Клюкините от нощта - 1

• 12 434
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Иса...и е така...и не е...мноооого е сложна нашата, ама много.Че съм се раздавала-така е.Прекомерно.Но съм виждала защо.Сега и той ми казва-за плочките примерно-ми да не си-сама си решила така...И това за кариерата и децата и прочее-вътрим все една плоча-"ти ми каза, че можеш, че ще се справим"Той за себе си знаеше от самото начало, че в 5 не мож си тръгне, за да е на това стъпало, което е в момента.Аз съм била казала, че мога.При нас така се стекоха обстоятелствата, че трябваше един по един да вършим важните неща-учение, кариера.Времето си тече обаче и настъпва един момент, когато си и в детеродна възраст все пак, стъпили сме си някак на краката и можем да "спрем" за малко.Т.е.-жената, която по дефолт остава с децата да спре.За някакъв период от време обаче.И тогава той остана сам.Ама в друг смисъл сам, аз не съм спряла за момент да мисля, но просто не съм намирала правилното решение на задачата, а и понякога се случва да не зависят от теб ужасно много неща...та-за много неща го разбирам, съгласна съм и съм осъзнала.Но той чак сега пък вижда моето.Дали не е късно-незнам.Дали имаме бъдеще-незнам.Аз знам, че не съм спряла да се боря, а щом го правя-виждам, или поне търся изход...

# 241
  • София
пенелопа, ама вие сте двама в лодката. Какво значи ти сама да се справиш? И еле пък да си на неговото ниво... Ми ако ти можеш и плочки да редиш и деца да отглеждаш и да си като него по отношение на кариерата - той е търтей тогава... Защото ето ти си поела домашното, значи е естествено в работата да не си му на равно. А ако иска да сте наравно - да поеме и той колкото теб.
А че ти вина имаш - имаш. Но ти е вината там, че си поемала всичко с усмивка и пренебрегвайки себе си. Вместо някои неща просто да му ги оставиш на него или пък като е толкова добър в кариерата си, значи изкарва много пари - значи неговия дял от домакинската работа да си го плати на някой да му го върши. Тогава и ти ще можеш като него и така...Все напред и нагоре.

Извинявай, че ти се меся толкова. Ама до някъде виждам себе си в теб и това вечено желание да се докажем, че можем, да не се оплачем, че ни тежи, че имаме нужда от помощ... и мъжът до нас си мисли, че песни си пеем, а ти плочки редиш.  ooooh!

Що се отнася до вас - осъзнай първо, МНОГО ТЕ МОЛЯ, че трябва да искаш помощ. Всеки път, когато можеш... Излиза за цигари: "Моля те, хвърли кофата." - ама с блага усмивка му го казваш. Ако откаже не се цупиш, но другия път пак така... Ако се нацупи - не се караш с него, а му се усмихваш. И така - подай това, гледай детето за 20 мин. ... малко по-малко. А като се оплаче колко е тежко: Ми тежко е и на теб ти е тежко - той кво си мисли.  Децата ви са общи - и това означава, че и двамата имате задължения към тях. Като ги правихте той не ти каза: "Ама аз съм до зачеването." нали?

И да знаеш - по себе си знам колко е трудно да се промениш в тази насока, особено когато са те възпитавали да си 'мъжко момиче'. Но сама си направих извода кои жени са добре в живота - тези дето вършат и мъжката работа или другите, дето като им се наложи да донесат 3 литрова бутилка от магазина и казват: 'Ох, не мога, това е тежко." И полагам усилия и се променям и колкото и да ми е несвойствено - не сменян крушките у дома вече аз. Ми не мога бе, жена съм - знам ли как се развива едната, па се завива другата Ау... все някой мъж се намира да го направи. 

# 242
Да, Иса...права си тук.Виждам всичко, повярвай ми.И не заради някакво доказване съм правила някак нещата.И именно това се опитвам поне-да го включа в ежедневието ни, да е пряк участник в него, защото това се загуби.А като не си участник-знаеш-спираш и някак да се вълнуваш и да те интересува.Ние загубихме много себе си в постоянните ни битки, много лоша шега ни изигра именно това, че сме сами.Ние загубихме нашите мигове, останахме без преживени Заедно неща.В началото-нямахме излишни за бавачка вечер, после, като проимахме-беше малко късно, но не фатално...но не уловихме момента и така...И после-за мен огромен напредък е това, че той осъзнава промяната си, защото той се промени, ок, но не към доброто и градивното.
Да видим...лодката казваш...да не вземем да я преобърнем.

# 243
  • София
Да видим...лодката казваш...да не вземем да я преобърнем.

Е, вие бая я поразклатихте...
Идеята ми е най-общо вместо да гребеш бясно, а той така ...лежерно. Седни ти отзад /че да не се виждаш много-много  Mr. Green/ и отпускай веслата лекинко. Хем дъх да си вземеш, хем и той да усети какво е да се гребе.

А ако пак влезете в синхрон всички тук ще ви се радваме най-искрено.  Hug

# 244
Еми то основното разминаване от там дойде, в упрека, че аз не греба, а го давам лежерно. Rolling EyesС идеята, че само той гребе.Моето сравнение тогава беше с локомотива, който тегли вагоните, но смисъла е същия, разбирам.Когато той стигна  в положение на локомотива се уплаши, че е завинаги.

# 245
  • София
Еми то основното разминаване от там дойде, в упрека, че аз не греба, а го давам лежерно. Rolling Eyes

Е, ние тук знаем много добре кой във вашата лодка го дава лежерно... Сега остава и той да го разбере.  Mr. Green

# 246
Да наруша приказката за лодките.
Бяхме на разходка. Времето е прекрасно и аз с кенгуруто и Ицко по главната. Ицко ме изкрънка да му купя карти Ю Ги О. 3 бр за 6 лв #Cussing out Ядохме пица, че да не готвя и така.
Да се оплача, че ми се скапа дивана в хола и трябва нов да купувам.

# 247
и аз днес избирах диван  #Crazy не избирах, ами мярнах един на някаква витрина, докато тичах от педиатърката към дома. нищо и никако, а такава цифра, дето отникъде не съм я бюджетирала, ама...няма как, просто е наложително.
уфффффффф!

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 21:58 от trayana

# 248
  • София
Сложих детето да спи и тази вечер няма да работя Simple Smile
На някой да му се говори с мен?

Да ви разсмея малко с моето зверче. Днес сутринта си намерих стика в леглото й. Отварям го и и виждам, че около половин санитиметър е изчегъртан с нокти. Будя я и питам какво го е направила да не го е яла.  #Crazy Не...мазала си 'краченцата'. А аз се чудех защо мирише на парфюм цялата...
Отивам тази вечер да я вадя от банята - що да видя  Shocked Отворила ми маската за коса на Р. Фюртерер и си маже тялото. Ама така хубаво се омазала, че не мога да я измия... остана си една мекичка такава. "Защо бе, Дари?" я питам - мажела се.  ooooh!

Обясних й аз, че има различни козметични продукти за различни части на тялото. Надявам се да ме е схванала малко поне.  Whistling

# 249
ей ме на!  bouquet подай тема!

П.С. и мойто вчера се беше "гримирало" с очна линия...по ританките. А как се наслаждава като й пиля ноктите, след като й ги изрежа (нали сега има всякакви глезни с детските комплектчета, барабар и бебешки пилички за нокти) - та моето отсега знае, че...ще ходи на маникюр! Като гледам, може и по природа да си дойде бозавичко, та може да мине и за натурално русо  Mr. Green

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 22:06 от trayana

# 250
Ха, Иса твоята щерка много я влече козметиката. Давай я за снаха, а пък аз я обуча. То пари в това няма, ама иначе и интересно. Flutter

# 251
Сиси, абе я препоръчай като най-видния професионалист в областта - с какво да мажа личицето на беборана, че ми се виждат сухи бузките ?

# 252
Иса, честита ти осъзнала се мома...аз съм по 2 LaughingГолямата ги действа тези неща, малката е наред, само да се осъзнае и тя.Обаче, аз щото не толерирам много, тя ми минава с номера-ама детски , бе, мамооо, аз детски искам.Та иска тя-дестки парфюм, детски лак и вся и всьо в детски вариант...не е проста.. LaughingИнак, купувам крем за ръце вече, за околоочен контур се въздържахме Crazy hahaha, обясних и, че бръчки скоро няма да има, след около 20 и кусур години-бива.Ма не пропусна да попита-е, а детски няма ли?Как така няма?/това въпрос към продавачката, впрочем!/И прочее женски работи, момичета... Hug

# 253
  • София
Сиси, първа кипра е тя. Дори детски парфюм има  Flutter
Но аз съм много против такива неща. Миналата година свеки й беше подарила детски гримове за Коледа. Първо вдигнах скандал на БНД, после ден след като мина Дядо Коледа - заминаха за коша  Twisted Evil
Кажи добра ли е българската козметика - бялата такава?

# 254
С олио вечер най добре. Или зехтин. Също може да си правиш такива смеси от разни масла - жожоба, бадемово, зехтин (екстра върджин), може и слънчогледово олио.
Аз лично харесвам козметиката на Бюбхен. Имат хубави кремчета. Нивеа, Джонсън - не!  Naughty
Важното е честичко да мажеш.
За медицинската козметика нямам наблюдения. Но тя от това, което съм виждала не е кой знае колко по добра от тази за мас маркет.

Общи условия

Активация на акаунт