ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 323
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз преди малко се върнах от преглед. Беше много подробен, около 40- 50 мин. Бебо е добре, 99% е момче, дълъг е около 10 см, без крачетата. Тежи 120 грама. Доста мърдаше и се въртеше. Стана ми много мило. Всичко си му е наред, отговаря на седмиците си.
danibon, колкото и да четеш твоето раждане със сигурност ще бъде единствено и неповторимо.
За кръвна картина, мен този месец ме пропусна, не знам, аз се записах в поликлиниката, ей така, да ми води картон и да ми пуска изследвания и болничните после, нищо не правят, нищо не казват. Добре, че си имам друг лекар, близък наш приятел, иначе не знам. Те не могат да правят ФМ, но могат да препоръчат. И разни други допълнителни изследвания.Просто не е истина  #2gunfire
А момичета, които сте раждали със секцио предишния път, сега ако лекарят прецени, че може да родите нормално, бихте ли го направили. Аз не знам  newsm78 . Дори 1% да има риск, не ми се рискува.

# 211
  • София
elen@, браво за прегледа!   bouquet Честито ти момченце!
Иска ми се някой път и аз да имам дълъг преглед. Винаги гледаме бебчо не повече от 5мин, а после наистина дълго говорим, но аз предпочитам да си го виждам... Дано следващия път.  Praynig

Помогнете ми, умирам от зъбобол...  Praynig В понеделник след работа ще мина да си запиша час, но не знам как ще издържа дотогава. Единственият лек, който знам, че действа безотказно е Аулин, но в момента не смея и да си помисля за това. Кажете ми нещо, което успокоява болка или поне разсейва, че мъжа рече, че ще изтъркам паркета от обикаляне...  #2gunfire

Последна редакция: сб, 19 яну 2008, 15:48 от saxophone

# 212
elen@, браво за прегледа!   bouquet Честито ти момченце!
Иска ми се някой път и аз да имам дълъг преглед. Винаги гледаме бебчо не повече от 5мин, а после наистина дълго говорим, но аз предпочитам да си го виждам... Дано следващия път.  Praynig

Помогнете ми, умирам от зъбобол...  Praynig В понеделник след работа ще мина да си запиша час, но не знам как ще издържа дотогава. Единственият лек, който знам, че действа безотказно е Аулин, но в момента не смея и да си помисля за това. Кажете ми нещо, което успокоява болка или поне разсейва, че мъжа рече, че ще изтъркам паркета от обикаляне...  #2gunfire

Искрено ти съчувствам. Аз имах абцес на мъдреца, който се мъчи да излезе от около половин година насам. Забра в болницата с ужасни болки, като лежах за задържане и тогава моята лекарка ми даде течен аналгин и веднага ме отпусна. Според мене недей да пиеш аулин, но това е твой избор.
Аз си търся зъболекар да ми извади мъдреца, защото е доста опасно, ако направи сериозен абцес ще трябва да пия и антибиотици, което...знаете!
Успех, мила! Дано минат болките.

# 213
  • София
saxophone , аз за главоболие пия Адвил, той е на базата на ибупрофен. Той е и за зъбобол и други. В една американска книжка за бременни, пише, че в първия и втория триместър най- вероятно не вреди на бебето. Аз те съветвам да отидеш до аптеката и там да попиташ какво биха ти препоръчали за твоето състояние. Дано се оправиш по- скоро.

# 214
Сакси, най-добре се обади на зъболекаря си и го питай какво да пиеш (като не забравиш да му кажеш, че си бременна). За друго не се сещам...

# 215
Pumichke, изключително много се радвам, че имам бъдеща мама съседка  Hug Можем да ходим заедно на срещите Wink
За педиатъра предпочитам да си го избера по-препоръки за това започвам сондирането на мнения отрано. Вече имам препоръки за 14 поликлина в Ив. Вазов - не е толкова далече.
По препоръки си избрах и д-р Илиева в болница Вита. Много съм доволна. При нея консултациите протичат в рамките на 30-40 минути, многодобър специалист и винаги можеш да и въниш, да я посещаваш без предварително записан час и т.н. Там лежах и за задържане и там мисля да родя. Голям компромис направих с разстоянието, но пък е в името на бебо  Grinning
Честно казно се чудя на някои мами как могат да ходят при такива лекари, които ги гледат по 5 минути   Shocked
Мазнейкова ми е много близо, но чух ужасяващи неща за нея и веднага се отказах.
Ти къде ходиш на ЖК?

И нещо друго мамита - при всякакви проблеми и болки, като например зъбобол, не се пита зъболекаря, а гинекологът!!!

# 216
или просто иди веднага на лекар, не в понеделник. Иди в Медстом/май така се казваше клиниката на Дондуков и Раковски/.

елена, ако лекарят прецени, че мога да родя нормално - да. Но не мисля, че ще прецени, пък и 99 процента от бг лекари не биха го предложили първи.

# 217
Момичета ще се включа по темата за раждането ...
първото ми дете се роди по естествен начин без упойка тогава нямаше .... за има няма 20 часа последните 6-7 от които с ужасни болки просто посинявах от болка .....
трябваха ми седем години да се реша да забременея отново
така или иначе втория ми син се роди по естествен път с епидурална упойка - нямам никакви забележки болките които изпитваш по време на раждането са като леки менструални болки чувстваш си напъни всичко но не те боли, после шевове ала бала също не ги усещаш като болка възстановяването при мен стана буквално на следващия ден можех да си тръгна от болницата и всичко ми беше 6 никакви болки
първия път 10 дни имах родилна треска температура и какво ли не .....
втория път Т не съм вдигала след раждането вообще
живот и здраве ако не се наложи секцио по медицински причини  / седалищно бебе /  ще си родя по естествен начин и третото с епидурална упойка но този път ще си взема кафенце с количка по време на самото раждане за да не скучая ....
и двете ми деца се родиха 3,600 - явно калъпа ми е толкова
иначе съм доста слабичка с тесен таз не знам как излизат
и двете бяха с увита пъпна връв
само че първата я изстрадах а за втората научих чак след като родих
каквото и да решите майчета важното е да имате пълно доверие  в доктора си и да сте с позитивна нагласа

# 218
И нещо друго мамита - при всякакви проблеми и болки, като например зъбобол, не се пита зъболекаря, а гинекологът!!!

Ще ме извиняваш, но първо предпочитам да се консултирам с личния си зъболекар (или какъвто лекар ми трябва) и след това с гинеколога си. Така получавам 2 мнения на двама специалисти в своите области, вместо само на един.

# 219
чета и за лекарите които препоръчвате
въпреки че Габрово от където съм не е като София да похваля и моя лекар
всеки път прегледа трае 30-40 минути
глава да ме заболи ми е казал че мога да му звъня в 2-3-5 през ноща когато искам
пациентка съм му от самото начало още от първото ми дете .... чесно казано бих го сменила само ако не е между живите
но да е жив и здрав изглежда идеално и мисля че му остават поне 60-70г още
така че
търсете си лекари които да ви обръщат внимание и да им се доверявате напълно
да нямата никакви притеснения да ги търсите или каквото и да е

# 220
Сакси, аз пък ще те посъветвам да не се мъчиш да се чудиш какво да пиеш, а да отидеш на спешен кабинет Peace. На гърба на 25-та поликлиника има спешен стоматологичен център и работи нон стоп.

За раждането и аз, като Райка, съм 100% за епидурална упойка Peace. Не че не ме боля и с нея де, но не виждам смисъл след като е измислена да ни намали мъките, защо трябва сами да си избираме по-тежкия път. Ако е само, за да можем един ден да се бием в гърдите какви майки-героини сме, то тогава това не е за мен Naughty. А ако е от страх от някакви евентуални странични ефекти, то мога да ви уверя, че при мен нямаше аболютно никакви такива, поставянето й също не го усетих изобщо на фона на другите ми болки Wink. И все пак, както е писала Пърл, всеки сам си решава Peace. Аз също не искам да започваме спорове за и против секциото или естественото раждане или каквито и да е други спорове Hug. И без друго ми се струва, че в последно време темата ни стана една такава, изнервена Confused. В началото всички бяхаме къде-къде по-толерантни и внимателни. Сега май само се чудим за какво да се зачешем Thinking.

А кръвната картина не се ли прави 3 пъти - в началото на бременността, после в 7-ми и в 9-ти месец? Аз поне такива спомени имам. Това за кръвна картина всеки месец доста ме изненада, но може нещата да са се променили са 3 години.

# 221
  • София
Хора, на мен само един път досега са ми правили кръвна картина и вие ме притеснихте...  Rolling Eyes
Иначе, благодаря на всички за съветите, зъба мнооого ме боли, иде ми да загризя стола Close , но съм упорита и никакви лекарства не ща да пия... само се ровя в нета за някое бабешко лекче да ми премине поне до утре, когато сигурно ще отида в спешния, за който пише Астарта. Малко се възпирам от него, понеже мъжът веднъж ходи по спешност и после пломбата му падна за има няма месец... А аз си имам прекрасна зъболекарка, само дето не работи в почивните дни...  ooooh!

# 222
ами иди там, където аз писах     newsm78 

кръвна картина и на мен ще ми правят три пъти, по веднъж на триместър.           

# 223
Саксофонче, не дей да ходиш в Медстом .... аз имам много лоши спомени от там  Naughty Заради тях преди година ми правиха операция на челюстта ... тогава моята зъболекарка ми каза, че по спешност не се ходи по частни клиники, а в болници ... До Военна болница е Стоматологичния факултет, където има спешен кабинет денонощно /наистина са добри/, във Военна болница и Пирогов преди години имаше ама сега незнам  Hug дано да съм ти помогнала

Последна редакция: сб, 19 яну 2008, 23:54 от Shada

# 224
и двете ми деца се родиха 3,600 - явно калъпа ми е толкова
иначе съм доста слабичка

И аз така и то момиче 3600, 52см. Гинеколозите ми казват, че от шева на шийката при раждането ми е раничката, телосложението ми било малко за такова голямо бебе. Не знам защо, но те го съпоставят и с килограмите, с които аз съм се родила, трима специалиста съвсем отделно ме попитаха за това. А аз съм била 2700, Яна носи гена на баща си, те са и с тежки кокали. До последно имаха съмнения, че тазът ми ще е тесен, но последно в родилното гинекологът каза, че е идеален и най-смешното, което каза беше - и имаш дълги бедра, идеално за родилка...  Shocked  ква е връзката, хаха, но не звучеше като шега.

Общи условия

Активация на акаунт