Ох, този прогестерон

• 79 497
  • 173
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Дали може някой да ми помогне с резултатите ? Последен цикъл 12.09. Това ми е първото изследване и щях да
Скрит текст:
пусна още едно след 48 часа, но ме притесниха ниските нива на прогестерон. Имам вече един мисед. Запазен час при лекар имам за следващата седмица, но се притеснявам да не стане прекалено късно. Някой знае ли, дали е ок да изчакам до петък за още едно изследване и следващата седмица на доктор или е критично ? Благодаря предварително.
Здравей! и много тихичко, Честито!
ЧХГ е супер - могат да те видят на УЗ.... не го отлагай и го направи сега.
Прогестеронът е нисък, но шанс има - повтори го след 2-3 дни, заедно с ЧХГ.
Може да ти назначат прогестин, така че не чакай следващата седмица.
Не бързай да се притесняваш - шанс има.
Стискам  палци и ще чакам новини. Peace
Здравейте, благодаря за отговора. Днес бях на преглед. Всичко изглежда наред към момента. Изписаха ми Дуфастон и Циклогест. Надявам се да е наред всичко.

# 151
  • Благоевград
Момичета, моля за съвет.
Прогестеронът ми 5 дни след доказана овулация е 9.3 ng/ml. Мислите ли, че е нисък? Този месец имах изненадващо доминантен фоликул и си поставих Овитрел 250, защото моите не се пукат самостоятелно. Овулацията беше в четвъртък и днес за всеки случай пуснах прогестерон, защото съм с ПКЯ и ИР и по принцип моят е нисък. Докторът ми каза, че нямало нужда в момента от допълнителен прием на прогестерон, тъй като не сме в процедура, а разчитаме на късмета.

# 152
  • София
Момичета, моля за съвет.
Прогестеронът ми 5 дни след доказана овулация е 9.3 ng/ml. Мислите ли, че е нисък? Този месец имах изненадващо доминантен фоликул и си поставих Овитрел 250, защото моите не се пукат самостоятелно. Овулацията беше в четвъртък и днес за всеки случай пуснах прогестерон, защото съм с ПКЯ и ИР и по принцип моят е нисък. Докторът ми каза, че нямало нужда в момента от допълнителен прием на прогестерон, тъй като не сме в процедура, а разчитаме на късмета.
На 5-ти ден след О., не е много показателен.
Трябва да се изследва точно на 7-ми ден след О., когато е неговият пик. Пусни го заедно с Е2, за да видим какво се случва - дали е имало О. и дали нивата се повишават добре.
Според мен е имало, но не може да се твърди 100%.

# 153
  • Благоевград
Вчера бях на преглед, имам жълто тяло, потвърдена е овулацията. Ще пусна в четвъртък пак прогестерон, не знаех, че на 7 ден е най-висок. Благодаря!

# 154
  • София
Вчера бях на преглед, имам жълто тяло, потвърдена е овулацията. Ще пусна в четвъртък пак прогестерон, не знаех, че на 7 ден е най-висок. Благодаря!
7-ми ден след О. е средата на Лутеалната фаза и тогава е пика на Прогестерона... а на нас ни трябват най-високите нива, до които той се повишава.

# 155
  • Благоевград
Днес пуснах, 7ден след овулация и е 7.55 ng/ml. Чудя се как така спада като уж трябва да е в пик. На 5 ден беше 9.3 ng/ml.
Явно ще трябва следващият месец да се боцкам през ден от тригера до 7 ден, за да проследим как се покачва и на кой ден.
Какво друго да направя

# 156
  • София
Най-вероятно, не е определен правилно 7-ми ден след О.
Може би 6-ти ден е бил 7-ми ден след О.
Засичането на О. е доста трудно - с тестове за О. разликата може да е до 48 часа, което не е малко - два дни.
С УЗ е около 12 дори и 24 часа, освен ако в момента на прегледа ДФ. не се слука Simple Smile

Следващият МЦ прави тестове за О. + измерване на БТ, ще ти помогна да определиш деня на О. и респ. 7-ми ден след О. Спазвай правилата за тестовете за О. и БТ, за да са максимално показателни.

# 157
Здравейте, с 4 дни закъснение съм, съответно с положителен тест за бременност, днес пуснах ЧХГ, което е 277, като ще пусна пак и вдругиден, пуснах и прогестерон, тъй като приемах Утрогестан с дъщеря ми при първата ми бременност, излезе 17,2 ng/ml, като не съм сигурна дали това е добра стойност, някой с повече опит, ако може да каже, озадачиха ме резултатите от самите изследвания, тъй като пише, че референтните стойности за първи триместър са 22,5-95,3 , а навсякъде другаде пише, че са 10-44 ng/mol.
Имам час за преглед в понеделник, тъй като все още е рано, за да се види нещо на този етап и докторката каза, че първо трябва да се потвърди, че е вътрематочна бременност и след това евентуално да се назначава терапия с прогестерон.
Ще кача и снимка на изследванията.

# 158
  • София
Отговорих... някъде.
Честито! Добре е!

# 159
Отговорих... някъде.
Честито! Добре е!
Благодаря!

# 160
  • София/Севлиево
С ЧХГ повторете и прогестеронът за ваше спокойствие.При мен имаше спадане след първата стойност и се наложи да ми увеличат лекарствата.До края на първия триместър го следях и все седеше в ниските граници...На този етап всичко изглежда наред.Честито и щастлив финал!

# 161
С ЧХГ повторете и прогестеронът за ваше спокойствие.При мен имаше спадане след първата стойност и се наложи да ми увеличат лекарствата.До края на първия триместър го следях и все седеше в ниските граници...На този етап всичко изглежда наред.Честито и щастлив финал!
Благодаря за отговора!

# 162
Здравейте отново, от вторник до днес имам спад на прогестерона, във вторник беше 17,2, днес е 15,6. ЧХГ се е увеличило съвсем добре.
Прегледа ми е в понеделник и съм доста притеснена до тогава, дори се замислих дали да не започна утрогестан на своя глава, просто не искам да се повтаря същото като с миналата ми бременност, кървене, влизане в болница за задържане, месец на легло и т.н.

# 163
  • София
Здравейте отново, от вторник до днес имам спад на прогестерона, във вторник беше 17,2, днес е 15,6. ЧХГ се е
Скрит текст:
увеличило съвсем добре.
Прегледа ми е в понеделник и съм доста притеснена до тогава, дори се замислих дали да не започна утрогестан на своя глава, просто не искам да се повтаря същото като с миналата ми бременност, кървене, влизане в болница за задържане, месец на легло и т.н.
Здравей!
ЧХГ се е повишил, което е добре.
Прогестеронът леко се е понижил, но все още не е проблем... в началото на бременността той може леко да варира.
За да си по-спокойна се консултирай с АГ, който да ти назначи прогестин.
Има АГ, който отговаря на въпроси в Специалистите говорят - може да поискаш и неговото мнение.

# 164
Здравейте отново, от вторник до днес имам спад на прогестерона, във вторник беше 17,2, днес е 15,6. ЧХГ се е
Скрит текст:
увеличило съвсем добре.
Здравей!
ЧХГ се е повишил, което е добре.
Прогестеронът леко се е понижил, но все още не е проблем... в началото на бременността той може леко да варира.
За да си по-спокойна се консултирай с АГ, който да ти назначи прогестин.
Има АГ, който отговаря на въпроси в Специалистите говорят - може да поискаш и неговото мнение.
Благодаря, ще се посъветвам задължително.
Може ли линк точно към тази тема?

Общи условия

Активация на акаунт