С чичко Дюки се гордеем и похапвайки слабеем - 67 тема

• 22 679
  • 709
  •   2
Отговори
# 585
  • Пловдив
Амбър, обещавам ти лично на теб да не правя забележки за количеството храна. Само те моля да помислиш на какво се дължеше свалянето на килограмите докато чакахте за ДГ  bouquet

# 586
  • Пловдив
Може ли все пак да попитам от къде знаеш колко ям аз?????

# 587
  • София
Сметнах, излизат 2150ккал. Ами много е. Дюкан пише, че 1500 са си доста прилично количество калории.  Crossing Arms
Сън,точно това, че не си раждала означава, че сваляш по-бързо. След раждания, метаболизма се променя и отслабва.

# 588
Просто не ям толкова много,нахранвам се с много по-малко.И също свалям доста добре;)
Вслушвам се в съветите ви тук,чета ви но не мога да ям колкото ми кажете или колкото си хапват някои от вас.
В същност спора се завихри,заради това трябва ли да се броят калории или не,а не коя колко количество яде.Разбира се,че всяка от нас има нужда от различно количество храна.Никой никого не кара да се тъпче насила.Ти броиш ли си калориите?

# 589
  • София
Ами то количеството ядене има връзка с калориите. Аз не си ги броя всеки ден, но отвреме навреме го рпавя за сверяване на часовника.

# 590
  • Пловдив
2150 калории са много, много далече от 4000.

# 591
Доброутро!
Мише, честито ти 6-ка, пък където и да е тя, пожелавам ти скоро давидиш и другата, а най-вече ти пожелавам да ти се случи това, за което си мечтаеш в момента най-много. Страхонто изглеждаш.
Венка, честито и на теб минусета.
Деси, много се радвам да те видя пак тук, ще се радвам днес да се запознаем.
Милчки момиченца, защо непрекъснато имате питанки, търсите съвети, а пък като ви се дават вие започвате да спорите. Всеки организъм си е една отделна вселена, четете книгата и се съобразявайте с вашето тяло. Няма смисъл от безсмислени спорове.
Сънче, Вещи  newsm51

# 592
  • София
Уф, пак захвърчаха думички Sad

Така и така сте захванали пилето на грил, да питам под каква форма най-вече приемате пилешкото месо. Да поясня защо. Основно в менюто ни (и от преди) е пилешкото месо (мъжОто не яде риба). Опитах рецептата на сол и най-вече купуваме на грил (бързо и евтино). Забелязвам обаче, че напоследък самите пилета, които купувам, са някак по-тлъсти - имат покрай кожата едно мазно натрупано. Въпросът ми е според Вас кое е по-добре: пиле на грил или пиле на сол или подобна някоя рецепта от нашите? Аз ще питам изрично в магазина дали не слагат на грилското пиле някакви неща, де.

П.С. Да уточня, че махам кожата и я оставям до контейнера за гладните кучета Simple Smile
П.П.С. На тема Дюкански кекс:   chef опитах току-що за първи път и едвам го извадих от тавата, и то на парченца - страхотно залепна - как решавате проблема?

# 593
Амбър, не казвам, че трябва да пренебрегваме книгата, в никакъв случай. И да, всеки сам най-добре познава организма си, просто не трябва да се чувства глад - това е. Вярно е - всеки се нахранва с различно количество храна.  Peace  Hug
Klemy, хайде да не сърдим излишно.  Peace Hug Та, исках просто да кажа, че не бива да изпитваш глад - не може да се ограничава всеки с количествата посочени в примерното меню, именно заради разликите в метаболизма. За да се задейства той на по-бързи обороти, просто не трябва да преминава организмът в режим на трупане на запаси, а за да се избегне това, не трябва да се изпитва никога чувство на глад.  Peace

# 594
Вещи не съм свалила всичките си килограми за 2 дни,нали разбираш?!;)
Не знам колко ядеш,но знам че даваш съвети да се хапва повече.
За теб 1 яйце и 150 гр мляко е равносилно на "гладна".На мен 1/2 кофичка (200 гр)кисело мляко направено на айрян ми е следобедната закуска.И не оставам гладна;)Вчера след тази следобедна закуска вечерях в 22:00 - 2 кръгчета пуешка шунка,1 яйце и малко краставичка.Повярвай ми не бях гладна когато си легнах.

# 595
Сън,съгласна съм с теб,аз книгата си я имам,чета я и си вадя изводите сама,тук съм,защото вашето тълкуване на книгата очевидно върши работа и смятам,че има какво да науча от по-опитните Дюканки  newsm51
Кашкавала е 40грама в трета фаза, сиренето е разрешено, обезмаслено и във втора.
Изварата-да,сиренето-не.Съмнявам се Дюкан да си хапва българско саламурено сирене,ама щом казваш... WhistlingОще повече,че в трета изрично дава втасалите сирена,като камембер и козе сирене(от тази категория според мен е и нашето)да се вкарват в менюто последни ,но всеки си го тълкува както му е удобно,аз за по-сигурно не ям по 200г сирене на ден Peace

# 596
Поци, тъп въпрос   ама искам да чуя и твоето мнение - 5 п. по 30 мин вело с висока скорост и пулс, за колко време горе-долу може да има ефект върху шкембето? Вече карам цял месец, но не съм сигурна дали има ефект.

Крикри ако имаш предвид-5 пъти-ТОВА Е ЛУДОСТ #Crazy

# 597
АЛО, МОМИЧЕТА! СТИГА С КАРАНИЦИТЕ! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СИ ПРАВИТЕ, КАКВОТО СИ ИСКАТЕ И В КРАЙНА СМЕТКА ВСЕКИ СИ НОСИ ДУПЕТО САМ, НО НЕДЕЙТЕ ДА ОБВИНЯВАТЕ НИКОГО, ТУК Е ФОРУМ ЗА ВЗАИМОПОМОЩ, А НЕ ЗА ЗАЯЖДАНЕ!
Вещи, Сънче, Волна, благодаря ви, че ви има! Hug Hug Hug

# 598
  • Пловдив
За последен път пиша нещо на Клеми. Само искам да кажа, че при менюто, което казва, че яде ако яде до наяждане и това, което казва, че яде при нейното спазнане на режима тя просто гладува. Аз съм до тук по този въпрос   bouquet
Зеленко, кекса си го правя върху фолио, защото не слагам и капка мазнина да размажа и избърша . И обикновено си го обирам от фолиото, понякога и с лъжица  Crazy Пилетата са мазни от фуражите, с които ги хранят, за да растат бързо. Не им слагат нищо допълнително преди печенето, просто са си такива "фабрично". Аз го ям печено, може печено върху бутилка - да стои изправено в тавата. В торбичка - с една чаша вода и няколко лъжици оцет. И много често варено и на супа.

# 599
  • София
Да добавя и аз- в книгата пише, че при усвояването на 100 калории отбелтъчини, 30 отиват за усвояване на храната, т.е. все едно се удвояват 70.
Като сметнем за Клеми- 2150 * 0,7 излиза, че все едно си изяла 1505  Peace
На мен понякога ми е странно като се сложат тука някакви постни менюта от кофичка кисело мляко, едно яйце и малко пилешко- ми като ядете толкова по малко, как изобщо имате проблеми с килограмите  newsm78, ако наистина с толкова си се наяждате и не ви се хапва повече.
И аз си мисля, че идеята на режима е в момента, в който на човек започне да му се хапва, да си хапне, защото, ако се поотплесне, няма време или нещо друго.... после следва такова наплюскване- като за 3 хранения!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт