Великобритания - тема 13, нe-фаталнa

• 18 430
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Няма проблем,разбрах те. Peace

Можете да спрете за малко,ако няма желание или се страхува.Той расте така, че след известно време пак .Тогава може да се получи и обратния ефект както при Мишолина  Simple Smileи да не иска да излиза.Води се по неговото темпо така да се каже,щом не е готов направете малко почивка,може после и сам да поиска.Разбира се ти си неговата майка и ще можеш да прецениш най добре . Peace

# 136
Решихме днес да не ходим, но казах на детето, че е поради друга причина. Утре ще ходим да се пляскаме в басейна. Грейна му лицето като му казах Sad

Искрено се надявам да си права Peace

ПС, сигурно досадих на всички ви с моите плувни проблеми (бели кахъри), но това ми е в мислите непрекъснато Rolling Eyes

# 137
Здравейте , ние с мЪжото се каним март месец или началото на април да се преселваме и ние в UK.И за йалост до скоро бях и аз бъдеща майка , а сега съм само в очакваме(поради стеклите се обстоятелства)... Cry Cry...Но както и да е надявам се ,че с вкусването на лондонския въздух да стана и аз бъдеща мама:)....Искам да разбера дали отношениетео им към БГ-мами е както на всичкои останали или все пакима някаква дискриминация?Ще чакам отоговорите ви!
благодаря предврително   bouquet

# 138
  • Манчестър
Здравейте , ние с мЪжото се каним март месец или началото на април да се преселваме и ние в UK.И за йалост до скоро бях и аз бъдеща майка , а сега съм само в очакваме(поради стеклите се обстоятелства)... Cry Cry...Но както и да е надявам се ,че с вкусването на лондонския въздух да стана и аз бъдеща мама:)....Искам да разбера дали отношениетео им към БГ-мами е както на всичкои останали или все пакима някаква дискриминация?Ще чакам отоговорите ви!

какво те кара да мислиш,че има дискриминация ?Ако имаш някакви основателни причини - сподели ги...аз поне не смятам,че има доскриминация за БГ маики,дори напротив, доста по-внимателно отношение отколкото в Бг плюс това всичко е абсолютно безплатно.

По въпроса за плуването моя син не знам как е,защото никога не съм ходила с него в басеина. татко му се занимава с това и откакто е станал на 6 м всяка събота са на басеина...няма пропуск,освен когато сме в БГ.. Тои е почти на 3 г сега,мога да му взема учител на private - но е 23 лири за половин час,мисля,че от 4 г  има вече група с учител,която е на по прилична цена. Иначе с баща си засега е с арм-бандс и няма страх от водата,включително и от морето.

# 139
  • На село (близо до Лондон)
Мира да се включа и аз в плувните неволи Grinning. Филип го водя да плува от 6м. До септември миналата година ходеше или с мен или с татко си да плуваме, тоест ние плуваме той джапа и се гмурка до нас. Много обича и му харесва Wink. Реших да го запиша по-организирано да ходи на уроци с 4-ри деца в група при учител и той много искаше. Платих си септ-декември да ходи веднъж седмично за половин час да го учат. Е първия път както обича да плува като разбра че ще го учат и се разплака и развика в басейна че "знае да плува и не харесва учителката". Голям шум вдигна и всичкото на английски, поне ако беше на бг нямаше да се червя толкова Embarassed Embarassed.
Взех си го и в къщи. След седмица пак се пробвахме с подкуп - сладолед ако издържи, е издържа и така още 3-4 пъти ходихме с някакъв подарък.
Интересното е че за плуването с учителките имахме големи уговорки и разправии, а с нас да ходи много иска. Накрая аз се отказах и последните пъти не ходи; сега не съм го записала този срок. Не знам дали добре така беше или не, но ми омръзна да се разправям всеки път. За сега съм оставила с нас да плува без на учител. И тогава е като Марианка, скача, гмурка се и т.н. 
Така че явно се чувстват по-добре с родител някои деца. Мира аз не бих го насилвала да ходи до края. Успех и пиши как напредвате  bouquet.

Мери как е Ели с градината? Посвиква ли вече?

# 140
Gi
Аз закъснявам, и много набързо. Благодаря ти за успокоителните думи. Аз май ще постъпя като теб. Ето днес Алекс иска да ходи на басейна, казва, че му харесва с мен да ходи, а не с учителя.
 Hug

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 23:22 от miravmbd

# 141
Мишолина, аз докато събера смелост да си предложа услугите за бейбиситинга ти вече си се справила, така или иначе ми мина още тогава през главата но ми се стори , че ще е нахално и се отказах.А и до колкото разбрах маи си единственото бг мамче близо до мен.Бих изпила по кафе ако намериш време и желание ,а и малко разговор няма да ми се отрази зле, свиркай ако ти хрумне нещо.

Пумпалке не можах да разбера дали вече сте в Teddigton ?

P.S Забравих да поздравя скиорките, и да ме броят и мен,тази година  ще ми е една от малкото в които пропускам, но няма начин.

# 142
  • Bristol
Ето ме и мен  Mr. Green
Току що се върнахме от плуване с децата! Вечеряхме  в кафето в спортния център, мъж ми го няма и реших да се измързелувам Wink Ели беше толкова уморена, че заспа в колата. От колата я сложих директно в леглото, само обувките и якето махнах  Laughing Сега да не ме обявите за мърла, защото слагам детето без пижама в леглото или не мия пода всеки ден ( сетих се за една тема във форума)  Twisted Evil
Аз питах за възрастта, от която само с учител плуват, защото ми направи впечатление, че в нашия басейн са по-големички, някъде към 4 годишни  Thinking И се чудех, дали от сега да не запазя място. Но пък не съм сигурна, че ще слуша по време на урока и няма да врънка за мен  Rolling Eyes Иначе Ели до скоро беше с надуваеми на ръцете, а от няколко седмици ги смених с дъска (floaty). Добре се справя, като е по корем, но не иска да се отпусне върху водата, като е по гръб, напряга се  ooooh! Хариет, дай идейка как да я прилъжа, моля те  Flutter
GI, да чукна на дърво, малката много бързо свикна с градината, нищо че ходи само по 2 пъти седмично за няколко часа! В началото все още е малко стресната, като я оставям. Но не плаче и отива при децата да играе. А като я взимам, е ухилена до уши и всеки път с гордост ми показва поредната картина  Crazy Днес 3 беше изрисувала, много продуктивен художник е  Laughing
Искам да разбера дали отношениетео им към БГ-мами е както на всичкои останали или все пакима някаква дискриминация?Ще чакам отоговорите ви!
Няма разлика, тук може и да не обичат чужденците, но дали защото са "лицемерни", не го показват  hahaha
Важното е да знаеш езика, за да можеш да комуникираш пълноценно и да няма недоразумения Peace Иначе ако си мълчиш, поради незнание на езика и те ще си мълчат и много вероятно да си помислиш, че са те отсвирили, а в същност хората да са решили, че искаш да се усамотиш Joy

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 22:19 от м_е_р_и

# 143
Мери,
Знаеш ли какво правят в нашия клас по плуване, с едни уогълс (като маркуч е, може да си ги видяла във вашия басейн. Слагат го под мишниците, под гърба и децата да се отпуснат по гръб и да направят звезда. Просто идея.
Моето дете пък днес се отпусна и почна да "плува", като аз съм го хванала за китките, а той опънал ръцете напред и изправил  тялото и рита с краката.   Praynig Слава Богу!!! Още колко има да наваксваме, но няма да се отказвам, като знам откъде тръгнахме...
Мери, някой каза, че през Януари и средата на годината по- имало места за плуване, понеже родителите гледали с започването на учебната година да започнат и извън учебните заниманията.

# 144
Мери ,може да пробвате и когато е по гръб вместо за дъската да се хване за ръба на басейна и да опъне хубаво ръцете.А ти я придържай съвсем леко отдолу колкото да усеща че си до нея.И гледай да не прави чупки в кръста  Wink,че иначе ще потъва надолу,гледай и  краката да  са отгоре и да рита плавно.

Мира. Peace

# 145
  • равна Тракия
Здравейте,имам един въпрос относно квартирите в Лондон,първоначално може ли друг човек да ни наеме квартира на негово име ,ние  в момента сме в Щатите,но искаме да се преместим към края на годината.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 01:05 от jinа

# 146
Jina, не разбрах, ще плащате квартирата докато не живеете още там ли?
Наемателят ще трябва да подпише договор. И е отговорен за наема. Т.е., защо някой друг би направил това вместо вас? После, хазяинът "пуска" под наем наемателят, а не друг.
Или просто питаш дали някой може да подпише като ваш агент, след като е упълномощен?
Не разбрах въпроса, с други думи. Защо не си наемете квартира като (или малко преди да) се преместите?

# 147
  • равна Тракия
Аз неясно съм се изразила Embarassedне още от сега,имах предвид като отидем там,но нали няма да имаме доказателство за адрес,сметка на наше име и банкстейпмънт за 6 месеца назад та за това.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 05:57 от jinа

# 148
Аз неясно съм се изразила Embarassedне още от сега,имах предвид като отидем там,но нали няма да имаме доказателство за адрес,сметка на наше име и банкстейпмънт за 6 месеца назад та за това.

Ще си извадите банкова сметка,сменяте си шофьорските книжки и сте готови Simple Smile
Някой агенции,ако не са сигурни в наемателите взимат 6 седмици депозит,не се притеснявай,   bouquet

# 149
хей здравейте,може ли и аз като мама новобранец да се присаединя кам вас  Wink

Общи условия

Активация на акаунт