МАРТенки сме ний красиви,чакаме бебчета здрави,игриви!

• 11 254
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ех Герчо, как ме зарадва поста ти- звучиш много положително, както и трябва да се чувстваш де Hug И аз като лежах ми правиха запис всеки ден- много е приятно и успокояващо да чуваш бебчо. Стискаме палци всичко да е ОК и да те изпишат, за да си почиваш в къщи- гадно си е в болницата все пак.

# 136
  • Пловдив
ger4opiper4o, много се радвам на новините  Hug Hug Hug Дано от тук насетне всичко е наред!  Praynig

# 137
ger4opiper4o, много ме зарадваа. Браво на теб и бебчо! Стискай!
Nefertity, и Илияна 22 беше писала, че нейното доста хълца, нашето също хълца 1-2 пъти дневно за по 4-5 минути. Горе-долу това започна към 32г.с. /и ти си там/. В четвъртък съм на лекар и ще го питам това нормално ли е и т.н. Но доколкото съм чела бебчетата започват подготовка на дробовете и затова...

Ама като гледам ка пазарувате колички, легълца. Ами какво ги правите старите. Честно казано, ние с финансите изобщо не сме добре и малко ще ми е съвестно да хвърля легълцето, че ново да купувам?!?
аз ще ползвам всичко от баткото, нямам намерение да купувам други неща, само няколко дрешки и комплекта за изписването...

Всъщност май на повечето мартенки това са ни първи бебета и затова пада такова лудо пазаруване, а не защото ще хвърляме старите. Аз като стара сврака се оглеждам да отмъквам дрехи и мебелировка, ама никой не дава. Хич не обичам да "заключвам" пари във вещи.

# 138
ger4opiper4o много се радваме на добрите новини около тебе , а бебка да си стои още малко на топло в коремчето на мама

Ама като гледам ка пазарувате колички, легълца. Ами какво ги правите старите. Честно казано, ние с финансите изобщо не сме добре и малко ще ми е съвестно да хвърля легълцето, че ново да купувам?!?
аз ще ползвам всичко от баткото, нямам намерение да купувам други неща, само няколко дрешки и комплекта за изписването...

Всъщност май на повечето мартенки това са ни първи бебета и затова пада такова лудо пазаруване, а не защото ще хвърляме старите. Аз като стара сврака се оглеждам да отмъквам дрехи и мебелировка, ама никой не дава. Хич не обичам да "заключвам" пари във вещи.

Аз ще ползвам доста неща от племенника ми , особено дрешки подариха му толкова много , че повечето си останаха необлечени все още с етикетите , повивалника, стерилизатора термобокса. Каквото може ще се ползва , няма смисъл и аз да купувам а тези да стоят ей така

# 139
Привет мамета,
радвам се че днес всички са в добро настроение и няма оплаквания Grinning,сигурно почивните дни така се отразяват(нали и таковците са повече  покрай нас)
Ей НИНКО недей така да се притесняваш за тези килограми,колко пъти още ще ви се случи да качвате защото сте бременни,това не е всеки ден,все някога пак ще влезем в старите дънки.
много целувки от нас и спокойна вечер wavey

# 140
Браво Герчо, щом бебчо е добре и всеки ден чуваш сърчицето му, значи всичко е наред. Ти в коя болница си? Как ти се отразява престоя там?
Добре дошла на новата мама.
Още не съм минала да се порадвам на новите ви покупки. По-късно ще намеря сили, че днес не ми е много готин ден.
Днес беше една приятелка у нас на гости и ми се оплака, че количката й Кенгуру Виктория е вече тесничка и късичка за момиченцето й. То е на 5 ненавършени месеци, но се храни с АМ и е по-едричко от кърмачетата. Друга майка ми сподели преди доста време, че с Чикото има подобен проблем - преди да могат да седнат бебетата, вече са им къси и тесни количките. Количката, която съм харесала е доста дълга, продавачката твърдеше, че е една от най-големите, но ще направя още проучвания и ще докладвам.
ДИМА 78 , питаше колко ми е кръвното. До преди 2-3 дни беше около 120/70, което за мен беше идеално, макар и поддържано с лекарства. Вчера и днес обаче не мога да се преборя с него и стигна 145/90. След 6 бр. хапчета се посмъкна малко, но цял ден ми беше толкова зле, че бях готова да тръгна към някоя болница, за да приемат. На всичко отгоре пулсът ми препуска като на подплашено зайче и направо въздух не ми достига. Почти бях готова да се обзаложа, че в най-скоро време ще родя, но това е защото оня ден една мама ми разказваше, че отишла в болница заради високо кръвно и веднага и предизвикали раждането. Сега, след като изпих поредното хапче и след като седях около час на широко отворена балконска врата, за да ми влиза въздух, съм доста по-добре. Мъжът ми горкия почти е гушнал печката, да не говорим как се е навлякъл, защото след моето проветряване в стаята стана 12 градуса. На мен ми е екстра. Почвам да се превръщам в морж. То и по килограми си приличаме, и по тромавост, та направо съм си моржче.

# 141
Благодаря за топлото посрещане.  Hug

Аз засега съм се спряла на тази количка, заедно с коша за новородено:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4188
Чела съм много добри отзиви за нея, само леко ме притеснява, че е на доста по-ниска цена отколкото в Премама. Ама пък от друга страна, гаранцията си е две години.  newsm78
Количката е с много добри отзиви в темите, които съм чела  Peace
И аз не знам защо е такава разликата с Премама  Rolling Eyes
Честита количка на Дивна - пускай снимки, какви са цветовете?

# 142
Привет и от мен мами wavey
От доста време не съм се включвала и аз, само ви четях.
Първо добре дошли и от мен на новите мами и честити нови покупки на всички!
Да се похваля и аз - от 24-ти излизам в болнични....трябваше от утре, защото лекарката която ми е по ЗК ми каза, че термина ми е на 6 март, но аз се бях настроила да работя до 23-ти - да ме пита човек и тиквен медал няма да получа. Днес една колежка ми каза, че коремчето ми е слязло ниско и това ме постресна малко, нали така ти слиза коремчето като наближи раждането?  newsm09
И аз почти се сдобих с количка. След няколко дневно и нощно сърфиране в интернет и обхождане на сума ти и сайтове най-после се реших и си поръчах Giordani-то 3per8 http://bimbomarket.it/product.asp?Id=3659&c_id=33&cf_id=40
Бях се спряла първоначално на Peg Perego http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3529 но реших да дам малко повече пари и да е 3 части. Дано не съжалявам.

# 143
  • София...........
Добре дошла на новата Мама! Simple Smile

OLYMPIA , взехме точно такава: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /2834/language/bg
Аз хем исках да е някаква ярка, хем да не е , че да може да се ползват цветни завивки, абе нямам угодия.....
Бременна му работа  Wink

# 144
  • София...........
terre, и аз съм чувала, че като ти слезе коремчето до 2 седмици ще е раждането, но на мойта колежка дъщеря и е с термин 5 февруари. Коремчето и слезе преди нова година, но все още не е родила, че и контракции никакви до сега не е имала. Една друга позната роди месец след като и слезе коремчето и то предизвикано след термин. Така, че спокойно май не винаги е така Wink

# 145
Аз като гледам всички си имаме предпочитания за количките,на мен ми подхвърлиха за GRACO като чета обаче никой не казва нищо за тях Sad,а поне някой да ги е виждал в някой магазин  в София....аз нали още не съм обикаляла никаде

# 146
  • Sf
OLYMPIA, тази седмица ще се постарая да разгледам бъгстъра и в двата магазина и тогава ще взема решение. Знам, че в Пакостник върви без дъждобран и е от миналогодишната колекция. Може би това е обяснението.

За коремчето - моята беба по принцип си седи ниско долу. Изпъва се по цялата дължина само когато съм легнала. Иначе под ребрата имам една длан свободно пространство почти винаги. Това нормално ли е? Не съм се сещала да питам доки...  Rolling Eyes

# 147
и при мен бебчо се разполага повече ниско долу,от 1седмица се качва и кам ребрата от време на време,но док досега не е казал да има проблем 4е седи ниско,ще го питам другата седмица

# 148
  • София
Веси,аз си бях харесала една такава количка,но плата беше много шушляков и се отказах.После обаче една позната си взе и нейната много ми хареса.Тук в Белгия ги има на много места.

Славундер,кошарката ти е мноого хубава-мъжът ми се влюби в нея и сега ми мрънка,що не сме си поръчали и ние такава от БГ,ми сме купили наща.

Дея,аз също съм забелязала,че като изляза на чист въздух,ми е по-добре кръвното.Иначе и на мен тези дни ми е кофти-боли ме глава и ми е едно замаяно.

# 149
Охх, поуспокоих се малко.....аз ще ходя чак на 28-ми на преглед при моята лекарка....а тази която ще ми издава болничния хич не е разговорлива, ще я питам, дано този път ми отговори на въпроса за коремчето.

Общи условия

Активация на акаунт