Ох, този прогестерон

• 79 445
  • 173
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте , ще гледам дългото да е накратко 😀
Дълго време опити, биохимична края на март, изследвана щитовидна жлеза след това- няма проблем.
Следене на овулация от репродуктивен специалист, май месец задържан фоликул и кистичка съответно. Юни и Юли стимулация с летрозол от 3 до 7 ден, след това таймираща инжекция.
За този месец я поставих на 11-ти вечерта, сутринта пуснах тези изследвания, като приемам от 16-ти вечер прогестерон 1х2.
През април месец пусках хормонални изследвания, lh fsh бяха 1:1.
На следващ цикъл отново трябва да ги пусна + инхибин.

# 136
Здравейте! Не търся медицински съвети и препоръки за лекари, а просто мнения на жени, които вероятно са имали подобен казус и са разбрали какъв е проблемът.
Накратко: менструация редовна, на 28 дни, без някакви аг проблеми, заболявания и т.н.  само предишна операция на миома + сваляме тсх, не е било извън норма, но лекарите го искат около 2, а беше 3 и малко.  Със съпруга ми правим опити за бебе, но вече 2 последователни пъти се получава кървене по едно и също време - на 10-ти ден след овулация или 3-4 дни преди датата, на която трябва да ми дойде/ или да закъснее заради бременност. Моята мисъл е в посока, че не мога да задържа, ако има евентуално загнездила се оплодена яйцеклетка, т.е. проблем с прогестерона.
Аг-тата искат след идването на менструация този месец да проследят всяка фаза и съответно хормони, за да видим от какво е, към момента нямат точно обяснение, само предположения. Благодаря! ❤

# 137
Здравейте, момичета!
Имам една биохимична в края на март.
Последен цикъл на 3 юли
На 13 овулация
На 19 прогестерон 26ng.
На 24 юли чхг 34.5, прогестерон 25нг.
На 26 чхг 77.7, прогестерон 26нг.
На 29 чхг 273.
На 31 преглед, еднометриум 18мм и киста на жълтото тяло.
Днес, на 2 август, чхг 1282, но прогестерон 20.
От 16 до сега приемах 1х2 100мг утрогестан.
Но след биохимичната, умирам от страх с този прогестерон..... има ли шанс?!🥺

# 138
  • София
Здравейте, момичета!
Скрит текст:
Последен цикъл на 3 юли
На 13 овулация
На 19 прогестерон 26ng.
На 29 чхг 273.
Здравей и тихичко Честито!
Има шанс, вече могат да те видят и на УЗ.
Стискам палци и чакаме още по-хубави новини.

# 139
Благодаря!
Говорих с док, вдигаме дозата прогестерон и ще се видим на 7 август
Въпреки спада, за нея не е критично нисък🤞
Здравейте, момичета!
Скрит текст:
Последен цикъл на 3 юли
На 13 овулация
На 19 прогестерон 26ng.
На 29 чхг 273.

# 140
  • София
Благодаря!
Говорих с док, вдигаме дозата прогестерон и ще се видим на 7 август
Въпреки спада, за нея не е критично нисък🤞
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Скрит текст:
Последен цикъл на 3 юли
На 13 овулация
На 19 прогестерон 26ng.
На 29 чхг 273.
Да, не е критично нисък прогестеронът, има шанс, така че се успокой.
Ще чакам да пишеш. На прегледа да измерят ЖТ/кистата на ЖТ ... и за това не се притеснявай, за мен е просто интересно, дали си ЖТ или е киста на ЖТ, защото много често ги бъркат.
От мен Peace

# 141

Ето това ми показа, че е киста и беше причина за болката. Изглеждала като фоликулярна, но на 11 юли имах 1 фоликул 24мм и поставях таймираща инжекция същия ден.

# 142
  • София
Скрит текст:

Ето това ми показа, че е киста и беше причина за болката. Изглеждала като фоликулярна, но на 11 юли имах 1 фоликул 24мм и поставях таймираща инжекция същия ден.
Да, киста е. Дано от Прогестина, да намалее и изчезне по-бързо - хубаво е, че увеличихте дозата.
Приемай го в точно определените часове, все едно приемаш АБ Simple Smile
Не се притеснявай, не е страшно че се е образувала киста на ЖТ - просто трябва да се следи по-често на УЗ.

# 143
Здравейте отново!
Минах на преглед, кистата е още там. Нямало проблем с нея.
Видя се сакче и жълтъчно мехурче, отговарящо на 5+4 сед.
Прогестерон по последни кръвни изследвания беше 32ng.
Продължавам с приема 3х1 вагинално до 12 седмица.

# 144
Виждам, че темичлта не е обновявана от миналия месец и се надява някой да се включи.

Днес ми пуснах прогестерон 7 дни след доказана овулация, също и витамин Д и Б 12 и фолиева киселина.

Та резултата на прогестерона ми е 83.90 от реф. стойности за лутеалната фаза 13.1-46.3

Това какво означава?

Също ме притеснява и витамин Д той е на 80.1 от реф. стойности 80-250.

Нисък е на граница  и значи ли че бременност с такъв резултат няма да се осъществи?
Фолиевата киселина ми е много, ама много ниска. Много под границата..

# 145
  • София
Виждам, че темичлта не е обновявана от миналия месец и се надява някой да се включи.
Скрит текст:
Днес ми пуснах прогестерон 7 дни след доказана овулация, също и витамин Д и Б 12 и фолиева киселина.

Та резултата на прогестерона ми е 83.90 от реф. стойности за лутеалната фаза 13.1-46.3

Това какво означава?

Нисък е на граница  и значи ли че бременност с такъв резултат няма да се осъществи?
За Прогестерона - може да е инцидент, нищо притеснително, понякога се случва... подобни, високи, пулсови нива.
Ако искаш, след 2-3 дни го повтори.
Вит. Д е доста нисък - трябва да го приемаш ... не е проблем за бременността, но не е Ок. да се развива ембриона при дефицит на един или друг витамин или минерал. Вит. Д е много важен - за костната с-ма, коса, кожа, СЧТ, имунна с-ма и т.н. Не е страшно, просто попълни дефицита.
За ФК - приемай метилирана форма ... 400мкг/дн или 800 за поне 1-2 месеца, докато коригираш отклоненията, резултат от дефицита.
При опити за бебе, ФК се приема поне 3 месеца/МЦ преди и 3 месеца/МЦ, след зачеване.
Провери В12, В6, Хомоцистеин ...т.е. железен панел - там също може да има дефицити.

# 146
Скрит текст:

Това какво означава?

За Прогестерона - може да е инцидент, нищо притеснително, понякога се случва... подобни, високи, пулсови нива.
Вит. Д е доста нисък - трябва да го приемаш ... не е проблем за бременността, но не е Ок. да се развива ембриона при дефицит на един или друг витамин или минерал. Вит. Д е много важен - за костната с-ма, коса, кожа, СЧТ, имунна с-ма и т.н. Не е страшно, просто попълни дефицита.
За ФК - приемай метилирана форма ... 400мкг/дн или 800 за поне 1-2 месеца, докато коригираш отклоненията, резултат от дефицита.
При опити за бебе, ФК се приема поне 3 месеца/МЦ преди и 3 месеца/МЦ, след зачеване.
Провери В12, В6, Хомоцистеин ...т.е. железен панел - там също може да има дефицити.
С тези и Б12 ми пуснаха и той е нисък.
Фолиева киселина пиех 3 месеца ако не и четири (инфолик) не съм го приемала от два месеца и това е резултата.
Докторката се свърза с мен  малко след като писах тук и ми изписа витамини за да вдигнем стойностите.

# 147
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Това какво означава?

С тези и Б12 ми пуснаха и той е нисък.
Фолиева киселина пиех 3 месеца ако не и четири (инфолик) не съм го приемала от два месеца и това е резултата.
Докторката се свърза с мен  малко след като писах тук и ми изписа витамини за да вдигнем стойностите.
За ФК - ако не консумираш храни, богати на ФК и не приемаш добавка ФК, е нормално да отидеш отново в дефицит. Това е водоразтворим витамин, не се натрупва.
Аз напр. не съм я приемала от години и винаги съм над горна граница ">"... иначе я следя заедно с В12 и Хомоцистеина.

# 148
Здравейте,
Дали може някой да ми помогне с резултатите ? Последен цикъл 12.09. Това ми е първото изследване и щях да пусна още едно след 48 часа, но ме притесниха ниските нива на прогестерон. Имам вече един мисед. Запазен час при лекар имам за следващата седмица, но се притеснявам да не стане прекалено късно. Някой знае ли, дали е ок да изчакам до петък за още едно изследване и следващата седмица на доктор или е критично ? Благодаря предварително.

# 149
  • София
Здравейте,
Дали може някой да ми помогне с резултатите ? Последен цикъл 12.09. Това ми е първото изследване и щях да
Скрит текст:
пусна още едно след 48 часа, но ме притесниха ниските нива на прогестерон. Имам вече един мисед. Запазен час при лекар имам за следващата седмица, но се притеснявам да не стане прекалено късно. Някой знае ли, дали е ок да изчакам до петък за още едно изследване и следващата седмица на доктор или е критично ? Благодаря предварително.
Здравей! и много тихичко, Честито!
ЧХГ е супер - могат да те видят на УЗ.... не го отлагай и го направи сега.
Прогестеронът е нисък, но шанс има - повтори го след 2-3 дни, заедно с ЧХГ.
Може да ти назначат прогестин, така че не чакай следващата седмица.
Не бързай да се притесняваш - шанс има.
Стискам  палци и ще чакам новини. Peace

Общи условия

Активация на акаунт