Януарче иска все да ходи,мама като призрак броди.

• 7 694
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
мОМИЧЕТА, здравейте!  bowuu

Уф, от вчера и днес не мога да се заседя пред компютъра. Вчера следобяд бяхме в планината, много красиво, приятно, освежаващо и най-вече ядящо. Ще се меря след една седмица, да видя колко показва кантара, че..... ако се кача сега може и да го изхвърля  Crossing Arms .

От горе на всичко минахме и през прабаба му на Алекс, и тя, жената направила козунаци и баница. Ноу комент. Ще ме разсипят тези хора.

Аз много искам да се върна час по-скоро на работа и чакам да мине зимата, т.е. поне до март съм си вкъщи, след това се връщам. Относно заплатата, тъй като се налага на повечето от нас детегледчки, мисля, че трябва да ти остава поне толкова колкото даваш за заплатата й. Иначе няма смисъл да работиш, освен ако не се трупа опит някъде.

# 241
  • София, Лагера
Ноеми, това на час е в случаите, когато се наема на час, а не целодневно. Аз бях правила запитване.
Да де, ама за 7 лева на час и къщата трябва да ми чисти, и гоблен да ми ушие, и детето на цигулка да научи да свири (щях да кажа и свирки да прави)

# 242
Забравих, забравих да похваля сина ми!!!!

Има си зъбче.  newsm44  newsm68 
Ама още само прозира под венеца, т.е. видях го, но има ципа отгоре search. Значи скоро ще е момента.............

Уф, голямо чакане!

# 243
  • Willebroek, Belgium
здравейте Hug
цял ден ме нямаше в нас и колко много страници сте изписали #Crazy Laughing
бяхме на консултация и макар да казах на доктора 4е бяхме доста болни ни би ваксина. Thinking
аз знам 4е трябва да мине един месец след като се е оправила и тогава да се бие Rolling Eyes
Емито е цели 12 кг и 79 см  Shocked
доктора каза 4е са и множко килцата ама аз не се притеснявам.явно ще си върви едра като майка си Grinning
Има ли и други бебоци тежащи колкото Емито Simple Smile

# 244
и Криси е 12кг,но е 83см.Малко е високичък

# 245
Моето дете е почти 10 кг.

Ваксината не се ли бие на 1 год. и 1 месец. Ако изобщо има значение този един месец. Нали за шарките?

# 246
давид е 11 кг 81 см!

Ноеми, взимам Персиян и Боби на Виск и си уреждам въпроса  Laughing Аз и без това съм имала идея да правя детска градина, така  поне ще сте спокойни в сигурни ръце ще са!   Mr. Green

# 247
  • София, Лагера
Аз се връщам на предната тема, че като гледам много хора ги вълнува.
Ще помоля мамите, които имат гледачки да споделят:
1. В колко часа идва гледачката?
2. В колко си отива?
3. Остава ли понякога извън работното време, ако се наложи?
4. Ако в един момент заминем нанякъде с детето, плащаме ли и това време, въпреки че не работи?
5. Има ли платен отпуск? То е ясно, че не е по КТ, но все пак какви са уговорките.
6. Плащат ли се осигуровки, има ли договор, или парите са на ръка?
7. Какво точно прави - само детенце ли гледа, или върши и домакинска работа.
8. Как се осигурява храната? Т.е. ако ползваме детска кухня, тя ли ходи да я взима?
9. Ако нямате против, кажете колко й плащате.

Добавете, ако прецените, че има нещо важно, което съм пропуснала да попитам.
И последно:
Чували ли сте за вариант, в който гледачката гледа малкото в своя дом? Питам от любопитство, не че бих ползвала такава услуга.

# 248
  • София, Лагера
давид е 11 кг 81 см!

Ноеми, взимам Персиян и Боби на Виск и си уреждам въпроса  Laughing Аз и без това съм имала идея да правя детска градина, така  поне ще сте спокойни в сигурни ръце ще са!   Mr. Green

На теб го давам одма!  Wink Sunglasses

# 249
Аз се връщам на предната тема, че като гледам много хора ги вълнува.
Ще помоля мамите, които имат гледачки да споделят:
1. В колко часа идва гледачката?
2. В колко си отива?
3. Остава ли понякога извън работното време, ако се наложи?
4. Ако в един момент заминем нанякъде с детето, плащаме ли и това време, въпреки че не работи?
5. Има ли платен отпуск? То е ясно, че не е по КТ, но все пак какви са уговорките.
6. Плащат ли се осигуровки, има ли договор, или парите са на ръка?
7. Какво точно прави - само детенце ли гледа, или върши и домакинска работа.
8. Как се осигурява храната? Т.е. ако ползваме детска кухня, тя ли ходи да я взима?
9. Ако нямате против, кажете колко й плащате.

Добавете, ако прецените, че има нещо важно, което съм пропуснала да попитам.
И последно:
Чували ли сте за вариант, в който гледачката гледа малкото в своя дом? Питам от любопитство, не че бих ползвала такава услуга.

11. Ако детето се разболее, вие ли си го гледате или разчитате на нея да го гледа през този период?
12. По какъв критерий сте я избрали? - Това ще бъде най-трудното за мен, изборът..

# 250
  • София
1. В колко часа идва гледачката? - в 9 ч.
2. В колко си отива? - 17.30 ч.
3. Остава ли понякога извън работното време, ако се наложи? - Да. Без доплащане, но и закъснява, когато и се наложи
4. Ако в един момент заминем нанякъде с детето, плащаме ли и това време, въпреки че не работи? -Да. При месечен ангажимент е редно. Тя не е виновна, че вие имате планове. Разчита на заплата
5. Има ли платен отпуск? То е ясно, че не е по КТ, но все пак какви са уговорките. - Ох, мисля да и осигуря 2 седмици. Нали и аз имам платен отпуск...
6. Плащат ли се осигуровки, има ли договор, или парите са на ръка? - Не. Пенсионерка е
7. Какво точно прави - само детенце ли гледа, или върши и домакинска работа. - Чисти (под, прах), готви, гледа Шош и пазарува Embarassed
8. Как се осигурява храната? Т.е. ако ползваме детска кухня, тя ли ходи да я взима? - Без ДК сме
9. Ако нямате против, кажете колко й плащате. 400 лв

# 251
  • Willebroek, Belgium
inchetoto Честито ви зъбче  Hug

и аз знам 4е ваксината се бие на 13 месеца но тука ги бият на годинката и за следващата ми каза да отида началото на март.тогава ще сме на 1.2 месеца Thinking
би трябвало по една и съща схема да се бият но и аз незнам ве4е newsm78

# 252
  • София
dalala, защо не пишеш вече?

# 253
  • София
Ако детенце е болно - гледачката да си го гледа, ми се струва редно...  Thinking Е, да не дава Господ да е нещо сериозно, де!  Naughty

Добито, месец или два разлика нищо не е. Но всяка страна си има здравна система...

# 254
Доби, в нашия имун.календар е на 13 месеца, сега погледнах, но в една статия тук пише 1-ва доза – на възраст 12-15 месеца. Явно няма значение месеците.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт