Недоносени деца - 6

• 21 010
  • 312
  •   1
Отговори
# 240
Mariela Gazela ,както сигурно се досещаш,аз съм върл противник на ваксините,та има една тема в Здравословни-за и против ваксините,там има и линкове специално за БЦЖ и какво може да причини,прочети я,интересна е темата Peace
Моето дете например има очен вроден проблем,то си личи от снимките,но първата и интервенция с пълна упойка беше на 45тия ден след раждането,в същия ден я изписаха,след мое настояване/имаше извесни неприятни събития/,но тъй като аз настоях те я изписаха и поставиха БЦЖ без да знам, два часа след пълна упойка.Сега има неврологични проблеми,ЯМР не доказва сериозна патология,познай аз кого обвинявам...............

# 241
Здравейте! Всички бебенца да оздравяват, а най-малките да хапват и бързо да наддават.

# 242
@Viki i mama Разбирам те добре! И благодаря за съвета, ще прегледам темата непременно. Наскоро  разбрах, че закона не позволява коклюшна ваксина за деца, родени под 1500 гр. и ... ми се изправи косата. Ние бихме Пентаксим (т.е. изобщо някакъв друг вид ваксина с изключение на противохепатитните) на почти годинка. Доста порових и почетох, консултирах се с лекари и в България и тук, но притесненията ми остават. И Мария е с неврологичен проблем и факта, че нямаше ваксини, а само БЦЖ ме кара да се замисля кого да обвинявам.
 Hug

# 243
не !малкия отказва да се храни  и от време на време плачи -урината ,няма странен мириз  не,няма.на чурката му е възпалена и педи каза да правя промивки с лайка и реванол.
Geri 844 дано всичко скоро се оправи при вас. Стискам палци. Praynig
Мамчета вие направо ме хвърлихте в размисли за тези ваксини. И аз ще прочета за какво иде реч.  newsm78

# 244
Ама пишете със скоростта на светлината  ooooh! Та затова подготвям новата тема. Хайде новите мами (от последната тема) и мамите дето допълняха информация надзърнете там в темата със списъка, че да не съм пропуснала нещо или пък да съм написала някоя глупост...  Laughing

# 245
направо ме шашкате,Ади няма небита ваксина Rolling Eyes

# 246
  • София
И аз се притесних с тези ваксини... ние досега също нямаме небита ваксина, единствено вървим малко назад, но утре ще проета повече.

# 247
Добро утро мамчета и зайчета. Пу първа днес да ви пожелая лек и усмихнат ден и най - вече слънчо да ни уважи и да ни позволи да се разхождаме.
Дундурелче как мина рожденния ден на големият малък мъж?

# 248
  • София,
Здравейте, ами рожденият ден в градината е минал страхотно ще кача тези дни и снимки. Вечерта имахмче гости и в къщи, но основното празнуване ще бъде утре в Патиланци с много дечица. А снощи татко му му купил едно огромно плюшено куче, той отдавна си мечтае за него и беше страшно щастлив.
Благодаря още веднъж на всички за поздравите.

# 249
Здравейте 

Дари е много добре.Яде вече по 20 гр.,но все още държи на 1100 гр.

Иначе докторката,като започна да говори за нея каза,че Дари е прекрасна и се държи прекрасно.

Утре съм на посещение и пак ще има снимки.

Приятна вечер.

# 250
Здравейте мами! Относно ваксините, нещо не схванах защо са ви поставяли БЦЖ? На моята не са и слагали изобщо БЦЖ, обясниха ми ,че може да се постави до края на втория месец коригирана възраст или след седмия месец. Аз не съм и поставяла, мисля да изчакам. Иначе другите ги правим по месеци.

# 251
  • София
Тази тема се изписва доста бързо,радваме че е все с хубави новини. Praynig все да е така.

# 252
Здравейте 

Дари е много добре.Яде вече по 20 гр.,но все още държи на 1100 гр.

Иначе докторката,като започна да говори за нея каза,че Дари е прекрасна и се държи прекрасно.

Утре съм на посещение и пак ще има снимки.

Приятна вечер.

Браво на малкото пиленце. Като отидеш на посещение задължително и кажи колко мами стискат палчета за нея. Ох много се радвам. Hug

# 253
Здравейте на всички,
мерси за отговорите на Mariela Gazela и Viki i mama. )))

Нямаме поставена БЦЖ изобщо, в епикризата ни пише само Хепатит В, а за БЦЖ (биопродукти) - НЕ!
Така че не е поставена и след изписването ни от болницата, тъй като аз последните 5дни бях заедно с Калина в болницата и няма как да не съм видяла ако са правили нещо подобно. )))
Нямаме никакви други ваксини, дори и втората ваксина за хепатит В.
След консултацията с неонатолога преди празниците каза, че може да започнем от 4тият месец, но аз реших да изчакам до 6ти месец. Така че от февруари би трябвало да започнем с ваксинирането.
Съображенията ми против БЦЖто са по-скоро лични, но и все пак доста неща изчетох.
Сестра ми направи страхотна реакция от ваксината, мястото където беше бита се поду, възпали, започна едно течене на гной, 3месеца не можеше да се оправи мястото. След това имаше и някой други проблеми, за които майка ми мисли, че са от ваксината.
Та поради тези причини категорично не искам тази ваксина. ) За другите съм склонна да ги сложим.

Браво за добрите новини от Сладка мама. ))) Добре си хапва детето, ще започне и да наддава. )) Като знам ние как брояхме всеки милилитър мляко и всеки грам. )))) И чакаме скоро нови снимки. )

# 254
Здравейте мамчета  Hug
SLADKA MAMA новините са страхотни  Hug
Ти бъди спокойна, бебчето ще си наддаде и скоро ще стане голямо .

Ето снимки на моята малка госпожица
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197090&photo=21
Помните ме колко много се притеснявах, че ядеше малко, но ето че лека по лека си расте детенцето.
На 25 ти януари беше станала 3,300 кг.

Общи условия

Активация на акаунт