Доверие.Избрах Доверие,защото за раковата се  чака много.Много съм доволна от клиниката.Направиха ми я с пъла упойка Диприван.Тя е много лека упойка,лесно и приятно се излиза от нея.Лекарите я използват за такива леки операции.По принцип това,което съм чела за манипулацията е,че се прави на място,в кабинета,с местна упойка.По преценка на лекаря и желание на пациента се прилага пълна.При мен имаше изрязване на 3 полипа и абразио на канала на шийката на матката.Може би има някаква зависимост.След операцията,която продължи 15-20 мин,се чувствах супер,нямаше болка или неразположение.Имах много слабо течение от кръв.То продължи около 20 дни,като в края се засили и може би да е бил цикъла,дошъл по-рано.Така и не разбрах.След примката ти слагат тампонада,коато махаш на следващия ден,както при биопсията.Мен не ме държаха да нощувам там,защото бях добре.Това пак е преценка на лекаря,казаха ми,че ако кървя повече и не се чувствам добре, е хубаво да остана да нощувам там.Около седмица се пазих да не вдигам тежко,почивах повечко,но освен лека болка ниско ,около яйчниците,друго не съм усетила.Месец не ползваш тампони,вани,басейни,море,секс.Пих антибиотик 5 дни превантивно Ципрофлоксацим,мисля беше.След месец бях на море.Хистологият потвърди резултата от биопсията.Първото ми изследване след операцията показа ПАП 2,февруари съм на второ контолно такова.Обасниха ми,че много жени ,след подобна интервенция,се оправят трайно.Дано е така.Ако има още нещо питай.в нета има доста инфо по въпроса,но на английски,все още в Бг,тази процедура е малко разпространена.Примка на английски е LETZ/LEEP
http://www.med.umich.edu/1libr/wha/wha_leep_crs.htm

# 215
  • Димитровград
Благодаря ти много,Деси!Сега вече знам точно какво ме чака,защото и аз съм пациент на Ганчева.Иначе най-много ме е страх от неизвестното!Благодаря ти пак!

# 216
Благодаря ти много,Деси!Сега вече знам точно какво ме чака,защото и аз съм пациент на Ганчева.Иначе най-много ме е страх от неизвестното!Благодаря ти пак!
Няма от какво да те е страх,Ганчева си знае работата?Кога ще те оперират и с какво точно?

# 217
  • Димитровград
Ами след като ми дойде цикъла ще и се обадя да се уточним и ще напиша.

# 218

А какви са ти другите резултати:биопсия,колпоскоп?Аз бях с ПАП 3А/Д и ми направиха електрическа примка,защото биопсията показа папиломатоза,умерена дисплазия,причинена от ЧПВ 16.Тоест,нещата бяха повърхностни и можахме да използваме примката,като по-щадящ тип конизацио.Направиха ми и абразио на канала на матката,за да се види има ли там изменения.Правиха ми манипулацията юли миналата година,сега всичко е ок,двете контролни цитонамазки,на 3 и 6 месеца след примката,показаха ПАП 2 ,без изменения на колпоскопа.

Здравейте отново, гледана съм два пъти с колпоскоп, но нямам резултат, лекарят твърдеше че няма нищо притеснително и не била необходима биопсия, но ми направи цитонамазка, и резултатът за трети път беше ПАП 3А.Тогава излезе със становище за конизация или първо сепарирано пробно образио-счита че не се вижда нищо в порциото, а проблемът идвал от канала. На цитото е отбелязано атипични клетки, съответстващи на ЦИН-лека степен при леко възпаление в порциото и канала. Освен това  е отметнато плоскоклетъчни интраепителни лезии-нискостепенни цинI. При порциото-повърхностни и интермедиерни плоски клетки, пръснати с лека дискариоза и койлоцитоза, малки и средни групи от неутрофии. Канал: целвикални клетки, единични метапластични и плоски клетки, малки и средни групи от неутрофили, еритроцити. Не ми е отметнато за свързано с вирус. Каза че притеснението идва от канала а от там не можело да се вземе проба за биопсия. Моля за съвет.Моля посъветвайте ме за добър гинеколог онколог в софия?
Благодаря

# 219
Деси, отскоро съм тук и не съм наясно още с работата и начина на писане във форума, моля за извинение, не цитирах добре.

# 220

Каже при кои лекари ходите и ползвате ли направления? Какво се покрива и какво не се покрива от здравната каса? Джипито ми каза, че ще ми даде направление в понеделник, но не знам накъде да тръгна. Към МД или онкологията... честно казано не съм фен на онкологията и спомените ми от д-р Стефан Иванов са повече от ужасни....

Аз бих ти препоръчала, д-р Божидар Славчев от МД. Аз ходя в частния му кабинет, не виждам шанс да се вредя в МД. Той ме оперира по ЗК. Много е добър и е онколог.  Peace
==\\==\

# 221
  • София
Здравейте, преди бях писала по темата, сега пак съм притеснена.
Преди повече от 8 години горих ранички от ЧПВ тип 18(рисков). От тогава ходя на цитонамазки и 2-ри път са ме горили - имах бели петънца, които не били опасни, но все пак да ги махнем.
Сега прекарах 2-ра бременност, още имам лохии и не мога да отида на цито .
Последно бях 1-ва група.

Чудя се дали такива ранички могат да се появят отново и да са опасни? Не съм правила цито от 10 месеца.Дали за 10 месеца могат пак да са се появили? ooooh!

Има ли смисъл от теста http://www.hpv-bg.com/test.htm ?

Какво може да ги активизира отново?

Деси, с теб коментирах навремето. Радвам се,че вече си добре!

Благодаря!

# 222

И аз благодаря!  bouquet

ЧПВ може да се активира отново винаги и винаги наличието на атипиччни промени по лигавицата на шийката и канала й ,е нежелателно.Мен ме оперираха точно такива бели петънца,които бяха а папиломатоза от тип 16 ,с умерена дисплазия.Те се видяха след горенето на раничката.Може и преди да са били там,но тогава лекуващия лекар не благоволи да ме гледа на колпоскоп.Веднага щом има възможност си пусни цитонамазка,за да си преследиш състоянието.Организмът ти сам ще пребори вируса,ти само не му давай да вирее на воля,ако се е появил.Много здраве и честито бебче. Hug

# 223

Здравейте отново, гледана съм два пъти с колпоскоп, но нямам резултат, лекарят твърдеше че няма нищо притеснително и не била необходима биопсия, .Моля посъветвайте ме за добър гинеколог онколог в софия?
Благодаря
Може проблемът наистина да е в канала на шийката,на мен за сигурност ми направиха абразио там,за да се потвърди,че всичко около шийката е проверено.Не може ли да се направи пробно абразио на канала и да се види как са нещата,защо искат направо конизацио?Аз ходя при д-р Антоанета Ганчева от Онкологията в София.Ако искаш ще ти дам тел.и адрес,защото тя дава часове за 2-3 седмици напред.Ако й обясниш сложността на случая,може да те смести и по-рано.Вече приема и събота.При нея ходят доста жени от провинцията,така че е наясно как да процедира.

# 224
  • София

И аз благодаря!  bouquet

ЧПВ може да се активира отново винаги и винаги наличието на атипиччни промени по лигавицата на шийката и канала й ,е нежелателно.Мен ме оперираха точно такива бели петънца,които бяха а папиломатоза от тип 16 ,с умерена дисплазия.Те се видяха след горенето на раничката.Може и преди да са били там,но тогава лекуващия лекар не благоволи да ме гледа на колпоскоп.Веднага щом има възможност си пусни цитонамазка,за да си преследиш състоянието.Организмът ти сам ще пребори вируса,ти само не му давай да вирее на воля,ако се е появил.Много здраве и честито бебче. Hug
Благодаря ти!
Аз вече съм горена 2 пъти. От тогава съм ходила 1 път на колпоскоп преди 3 години -чисто. Преди 10 месеца цитонамазка - 1-ва група. Обаче не знам дали тя само е добър знак, защото тогава забременях и пропуснах колпоскопа. Дали за тези 10 месеца може да се развият много , ако са се активизирали гадините?

Аз си записах час за колпоскоп за 31. март при д-р Илия Карагьозов в Т окуда. Дали е добър?
(Преди ходех про др.Богословова в Шейново за колпоскопия.) За съжаление няма друг по-ранен час. Знаеш ли къде мога да отида при добър лекар за колпоскопия по-рано?
През бременността не посмях, за да не тръгне раждане от намесата в шийката. Сега съм пак "спеч " .Периодично изперквам на тази тема.

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 09:13 от Льонеберя

Общи условия

Активация на акаунт