"Красиви мами тук сме се събрали, с ЮЛСКИ бебчета забременяли"

• 15 769
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, извинявайте ама май нещо съм изостанала. За каква фетална морфология говорите?

# 211
  • София
Добре дошли на новите юлски майчета !!
Честито племениче strawberry -    stork-boy  и аз така знам за цветята - balloon по добре занеси балони или играчка, може и шоколад на майката Simple Smile  за подсилване
За кафето и аз да се разпиша мислех да го спра като цигарите - но се оказа, че ми пада кръвното и понякога си позволявам по една чашка - но слагам и малко мляко в него, като преди го пиех чисто в големи дози и цигарка - още в началото на октомври без да знам, че съм бременна реших и ги отказах. Лошото е, че сега и не мога да ги понасям - забранила съм на всички около мен да пушат - но като отида на заведение нямам избор  #Cussing out
А за усещането на бебо си мисля, че всеки ще разбере като стане  Grinning и нямам търпение вече  Mr. Green
На преглед съм чак на 22 -ри и се надявам да се види и пола тогава

# 212
В 13-та седмица мисля че усетих бебчето, но мога да кажа че вече не съм много убедена, защото не го усещам всеки ден...и въпреки че ми е втора бременност нищо чудно и да съм объркала движението с движението на червата Embarassed Преди 2 дни бях на преглед и споделих тези неща с лекаря ми и той каза, че всичко е наред с бебето, само че е още твърде малко за да го усещам постоянно...

# 213
Добре дошли на новите мами   bouquet
Честито племенниче, ягодке   bouquet тренирай, че после ще има да се чудим какво се прави с тези  мъници  newsm12
iva 76, феталната морфология се прави на няколко етапа през бременноста и представлява ехография, която продължава обаче малко по-дълго от обикновено. Прави се, за да се установи дали плода е здрав и специално се проверява за синдрома на Даун. Не се поема от здравната каса. За по-подробна информация потърси тук http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2 надявам се да ти свърши работа
Иначе ми се иска вече да усетя бебчето, ама за сега нищо не усещам.....

# 214
Веси аз не съм много сигурна за 26-27 защото може да правим ревизия. Що не го направим на 20.01 хем и бухтичка ще е тук

# 215
  • непостоянно
И аз усещам бебчо Hug

# 216
на ФМ се ходи м/у 16 и 20 първия път нали така?
mariq_m3 гледам че ти си вече в 15с не усещаш ли някакви вибрацийки или нещо такова? ще усетиш ама да не си мислиш че това са червата ти като мен Joy

# 217
  • Варна
Веси аз не съм много сигурна за 26-27 защото може да правим ревизия. Що не го направим на 20.01 хем и бухтичка ще е тук

Ми незнам, както кажете,майка ми има рожден ден , ама ще се измъкна винаги за 1-2 часа ...

# 218
По време на първата бременност не съм ходила на фетална морфология, имам предвид че си ходих на стандартните ежемесечни прегледи с ултразвук... Явно за 3 години нещата са се променили  Grinning Как правят проверка за синдром на Даун? Аз си ходя всеки месец на ултразвук - това брои ли се за фетална морфология...?

И искам да ви попитам в коя клиника е д-р Марков?

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 15:41 от iva 76

# 219
Марселито, при кой доктор ходи в токуда?

# 220
Уф много ме подтискате ,станахте много тези дето си усещате бебо! SadАз нищо не усещам,а толкова много искам! CryПо няколко пъти на ден полягвам и се задълбочавам в това което идва от вътре ама на нтц- нищо не усещам! Rolling Eyes
Аз съм се записала другата седмица(15 сед) на ФМ при Мазнейкова!Нямам търпение да си го видя бебо,така и така не го уссещам поне да го видя ,че е добре!
А за пастата за зъби-в къщи имам три блендамед,сензодин и една избелваща за пушачи(не че съм пушачка ама имам склонност към увеличена  пигментация на зъбите и зъболекарката ми я препоръча) така ,че която хвана на момента с нея се мия!
iva 76 обикновения УЗ не се смята!ФМ е подробно оглеждане на всеки орган в бебето!А при синдрома на Даун има няколко характерни увреждания на вътрешните органи и по този начин може да се каже,че вероятноста за това заболяване е голяма!

# 221
RKRASTEVA, още не съм го усетила или най-вероятно съм си помислила че нещо ми къркорят червата  Laughing но ще се постарая да се съсредоточа върху усещанията, за да не пропусна мъничето  Wink иначе корема ми расте с всеки изминал ден, даже колежката ми преди малко го отбеляза, представяте ли си? Тумбака вече ми върви две минути преди мен  Joy
iva 76, феталната морфология се извършва на по-нови и по-специални ехографи и не навскякъде ги има. При първото посещение глидат нухална транслусенция-това е размера на гънката на вратлето. Тя трябва да е определена големина. Аз първия път отидох в 11 седмица-беше малко рано, но иначе гънката се видя и всичко беше наред. Тези дни ще се обадя, за да проверя кога трябва да е следващото ми посещение, при което се гледа една костица на нослето и ако всичко е наред, няма проблем с бебчо. Тези двете посещения се правят, за да се установи дали има или няма синдрома на Даун. Мисля, че се прави и трето посещение, но не съм много сигурна. Отделно се оглеждат и органите на бебчето, но незнам точно на кой етап се прави това. Най-добре провери в интернетпространството

# 222
Момичета, препоръчайте ми лекар, при който да отида на фетална морфология...

# 223
Какво точно усещате, защото аз тази седмица от време на време усещам леки вибрациики. Не ми се струва да са червата, ама май не е и бебето, защото ми се струва малко раничко да го усещам. А пък и аз нямам никакво коремче, направо не ми личи. Днес в 18:30 съм на лекар, да видим как е бебо.

# 224
  • София
Ето тук може да видите кога би трябвало да усетите бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт