42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 243
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • Чикаго / София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА АНТЪНИ!

ДА Е ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО МОМЧЕНЦЕ И ДА СЕ РАДВА НА БЕЗГРИЖНО И ВЕСЕЛО ДЕТСТВО

Джи, честит празник!  bouquet

Clairette, Pinkito  , добре дошли!

Бубка, Tandoori, дано бързо се оправят дечицата! Много неприятно!

На моите деца днес им беше първи ден на градината. Сутринта малката влезна вътре без проблеми, седна си на масичката, яде си бисквити и забрави за нас. Голямата се разплака, хвана се за нас и край. Половин час сме я убеждавали и накрая пак я оставихме разплакана. Но като ги взехме следобед и двете бяха много доволни, даже не искаха да си тръгват и рано, рано заспаха тази вечер. Ще видим утре как ще са!

# 181
Мерси Ирка ! Видях сега ,че си ми "градска"../как звучи само../  Може някой ден да се видиме  Hug Много са ти сладки дечицата,радвам се,че са харесали градината,така и ти ще си спокойна за тях. На каква градина са,към училището ли?

# 182
Зора, Бубка Simple Smile мерси за пожеланията, силно стискам палци на болен Дани  Shocked тези дечица ме изумяват със скоростта с която успяват да се разболеят ... и дай боже - да оздравеят... и малката Ели ми се мерна пак болна  Praynig Очевидно и сезона предразполага Sad

Зора, скоро не си пускала снимки на малката красавица, а ми е любопитно - всички казват, че се променят с дни на тази възраст?

Clairette, добре си дошла!

Аплодирам сингапурските математически методики и всичко де що е предизвикателство за детския мозък! Много подценяваме капацитетите на хлапетата, изхождайки от скромния ми опит..."колкото повече - толкова повече" - рече Мечо Пух  Naughty 

# 183
Ирка,ще свикнат.При българките ли ги записа?Те разправяха,че нямали места ,или?
Добре дошли на новите попълнения Clairette и Pinkito .
 Тандури,как сте?

# 184
Ох, Тина какво да кажа...не сме добре...чак не ми се приказва  Sad

# 185
Честит Рожден Ден на Антъни   с закъснение  bouquet  bouquet  bouquet

Индиана, яяя, преносваш  Laughing (ква съм ужасна... нека да родиш, когато се чувстваш най-готова  Hug)

Тандурка, аз съм казвала и преди, но освен ако има нещо, което пропускам, толкова болести на цяло семейство накуп е ненормално... да няма нещо в тая къща, може да звучи глупаво, но при толкова болести за половин  година (откакто аз влизам тук) бих се замислила...
така ми се иска да се оправят нещата при вас и да не се чуват лоши неща...  Praynig

# 186
 Здавейте,

Блажка, от това което си прочела за Сингапурмат и въвеждането на системата в Калифорния от 2008 есента имам въпрос.
Само за децата започващи киндергарден ли се отнася или ще го въвеждат и за децата в другите класове?

# 187
Здравейте мили момичета,

Извинявам се предварително, че непоканена нахлувам в темата. Чета от време на време в темата, но пък нямам право да пиша, вече не съм в Щатите и все още не съм в редиците на мамите.

Имам един въпрос и ако някой от вас пожелае да отговори ще съм страшно благодарна.
Казусът е следния: моя добра приятелка роди наскоро и не е женена за бащата на детето, тя спечели миналата година зелена карта, когато вече беше бременна.  Въпросът е ако се оженят с бащата на бебето, имат ли шанс да заминат заедно? Все пак когато спечели картата беше неомъжена, но пък го нямаше бебо. Има ли смисъл тя да се пробва изобщо? Не би оставила любимият, нито детето без баща.
Имам много примери около мен, колко е труден този процес със събирането на семейства, поради американската емиграционна политика... но пък не съм дотолкова запозната.

Благодаря ви за вниманието.  Take care  Hug

# 188
Благодаря ви за вниманието.  Take care  Hug[/color]

Минала ли е интервюто за зелена карта? АКо да и са я одобрили- трудна работа. Ако не, има по-голям шанс.  Peace

# 189
Pinkito,писах ти на ЛС.Моля те прати ми адрес и телефон на детския стоматолог

# 190
  • Чикаго / София
Pinkito с удоволствие ще се видим някой път! Само да се затопли времето. Има и други момичета от Чикаго, можем да направим една разходка в някой парк при подходящо време.

Тина при българките са, ако визираш градината на Irving park. Не знам защо са ти казали, че няма места, на нас ни казаха, че няма проблем да ги приемат, но да изчакаме седмица -две. Изчакахме и вече са там! Но скоро май ще се освободят две места! Wink

При нас има една добра и една лоша новина! Много ми е криво!

Добрата е, че вчера ни се обадиха от Бг и ни казаха, че е дошло писмо от ЗК и отпускат безплатно лечение на съпруга ми. Скъпо лечение, което тук е ясно, че не можем да си го позволим. Трябва да го почне възможно най-бързо, иначе ще си загуби правата  за повече безплатни процедури от ЗК и не можем да го отложим. Така че днес по спешност резервирах билети до Бг.
Лошата е, че няма да го има поне 5 месеца! Ще  се върне в Бг с децата, защото аз няма да мога тук да работя, да уча и да успявам да ни издържам, градина да плащам, наем, сметки! Направо не мога да си го представя! 5 или 6 месеца няма да ги виждам! И ще съм сама тук, където никой не познавам! Ужас, много ми е кофти! Тъкмо почнаха да се подреждат нещата едно по едно, и сега това! Но поне е за добро и една голяна грижа ще ни се махне от главата за в бъдеще!

Хем се радвам, че това решение на ЗК го чакаме вече повече от година, хем ми е едно свитооо и само ми се ревеееее! Cry Аз няма как да тръгна с тях, тук вече толкова неща направихме и не ни се оставят, така че ще си стоя тук и ще си ги чакам! Cry

# 191
Здравейте мили момичета,

Извинявам се предварително, че непоканена нахлувам в темата. Чета от време на време в темата, но пък нямам право да пиша, вече не съм в Щатите и все още не съм в редиците на мамите.

Имам един въпрос и ако някой от вас пожелае да отговори ще съм страшно благодарна.
Казусът е следния: моя добра приятелка роди наскоро и не е женена за бащата на детето, тя спечели миналата година зелена карта, когато вече беше бременна.  Въпросът е ако се оженят с бащата на бебето, имат ли шанс да заминат заедно? Все пак когато спечели картата беше неомъжена, но пък го нямаше бебо. Има ли смисъл тя да се пробва изобщо? Не би оставила любимият, нито детето без баща.
Имам много примери около мен, колко е труден този процес със събирането на семейства, поради американската емиграционна политика... но пък не съм дотолкова запозната.

Благодаря ви за вниманието.  Take care  Hug

Що да нямаш право? На никого не е забранено да пише сред нас. Аз също нямам деца, но ми е приятно да съм част от темата.

Не съм запозната с лотарията, но чакането, за да се събереш с половинката, ми е познато.

Правиха ми root canal и безумно ме боли. Иде ми да се завра в някое ъгълче и да вия. Що не ми остана малко Перкосет от операцията?! Close

# 192
Ирка, лошо, че ще сте разделени, но е хубава новина, че му плащат лечението на мъжа ти. Дано да му помогне и да се оправи! Пет месеца ще минат бързо - ти ще учиш, ще си пълна с нови впечатления! Всичко ще е наред!   bouquet

# 193
Благодаря на всички за милото посрещане Hug.
Като гледам така май повечето от вас са били разделени от половинките, много неприятна ситуация, но това че при вас се е получило ми дава и на мен надежда   bouquet.
Стискам палци болните дечица и родители да оздравяват бързо  Heart Eyes.
Ирка, дано нещата се подредят при вас   bouquet.
На въпроса за зелената карта, доколкото знам, ако са сключили брак преди интервюто, има по-голяма вероятност да могат да заминат.
Гледам има почитатели на Саймън и аз съм му голяма фенка, надушвам че сме от една порода  hahaha, ТинаХрис-страхотен аватар  Laughing!!!

# 194
Добре дошли на новите момичета!

Ирка, кофти. Ако не е спешно лечение и има скоро вероятност да имате добра застраховка тук, не може ли да изчакате. Успех желая на цялото ти семейство  bouquet

Ще се включа после пак, втори ден и ние сме по доктори, дано третото ходене остане за другата седмица....

Общи условия

Активация на акаунт