Извънматочна ?????

• 10 393
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
chivas, виж тук:  http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=209
И аз не мога да разбера как са решили при ЧХГ 327, че си в 4-5г.с.
Може да е неправилно изчислен срок на бременността.  fingerscrossed
Пожелавам ти да е така и да спрат тревогите ти.  Hug Hug Hug

# 31
Ето този абзац ми направи впечатление.

"Трябва да се внимава с изводите, които се правят само от стойностите на ЧХГ. И нормална бременност може да има ниски нива на ЧХГ и да доведе до раждането на здраво дете. Резултатите от ултразвуковия преглед след 5-6 гестационна седмица са много по-точни от анализа на нивата на ЧХГ."

Hug Hug Hug

# 32
Justice, аз също го прочетох този абзац но продължавам да виждам и най-лошите краски. Но има прогрес. В последните часове ме обхвана надежда. Май отново започнах да вярвам, че все пак може всичко да е наред.
Сега имам следната дилема. Най-добрата гинеколожка в града работи с обикновен екограф, а друг "груб" доктор (по думите на пациентки) и не с толкова добро име работи със супер добра техника. Не знам при кого от двамата да отида.  А може и двамата да посетя но да ми бъркат за 1 час двама различни ми се вижда множко. Ще реша в последния момент. Добре че свършвам работа след час.

# 33
Ехограф Simple Smile Съжалявам за грешката

# 34
Много внимателно следя постовете ви, възхищавам се на такива жени като Dendy и chivas, да ви кажа честно даже съм горда с вас! Трябва да взема пример Blush Hug Hug HugПожелавам ви скоро всичко да се развие в посоката, която вие си мечтаете.  bouquet

# 35
До 12г.с. с вагинален се вижда по-добре.
Пожелавам ти успех,  да си имала късна овулация и при който и от двамата лекари да отидеш да си тръгнеш щастлива.
 Praynig Praynig Praynig fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Hug Hug Hug
Ще чакам добри новини.
Крайно време е да ти се случи нещо хубаво  Peace

# 36
  • София
Този хормон до колкото съм наясно започва да се отделя, когато оплодената яйцеклетка се прикрепи към маточната лигавица с други думи има имплантиране… Виж тук ще ти стане по-ясно http://www.bg-mamma.com/site/content/view/11/66/ Peace

# 37
Прегледа мина но отново нищо не е ясно. Човек и да е с нормална бременност ще пометне след цялата тази идотщина. Но да започна отначало. Обяснявам на докторката детайлно за проблема си и съмненията за извънматочна. Тя го взима присърце и почва да търси усърдно. Нищо не открива. Казва, че кръвния тест не бил критерий защото диапазона бил много голям и не можело да се определи точно. Въпреки това заключава "извънматочна". Рови се в тръбите и там не вижда нищо. Назначава ми моментална хоспитализация. Питам я как ще видят къде е плода, има ли начин. Тя отговаря, че се вижда при операцията и се преценява на момента дали да се махне тръба. Аз се държа сякаш съм от камак. Дори гласа ми не трепва. Казва, че положението ми е много сериозно. Може тръбите да са запушени в следствие на сраствания "Но спокойно. Ти ще бъдеш майка. Има инвитро.". Така приключва разговора. За да ми докаже, че не е комерсиална, мнение което изразих за цялото съсловие ми, взима само 15 лв. За да и покажа че съм щедра не си взимам рестото.
Продължавам да съм желязна. Обаждам се на доктора си от София. Той ми казва, че при стойност 328 е твърде рано да се види нещо и нямало смисъл да се прибирам в София. По-добре да съм изчакала една седмица. Казва че при стойност от май беше 3000 се виждал сака. Питам тогава как изключват категорично маточна бременност? Съветва ме да чета в нета. Аз съм тотално объркана какво ми казва. В крайна сметка има ли все още шанс да е нормална бременност или не? Той заключава, че след като съм информирала докторката за съмнения за извънматочна било естествено тя да се застрахова и да потвърди. Отново му казвам, че съм тотално объркана, а той ме съветва да го посетя другия понеделник. По-рано нямало смисъл. Затварям и рева с глас. Вече не съм желязна. Прибирам се. Петър идва след мен. Пак се стягам и спирам да рева. А той ме пита защо не съм отвърнала на смс-а, в който ми беше написал, че ме обича. Честно казано не знам защо не отговорих. Може би исках да го накажа. Тогава очите му се пълнят със сълзи и ми казва, че цял ден си е мислел, че го използвам само заради бебето и сега когато няма такова искам да го зарежа. Уверявам го в противното и горчиво съжалявам, че не му отговорих. После той изтрива сълзи и отива да прави вечеря......Казвам си, че съм отвратителна кучка но от това не ми става по-леко........

# 38
Не знам какво да ти кажа.Силно те прегръщам Hug и ти вдъхвам кураж

# 39
И аз си мисля, че докторката се е подвела и си е направила прибързани заключения, като си и казала какви интервенции са ти правени.
Ако си във втората седмица нормално да не види нищо. Доста драстично ми се вижда операция  Close
Като си дойдеш в София най-добре отиди при някой специалист на чиято преценка може да се вярва.
Не губи надежда и не се предавай.
Постоянно се моля за теб.
Прегръщам те и те целувам.

П.С. Поговори с приятеля ти и му обясни как се чувстваш. В момента имаш голяма нужда от неговото рамо. Сигурна съм, че и на него му е много зле от това което се случва.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 40
Не искам да се изкарам великомъченица но не смятам, че заслужавам случилото се.
Това постоянно люшкане от едната крайност на другата, от възторга до трагедията, от гордостта до срама че съм „негодна”. Всичко това ме побърква. Вбесяват ме и съжалителните погледи, вбесява ме безразличието. Просто съм ядосана на света и не знам какво да правя с този гняв. С дядо Господ отдавна се разделихме. Когато видях как хубав човек се стопява пред очите ми и умира разяждан от рак, тогава спрях да вярвам. Да вярваш в него е като да вярваш в дядо Коледа.
 А сърцето ми иска да се взриви. Вчера събирах, събирах и по някое време не издържах. Измъкнах се от леглото и отидох в хола, за да го изкарам от мен. Плаках, ритах, крещях. После утихнах. Отново легнах и сутринта съм заспала.  Въпреки настояването на гинеколожката реших да не тръгвам днес за София. Така или иначе имам час за утре.Един ден повече няма да промени агонията ми.  В този ад живея вече 5 дни. А толкова отдавна ми се вижда мига, в който видях двете чертички, едва сдържаната ми радост, избирането на подаръка, съобщаването на половинката. Сякаш беше преди години. Дори започнах да си водя дневник за моето бебе.  Сега ми звучи инфантилно но тогава исках да изразявам писмено емоциите си, да проследявам всеки един миг от бременността и един ден, когато порасне да разбере с колко любов е създадено.  Е ще скъсам страниците и ще забравя за случилото се.
Както каза докторката „Има инвитро”. На това и ще се осланям.
Желая ви повече късмет от моя. Благодаря ви още веднъж за подкрепата.

# 41
  • София
Изобщо не трябва да си мислиш, че си ”негодна” и такива глупости от сорта.. А тази докторка не е в ред и изобщо как може така безразлично и от един преглед да ти слага присъда ин витро , това за мен е под всякаква критика .. Знам какво ти е защото и аз съм преживяла агонията на това да не знаеш, какво се случва и заплахата да виси над главата ти.. Просто изчакай както ти е казал доктора за тези стойности на хормона наистина е невъзможно да се види , може просто да си забременяла по-късно и това да е обяснението на цялата трагедия, която изживяваш в момента  Hug Hug Hug

# 42
Права си Лана, но не знам с какви нерви трябва да си, за да приемеш радушно подобна присъда. А ситуацията вече е идиотска. Първо д-р Гиздов изразява съмнение за извънматочна, а после д-р Георгиева потвърждава. После Гиздов оборва диагнозата и по телефона без да ме е видял дори. Тя настоява да вляза в болница още днес, а той да изчакам още поне седмица преди следващия преглед. Теста показа две чертички на 9ти Януари. Т.е. в най-добрия случай съм трета седмица. Иначе от предходната менструация са минали 6-7 седмици. Георгиева твърди, че е невъзможно да не вижда дори лигавица или какъвто и да било симптом. Тя е категорична, че няма начин да е маточна бременност, той че още има шанс но предлага да го посетя чак понеделник. На първия преглед (преди 5 дни) самия той беше категоричен, че не се случва нищо в матката ми. Тя казва, че всичко се решава когато те отворят за операция (т.е. дали да махнат тръба), той че всичко е предварително планирано и няма да има проблем. Бяха казали, че кръвния тест на бета ЧХГ-то ще даде ясна картина в коя седмица съм. След теста твърдят, че не ставало ясно от него и не бил критерии. Показателя ми е много нисък, а в същото време ме определят 4-5 седмица. Не знам как го смятат защото моите сметки излизат за към 3та седмица. Д-р Гиздов каза "чети в интернет и ще разбереш". Колкото повече чета, толкова нищо не разбирам.
Отново се хващам за последната сламка, че утре във Вита поликлиника д-р Кълвачева ще изкаже друго мнение. Всички около мен полудяха: мама, петър, свекърва, приятели. Искам вече всичко да свърши независимо от резултата. Оказа се, че ако искам по клинична пътека да ме оперират, както ме съветва докторката, в Токуда могат да ме приемат на 12 февруари. А ако искам по-рано? Ами ще си платя на частно естествено.
Друга надежда е ако е извънматочна организма сам да го изхвърли. Ако стойностите на ЧХГ-то започнат да спадат ще е най-добре. За тази цел трябва да си правя такъв тест през 2-3 дни.

# 43
Много съжалявам за тревогите, които изживяваш, миличка. Weary

Моля се всичко да се развие по най-добрия за теб начин и бременността да се окаже вътрематочна.  newsm17
Чакането, несигурността и неведението в този момент е убийствено. Знам, че в момента не ти е до успокоителни думи, но знай, че всички тук те подкрепяме и се молим за теб. Мъжът ти също преживява всичко и не те съветвам да го изолираш от чувствата и мъката си. Бъдете заедно винаги - и в радост, и в мъка. Това ще ви сплоти още повече.

Дано овулацията ти е била по-късно и скоро да се покаже срамежливото човече (този месец моята беше на 40 и някой си ден ooooh!).

Прегръщам те. Hug

# 44
  • София
Аз ти бях пуснала една статия как се развиват нещата по седмици и там можеш да се ориентираш как се броят .. Дано утре прегледа да покаже нещо положително и в крайна сметка нещата да приключат добре, ще стискам палци  Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт