42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 229
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Тексас- бях пролетта в Хюстън за 2 седмици и много ми хареса, но е голяма влага. Мъжа ми ходи на интервю в Далас и много му хареса, но аз не успях да стигна до там, нито до Сан Антонио.
Всички южни щати са религиозни, повечко от другите. Докато живехме в Ню Хампшър, никой не ми заговори за религия за 3 години, там с марихуанни купони във Вермонт се хвалеха...

Шушулко трябва да носи хелмет на главата за 4 месеца Cry Ние си знаехме, но все се надявах, че ще ни се размине. Не ни се размина, както и плащането няма да ни се размине, въпреки, че плащаме $700 застраховка на месец, а цената е  Sick

Във фирмата на мъжа ми, петима от съсобствениците са се отцепили и отиват във друга фирма. Това включва и офиса на мъжа ми. Още не се знае какво ще става с тях, а оттам и с нас Confused
Наоплаках се....

# 211
Ха-ха Jenna , ти направо си спретнала една "Похвална Ода за Тексас"   bouquet. Наистина климатът е едно от най-привлекателните неща, поне за мен, много съм зиморничава  cold, а пък и всичко е въпрос на настройка - вече свиквам с мисълта и се надявам че ще ми хареса, а пък и в крайна сметка не мястото е най-важното. Иначе вече съм се примирила с мисълта за ферма с крави и пони за децата  newsm62. А момченцето ти е голям сладур пу-пу  Heart Eyes.

Зора не е личен въпроса, те плановете много пъти се смениха, тъй като е доста сложна ситуацията и преди той да стане гражданин общо взето сме с вързани ръце. Първоначално исках да замина на internship, защото позволява сравнително по-дълъг престой, а и специалността ми позволява доста лесно да си намеря работодател, но се оказа че има някакво правило, според което после трябва да се прибера в Бг и няма да имам право в продължение на 2 год. да кандидатствам за никаква виза, дори и зелена карта  ooooh! и се отказах от това. Сега съм на безумния вариант студентска бригада, но няма начин друг никакъв и стига да ми дадат виза напускам работа и заминавам за 5 месеца, а пък после ще му мисля. Аз всъщност не съм сигурна за онова правило (2 year rule home residency) или нещо такова, как точно се прилага, а и от агенцията твърдят че няма такова нещо, но едва ли някой от вас е запознат точно с тези визови подробности. Затова сега съм се втурнала на студентска бригада барабар и аз Петко с мъжете, а за после се замислям евентуално да почвам колеж от начало там, макар че тук завършвам на есен  Tired. Сигурно ви отегчих  oops, ама съм много обстоятелствена в обясненията  Blush. А вие момичета с какво се занимавате, сега разбирам че сте по майчинство, но по принцип?

# 212
Clairette, не съм наясно аз с визите, не мога да кажа нищо по темата. Имам някакъв спомен за подобно правило, но нямам представа от детайлите. Сигурно някои от момичетата са наясно, нека те се изкажат. И ние чакахме мъжа ми да стане гражданин преди аз да дойда, та чакането ми е познато. С какво се занимаваш, каква специалност имаш? Ако имаш опит в България е добре, има шанс и тук да си намериш мястото, но зависи от спецификата. А и е интересно какво се търси там, където отивате. Няма лошо в това да учиш допълнително тук. Прецени добре вариантите и избери нещо, в което наистина има смисъл да си влагаш времето и средствата.
По въпроса за това кой с какво се занимава, имахме в някоя от предишните теми подобна дискусия  Grinning Ако разровиш, ще видиш. Аз работя в софтуерна компания близо до Сан Франциско, в отдел Човешки Ресурси.

Иве, какви са тия истории за Шушулко?? Какъв хелмет, защо, какво, кажи повече? И за работата на мъжа ти, лошо, тъкмо се преместихте, имате ли представа какво следва оттук нататък, или още всичко е в мъгла?

Тандури, как сте днес вкъщи?

# 213
Бенсън, защо му е хелмет на детенце? Надявам се всичко да се оправи!

Clairette, тук има една мама, Биз, която е в момента в България точно заради това правило за двете години. Можеш да я питаш нея.

# 214
Clairette, проучи хубаво нещата, но не се отказвай още  Peace. Буквално до преди няколко месеца мъжа ми беше точно на J-виза. Време оно (2006), когато я вадихме, проверихме (разбирай, адвоката ни провери  Laughing) за кого и кога важи 2-year foreign residency rule. Например, ако работиш за неправителствена организация, важи.  За случая на мъжа ми не важеше. Дори на самата му виза пише '2-year rule does not apply'. НО началото на 2007 въведоха някаква H-3 виза, която замени част от J-1 подкатегориите. Не съм се интересувала дали са сменили J-провизиите тогава, защото ние бяхме заварено положение. Мисълта ми е, че поне до миналата година имаше изключения за 2те години, а освен това виж и дали не се класираш за Х-3.
--
Горе-долу по това време миналата година извисях 10 часа на летището в Далас/ФортУърт, защото в Далас (of all places  Rolling Eyes) имаше снежна буря  Thinking. От Тексас аз съм фен на Остин.
--
Мисля, че най-близкото до млековарка (кой питаше?) е double boiler.
--
бенсън, защо ще слагат каска на сладък AJ?  Hug
--
Честито на патерици на Антъни  bowuu. Да е все така чаровно усмихнат Hug
--
ирка, добре, че поне мъжа ти ще се излекува  Hug. Тъкмо като се върнат дечицата ще е вече топло, та поне част от мидуестката зима им се спестява  Whistling
--
Тина, Ютурна се чете ника ми по принцип Simple Smile
--
Някой има ли GPS и дали може да ме посъветва за марки и какво да гледам? Мисля да подаря на брат ми за graduation present, но хич ме няма в тези технологии.

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 05:54 от Juturna

# 215
Ирка,не се тревожи за временната раздяла...аз не си бях виждала детето 4 год, 8 месеца...пристигна на летището една млада дама на 19 год....Трудно е,но 5-6 месеца не са много време,а и като се стопли времето ще ти е по светло на душичката..Щом децата ти ходят в градината на Irving Park, аз съм съвсем наблизо...когато ти е ску4но,тъжно,или просто ти се поиска да си побъбриш с някой,винаги ще намеря време за кафенце...Най важното е мъжът ти да се оправи.. Hug
на другите май4ета съм отг. на лични, Hug

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 05:06 от Pinkito

# 216
Шушулко ще носи хелмет, защото едната част на главата е по- неравна, така се роди. Надявахме се със стоенето по корем, Бъмбото и т.н да се оправи. Всъщност е доста по- добре, но има нужда от каската, за да е правилна формата. Ако беше момиче едва ли щях да го подложа на това, но нали е момче, да не му се смеят един ден. Сигурно ми е кофти, повече отколкото трябва, но 23 часа с това на главата, като той и лятна шапка не държи за 5 минути, не ми се мисли какъв аджъсмънт ще му трябва.

Зора,  още е мъгла, има слух, че фирмата, за която мъжа ми работи и кара интърншип в Бостън (имат офиси в други щати + други места) ще ги купи, но още нищо не се знае със сигурност, също дали няма да затворят офиса тук. Само да не трябва да се местим веднага, че до една година не можем да продаваме къщата, иначе няма да е проблем да ни релокейтват където и да е.

# 217
Бенсън, не се притеснявай, при такива рокади нещата все се нареждат. Тук при мен една от големите кантори затвори врати това лято и колегите, които точно бяха почнали там бяха като пред инфаркт, но до няколко месеца всеки си намери ново място под слънцето, така че няма страшно.

Зора, колко ваксини и биха на твойта красавица? Ние отказахме Хепатит Б в болницата и сега ще трябва и него да го бият и не ми е ясно колко отделни боцвания се събират. За връшането на работа, представям си само колко ти е тежко. Аз за сега само два пъти съм го оставяла и то на татко му и всеки път го проверявам по сто пъти и за нищо друго не мога да мисля.

Някой питаше за омъжване след слечелване на зелена карта
. Важното е дали момичето е влезнало вече в САЩ за първи път с този статут. Ако не е, да се обади на консулството, за да каже, че и е сменен семейния статус и да пита как да кандидатства за мъжа си. Трябва и да е преди края на фискалната година - 30ти Септ, за да има още визи.

За J визите - не всички са с тоза изискване за 2те години в БГ. Ето тук има повече инфо: http://www.uscis.gov/propub/ProPubVAP.jsp?dockey=2d0b524bb89a888543cdcc42e69dd9cb

Сега да се похваля, че от NB дрехи скоро можем да минем на 0-3 месеца. Днеска го меирхме и е наддал близо 600 грама от изписването.  И пак да попитам какви книги за гледане на бебета препоръчвате?

# 218
  • usa
Като студентка едно лято работих едно лято в един лагер в Мериланд. Дойде група доброволци, от малък град Тексас, от църквата се организирали. Мили хора, ама с тая религия ме раздразниха. Като цъфнат с памфлетчето и ти го натискат и молитви се пробват да казват в лицето ти. И както бяха религиозни, така и излових две от децата им, на по 14 години, на калъп в гората.  Shocked

хи, хи, хи, хи... мед ми капе на сърцето като ти чета мнението за молитвите и дребните църковни трикове  Praynig

Някой има ли GPS и дали може да ме посъветва за марки и какво да гледам? Мисля да подаря на брат ми за graduation present, но хич ме няма в тези технологии.

имаме. аз го кръстих "кака", щото първоначално ни заговори с един назидателен женски глас и цялята домашна армия много му се радват на ника. мен лично не ми дреме особено за технологията му, но съпругът му се радва на размера на екрана, на това, че освен, че му казва "завий сега!", го инструктира и за името на улицата, на която да завие. възхитен е и че му говори на френски (не че го знае, но е опция), немски (също като френския...), бритиш инглиш, австралийски инглиш, български, руски и не знам още колко езици, които не че са ни нужни, но технологии - друго си е да ги имаш... имала съм три-четири случая за година и половина, в които с ръка на сърцето мога да кажа, че съм била доволна, че съм разполагала с това съоръжение, не е малко. марката е garmin. извод - може и без него, но е хубава и полезна играчка, нещо като шредера  Wink.

# 219
Много благодаря на всички за отговорите за визата  bouquet
С какво се занимаваш, каква специалност имаш? Ако имаш опит в България е добре, има шанс и тук да си намериш мястото, но зависи от спецификата. А и е интересно какво се търси там, където отивате. Няма лошо в това да учиш допълнително тук. Прецени добре вариантите и избери нещо, в което наистина има смисъл да си влагаш времето и средствата.
По въпроса за това кой с какво се занимава, имахме в някоя от предишните теми подобна дискусия  Grinning Ако разровиш, ще видиш. Аз работя в софтуерна компания близо до Сан Франциско, в отдел Човешки Ресурси.
Зора аз имам  специалност "Маркетинг и мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството", която е френска диплома  и не знам на какво точно се равнява по Щатските стандарти, но би трябвало да е поне на колеж, имам от Нов Български Университет същата специалност, което се равнява на така наречения "Професионален бакалавър" (разбирай специалист), сега доучвам 1 година за бакалавър, пак подобна специалност. Като се замисля наистина бих учила нещо допълнително там, искам да избягам малко от туристическия аспект и да наблегна на маркетинга или Човешки ресурси, а защо не и нещо съвсем различно.  Иначе опит по специалността си имам и тук и в чужбина, но не мисля че особено перспективна и добре платена  Rolling Eyes. Ох пак се отплеснах в някакви обяснения, извинете още не съм свикнала да съм кратка  ooooh!.
Atti благодаря ти за линка!
Juturna и на теб мерси за полезната информация, аз още не съм се отказала от идеята за internship, но е много противоречива информацията и не ми се рискуваше, иначе ми е много подходящо като вариант - хем съм там, хем хубаво резюме правя, но засега го оставям на заден план. Иначе за К-3 (предполагам това имаш предвид) не трябва ли той да е гражданин  newsm78?
benson10, дано при вас се наредят нещата с работата и с малчо, той още е мъничък и сигурно бързо ще се отстрани проблема  Heart Eyes.

# 220
Е, колко нови попълнения; добре дошли   bouquet

За GPS, шофирането в Лондон е невъзможно без такъв; и нашия е Garmin (или Гаро, както ние му викаме  Mr. Green). Сигурно са наизлезли нови модели, та направо гледайте за колко можете да го намерите - всичко прави, приказва на всякакви езици, много лесно се следи докато кара човек, аз без него не тръгвам.

Честито (със закъснение  Embarassed), на Антъни Кайл, да е голям, здрав и все така усмихнат

Бенс, ще мине и това с главичката; малки са, ще свикне с каската; нали е за добро!

Ирка, няма да ти е лесно, ама броени дни: минават. Ще те грабне работата и новия град; важното е мъжа ти да е добре

Тандури, направо не знам какво да ти кажа, мила: да минава и тази болест, че много ти се насъбра  Rolling Eyes

То като отчетна тема стана  Crazy Ама хубаво, де  Simple Smile Ютурна, още малко  Simple Smile

# 221
Ех, оказва се че още един ник съм съм окакала... - сори Ютурна, все си мислех че си Джутурна  Embarassed

Зора, от кога се каня да ти кажа за ей този Berkley Parents Network, много съм доволна. Пак е родителски мнения на родителски въпроси, но има и много други полезни неща, за хората живеещи в района. Опитай, аз макар че не живея в СанФран съм абонирана и ми пращат по няколко мейла седмично, аз чета само Advice Given.

Clairette, аз бях с такава виза, но по-различна от твоята ситуация, много е вероятно да го нямаш това правило за теб. Пиши ми на лични да ти обясня да не занимаваме другите. Американският посланик имаше интервю преди 2 дена по Нова ТВ, но не успях да го гледам. Казал е, че ако отиваш да работиш няма да дадат виза, ама това ми беше предадено от 3то лице и ще чакам да го пуснат в сайта им да го гледам и аз, че аз май последно на H-1B виза ще се надявам, щото с нашите гражданства/зелени карти кой знае ще станат нещата... Tired Ама той много хубав български говори този Байърли, да му се ненарадваш...

Pinkito, не знам как си издържала толкова време, ужас  Shocked

Бенсън, а дано с кръгла глава да е скоро Jr. и да няма много проблеми с работа, че кофти...

Atti - аз ползвах няколко за кърмене, не знам дали ти трябват, ама им забравих имената, особено едната беше супер, като се сетя ще ти я напиша. Иначе бях фен на What to Expect in the First Year, въпреки че не харесах What to Expect when you are expecting.

някой пита за млековар - пробвай chocolate melting pot, double walled cooking pot, нещо подобно трябва да е. подготви се да дадеш повечко пари, защото подозирам че само в гурманските магазини ги продават. иначе опитай една тенджера с вода слагаш друга по-малка в нея и в нея млякото  Wink моята майка реши че имам нужда и ми донесе от Б-я, а аз мляко отдавна не варя, ама за кремчета, такива работи става.

# 222
atti, аз много харесвам The Baby Whisperer, Tracy Hogg. Тя има и книжка за toddlers, и нея имам. Логични са, и доста разумно написани.

# 223
гпс-магелан,много добро момче; в града за мен е безсмислен защото маршрута ми е много предвидим,но за дълъг път,сега като гледаме къщи и пр. е незаменимо гуди
*
бенсън,съчувствия за каската..ние минахме през това със стеф,размина му се на косъм...ще свикне,но не е приятно..хубавото е че е чисто козмет.процедура,в редица страни го няма това хич,та не е "истински" проблем
*
Атти-книги има ужасно много,зависи какво предпочиташ (смешка,сериозно,кратко и пр)..аз четох What to Expect in the First Year(главно да следя за майлстонс),този и америк.локални форуми, много интернет, както и редица спорадични неща от типа From Neurons to Neighborhoods  ; The Happiest Toddler on the Block ; Parent's Guide to Raising Girls(и бойс наскоро прелиствах);
 Parenting From the Inside Out  четох последно..

# 224
..аз четох What to Expect in the First Year(главно да следя за майлстонс)

точно за това и аз я четох  Peace

не харесвам Parenting Magazine и др. подобни, прекомерно много инфо има там и малко ме дразнят, могат да те доведат до лудост със всичките проблеми, които описват, не че не дават тук-таме добри идеи иначе...

Иначе аз сега съм на тема дисциплина и отговорност и ми препоръчаха няколко заглавия дето смятам да изпробвам.... някой да е чел една от тези - Positive Discipline, Children the Challenge, and The Omnipotent Child?

Общи условия

Активация на акаунт