42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 248
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Добре дошли на новодошлите в темата, мами или не! И добре дошли в клуба на разделените със съпрузите.... Tired животът е един от най-сложните, както казват...

Индиана, стискам палци и чакаме снимки и новини!

# 196
....Коя беше мамата,която питаше за теста на детенцето SICKS теста? /така ли беше съкращението..?/ Аз работя в една лаборатория..ако мога да помогна с нещо?   Hug И защо чакате цял месец за резултата,като става за нула време? Теста наистина е характерен за черни пациенти,тук специално.

Добре дошла и ти при нас Hug. Аз бях дето питах за сикъл сел. Понеже почвам четенето все от зад на пред, та твоят постинг ми е от първите прочетени и веднага се включвам. Чакаме месец, защото тези тестове се правят само в Рали за целия щат и става много бавно. Ако при вас се правят такива тестове, я моля те кажи как се взима кръв за тях? На хартийката с 5-те кръгчета, чрез убождане на пръста и изстискване (на малкия от петата) или на всички ни от вената в контейнер?

# 197
Аз сега се загледах в списъчето на 1-ва страница...май няма никой наблизо около моята очаквана дестинация  Confused, жалко, явно ще излезе доста "екзотично" място за живеене  Rolling Eyes Joy -за Далас става въпрос  newsm78. Поне е топличко, с това ще се успокоявам  Tired.
Индиана и аз стискам палци- леко и спокойно раждане   remybussi!

# 198
Здавейте,

Блажка, от това което си прочела за Сингапурмат и въвеждането на системата в Калифорния от 2008 есента имам въпрос.
Само за децата започващи киндергарден ли се отнася или ще го въвеждат и за децата в другите класове?
От това, което прочетох, започват от киндергарден само, така пише на сайта:
http://www.singaporemath.com/
А като погледнах медийното покритие,

http://www.nj.com/news/ledger/index.ssf?/news/ledger/stories/jer … 42007haslett.html
тази програма е въведена успешно и на други места в страната, и резултатите вече се усещат.
При нас децата не учат по нея, но намерих частно руско училище, където има неделни часове по математика по тази програма, и засега впечатленията ми са много добри . Братушките действат по нашенски.  Mr. Green

# 199
Ирка, хубава е новината. Вярно, че ще сте разделени, обаче здравето си заслужава. Тук хубава застраховка трудно ще имаш, и кой знае кога ще имате възможност да направите това, което искате. Раздялата се издържа, не го мисли толкова, в работа и нови впечатления времето минава. Не се притеснявай, всичко ще се нареди.

Clairette, списъка май не е твърде актуален, та не е иясно кой къде е. Все ще се намери някое българче около теб, не го мисли толкоз.

Джена, как е единият брой американски гражданин?

Hear Again, и аз я закъсах със зъбките. Правят ми корона, ще я слагат другата седмица. Поне работят внимателно. Но то с тия цени, каква друга утеха ни остава. 

Ние днес бяхме на лекар, първи ваксини й биха. Засега е малко раздразнителна, но всичко е наред.

# 200
ами много пък е хубав този филм... потърсете го нещо библиотеки такова..

# 201
Ами добре,пък.Ама ако  видиш списъка с хубави филми колко ми е набъбнал  ooooh!

# 202

Clairette, списъка май не е твърде актуален, та не е ясно кой къде е. Все ще се намери някое българче около теб, не го мисли толкоз.

Да права си, наистина там има доста българи, изненадах се че тук в темата няма присъствие от там, за да придобия четейки някаква по-реална представа за мястото, защото всичко ми е много абстрактно за момента. Няма да ти казвам какви неща си представям като чуя Тексас  Animal Cow Animal Cow Animal Cow, а и повечето хора, които нямат представа за мястото така си го представят  smile3521, но едва ли са такива пасторални пейзажите  Laughing. Това в кръга на шегата, ясно че нещата са съвсем различни, но е трудно да си го представиш, предполагам че при повечето от вас е било същото  newsm78.

# 203

Hear Again, и аз я закъсах със зъбките. Правят ми корона, ще я слагат другата седмица. Поне работят внимателно. Но то с тия цени, каква друга утеха ни остава. 

Боли ли  те? Дано не, предполагам не можеш да пиеш лекарства.

Като студентка едно лято работих едно лято в един лагер в Мериланд. Дойде група доброволци, от малък град Тексас, от църквата се организирали. Мили хора, ама с тая религия ме раздразниха. Като цъфнат с памфлетчето и ти го натискат и молитви се пробват да казват в лицето ти. И както бяха религиозни, така и излових две от децата им, на по 14 години, на калъп в гората.  Shocked

Бих отишла в Сан Антонио, казват, че е много интересен.

# 204
Здравейте!

Благодаря от сърце за хубавите пожелания за рождения ден на Антъни! Да ви се връщат добрите мисли и думи! Страхотно усещане е да имаш рожденик. Simple Smile Той беше, както винаги, щастлив, усмихнат и мил. Сега се готвим за продължението - голямо парти с гости през уикенда.

Тук е мястото да благодарим на Кейси за страхотния подарък, който получихме от нея.  Blush

# 205
Hear Again, не знам за религията, но сигурно е доста неприятно да ти се натрапват разни работи, особено ако имаш дете някой да ти го облъчва с разни секти и други разни вярвания, доста ме плашат такива неща. Моя човек е станал голям религиозен расист (не знам как точно се казва) покрай живота там. А и аз малко се постреснах-гледах разни колежи и университети-еми те всичките са религиозни, поне имената им са малко странни. Ох, сигурно звуча доста тъпо на моменти, но засега се опитвам да влезна максимално в час с нещата, за да избегна културния шок, доколкото е възможно. А за Сан Антонио и аз само слушам колко било хубаво там, това е студентското градче ако не се лъжа  newsm78 и било доста предпочитано място за живеене, поне приятелят ми така разказва, но подозирам, че може и да преувеличава малко  hahaha
Мда май съм ги омешала малко, Сан Антонио е туристическото градче, там има ривър уолк, а пък Остин е готиното за живеене, според половинката   bouquet.

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 02:08 от Clairette

# 206
От къде  да си намеря млековарка в Щатите? Въобще как се нарича това нещо тук ?

# 207
за Тексас мога да говоря почти толкова, колкото за Флорида  Wink ... по някакви странни стечения на обстоятелствата все там ми се налагаше да ходя по работа
Сан Антонио ми е много на сърце, Ривъруок е чудесен, имат и хубави молове и евтин риъл естейт, с кеф бих заживяла там... Температурите зимата са по-добри от Флорида, с изключение може би на Маями и Южна Флорида... ох какви хубави спомени имам оттам...

Далас не познавам добре, въпреки че миналата година летях дотам баре 20 пъти. Сан Антонио определено ми харесва повече...

въобще Тексас много ме кефи, главно заради хората. Верно, че повече ги избива на религия, ама това са съвсем хилибилитата, иначе има и много нормални хора - много са слънчеви и отзивчиви. Ама аз и по кънтри си падам, може би не съм критерий...  Crazy

Зора, мерси за интереса, ми добре сме - въпреки че ми доскучава цял ден с него, от друга страна ми е по някакъв странен начин много гот. Той е ужасно усмихнат (пу пу) и като го гледам такъв ми иде да го нацелуя отгоре додолу (което и правя  Mr. Green). "Приказва" много, хваща играчките, занимава се по малко, има вече "мнение"... как растат само, а?

На свой ред да попитам как е малката красавица (може ли снимчици пак да ми пратиш)? Ставате ли за хапване още нощем? Сто процента вече се усмихва? Психически готвиш ли се за работа вече?

здравейте нови момичета  Hug

# 208
Джена, много е сладък Ноли, пупу Simple Smile Сладун усмихнат.
Ние сме добре, ще ти пратя снимки след малко. Днес ходихме да й бият ваксините, страшен рев удари, но после бързо й мина. Спа през голяма част от следобеда, сега я носим из къщата, че е малко раздразнителна. Иначе, нощем спим от 11 вечерта, буди се към 4, яде и  после пак към 7. За две-три нощи поспа до към 5.30, аз тъкмо се зарадвах, и тя взе, че спря. Simple Smile Расте като гъбка, вчера й прибирах дрехите, които вече не й стават, чак не ми се вярва, че е била толкова малка. Усмихва се, страшно слънчева е, особено сутрин, ръкомаха като регулировчик, говори. През деня ми доскучава, с тоя ритъм на през три-четири часа, а и времето не става за нищо, та сме вкъщи. Аз не умея да стоя така, започват да ме хващат лудите. Иска ми се вече да започвам работа, да съм заета и с други неща. От друга страна, като си представя как ще я оставя толкова мъничка на някакви непознати хора, направо страх ме хваща. Опитвам се да не го мисля много. Дано мине относително леко.

Hear Again, имам малко Вайкодин от раждането, да ти пратя, ако са ти свършили запасите Mr. Green Ох, смях, смях, ама не си е работа да те болят зъбите. Няма как, ще траем. Важно е накрая да сме "убави".

Clairette, културният шок няма как да избегнеш.  Simple Smile Каквото и да знаеш, няма как да усетиш нещата оттам. Но, наистина е важно да знаеш колкото може повече, да събираш информация, да говориш с хора, да създаваш контакти.  Simple Smile Как планираш да се случат нещата, когато дойдеш ( ако не е твърде личен въпроса), ще учиш, работиш?
То май за Тексас на всички това ни е представата. Моята също.  Laughing Иначе, за Сан Антонио, наистина съм чувала само хубави неща.

# 209
А и аз малко се постреснах-гледах разни колежи и университети-еми те всичките са религиозни, поне имената им са малко странни.

А, не всичко, което Сейнт нещо си или Холи еди кво се е религиозен университет. Повечето са си секуларни, но си носят името от по-стари времена.

Зора, мерси за офертата!  Laughing Имам тайленол с кодеин, много интересно врътва главата.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт