Мама боли я главичка от белите на МАЙската душичка!

• 24 519
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
 Mr. Green О, ние поддръжаме близка връзка и си псуваме заедно Simple Smile

Ти, Ванче, успя ли да пребориш системата?

Ние от 15 свободни места (довчера били 25) сме с пореден номер 32. След кански мъки и кичури бели коси.

# 271
Преборих се със системата, ама за какво ли???
Номерата ми са от 70 нагоре, при 9 свободни места!!!
Срам! Срам! Срам за българската държава!!!!

Тия тъпаци си измислят всякакви безумни оправдания, като че ли ние сме някакви неграмотни овчари (нямам нищо против самите овчари, просто метафора) и ще им се вържем на некадърните лъжи!

Възмутена съм, разгневена съм и искам мъст!!!!!

# 272
  • София
танче, дени,
аз подадох на ръка в ясла 58, за където искам най-много. иамме шанс за есента, казаха пък....нали знаете, дано!

инак, като back up подаде една моя приятелка, че аз така и не успявах да влеза и сме  в 3 ОДЗ  - 129 от 125 места, демек 4 трябва да се откажат, което е я камилата, я камиларя.. ама, какво да правим сега, няма да се ядосвам за глупости, то щото другото в държава е Ок, та това само да е, с мед да го намажем...

# 273
Здравейте и от мен! Стискам палци на вс. за записването в ясли.И при нас е много трудно.Мариела ходи от октом. месец, но я бях записала от януари и бяхме 134 номер.И за ДГр.
е същата работа трябва да я запиша това лято за да може май да я вземат.Ние след боледуването днес семе на ясла ще видим пак до кога.Сутринта изобщо неи се ставаше защото
заспа в 12часа нашия проблем със спането е един и същ.
 Асега чао и КЪСМЕТ на всички. newsm10

# 274
здравейте и от мен,

като ви чета направо лошо ми става, пожелавам успех на всички със регистрациите и дано приемат децата.

Велизар от понеделник тръгва на ясла, но при нас местото си седи още от септември. Лятото лежахме в болница с пристъпен ларингит, та със епикризата от болницата успях да запазя мястото по здравословни причини. И сега вече ще сме на линия, но шестото ми чувство подсказва, че след една седмица ще се тръшне болен. Ама вече избор нямам, бабината градина приключи днес.

Аз от три нощи не съм мигнала, че моя мъж се опитва да се прибере от Щатите и все му анулират полетите, та днес се е добрал до Париж и го чакам да кацне следобета. Дай боже всичко да е наред и да мога да се успокоя, че сили не ми останаха .

И ние като Танчето си имаме перипети с едни врати. Поръчахме си 6 нови интериорни врати от Бургас и шесте дойдоха в различни цветове Shocked, а в момента в къщи сме без врати (демонтирахме старите). Направо отврат. От фирмата ми казаха да викна куриер и да им ги пратя обратно. Идва днес въпросния САМ и ми казва аз немога да ги натоваря в буса трябват хора. Та отложих връщането за утре. Само простотии.

Роси, те минават автоматично в градината, не е нужно да подаваш на ново молба.

# 275
  • София
Роси, те минават автоматично в градината, не е нужно да подаваш на ново молба.
Но ако са в ОДЗ - мисля, иначе си кандидатстват на общо основание. Поне така разбрах.
Дано не съм всяла допълнително смут в душите ви.
Аз отивам да се приготвям за работа.

# 276
Аз като разбрах от Дарик радио, че ще анулират днешните записали се и излязохме на разходка...
Връщаме се и какво да видя - хиляди записали се... Записахме се и ние, но сме най-малко 150-ти от 5-10 места...  hahaha
Обадих се в една ясла, която е сравнително близо до нас и ми казаха, че в яслите нямало нужда от електронно записване, а директно там... Също, че могат да ми вземат детето от април и се успокоих. Яслата е прилична, само една група от 18-20 деца - чудно...

Мими, дано всичко да е наред с мъжа ти и да си дойде скоро  Praynig
Остави ги тези врати на мъжа ти да се разправя с тях, тъкмо ще си е починал малко от българската простотия в Америка  Wink Чакаме да кажеш, как е минало обучението и какви подаръци ви е донесъл...

Днес сме при новия ни лекар от 18 часа - дано да е свестен  Praynig

# 277
Мили момичета ще стискам палци въпреки безумната ни система и държава, на септември дечицата ви да са приети  Praynig
Вие сега за детска градина ли подавахте документи или за ясла???
В петък ми казаха, че Ралица заедно с цялата група от яслата заминават септември в детската градина. Не е ли рано за нея ?

Люба това което си преживяла е кошмарно. Дано да не ви повтори и Иво вече да е смъкнал температурата.
Ралица беше тръгнала по неговия път, но и се размина само с посиняване. Нали ви писах, че беше с 40. Не знам ако ми беше направила и гърч него ден .....  Praynig добре че детето ми е силно и се бори много яко с болестите. Педиатъра ни няколко пъти и се е учудвал, че кара много тежки болести на крак и е жизнена и игрива.   

Шуши ако пак ви се прииска да се разнообразите някъде из София ти препоръчвам МАКСИ, там поне от това което съм видяла, всичко е на много високо ниво, а от няколко месеца имат и бар, които поне на откриването му много ми хареса.

Разгледах много красиви и весели снимки. Видях и прословутата  Wink прада. Е благородно завидях на Сиска.  Crazy

Чудех се какво още обсъждахте, и се сетих само за спането. Ралица си спи сама и в отделна стая. Засега само 2 пъти е заспивала на кревата между нас, първия път беше в непозната къща в Карлово и май я беше страх от климатика, а втория беше в събота, и така и не разбрах защо беше изпаднала в такава драма. Заспива при нас и я пренасям в нейния креват и там си откарва до сутринта.

А да много ми хареса и новия аватар на Ани.  Peace Много добре се е получило.

# 278
Уна, благодаря ти. Един приятел се е регистрирал в някакъв фотографски форум и ползва мои снимки, та реших и аз да се възползвам.  Mr. Green
С тези ясли като ви чета и се радвам че тук наплива не е толкова голям и записванията стават изключително лесно.

# 279
  • София
За този абсурд със записването в дг, просто нямам думи. Оставам безмълвна и не намирам "достойните" за целта и достатъчно красноречиви псувни... ъъъ, думи.  Mr. Green
Всички дечица на снимките са прекрасни както винаги. Hug
Обаче ОСОБЕНО ме изкефи Ана на Еленка, както и самата Еленка и каката... Красота! Heart Eyes Държахте ни в неведение колко сте порастнали и сте се разхубавили, но сега виждам - нарочно е било...  Laughing За да сразите конкуренцията отвсякъде. Heart Eyes
На болничките пожелавам бързо оздравяване, и много сили на майките да издържат на този стрес, умора и неспане...
Ние в събота срещу неделя май се озъбвахме (и аз незнам с кой подред кътник, че вече съвсем не ми дава да му видя в устата какво е положението, а и  от злополучен опит знам, че бори ли се като кечист с майка си, когато стане време за миене не зъби, и не допуска последното да се случи, значи към озъбване отива работата...  Twisted Evil Та в този нечовешки за молещите почивка ден и час, милото се будеше през час и даже сутринта го взех при мен в леглото и поспа от 7 до 9, а това(изобщо да иска да легне при мен, камо ли да заспи  Shocked, не му се беше случвало от 10 месечен...  Thinking)
Сега сме в ремисия, дано няма скоро подобни изпълнения, че нещо хич не ми достигат силиците вече. А и това в събота ми го сервира, след като половината ден бях на обучения на Програмата - страшилище (за мен  Embarassed) - Диригент...  Sick
Ето за финал 2 снимчици от нас, от вчерашната разходка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5088708
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5088715

# 280
Ето ме и мен в този скапан изнервящ ден. За кандидатстването за ясли иде реч. Всички вече знаят през какво трябваше да минем, тъй че само да кажа и аз колко съм ядосана.
Уф, момичета, ако знаете какво ни се случи миналата седмица с уж леката операция на Калоян... Извикаха ни в кабинета в 8, прегледаха ни в 11, в 12 ни вкараха в операционната. Още докато преглеждаше Калоян, анестзиологът, както винаги, каза:"Хайде, пък ако сте доволни от операцията, после ще почерпите някой лев. Нали знаете, аз всъщност какъв компромис ви правя, защото ако трябваше да минете през касата, трябваше да отделите една доста голяма сума" (само да уточня, че през касата се минава, САМО ако си избираш екип, който да води операцията), т.е. в случая не става дума за никакъв компромис от страна на който и да е, а за нагло просене на пари.
Както и да е, взимат детето за операция и след 40 минути го свалят долу в стаята. Той, миличкият, тъкмо започваше да се събужда от упойката. Слагат го в кошарката и изчезват всички доктори. Секунда по-късно, Калоян започва да кашля, без да спира, а след малко започва да се задушава. Опитва се да си поеме въздух, а не може и от устата му излизат само някакви хрипове. Аз веднага излизам, отивам в стаята на сестрите и викам доктор. Никой не идва. Калоян продължава да се задушава и започва да посинява. Майка ми стои при него, а аз още два пъти отивам да викам доктор. Пак никой не идва. Всичко това се развива в рамките на 3 минути.
Накрая (вече ревях неудържимо) излязох в коридора и се разкрещях (вярвайте ми, не знаех, че мога да крещя толкова силно):"Няма ли да дойде лекар най-накрая. Детето ми се задушава". При което една сестра, с адски спокоен глас и усмивка на уста ми казва:"Спокойно бе, мамче. Нищо не е станало. Като ти трябва доктор, обади му се по телефона". Не повярвах на ушите си и пак се разкрещях:"Аз ли да му се обадя???" Влязох при детето пак и след малко пристигат цял екип. Междувременно калоян вече успя да си поеме въздух и да започне да диша нормално. Заведоха го в реанимация, вързаха му ръцете и краката и му сложиха инжекции успокоителни. Той заспа и спа така три часа. После се събуди и си го взех при мен в стаята. Докато го гушках, забелязах отпечатъци от пръсти по едната му бузка и синини от стискане по раменете. Обяснението беше, че са се опитвали да го успокоят преди да подейства упойката.
След всичко това, анестезиологът все пак се появи и каза, че било нормално това, което се е случило. Мъжът ми го попита какъв е проблемът с детето, а този каза, че в крайна сметка те не могат само с нашето дете да се занимават. Да, така е, но след като имахме такъв проблем, трябваше ли да ни оставят сами да се оправим??? Накрая каза, че в крайна сметка никой не ни бил поканил в тази болница и следващия път да сме отидели някъде другаде!
И после, преди да си тръгне, ме попита:"Това за парите, дето си го говорехме долу, го забрави, нали?" Аз казах, че съм го забравила, а всъщност останах изумена от безпределната му наглост!!!!!!!!!!!!
До обяд на другия ден Калоян беше като дрогиран, гледаше с премрежен поглед и не го държаха крачетата му. Слава богу, вече е добре и наистина се надявам повече да не ми се налага да се занимавам с болници, пък било то и за най-безобидната манипулация!

# 281
  • Велико Търново
Даниеле,чета те и не вярвам кво прочитам ShockedКлетвите не са ми в стила,ама тези май точно за това реват #2gunfireКакво е това овълчване бе,какво е това чудо бе,тез хипократова клетва дали ли са -егати и мизерниците.Просто ви прегръщам и се надявам никога да не стъпвате в болница освен,ако не родиш още едно или да изписваш внуците Hug

# 282
  • Varna
 ЕЕЕе думи нямам. Дано Даниеле повече да не ви се налага да доближавате болница.
 А това за детските градини е пълен абсурд, а понеже и въвВарна бяхме активни участници в опашките и впоследствие тръшнати болни какво повече да кажа. #Crazy
 Инече ние събота неделя ходихме до Русе навръщане се поразходихме и в Шумен....
 Отивам да къпя Бетина защото вече ще ме изгонят от къщи / нашия тате е в отпуск и гледа Бети цял ден а сега съм го строила и в банята и работата отива....

# 283
  • София
Daniele, за пореден път съм потресена от безхаберието и наглостта на тия изнудвачи в бели престилки  #2gunfire срам нямат, за деца става дума все пак!!!
Дано този път приключите със здравословните проблеми! Целувки на мъника!

Иночка, много сладка Бетинка, Косьо как й се радва на снимката с кончето  Heart Eyes

Аз бях оставила Борис да атакува системата за яслите и като чета какъв ужас е било... той добре се е справил - в две от 7 те ясли сме в бройката, дано поне в едната ни вземат! Макар че като я слушам Фъндъкова какви ги дрънка, че не знаели как точно ще извършват класацията, почвам да се притеснявам  Rolling Eyes

Момичета, дипломирах сеееее! Ама как ни въртяха на бавен огън - 1 час си защитавах умотворението, голям зор беше, но си заслужаваше усилиятаЗащитих с отличен. Наздраве от мен!

# 284
  • София
Даниеле, това, което разказваш, звучи направо потресаващо. През страхотно изпитание сте минали. Вече май човек не може да разчита на нормална лекарска помощ, ужас, дано на никой да не се случва такова нещо.
Люба и на вас стискам палци да оздравеете скоро, както и на всички болнички дечица.
Ние се върнахме вчера от Чирпан, на Румчо нищо му нямаше, а днес майка ми каза, че имал температура, сега е добре, но дано да му се размине леко.
Така като гледам, май днес е трябвало да пусна едно тото. С мъжо бяхме решили той да е на работа в 9 часа, а аз да закъснея и да се регистрирам в сайта за яслите от вкъщи, че в службата интернета е с ограничения за някои сайтове и беше несигурна работа. А ако не става номера от вкъщи, мъжо от работа да пробва, като предварително бяхме написали данните в едно файлче и с копи пейст, че да сме бързи. Всъщност Румен е записан на ясла, но общо взето не знам кога ще го пуснем, може би като отмине грипния сезон, но при всички случаи исках от септември да ходи в по-близката ясла, в която и групите са по 16 деца, а не по 29 и затова трябваше да подадем молба. Както и да е, видяхме, че сайта не работи и сутринта беше така, затова аз реших да отида на работа. В 9 започнахме и двамата да правим поредни безуспешни опити. По едно време захванах нещо да правя и към десет и пет по някаква невероятна случайност сайтът се отвори и успях да направя регистрация и избор на градини. Та сега пък се надявам да не анулират това кандидатстване, че в желаната ясла сме 11 номер при 16 свободни места, но аз докато не видя списъците на вратата на яслата, няма да съм сигурна в нищо. Лудницата беше пълна днес.
Дечицата на снимките са много сладки и страшно пораснали Simple Smile
Сега се сещам, че Сиска ме беше питала кога ще си взимаме Румен. Вече много ни липсва, ходим всеки уикенд и добре си изкарваме заедно, но за да го вземем, ще трябва да го пусна веднага на ясла, а ме е страх от гадните вируси, така че все още не е ясно кога ще е, надявам се да е скоро... Единственото ми успокоение е, че той се чувства добре там, обръща му се внимание, което май няма да е така в яслите (нещо съм кофти настроена в това отношение), весел е, играе и се опитва да повтаря думи. Та всичко с времето си...
Лека вечер мами!

Общи условия

Активация на акаунт