"Красиви мами тук сме се събрали, с ЮЛСКИ бебчета забременяли"

• 15 755
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Вярно, че покрай многото информация и постоянните изследвания вместо да се радваме на бремеността си само се притесняваме... Факт е, че с първата бременност изобщо не се притеснявах, а сега колкото повече чета, толкова повече се безпокоя. А това според мен е най-вредно. Но най-лошото е, че не знам как да се отърся от тези притеснения  Embarassed Може би колкото повече знае човек, толкова повече се притеснява...  и се започва: защо не усещам още бебето, сега и тези ФМ......!

# 241
Марински, кураж мила дано всичко е наред  Praynig

Момичета, моля ви да ми дадете някакъв телефон, на който бих могла да си запиша час при д-р Марков  Praynig
Той в коя клиника преглежда?

д-р Димитър Марков 0899130550, не знам къде преглежда, защото ще ходя м/у 21-23 г.с.

iva 76 и  jollity , съгласна съм с вас. Май наистина се притесняваме излишно...със следващото пак ще стана обект на масово хулене ама май форума има и положителни и отрицателни страни  Peace

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 18:28 от Shada

# 242
Rossin 555, аз се записах при д-р Дорийска,защото ми я препоръчаха.Преди това ходех при д-р Мърмарова.Тя също е много добра и внимателна и ти обяснява всичко,но се отказах от нея защото тя не работела в родилна зала.Аз съм решила живот и здраве да раждам нормално и в Бургас и ми казаха че хубаво да ти е водил бременноста някой от тези доктори който дават дежурства.Въпреки че всичко май е божа работа.

# 243
тити, аз също се въздържам за сега от амниоцинтеза. При мен ми взеха кръв и за РАРР-тест. Доколкото съм чела РАРР-теста + ФМ ти дава 90% гаранция за наличие или липса на отклонения в развитието на плода.
Пък за бабите - на мен не ми са връща в каменната ера. Баба ми е родила 9 деца. Леля ми е първото дете, а майка ми е последното. Останалите 7 са починали преди да са навършили 40дена. Това е липсата на ФМ.

# 244
Започвах и аз да пиша отговор няколко пъти и все го трия.

Нямам мисия да убеждавам който в каквото и да е в този форум. Всички тук сме достатъчно големи и носим глави на раменете си.   Peace Дай Боже на всички живи и здрави бебчета през юли Praynig

# 245
  • София
Здравейте, още не съм ви чела...  Hug
Искам да питам някой ще ходи ли утре на това:
17. 01. 2008 г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (ул. “Коста Лулчев” 13, зад х. Плиска) – Елена Василева, акушерка от Училище за бъдещи майки “МА-МА”, София ще представи темата “Дишане по време на раждане.”   newsm78
Търся си компания понеже.  Wink

Иначе съм на работа чак в понеделник (УРА! УРА!  Mr. Green) и ще мога всичко да изчета утре и тази вечер.  Grinning

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 18:11 от saxophone

# 246
Започвах и аз да пиша отговор няколко пъти и все го трия.

Нямам мисия да убеждавам който в каквото и да е в този форум. Всички тук сме достатъчно големи и носим глави на раменете си.   Peace Дай Боже на всички живи и здрави бебчета през юли Praynig

Абсолютно те подкрепям! Би било хубаво ако се съсредоточим върху хубавите неща!!! Най-важното е всички ние да сме добре и бъдещите ни бебчета да са живи и здрави!!!

# 247
Момичета и аз съм усетила бебечо.
Но понеже не бях сигурна говорих с една раждала колежка първо и сега казвам.
Усетих наистина гъделичкане ама сериозно си беше със сигурност не бяха червата и се въртеше после просто се усеща въртенето. Това беше на 13 срещу 14 през ноща т.к. отново бодърствах.  От тогава обаче не съм усещала нищо. Татито снощи ми слушаше корема и каза че бълбука лекичко.

А вие стига с тия лоши мисли я се стегнете и бъдете весели че времето лети и нека после най-хубавите юлски бебета да бъдат и те весели като нас  love001  love001  love001

# 248
Mariqq аз ходя на прегледи при д-р Ковачева , но тя не работи със ЗК и ме изпрати при Кетипов да ми води ЖК и да ми пуска изследванията през бременността. Тук чета че момичетата специално си записват час за ФМ и се питах дали някой от Бургас не е ходил специално за този преглед ? newsm78 Чета за изисквания към апаратурата и специалистите и се чудя вие при кой специалист ще ходите за този преглед?  Thinking И като си записваш час за преглед трябва ли да кажеш ,че идваш точно за този преглед? Rolling Eyes

# 249
strawberry да ти е жива и здрава племенничката. Ех че хубава новина. Зарадвах се. В болницата на родилките не се разрешава да имат цветя в стаите. В Св. София (Тина Киркова) е така. Ако все пак занесеш, цветята ги слагат пред вратата от външната страна.  Cry Много е тъпо, но така е заради бебето.
Що се отнася за феталната морфология - дето една колежка ми каза "Баба ти да не е правела фетална морфология?" Да, това изследване е необходимо ако жената е над 35, имала е няколко спонтанни аборта или преждевременно раждане (чук чук на дърво), пила е антибиотици или лекарства, които могат да навредят на плода преди да узнае, че е бременна. Но ако бременността върви нормално и видеозона не показва някакви отклонение, феталната морфология е само по желание.
jollity мила ще ме извиняваш много, да не дава Господ но плода може да има аномалии, които не могат да се открият с обикновен УЗ. Да, навремето нашите баби не са ходили на ФМ, но така и са се раждали много повече дечица, които умират в близките 1-2 дни. Не искам да ви плаша, но за мен ФМ като изследването е изклювително важно, и за някои заболявания (например хромозомни) е единствения начин да се установи. Дори БХС не може да открие кой знае какви вродени заболявания. Едва когато органите на бебчето се развият достатъчно 19-20 седмица, те могат да се огледат на 3Д или 4Д и тогава да се каже дали детето е здраво.
Моля се всичко да е наред. Напоследък съм станала доста тревожна, но човек като се сблъска със страданието и мъката, преосмисля доста неща. Повече няма да ви плаша. Това беше.

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 18:39 от Kokolin@

# 250
Аз съм настроена много положително и точно както пише навсякъде в този период от всичко гледам да извличам само позитивното.Затова изцяло съм се доверила доки и смятам че щом не ми е казала нещо обезпокояващо значи няма нищо и бебчо е наред.И поради тази причина не мога да ти отговоря за апаратурата и специалистите.НО СМЯТАМ ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД И САМО ХУБАВИ НЕЩА НИ ПРЕДСТОЯТ-ЮЛСКИ МОРСКИ БЕБЧЕТА

# 251
Ами така е - разчитаме на лекарите че ще гледат внимателно и всичко каквото трябва. Аз ще хода на преглед при Ковачева в края на месеца - тогава ще съм в 15г.с. Чудя се да попитам ли дали ще ми прави такъв преглед ? newsm78 Повечето от лекарите са много обидчиви когато започнеш да им задаваш подобни въпроси ... Naughty

# 252
  • София
Аз лично съм голям привърженик на ехографията, доставя ми удоволствие и наистина е полезно изследване, във всичките му проявления. Но/лично мнение/ някои се вманиачавате повече от прекалено Wink

# 253
Здравейте, мамчета,

наистина Mайра е права - всеки си решава.  Laughing Аз си имам лекарка в семейството (свекито) - на нея съм оставила притесненията от рода на "Ами какво ако...". Ей така в началото свекито се беше притеснила, че имам токсоплазмоза. Елате да ме видите как пощурях и търсих къде да направя изследването в петък вечер. #Crazy

Аз имам по-важна работа - да бъда спокойна, за да може малкото да бъде добре. В крайна сметка целта на всички ни наистина е една - живи и здрави юлски бебчета. Въпрос на избор е как всеки ще го постигне.  Simple Smile

# 254
Изобщо не ми дремуца дали съм в бройката на прекалено вманиачените  Joy Виждам го не повече от 1 път в месеца, този месец 2 пъти заради 3Д, на което ходихме. Но си умирам да си виждам бебето.

От болницата ме питаха дали искам да си правя БХС, започва подходящото време. И смятам да не си правя, не ме блазни, защото навсякъде където четох пише, че изследването не е диагностично. Вие смятате ли да правите?

Общи условия

Активация на акаунт