АвГуСтИнЧеТо е палаво дете - майка му обаче иска две!

• 12 762
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
По повод Пентаксима,днес нашето ДжиПи каза че вече са само 4 приема на Пентаксим,по новия календар другите са след 6 години.Но аз не съм на Пентаксим ,така че и други мами да кажат,тя ми го даде за пример като разлика с Инфанрикса.
Ето повече инфо за Новия имунизационен календар
А ето стария: Сега действащ имунизационен календар

Елица е малко по добре,но и тя е с кривото гърло на майка си,днес се задави и тя с един много тънак резен ябълка,аз и я стържа ,но мине не мине я пробвам с парче ,но засега резултата е плачевен,иначе меки плодове яде без проблем,но се дави също с по голямо парче картоф,цяло грахче ,морков или по голямо парче хляб   ooooh!

# 196
muckata и ние сме с Пентаксим - сега бихме 4тата и педито каза, че ваксина има чак към 6-7мата година

MamaMargo радвам се, че Еличка се подобрява  Hug Heart Eyes - дано скоро се оправи напълно, както и всички болнички  Hug /Велмар май не се включи пак  newsm78 - дано Дари да е добре  Praynig/

# 197
  • София
Добро утро на всички!

Елфче вече ви задминахме. Онзи ден мерих Калоян на обикновен кантар - 15 кг Simple Smile Като махнем памперса и дрехите - слагам го към 14,5 кг. Височината в момента е 85-86 см, но ми е невъзможно да кажа точно, защото не стои мирен. Яде сам с вилица, с лъжицата действа на обратно. Съответно цялата маса става в ядене.

muckata приемът на Пентаксим е 4 пъти. Три през първата година и последната четвърта ваксина се слага 1 година след третата. Т.е сега трябва да я биете след 5 март.

Аз съм на работа и то с шефа, който е сърдит от пет дена и почти не ни говори.  Mr. Green

# 198
  • София
Привет!
ЧРД на две мами, дето не са писали скоро - Нелски и Мави! Да са здрави и щастливи!    bouquet
Нана, браво на Калоян!  Hug  Laughing А за шефа ти - има си хас да не беснее Crazy  Mr. Green
Муцката, и аз така знам - 1г след последния прием се поставя  Peace И до 1ви клас - нищо. И що да е спам?  newsm78 То ние ги пишем едни мъдрости понеже  hahaha  Hug
Марго, браво, че се оправяте!  Peace
И да ви се оплача - забелязвате ли ранния час, в който пиша  Confused Ивчо от няколко дни се буди в 8-8.30ч  Close Давайте да правим срещи, че да започне да спи до 10ч  Crossing Arms Joy

# 199
  • София
Божкеееееее Елфче аз купон вдигам като стане Калоян в 8.30 ч. ти се оплакваш Mr. Green Иначе тръбата свири в 7-7.30 ч. максимум.

ЧРД на двете мами и от мен  bouquet

За срещите - чакам и Велмарка да се включи, ма ще взема да й звънна да видя как е Дарето. Никаква я няма в нета, дано това не е признак за лоши новини Praynig

# 200
Добро утро от мен!

Снощи и ние бяхме ергени, а пак си легнах късно, а сутринта преди 9 се събудих.
Елфче как правите номера да спите до 10. При нас това се случва 1 път в годината.
Сега си пия кафето пред компютъра сама и след малко трябва да поизчистя и сготвя за обяд.

За ваксините: Ние не сме с Пентаксим,но след 1 година след третата ваксина се слага първа реимунизация / или 4 ваксина/. Тук някой сподели че са салгали и полиомиелитната ваксина на 14 мес. при положение че са с пентаксим, а аз мисля че не трябва, защото по този начин ще станат 5 приема на полиомиелит. newsm78
Между другото на листовката на инжекционната полиомиелитна ваксина пише, че 4 полиомиелит се поставя 1 година след 3-тата имунизация. А по тези сметки трябва да се прави най-рано на 1 г. и 4 месеца. Малко се обърках с тези промени.

nana77 още в Дарик сли си на работа? Кога започваш на новото място?

Тони вече не иска да спи в торба и го завивам с олекотена завивка и одеяло. Малко се върти,но се е научил да рита с крака и да се отвива. Та все го проверявам да не е отвит вечер.

Елена82 не сте най- малките. Wink Имаме си 2 изтърсачета,които не бързаха и се родиха септември- моя Тони и Насето на Ели78. Hug Но си се чувстваме Августинчета Heart Eyes.

Утре имах планове да пътувам с Тони при моите родители. Но в Момчилград обявиха грипна епидемия и реших да не рискувам да се раболее Тони.
Днес пиша много разбъркано, явно още съм сънена.

ЧРД на две мами, дето не са писали скоро - Нелски и Мави! Да са здрави и щастливи!    bouquet

# 201
  • София
За срещите - чакам и Велмарка да се включи, ма ще взема да й звънна да видя как е Дарето. Никаква я няма в нета, дано това не е признак за лоши новини Praynig
Дано всичко е наред!  Praynig
А за спането - представи си като съм свикнала да спи 2ч повече  Tired Ама като наближи да вади някой зъб е така  Confused
Кайли, точно това е аз се чудех преди - нали Блу бяха слагали и полио отделно  Rolling Eyes , а иначе са с Пентаксим. Ама д-рите трябва да знаят най-добре.
Уф, с тия грипни епидемии. Дано успеем да бием на Ивчо ваксината преди да я обявят и тук.

# 202
  • София
Кайли още съм в Дарик. Имам 1 месец предизвестие. Живот и здраве от 14-15 февруари трябва да съм на новата работа.  Mr. Green

Сега ще звъня на Велмар и ще пиша после.

# 203
  • гр.Добрич
Добрю утро и от мен.
Откакто се разболяхме и аз ставам рано, но трябва да свиквам, защото ако се потвърди диагнозата, ще трябва да ставаме рано, за да си хапваме.
Аз още се мотам из къщи, а татито е придружител. Чакаме сега един консулт наобяд да видим какво ще каже. Иначе разстройството ни мина, но пък сега кашлим. Явно организмът му е много отслабнал и се поддава на всякакви болежки. Моята д.... все още не минава, а сега и носа ми тече. Уж съм вкъщи, пък се разболях. Сега по цял ден седя в кухнята, защото предиобяд готвя за Ивчо храна и му я нося. Следобяд същото за вечерта. Толкова не съм готвила от години и сега наваксвам.

Елфче, все повече се убеждавам, че не всички лекари са в час, което е много тъжно. Самочувствието и себедоказването са явно по-важни, от здравето на хората. Имало изследване с което още преди 2 седмици можехме да докажем дали Ивчо има диабет наистина, но никой дори не спомена за него. От Нета го научих и предложих да направим. Тъй като се прави в по-големите градове става бавно, така че сигурно ще го прави в Понеделник, а дотогава ще са ни изписали надявам се. Кой да те насочи, кой да ти каже. Cry

Пак се разстроих, извинявайте.
Лек ден на всички.

# 204
  • София
СпинкиHug spoko А това, че сте почнали инсулина, а няма диабет примерно, до какво ще води?  Rolling Eyes Жалко е, не направо е ужасяващо, че има такива д-ри  Confused  #Cussing out Дано всичко е наред! Praynig Praynig Praynig Много ви гушкаме!  Hug

# 205
  • София
Спинки  Hug Hug Hug успокой се миличка. Да не би да става въпрос за натоварване с глюкоза? Или има друг по-сигурен метод? Дано всичко е наред.   bouquet

Сега говорих с Велмар. Добре са с Дария. Няма вече температура, само малко сополи са се появили, но нищо сериозно Слава богу.  Simple Smile

# 206
  • гр.Добрич
Нана77, взима се проба от кръвта и се изследва за антитела. Ако има такива значи организма му ги произвежда и те убиват собствените му бета-клетки, които произвеждат инсулин.  Очаквах повече от консулта, но уви. Докторката прегледа уж всичко дни по дни и каза общи приказки. Вдигнаха му инсулина с 1 единица на обяд и повече щяла да каже като сме се видели при нея. Ние обаче сме решили твърдо да ходим в София, така че засега чакаме да ни изпишат от тук. Иначе малкия е по-добре - няма Т и диария. Кръвната му захар е височка, но явно не можем да я регулираме правилно с храна и инсулин.Иска да ходи насам-натам, а няма къде. В общи линии е това. На мен вече ми просветна като гледам че малчо живна.

# 207
Спинки, дано малкият да е по- добре...  Praynig И дано софийските лекари имат само добри новини за вас.  Peace

# 208
  • София
Спинки, дано малкият да е по- добре...  Praynig И дано софийските лекари имат само добри новини за вас.  Peace
Praynig Praynig Praynig

# 209
  • София
Спинки  Hug А за докторите- нямам думи!

Аз преди малко се върнах от преглед. Ще си имаме момченце.  Laughing 99% сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт