"Красиви мами тук сме се събрали, с ЮЛСКИ бебчета забременяли"

• 15 778
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • Сливен
Естествени източници на калций: Мляко и млечни продукти, сирене, соя, сардина, сьомга, фъстъци, орехи, слънчогледово семе, зрял фасул, броколи, зеле. -Дуци това го издирих за тебе , а и не само ,защото сме във времето в което бебенцето изгражда и уплътнява своя скелет и се нуждае от много калций.  А за флуора според моя зъболекар/ който ми е роднина/ една чаша минерална вода е достатъчна ,но трябва да се сменят  Девин с Хисаря.
За цигарите някога бях голям пушач  в деня който започнахме бебеправене -1 ги отказах някак от само себе си. След като спрях да кърмя си припалвах от време на време , и сега от деня на бебеправенето не съм пушила ,но и нямам желание .
Моята докторка ми позволи на ден по едно кафенце, но на мен неми е вкусно кафето , макар ,че сутрин в офиса си правя по едно безкофеиново ,което не винаги изпивам, а преди пиех по 4-5 кафета.

# 196
Благодаря, Мариета  bouquet Вчера и днес много млечни изпих и изядох, дано не ми писне. Но докато зъба напомня за себе си, по-скоро няма Confused
Аз кафе не пия, но понякога от следобедния сън ставам с мисълта за фрапе Blush И си правя, не се лишавам.

# 197
Имам нужда от съвет или по-скоро от споделяне на впечатления от Димитрова, Марков, Томова. Утре най-късно искам да звънна на някой от тях за фетална морфология. Ще зависи сигурно и от това кой ще е свободен, когато съм в 20та седмица, но все пак, ако имам възможност да избирам - още се чудя на кой да се обадя. Честно казано в момента повече ме интересува какви са като отношение към жената, искам да задам някои въпроси и ще се радвам да попадна на по-обективен специалист, който не би се повлиял от своите принципи, ако му се разминават с моите... независимо какви - морални, религиозни, все едно. Та какви са ви впечатленията от тези лекари като отношение към вас... Обяснаваха ли ви достатъчно или просто ви казват - всичко е наред с бебето... Имам вече едно мнение в минус за Димитрова, разбира се не като специалист, а като човек... Ще се радвам да чуя повече.

# 198
Момичета на вас прилошава ли ви още?? Не знам какво да правя вече? Все си мислех, че трябва вече да се оправям, ама не. Едвам изтрайвам 2 мин.на опашката в магазина. Кой ли ден ще се строполя на земата??? Проблема е ако стоя неподвижно изправена, ако се движа не съм толкова зле. Днес се разминаваме на пътя с една приятелка и докато си кажем "здравей, как си" и ми стана много зле. И аз какво да правя ... newsm78 и  и казвам "извинявай, но ми прилоша, бременна съм, трябва да се движа". А тя милата като се стресна. Хем и е смешно, хем се радва за мен, хем се притесни.  hahaha Joy. Голяма съм шматка.
ДеЩоВиди   аз съм ходила при Томова. Работеше в МЦ София, на бул. Цар Борис III до сградата на ГУСВ. Останах доволна, подробно обяснява. Тя е въсрастна около 60г. може би, не знам точно. Прегледа беше 50 лева. Сега съм се записала при Марков. Да видим как ще е.

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 13:54 от Kokolin@

# 199
Ами какво да ти кажа, дано да ти мине в най-скоро време. Гадно е...

На мен не ми е ставало лошо много време вече. И сега на обяд прекрасна изненада. Нахраних се добре и последната хапка просто не можах да я преглътна и докато изтичам до банята оповръщах коридора и дрехите си (извинявам се... ама така стана...)

Чувствам се перфектно от толкова седмици вече... и не знам защо така се случи   Cry Cry Cry Дано не ме изненада някъде навън, защото тогава ще е ужасно.

Сега съм адски гладна, обаче ме е страх да хапна каквото и да било... ще изчакам още малко.

# 200
ДеСи, харесвам много Мазнейкова, като специалист. Ходила съм няколко пъти при нея. Последния беше преди аборта и сега не отидох от суеверие някакво или от страх, не знам. Отидох при Марков, не го бях и чувала. Много готин човек е, освен нали апратурата, че му е много добра. Има готино чувство за хумор, обяснява страшно подробно дори на зададен два пъти въпрос Crazy Сега пак ще ходя при него, края на месеца, да огледа подробно бебето. Първия път ходих да потвърди, че има плод и той има сърце. Разпитвах го разни неща защо така се е случило миналия път и изобщо не съм забелязала да му досаждам или нещо такова. Ако решиш при него да ходиш искай по-ранен час през деня, примерно 2 часа, когато започва, защото съм чувала, че винаги много се чака при него. Аз тогава не чаках, но беше празник някакъв и може би за това.
Спорове не сме имали и не знам как би реагирал на различно мнение Simple Smile

# 201
  • София
Момичета,не мога да не се похваля на вас - от днес съм вуйна, т.е. на мъжа ми сестра му роди днес - момченце на име Кристиян.
Много се радвам за нея, милата имаше супер тежка бременност и я изкара цялата на легло ту в къщи,ту в болница.....
Нямам търпение да ги видя утре.....  bouquet Да ви питам - в болницата мога ли да занеса цветя?

# 202
  • София
ДеЩоВиди, на мен ми препоръчаха д-р Димитрова като най-големият специалист от МД. Но като прегледах разни мнения за нея и се отказах - голям цербер била. Аз затова някак имам афинитет към мъже, по-внимателни ми се виждат. Но това си е до човек най-вече и на кого ще попаднеш. Моят доктор ми препоръча д-р Марков за фетална морфология, бил най-големият специалист от тримата. При него ще ходя на 18.02, живот и здраве.

# 203
мамчета много ми е мъчно за вас като знам че така се въчите с това  Sick но по-книгите пише че като се влезе в 4 тия месец по точно към средата му и трябва да спре това прилошаване
strawberry честито мила, разбира се че може да занесеш цветя
аз бях питала в предните теми но никой не ми отговори, има ли някоя от вас която вече усеща бебето, защото мисля че аз вече го усещам

# 204
Айде, сменям темата за цигарите.

Каква паста за зъби използвате? Преди бях фен на колгейта, но след като забременях поситих си стоматолога и тя ми препоръча веднага да си взема лакалут, заради венците. По време на бременноста са много чувствителни и може от хормоните да прокървят. Използвам вода на Биодент с прополис и ментови масла. Сменила съм какви ли не води, но тази ми допадна най-много.
Доки ми спомена, че като бременни имаме право на повече неща по здравната каса, но не беше сигурна точно какви са. Тези дни мисля пак да я посетя (така, профилактично) и ще я разпитам.

strawberry, честито миличка! Ще има кой да те съветва, пък и къде да тренираш  Laughing

# 205
Ягодке, честито, да е живо и здраво бебчето и бързо възстановяване на майка му Simple Smile
Не е хубаво да се носят цветя в болницата, заради бебетата. На мен и момичето в стаята като ни донесоха, акушерките ги занесоха в банята. Аз лично винаги съм си мечтала за балони, it's a boy примерно Simple Smile

Аблой, според моя зъболекар Аквафреш била най-добра за избелване и отдавна ползвам нея, като сменям различните цветове на кутийките.

# 206
  • Варна
Vessi_to, и мен ме брой за срещата. Аз днес имам тооолкова много работа, че не мога да си вдигна главата.
Ще мога да ви изчета чак довечера  Laughing

# 207
  • непостоянно
Здравейте и от мен Hug

Аз днес ходих в МД да ми точат кръвчицата за БХС Crazy

Честит племенник на strawberry Hug Да е жив и здрав, а майка му бързо да се възстанови   bouquet

На всички, които още  Sick пожелавам да престава вече тва чудо, че АМАН! #Cussing out Дано в най-скоро време спре при всички ви  Praynig за да може да се наслаждавате спокойно на бременността си Grinning

Аз ползвам паста за зъби Aquafresh Peace

Няма да се връщам на темата с цигарите, а ще кажа за кафето - може по 1 на ден и не е нужно да е безкофеиново, щото то пък било също вредно заради начина по който извличали кофеина, май newsm78 Абе нещо такова беше.... ooooh!

А за любителките на биричка също ще кажа да не се лишават от 1 бира, когато им се допие Mr. Green Няма страшно Wink

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 14:57 от Ивончето

# 208
  • София
strawberry, честита ви радост!
А за цветята, в Майчин дом не позволяваха да се внасят в стаите. На мен баща ми ми подари цветя и трябваше да ги оставя в коридора.
А идеята за балоните е чудесна.
RKRASTEVA , аз мисля, че усещам бебето, почти съм сигурна.

# 209
мамчета много ми е мъчно за вас като знам че така се въчите с това  Sick но по-книгите пише че като се влезе в 4 тия месец по точно към средата му и трябва да спре това прилошаване
strawberry честито мила, разбира се че може да занесеш цветя
аз бях питала в предните теми но никой не ми отговори, има ли някоя от вас която вече усеща бебето, защото мисля че аз вече го усещам
Аз писах на предишната страница  Laughing. Мисля, че го усещам, точно днес е много начесто, но все не съм сигурна то ли е, или червата. Но май на бебе ми прилича  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт