Примерна схема за захранване 4

• 49 225
  • 583
  •   1
Отговори
# 120
  • София
благодаря за отговорите но не ми стана ясно дали е лесно или трудносмилаема храна за да си направя "сметката" дали да го дам сега или да поизчакам.

катяІк питаше какви от готовите пюрета- аз предпочитам моркова тиквата и тиквичките, общо взето повечето зеленчуци сега да ги давам от готово пюре защото не им е сезон и "купешките" имат какво ли не , просто не съм сигурна и смятам да поизчакам с тях. за марки- всичко хапва, но съм предлагала гербер, семпер, сънвал, бебевита и хип, други засега не Peace

# 121
  • под дъгата
благодаря за отговорите но не ми стана ясно дали е лесно или трудносмилаема храна за да си направя "сметката" дали да го дам сега или да поизчакам.
Не е трудносмилаема, все пак я спрягат за една от първите храни. Някои казват, че запича, но при нас беше ок.

# 122

Аз дадох пащърнак след моркова,тиквата и картофа,не мисля че е трудносмилаема храна,все пак го дават след 4-ти месец.Много   се хареса на сина ми,взех на Нестле Алете-Пащърнак с картоф Peace

# 123
Buba Mara ,АМ слагам накрая-не го  варя.

# 124
Всички зеленчукови пюрета аз правя на сина ми ,защото не харесва купешките а плодовите (освен ябълката ,имам домашна) купувам, че сега няма пресни.Но зеленчуци взимах от една бабка на пазара изглеждаха домашни!Варя на пара ,пасирам и замразявам в кубчета на лед. Когато искаш вадиш различни кубчета и си правиш каквито искаш комбинации.Метода го разбрах от тук, супер лесен и удобен е. Само дето зел. са ми на свършване и не знам какво ще правя ShockedА моя син пащърнака не го хареса ама аз слагам по едно кубче с друг зел..Той и картофа не хареса(маи не харесва нишестените зеленчуци) та купувам сладък картоф, него харесва!

# 125
Всички зеленчукови пюрета аз правя на сина ми ,защото не харесва купешките а плодовите (освен ябълката ,имам домашна) купувам, че сега няма пресни.Но зеленчуци взимах от една бабка на пазара изглеждаха домашни!Варя на пара ,пасирам и замразявам в кубчета на лед. Когато искаш вадиш различни кубчета и си правиш каквито искаш комбинации.Метода го разбрах от тук, супер лесен и удобен е. Само дето зел. са ми на свършване и не знам какво ще правя ShockedА моя син пащърнака не го хареса ама аз слагам по едно кубче с друг зел..Той и картофа не хареса(маи не харесва нишестените зеленчуци) та купувам сладък картоф, него харесва!

А в какви кубчета го замразяваш?
И после размазяването как става и за колко време?
Моята калпазанка само малко да и забавя храната и такъв вой надава, че се същисвам..
Затова когато сме с кърма - топля за 10 секунди в МВ и готово. Когато сме с АМ - пак бързо става.

Та се опитвам да си представя, когато почнем със захранването за колко време се приготвя/стопля храната.
? Embarassed

# 126
  • Бургас
Най-добрия вариант е да приготвяш пюретата в къщи, ако разбира се имаш време за това и продукти с ясен произход. Аз нямах нито едното, нито другото......В противен случай май е по-добре да се вземат готови пюрета.

# 127
Момичета, да ви се похваля сготвих човешки ориз на Гоги  Laughing
Първият ден го сварих, добавих малко АМ и пюре от морков (не го пасирах), излапа го с охота, не се запече (както се притеснявах)
Вторият ден добавих повече АМ и го пасирах и пак добавих пюре от морков.
Много се радвам, защото все картоф му беше основата на обедното пюре, когато реша да му приготвя (когато не му давам купешко)
Само да отбележа, че вече е излапал цяла кутия бебешка оризова каша на Хип и това не му беше запознанството с оризовия вкус, а с ориза.

# 128
От два дни и аз приготвям домашни пюренца на малкия. Правя ги на пара и стават чудесни.

# 129
Е, блазе ви, че си намирате домашни продукти-ние чак лятото ще можем да взимаме от прабабите продукти от  техните градини,  тъй че аз лично засега се доверявам на готовите пюрета-засега сме на Хип, ама като гледам зеленчуците нямат много голямо разнообразие, за да продължа захранването с тях, та ще се наложи да се преориентирам и към други марки! Вашите мъници по колко вода пият на денонощие като започнахте захранването -ние пием 250-350 мл. и се чудя много ли е-малко ли е, но вода си пием още от началото, въпреки, че сме били само на кърма-той си искаше шишето с водата и това е!

# 130
браво на вас, аз като предложа вода, все едно оцет му давам, веднага я изплюва, дори сега като все повече се храни с пюрета и каши  се притеснявам как така не ожаднява  Rolling Eyes

# 131
Ха, сега виждам, че на АМ, което купихме вчера пише, че е частично адаптирано  Shocked Означава ли това, че като започна да му го давам ще въведа млечни  newsm78
Досега му добавях в кашата Нутрилон1, но вчера го свърших и взех Нутрилон 2, ама че работа  #Crazy

# 132
това да не е АМ с нова опаковка? нали уж думата "адаптирано" щели дая сменят с друга,защото била заблуждаваща. може да е за това  Thinking

вода пие сега 10-20мл на ден, рекордът му е 40мл, но тогава май му я дадох малко преди ядене и затова.  Blush

# 133
ORHIDEA, някои пюрета на Sunval също са БИО и имат по-голямо разнообразие - чист пащърнак, броколи, имат и 2-3 зеленчука с копър и др. Nestle Alete също.

Да се оплача или да се похваля, не знам - дребната, откакто пробва някои от нашите манджи със всичките им подправки, вече не иска пюрета. Май ще минавам изцяло на ПЗ. Досега й давах парченца моркови, тиква, картоф, специално за нея варени на пара, но и те не са най-вкусното нещо на света. Но друго си е свинско със зеле, например. Казах да се оплача, защото ми е много лесно и бързо с пюретата, пък и взимам само био. А да се похваля - защото ПЗ-то по ми е на сърце, ама си е по-голяма занимавка.

# 134
Да, ще пробвам тези марки, благодаря! Тъкмо в темата за състава на пюретата си харесах някой от тях!

Общи условия

Активация на акаунт