Ох, този прогестерон

• 79 431
  • 173
  •   1
Отговори
# 165
# 166
# 167
  • София/Севлиево
Ако нямате назначен прогестерон не е добре без лекарска препоръка да се започва(най-малкото той сгъстява кръвта, което също може да се превърне в проблем и лекар трябва да знае точно какво и колко да ви назначи).

# 168
Ако нямате назначен прогестерон не е добре без лекарска препоръка да се започва(най-малкото той сгъстява кръвта, което също може да се превърне в проблем и лекар трябва да знае точно какво и колко да ви назначи).
Да, в понеделник ще го обсъдя с лекарката, прогестерон съм приемала с миналата ми бременност в най-високи дози и не съм имала проблем.

# 169
Здравейте, дами. Днес (на 4ти ден след доказана овулация с лентички) изследвах прогестерона. Причината беше, че овулацията се оказа на 21-вия ден от по принцип 28-дневен цикъл, защото четох, че е възможно при къса лутеална фаза (каквато може би е моята) причината да е в нисък прогестерон. За пръв път следя овулацията си и не знам дали просто мц ще се удължи или ще се окаже къса ЛФ. Все пак теших да отида на изследване. Ще повторя на седмия ден.
Какво смятате за този резултат обаче? Бих била благодарна на мнение.

# 170

Здравейте! Има образуван плоден сак на видеозона се вижда, но с тези стойности на прогестерона може ли са ми дасете съвет?
Благодаря предварително.

# 171

Здравейте! Има образуван плоден сак на видеозона се вижда, но с тези стойности на прогестерона може ли са ми дасете съвет?
Благодаря предварително.
В коя г.с си? 5-та? Има референтни стойности за първи триместър, но на мен ми се струва нисък. Щом сте видяли, че е в матката и ако доктора прецени, че е нисък ще ти изпише допълнителен прием. Моят прогестерон също беше нисък, започнах  утрогестан веднага след като видяхме, че е вътрематочна бременност, до 12 г.с бях на най-високата доза - 600мг.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 10:31 от yonsiii1917

# 172

Благодаря предварително.
В коя г.с си? 5-та? Има референтни стойности за първи триместър, но на мен ми се струва нисък. Щом сте видяли, че е в матката и ако доктора прецени, че е нисък ще ти изпише допълнителен прием. Моят прогестерон също беше нисък, започнах  утрогестан веднага след като видяхме, че е вътрематочна бременност, до 12 г.с бях на най-високата доза - 600мг.
докторката каза да отида когато ми излезнат резултатите и да и нося снимката от видеозона нищо повече.

# 173

Благодаря предварително.
докторката каза да отида когато ми излезнат резултатите и да и нося снимката от видеозона нищо повече.
Ами значи като отидеш и ако прецени, че наистина е нисък, ще ти изпише утрогестан или дуфастон, за допълнителен прием на прогестерон.

Общи условия

Активация на акаунт