Примерна схема за захранване 4

• 49 219
  • 583
  •   1
Отговори
# 135
ORHIDEA, някои пюрета на Sunval също са БИО и имат по-голямо разнообразие - чист пащърнак, броколи, имат и 2-3 зеленчука с копър и др. Nestle Alete също.

Да се оплача или да се похваля, не знам - дребната, откакто пробва някои от нашите манджи със всичките им подправки, вече не иска пюрета. Май ще минавам изцяло на ПЗ. Досега й давах парченца моркови, тиква, картоф, специално за нея варени на пара, но и те не са най-вкусното нещо на света. Но друго си е свинско със зеле, например. Казах да се оплача, защото ми е много лесно и бързо с пюретата, пък и взимам само био. А да се похваля - защото ПЗ-то по ми е на сърце, ама си е по-голяма занимавка.

Да ти е жива и здрава и да папа от вкусните мажди на мама!
Simple Smile
Всъщност ПЗ-то означава да яде по-малко от нашата храна ли?

# 136
Simple Smile

Благодаря, Катя. Да, ПЗ горе-долу означава това (има различни системи). Основните принципи са, че не се дава пюрирана храна, дават се малки парченца от масата, винаги всички се хранят заедно, количествата храна са много по-малки (в сравнение с храненето с пюрета) и целта е детето по-скоро да се запознае с най-различни видове храна, а не да се нахрани с нея. Колкото и странно да звучи, този вид захранване предполага много по-малък риск от алергични реакции. Ако е интересно защо, ще обясня. Да не ви занимавам излишно.

# 137
Grace m ,и аз имах същия проблем преди около 2 седмици.Отказа да яде и купешките,и домашните пюренца.Записах го на кухня и всиюко се оправи давам му само основното ядене(без супата и десерта) с по 3 сухарчета и су ги изяжда с апетит.Притеснява ме единствено това,че има дни,в които изяжда по 6 сухарчета.заради сутрешната попарка.Вие как мислите-много ли са за неговата възраст?

# 138
Simple Smile

Благодаря, Катя. Да, ПЗ горе-долу означава това (има различни системи). Основните принципи са, че не се дава пюрирана храна, дават се малки парченца от масата, винаги всички се хранят заедно, количествата храна са много по-малки (в сравнение с храненето с пюрета) и целта е детето по-скоро да се запознае с най-различни видове храна, а не да се нахрани с нея. Колкото и странно да звучи, този вид захранване предполага много по-малък риск от алергични реакции. Ако е интересно защо, ще обясня. Да не ви занимавам излишно.
това не го бях 4увала.обясни моля те защо.

# 139
  • София
благодаря , ще го опитаме пащърнака Peace
а алабаш знаете ли какво е и откога се дава Blush?

# 140
elpet , мисля че е ряпа или поне вид ряпа.
Досега в никой магазин не съм видяла пюрета Nestle Alete
С копър съм купувала на Гербер и са много хубави.Въпреки че от пюре сготвено в къщи няма по хубаво. ЛМ
m_a_y_a , давах 1-2 пъти готово пюре с ориз и днес и направих в къщи.Стана много хубаво.
А днес заспа докато ядеше пюре!!
katya_k , готви на пара - става по-вкусно и според мен по-бързо

# 141
да, алабаша е вид ряпа
аз още не съм дала, но ще е близките седмици

# 142
  • София
е щом той е ряпа май ще се поизчакам с него, макар и на него да пишеше след 4 месец. аз да ви кажа много е вярвам на тези писания- то и спанака го дават от 4 месец, но според мен преди 7ми не е добра идея (лично мнение) Peace

# 143
  • Варна
Искам да попитам когато готвите зеленчукови пюрета от замразени зеленчуци, слагали ли сте купешка сладка царевица и как я обработвате? Мисля да опитам, но ме притесняват люспичките на зърната.
Интересува ме също и какви замразени бейби-морковчета слагате, на коя фирма.
Благодаря!

# 144
Мами, вие сте го коментирали вече, но как се обработва червеноото цвекло преди  варене, за да се освободи от нитратите?
Бях чела че плодовете или зеленчуците се накисватв студена вода за 10 мин после се режат и се готвят.
Дали вече мога да давам на мойта бебе цвекло?

На стр. 1 има линк:
Червеното цвекло

Още:
Примерна схема на захранване 3
Червено цвекло - при седем месечно бебе?

# 145
Косе Босе,  Hug мерси
Но как го обработваш преди термично? Накисваш го във вода ли?
Сори, чак сега го видях

# 146
GrOzNoTo^_^PaTe, ние сме далеч още от сухарите, засега трошички само. Другите мами да кажат.
b_u_b_i, пасираната храна, именно защото е пасирана много по-бързо и лесно се усвоява от организма, и по-големи количества отиват в кръвоносната система. Докато, захранвайки с малки парченца (микродозички), те не се смилат изцяло и в повечето случаи каквото на входа, това и на изхода Simple Smile Количеството на храната е много по-малко и увеличаването й става по-бавно и постепенно. По този начин рискът от алергия е доста по-нисък, същевременно детето е свикнало и познава много повече вкусове, а организмът познава много повече храни.

# 147
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Искам да попитам когато готвите зеленчукови пюрета от замразени зеленчуци, слагали ли сте купешка сладка царевица и как я обработвате? Мисля да опитам, но ме притесняват люспичките на зърната.
Интересува ме също и какви замразени бейби-морковчета слагате, на коя фирма.
Благодаря!
Аз лично давам царевица само от купешки пюрета. Имено заради люспичките не прадлагам домашно приготвени грах и царевица. Ако искаш да има царевица в купешко пюре- Бебевита имат 2 варианта.

# 148
Аз пробвах веднъж с царевица -сладка(викам има зъбки,ще ч сдъвче малко),но в памперса си излезе все едно съм я извадила от бурканчето Laughing Laughing
И на Хип от малките бурканцета има Пуешко с картофи и царевица.

# 149
  • Варна
Благодаря ви! Купешки пюрета с царевица давам отдавна, просто се чудех дали не мога аз да правя. Явно не става както се съмнявах  Laughing
А за бейби-морковчета какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт