ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 323
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте,
аз тази сутрин бях в Майчин дом за БХС. Не се замислих има ли смисъл, риска при мен сигурно ще е далеч по-голям от при вас имайки в пред вид годините.Надявам се след седмица (резултатите излизат за 4 работни дни) да няма неприятни новини. После съм на лекар на 4.02 , за да обсъдим резултатите. На мен доки не ми казва колко е голямо бебето,само ,че всичко му е наред и е в норма. Simple Smile
Що отнася до шишета и помпи искрено се надявам този път да не ми се налага да ги ползвам толкова често.Моята принцеса се роди 44см. и беше 2300 като я изписаха от болница.Нямаше никакви сили да суче,а след това така и не засука.10месеца се цедих с помпа и и давах от биберон.В началото имах спринцовка ,но оставах без ръце.
Тръгнахме да търсим електрическа ,но тогава нямаше предлгане. Изпратиха ми на НУК от Германия - много съм доволна - изкара мен и още две мами.

# 61
а на ръка някоя да се е цедила? На мен ми беше супер удобно и изхвърлих спринцовката.

една от нас, не помня коя, беше пуснала  в Майките тема за коланите. Там има добри мнения, струва си да се прочетат. Аз колана няма да махна до края, не ми пречи, а се чувствам доста по-защитена. Ох, днес сто постинга сигурно имам, ще опитам да се спра  Crazy

# 62
Здравейте, мамчета!! Днес бях първи ден на работа. Както хич не ми се ходеше снощи, днес направо ми беше супер - видях се с колеги, с клиенти... Работата ми е свързана с постоянно пътуване из дебрите на София  Grinning и тъй като не бях излизала от вкъщи към 2 седмици ми се стори отвратително по улиците. Сякаш са се отворили много нови дупки и шофирането е кошмарно.
Мисля да гороря с мениджъра ми да ограничи броя на клиентите ми, за да мога да намаля шофирането и трябва да му откажа командировка до Букурещ (с кола). Притесненто ми е обаче как ще реагира... Какво бихте направили вие? Как бихте поднесли информацията...
Мерси предварително  Simple Smile

P.S. един супер готин сайт, ако сте ОК с английския - това е единственото място, на което термина предречен от доки и размерите на бебето съвпадат с показаното в сайта:
http://www.parentingweekly.com/

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 17:17 от jollity

# 63
  • София
На мен доки не ми казва колко е голямо бебето,само ,че всичко му е наред и е в норма. Simple Smile

На мен пък никога не ми е казвал колко е пулса, а всеки път слушаме сърчице. Само казва добре е. А много бъдещи мами тук пишат за пулса на своите мъничета..
Не се тревожи излишно, преди да са излезнали резултатите. Стискам палци да са перфектни! Няма какво толкова да притесняваш за възрастта си. Преди около 2 години, колежка на майка ми (и то по-голяма от нея) роди. Първо дете. Момиченце. Здраво и много сладко. Виждала съм го в количката - истинска принцеса.
А ти колко си по-млада!...  Naughty

# 64
jollity важно е за теб и за бебето, затова събери смелост и моят съвет е да откажеш пътуванията - вече се опарих  и от опит ти го казвам. Просто престави нещата такива, каквито са - ако са хора ще ти влезат в положението. Всичко ще бъде ок, стискам палци. Аз съм с болнични и така ще я откарам до края.

Започнахте ли да си купувате дрехи за бременни? Споделете от къде - мисля, че на мен ми е време вече....

# 65
Ох,дрехи-болната ми тема...

# 66
Хай отново Simple Smile Записах се при новата докторка и съм доволна от нея, много внимателна и усмихната. Обърна ми доста внимание. Тя също ми каза, че съм в подходяща седмица за БХС, прегледа показателите от феталната морфология и каза, че след като са добри, изследването е само по мое желание. Аз й казах, че не ме блазни да си правя това изследване и така се приключи въпросът с "Тото 2" (както аз си наричам БХС)  Joy

Следващата седмица ще давам кръвчица за месечната кръвна картина... общо взето нещата си вървят...

Преди драгаскането в колата през дупките много ми пречеше и ме болеше корема, но вече не ми правят впечатление.

Има ли някой друг от нашата тема, който да ходи на ЖК в "Св. София" (на Мазнейкова)?

# 67
  • София
Саксофонче,благодаря ти за успокоителните думи.Аз не съм от най-притеснителните , макар че понякога имам сериозен повод да се притеснявам.Все пак си мисля ,че колкото и да са зле нещата, ще се оправят.Какво да се прави непоправим оптимист съм  Simple Smile
И все пак има едно червейче ,което ме човърка.
Вчера бях на лекар и дори не се сетих да попитам колко е голямо бебето .Чак днес ,когато  колежката ,която е в 11 седмица каза ,че нейното е 7 см. се замислих колко ли голямо е моето.
Като ми кажат ,че всичко е наред - вярвам.
Сега като се оказа ,че имам кървящ полип ме посъветвах да потърся и друго мнение-на мен дори не ми беше минало през ум да се съмнявам в преценката на лекаря.

# 68
  • София
Pearl Аз преди ходех в Мазнейкови, но не съм доволна и се отказах Rolling Eyes

За колана на колата аз даже пусках тема, защото бях чувала, че е вреден. Но се оказа, че почти всички си слагат до края но бременноста Peace
Като се возя си го държа, но като карам Confused Абе ни ми е много комфортно. Но пък като караш по- малко друса Grinning предпочитам да карам Peace

# 69
   Майра,по-леки4ко  Simple Smile не ми покаzвай май4иният паспорт  Joy

# 70
Момичета, разкрих тайната на китайския календар!!! Чекнах го с една приятелка, която роди и излезе вярно. Цялата работа е, че когато се работи с китайския календар, трябва да се използват китайските години. Ако например сте роден между 1/1 и 20/2 включително трябва да използвате истинските си години. Ако обаче сте родени от 21/2 до 31/12 трябва да добавите числото "1" към възраста си. Примерно: забременях на 24г, но съм родена на 30/11 --> съответно възрастта, която трябва използвам в китайския календар е 25.

Ако има доброволки, който имат вече деца, или маминки, които вече знаят пола на бебето, може ли да тествате теорията??
Ето и линк с готов калкулатор: http://baby2see.com/gender/prediction.html?ageselect=25&mont … enderform=Predict

# 71
  • София
Започнахте ли да си купувате дрехи за бременни? Споделете от къде - мисля, че на мен ми е време вече....

Има много хубав, според мен, магазин ТУК
Пада се точно срещу спирката на трамвай 20/22 в посока ул.Опълченска. Пише с големи букви ДРЕХИ ЗА БРЕМЕННИ и има сравнително богат избор. Аз си взех дънки от там. Много съм доволна. Цените на панталоните са около 50лв.

jollity, този калкулатор позна за мен и брат ми, според годините на майка ми и месеца на зачеване. На мен ми предрича момче, пък да видим... Док още нищо не ми е казал.

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 19:40 от saxophone

# 72
джолити, и да прибавям, и да не прибавям, все момче ми се пада.

# 73
  • София
Такаааа Grinning Да докладвам!
Прегледът мина доста добре, като изключим факта, че чаках един час и Никола направо полудя Crazy Как да е, след като влязох и видяхме бебето, ми миня и яд и всичко Laughing Човечето е наред, изглежда свежарка, нухалната транслуценция е идеална, носната костичка си е на място. Всички органи се виждат и са на местата си, доколко функционират правилно - следващия път Wink Гледа мозъка, стомаха, бъбреците, гръбначен стълб, ръце, крака, сърчице. Не записах филмче, защото то, милинкото, още прилича повече на извънземно, отколкото на човек hahaha Само снимки. Следващият път, когато вече ще си има личице, ще си направим двд Grinning
Ники реагира много смешно. Чудеше се къде да гледа - в доктора ли/да не лапне мама случайно hahaha/, в телевизора ли Crazy Накрая заяви, че иска да влиза при бебето Joy Веселба!!!
Не съм особено доволна от прогнозите за пола/по-голяма вероятност имало да е момче, отколкото момиче/, но така или иначе е твърде рано да се ядосвам, пък и да се ядосвам - все тая Joy Нищо де, и така да е, ще съм свекърва, то се е видяло afwitch

# 74
джолити, и да прибавям, и да не прибавям, все момче ми се пада.

Тити, тествах се по какви ли не калкулатори и календари и винаги ми се падаше едно и също.

След като ходих на фетална морфология, на листа с резултатите от изследванията пише разните му там параметри и:

- Фетална морфология - нормална
- Пол - еди какъв си

(и съответно всички калкулатори издухаха супата наведнъж, защото полът беше определен и потвърден и е точно обратното на калкулаторите и календарите  Joy) Но може пък аз да съм изключение, а за вас да действат тези калкулатори, поне е интересно да си правиш разни такива гледанки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт