МНОГОДЕТНИ МАМИ 31

• 17 121
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
Пак влизам - да се оплача
Мирела и баща и тъкмо се връщат от зъболекар.
Не е добре работата. Възпален е корен на преден зъб от некачествена работа на предишният зъболекар. Пломбирал не изчистен зъб. Сега се започва едно бавно лечение и едни антибиотици - дето аптекарката се смая като видя колко мг е предписан. Но инфекцията е голяма и няма начин. 50лв оставих само в аптеката за антибиотик, смеси за жабурени и витамини.
От утре всеки ден на зъболекар, щото не само този зъб е така. Има много зъби с кариеси и напукани пломби ooooh!Хванах се за главата. 2 снимки са и направили днес, но ни казаха че е желателно да отидем в Търново на панорамна снимка.
Направо ми се реве като си помисля какво стържене ще е и колко ще продължи.
И като си помислите че тя малко зъб да я заболи и тича при зъболекар. Но явно близко намиращият се до нас зъболекар не е причина да ходим при него - само защото е близко до нас. Децата са деца макар и на ръст колкото нас и това не ни дава основание да пренебрегна детски зъболекар и да я водя при сульо и пульо.
Толкова ме е яд на мене си - че няма накъде #2gunfire

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 20:28 от JuliS

# 241
Присъединявам се към позакъснелите поздрави за Кабо Алма - здраве, щастие и любов ти желая и да срещаш все повече отклик и подкрепа в нелеките задачи, с които си се нагърбила! Към малката черна рокля добавям  три реда перли. За пенсионерка си много активна... Някой път би ли разказала за това обучение по проблемите на насилието.
Да за живи и здрави и днешните рожденици!
Честито завършване на първия учебен срок!
Добре дошла на Виктрис и крокодилчетата и!
На децата на Жанет (Бог да я прости) сега им трябва най-много майчина ласка - за съжаление в това отношение никой от нас не може да помогне. Но можем да подпомогнем поне лечението им - тяхното и на баща им.  Затова, който има възможност и желание ще изпрати парички, останалите - просто да подминават. И защо да е натрапване, според мен е съпричастност. Никак няма да им е лесно на тези хора да се съвземат...
Тези дни съм нещо извън равновесие. Тъга, мъка, гняв, безпомощност...Дочетох "Цветният воал" на Моъм и финала на книгата и случващото се с това семейство  ме накара да се размисля - за пътищата, по които избираме да тръгнем - тези, които водят наникъде или тези, които водят към мира в душите ни. И как човек прави избора си след такава тежка загуба... Дано Тодор е силен мъж и да успее да продължи нататък - и заради децата, и заради себе си.
Наде,  със здраве си носи новите дрехи и много успехи в работата!
Пиги,радвам се за детето.
ДжулиС, много неприятно. Милата, много е малка за подобни проблеми. И не се самообвинявай - ако си предполагала, че този зъболекар не става, естествено си щяла да потърсиш друг. На  голямата ми дъщеря и правиха панорамна снимка, когато и слагаха скобите, но поради причини различни от вашите. Пожелавам кураж и издържливост на дъщеря ти.
Отивам да храня народа, че нещо били огладняли...

# 242
Наде, стискаме ... Утре да кажеш как е минал първия ден!
Юле, горкото дете, егати некадърника! Да му направи толкова некадърно зъбите.... много ме е яд на таикива смотаняци!!! Ако заведеш дело, обаче - о, не, вие ще сте виновни, щото ... да!

Разбира се,че ще са нужни,разходите по погребението са минимум 700лв.,лечение на децата/защото ни е ясно как стоят нещата по болниците/,таткото има нужда от лечение/което вероятно също ще трябва да се заплаща /и дали ще може да работи след това ,дечицата остават с един родител по-малко,а са трички/ясно е какви средства са необходими за нормалното им отглеждане/,бабата ли да работи , да изкарва пари за прехраната или да гледа децата Peace

Не, погребението те са си намерили начин, от Пирогов не са им взели нито стотинка, обаче... утре изписват по големите деца - прегледи, лекарства, после рехабилитация - това допълнено с работа с психолог... При Тодор тепърва ще има скъпи прегледи, консултации и изследвания - когато се установи точното място, вид и възможности (операбилен или не) - операция, дай боже възстановяване, лекарства... не ми се мисли!

# 243
Пешеходке, нямах време да влизам в другата тема, да не би да има хора, които са против да се помогне на семейството на Жанет?  newsm78 Нещо не схващам логиката. Бабата нали не възразява? А таткото?

Джулка, тоя зъболекар е за убиване. Та това е дете, да му се не види! Как му е дало сърце да го докара до такова положение! Намерихте ли друг?

Още веднъж благодаря на всички за милите думи и подкрепата.

Настанихме свекърва ми в хоспис. Стана ясно, че вкъщи е невъзможно да се гледа качествено, защото има нужда от санитарка (за преобличането), сестра (за инжекциите), рехабилитатор (за раздвижване и масажи, защото рискът от рани и пневмония е много висок) и лекарско наблюдение. В болницата за 3 дни я бяха оставили без специалните грижи, от които има нужда, и беше получила рани по краката. Сега се надяваме, че в хосписа ще си гледат работата, както трябва, защото е в техен интерес да я поддържат във възможно най-доброто състояние възможно най-дълго време. Има свиждане всеки ден, така че имаме контрол над нещата. Дано не сме се излъгали в преценката си.

В събота ще участвам във "Вижте кой..." по БНТ по спорния въпрос за въвеждането на задължителен предмет религия в училище. Доста се притеснявам да застана пред такава голяма аудитория, още повече, че за досегашните ми участия имах изцяло подкрепата ви за позицията, която защитавах, а сега ще излагам мнението на част от вас. Но това са розите и бодлите на гражданското общество - няма как всички да сме на едно мнение по всички въпроси. Важното е да се обединяваме за това, което ни събира.

Блещулка, обученията са във връзка с един проект на Асоциация "Родители" за превенция на насилието в училище. Едното обучение е всъщност споделяне на опит от друга организация, която е работила по интегриране на деца с увреждания в масовото училище и предпазването на тези деца от насилие от страна на съучениците им. Много интересна работа и с доста добър ефект. Второто обучение е върху методите на ненасилствената комуникация - също много интересно, но много изтощително, защото направо ти разбърква душата. Но съм доволна. Помага ми да намеря отговори на някои въпроси, над които се блъскам от доста време. Ако се окаже, че прилагането му има ефект, ще го споделя с вас. Засега съм още на теоретичния етап.

# 244
Кабо, не се притеснявай за хосписа, добре се грижат за хората. Баща ми беше две седмици в хоспис в Надежда и бяхме много доволни, но се намериха "Доброжелателни" роднини, които да кажат на майка ми, че сме го били зарязали там, защото не сме искали да се натоварваме с грижите за него, и тя от притеснение се отказа от хосписа и го прибрахме вкъщи.
Успех в събота!
Peace

# 245
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  bdbaloni Пак поизтървах доста неща,доста празници, ще се опитам да наваксам на патерица  Flowers Four Leaf CloverАнди-на тедивас    Flowers Sunflower  Димитър  на dil  Flowers Four Leaf Clover  Сиси  на priatel4e    Flowers SunflowerИлиана  Flowers Four Leaf Clover  Мери  Flowers Four Leaf Clover  Ралица   Flowers Sunflower Цвета  Flowers Four Leaf Clover  Магдалена  Flowers Sunflower Наталия на красим  Flowers Four Leaf Clover   Ива  на Krassi-Mira  Flowers Sunflower
На децата пожелавам да са здрави и безгрижно детство  Hug на мамите от сърце здраве,обич и успехи във всяко едно начинание  baloni
   nevi да ти е жива и здрава рожденничката  pletka  bdbaloni
Да ви почерпя с току що направената торта   за здравето на моето пораснало момиче,днес става на 16 години
 А това е подаракът http://www.nokia.bg/link?cid=PLAIN_TEXT_497168 не мога да смъкна капака за да сложа нейната карта докато спи и утре да и го поднесем готов с картата,снимах Павел и и го сложих за тапет на екрана,та като отвори капачето и той ще и се ококори насреща  Joy
Цвете,съжалявам за свекърва ти,че е така болна и не се притеснявай ,че сте я дали в хоспис,там нали е за болни в такъв стадий,който не се е сблъскал с подобен проблем,само той може да се изкаже неподготвен,хич не се връзвай Stop и успех на медийните участия,независимо кой какво мисли по въпроса...ти нали си нашата гордост
Юле,има да си пати с тия зъболекари детето  ooooh! добре ,че попаднах на свястна зъболекарка тука,та ходим всички при нея
Пиги® благодаря за линка,страхотен е сайта   bouquet
nadiaeuro  thumbsup успешен работен ден
victress   friendship добре дошла сред нас и спокойна бременност ти пожелавам
 Crossing Arms да ви се оплача от мама цоцоланка  ooooh! не ще да ми пише по скайпа smile3518
Юле,Габи ...спаднаха ли температурите,Павел и той е болен и в понеделник беше ужасно с тая температура,уж мина проблема,пратих го в сряда на градина ,вечерта го вземам а той кашля като магаре   Sick айде пак в къщи,днес и на лекар,ама като не ще да пие хапчетата  Rage направо ме е побъркал днеска  Rage  Болничките да оздравяват  Hug хубави неща да ви се случват,да няма тъжни и осиротели дечица,да има по-вече усмивки  lovekiss

# 246
Мале изпуснала съм почти цялата тема. Не мога да я изчета. Има толкова нови неща - и хубави и много тъжни. Не мога да изразя с думи колко ми е тъжно за мамата , която си отиде така нелепо и за дечицата, които остават без най-важния човек в живота им  Cry. Надявам се господ да има специални планове за тях  Praynig.
Честит рожден ден и имен ден на всички, които съм пропуснала   bouquet. Последно видях, че е Кабо Алма. На нея специални пожелания, т.к. това е един от най-активните хора, които съм виждала. Да е все така енергична и пълна с идеи как да помага на другите  Hug.
У нас тече ремонт, не по план разбира се. Всичко закъснява, а мебелите за детската ако продължат да ги бавят може да дойдат след като родя.
Относно раждането ходих в "Токуда" и в "Шейново" на ден на отворените врати. Реших да раждам в "Шейново" така че една мама ми предлагаше телефон за връзка с някой лекар от там и я моля да ми пише на лични. Ако може и малко впечатления за това кой лекар е внимателен и с "добра" слава ще съм много благодарна.
Освен всичко това в къщи всички са болни - и двете деца и мъжът. Сега ги лекувам и очаквам и аз да се тръшна. Да видим тогава кой ще се грижи за мен?!
Ами за сега толкова от мен. Ще се опитам да съм по-редовна. Дано да не стане така, че следващия ми пост да е със съобщение за часа на раждане и теглото
на новия член на семейството  newsm78.

# 247
наденце, успешен първи работен ден!в началото ще ти е трудно но се свеква!
за юлето и мъките със зъболекар - звучи ми ужасно!мога само да стискам палци!!
а за всички други - то май всички сме болни newsm78 дано прескочим по-бързо този соломоновски грип #Crazy

# 248
момичета набързо само...
то вярно че само неприятни неща пиша...ама да ви кажа.
Значи не е добре работата. На хируг бяхме зднес - големи мъки да знаете. Скъса се от рев и болка това дете. а на мен съцето ми се скъса. Срязаха венеца, сложиха дренове и сега чакаме антибиотика да си каже работата.
Обаче....не е истина какви страдания са само... Cry

# 249
  • Варна
Юле, милата ти щерка! Дано най-тежкото да е минало и вече поне да не я боли и възпалението да минава бързо!

Наде, успешен първи ден! Наслука!

# 250
Честит Рожден ден на Ваня на Дидка и Естел на Неви!!!Желая от все сърце здраве и щастие на семейства ви!
Дидка , подаръкът е много хубав и тортата също
Милена, като ти гледам лентичката- на финала си.Стискам ти палци,и чакам новината .Болестите - вън от къщи Praynig
Юле, дано антибиотика подейства бързо и повлияе добре Praynig
thumbsupНаде ,много успехи да ти донесе новата ти работа
Кабо Алмаще те гледам Peace
И на мен ми беше днес първи работен ден след отпуската ...и не се знае на къде сме - ще има ли съкращения и какви?
Но пък Венко е организирал довечера излизане.Мама свеки ще гледа децата
Весел ,слънчев и спокоен уикенд на всички!

# 251
ЧРД на Ванчето и на Естел - само радости да носят на родителите си!

Миленче, писах ти на ЛС.
Дидке, тя това ли искаше - много стилно!
Наде, чакаме разказа!
Юле, Галин още ли не е отишъл на лов за ... стоматолози... с големата гаубица? Целувки на детето, сигурно даваш нещо болкоуспокояващо?
Тъщичке, да не се върнете пак с близнаци... Приятна вечер!

# 252
Благодаря ви, момичета, за пожеланията! Да сте живи и здрави вие и семействата ви! Hug Hug Hug
ЕТО Я РОЖДЕНИЧКАТА:
И ТУК:

# 253
Честити рожденни дни на:
Магдалена на Маня
Наталия  на мис арк
Ива на Krassi-Mira
Ваня   на ДИДКА
Естел  на nevi !

Здраве, много щастие и много успехи! Весели празници в семействата ви!
Юле, дано се оправи бързо проблема ви със зъбите и Мирела отново да се усмихва без болка!

Миленче, с теб сме!

Наде, Тъще...на първа заплата...чакаме подобаваща почерпка......

Дидке...като няма торта за мен......няма и скайп...... Hug

Мис арк...приятно ми е да те видя ...... Peace

Ох...на всички останали,а и споменати.......хубави почивни дни и много приятни емоции!

# 254
Честито на всички празнуващи днес!!!Много щастие,здраве и късмет!!!
Юле това е много коифти...Давай и успокоителни,защото как боли зъб не е истина просто...

Мами,да ви попитам един личен кофти въпрос...Ако ви трябват пари,от кого искате първо на заем?!НЕ!Не ми трябват за сега слава богу,но зимата по принцип е слаб сезон в нашата работа,и ако закъсаме,аз последно на майка си искам...Защото вечно след това са едни обвинения,че не се справяме,че не е трябвало да я слушам когато ми е говорила на времето...В същност аз от години не съм и искала,за тази цел си имам една приятелка с която се подържаме взаимно,но понеже майка беше обещала да ми помогне за парите за семестъра,пък може и да ги нямам точно този месец,но ако и го намекна,се притеснявам че отново ще започне...А разходите много ни нараснаха,инфлацията и тя ни е погнала...Най много да тегля една майна на образованието си,поне за сега...Ама да ви питам,вие искате ли пари от родителите си?!

Общи условия

Активация на акаунт