АвГуСтИнЧеТо е палаво дете - майка му обаче иска две!

• 12 731
  • 281
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  Pepper за името на темата ни!

# 1
Пу първа Grinning.Дано наистина тази темичка е по-ведра и късметлийска от предходната Hug
( Благодаря, Блу  bouquet)

# 2
  • София
Добро утро и от нас!

Блу -   bouquet

Спинки ще ти пусна на ЛС телефона ми. С каквото мога да бъда полезна ще помагам. Ако искаш мога да попитам и колежката, ресорна за здравеопазване. Абе ще намерим връзки.  Hug

# 3
  • София
Я виж ти, този път съм трета  Laughing

айде наистина само хубави новини в тази тема.

Сега спокойно мога да си допия кафето  Wink

# 4
  • София
ох, чак сега прочетох последните страници на старата тема......

Spinki дано наистина диагнозата е грешна Praynig. Че е много малък  милия......Ако не е, поне днешната медицина е много напреднала, така че ще му помогнат.
Нашата леля дето гледа Миташки е болна от диабет от много млада и от нея знам повечко за болестта, имам и приятелка болна от 3 годишна, а вече е над 30.
Някой питаше за храненето - то е много важно при диабета, тъй като след като панкреасът не произвежда инсулин, той се доставя допълнително и трябва храна веднага след поставянето. Регулира се нивото на захарта в оргонизма по този начин. Останалото някой мед. лице - юлиана, например, може да го обясни.
Това няма нищо общо с това, че здравите деца отказват да се хранят и не е опасно за тях - една мама се беше стреснала. 

Hug Hug Ние сме с теб.

# 5
Spinki , кураж...стискам палци всичко да е наред с Ивчо! Ако имаш нужда от помощ в С-я, свиркай! Peace Hug

# 6
  • гр.Добрич
Както Пух е казала, неяденето за здрави деца е безопасно, но за диабетиците е смърт. Сега говорих с баща му, днес ял с желание, но през нощта захарта му спаднала много и го събудили да яде.
Аз обаче не съм добре. Снощи след като се изкъпах ми стана така лошо, че едва се добрах до леглото. Всичко ме боли като при вирус и тази сутрин и аз съм с рядко щастие. Embarassed Дали и аз не съм пипнала този вирус?
Стига съм ви занимавала с моите проблеми. Консулта в София е задължителен, защото само там има специалисти.

# 7
Спинки-спокойно можеш да ни занимаваш с всичко ,което се случва  с вас и около вас. Hug Ние сме тук за това,а и не се знае от къде може да изкочи важна за вас помощ. Много ви благодаря за отговорите относно храненето.А, как му измервате кръвната захар,особенно през ноща?Между другото съм гледала по ТВ за апаратчета за инсулин-мисля че нещо се слагаше подкожно и на определен час се влива инсулин,без да се налага всеки път дупчене.

Хайде,усмихнат и ведър ден за всички. Simple Smile Hug

# 8
Добро утро и от нас в новата тема!
За Pepper i Blu  bouquet  bouquet!

Spinki  Hug за теб и Ивчо. За съжаление ми се струва малко вероятно диагнозата да е грешна,след като сте почнали и инсулина. Sad Най-важно е да спазваш стриктно диетата и дозите с инсулин. Предупреждаваш всичките ви познати да не му дават сладкиши с захар, защото не винаги може да ги следиш какво му дават да яде. Кураж мила, ние сме с теб макар и виртуално.

Sad По-късно ще пиша пак.

# 9
SpinkiHug  Hug  Hug за теб и Ивчо. Късно снощи прочетох поста ти и си легнах с мисълта за вас и днес станах с мисълта за вас. Както написа Миленка не се притеснявай да споделяш с нас, защото наистина може да изскочи някоя важна помощ  Peace.
Благодаря на Pepper и Блу за новата тема   bouquet!

Мама Марго честита годишнина на патерици. Бъдете още дълги, дълги години заедно   bouquet.

# 10
Здравейте и от нас!
За пръв път се разписвам на първа страница bye
Много ми хареса заглавието - гласувах за него ,макар,че то вече беше избрано!
Spinki  и от нас силна прегръдка Hug

# 11
SpinkiHug , милото детенце... дано Ивчо прояде и се закрепи.Пращам ви цялата си положителна енергия.Ще стискам палци всичко да се нареди.Ако имате нужда от нещо казвай. Hug Peace
И ти бързо се оправяй. Peace
MamaMargo, честита ви годишнина!  bouquet
Хубава срещичка сте си спретнали, много са хубави всички дечица! Heart Eyes

# 12
  • София
Привет!
Дано наистина има вече само добри новини!  Praynig
Спинки, дано бързо ви мине ряд.щастие с адашчето и да може да пътувате към София! Ако имате нужда от нещо - и ние сме насреща, мисля че ми имаш номера от морето. Ако искаш ще ти дам и координати на Масларски. Не знам вас къде са ви насочили. В Токуда работи съпругата му, също педиатър, там работят и по ЗК и има много добра апаратура.
И двамата ми дядовци бяха с диабет, единия с първи тип, другия с втори. Много ми е "близка" тази болест Sad. Диетата е важна наистина.

# 13
Запис Hug
Блу, Пепър   bouquet
Ще чета повече после, че Деница ще счупи компютъра от дърпане ooooh!

# 14
Здравейте  Hug

Ох, Spinki дано бързичко се оправиш и ти  Hug И наистина въобще не се притеснявай да споделяш тук - най-малкото ще ти олекне /казвам го от личен опит  Embarassed/, а и наистина не знаеш от къде може да изникне помощ. Аз ще чакам още новини от вас, и се моля с цялото си сърце вече да са само положителни  Hug

MamaMargo
вчера пропуснах да те поздравя  Embarassed ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА   bouquet Желая ви още дълги години семейно щастие - а 11 г. хич и не звучат страшничко - ние с татито сме почти толкова заедно, а все едно вчера се запознахме  Embarassed

Огромни благодарности за новата ни темичка на Pepper и Блу   bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт