Очакваме през ЮЛИ лъвчета и раци, но може да ни изненадат и близнаци ;)

• 14 318
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Ивонче мерси

а да попитам кой е подходящия месец за ходене на зъболекар?

# 226
благодаря за успокоението, аз проблеми със стомаха нямам, но се надявам малтофера да коригира хемоглобина и всичко да е наред с бебо. надявам се следващия път да му видим пола, аз съм много убедена че ще бъде момиче, но моя мъж продължава да нагъва крайчета за момче.  Joyще поживеем, ще видим.

# 227
  • София
RKRASTEVA, честит ти малък мъж Grinning Като чета такива постинги и ми става едно хубаво и започвам много да искам да дойде 18.02.

Момичета, моите резултати излязоха. Всичко е ок. Утайката ми е 16, малко висока ми се видя, ама после прочетох, че при бременни е нормално да е височка. Хемоглобинът ми е 127, на долната граница е, ама все пак.
Исках да ви попитам, на вас пуснаха ли ви изследване за СПИН, сифилис и хепатит? Че при мен са се ослушали...
За зъбките да ви кажа, моята зъболекарка ми препоръча да си мия зъбите сутрин с Sensodine F (с флуорид) и вечер с Arthrodont паста и вода за уста. От шестия месец да пия флоурид на хапчета. И моите венци кървят вече, та скоро почвам с пастите и да видим какъв ще е ефектът.

# 228
Исках да ви попитам, на вас пуснаха ли ви изследване за СПИН, сифилис и хепатит? Че при мен са се ослушали...

E, те са задължителни тези изследвания. Много странно. В кой град си?

Тук мисля, че няма някой на който да не са му правени?  newsm78

# 229
  • София
Eто още малко за калция
''Калция се намира в широк кръг от храни. Млечни продукти, зелено-листни зеленчуци, ядки и семена (бадеми,бразилски орехи, сусам), тофу и сушени плодове са всички добри източници на калций за вегетарианците. По-голяма част от брашната са обогатени с калциев карбонат, а и зърнените храни също са добър източник. Твърдата вода също може да съдържа калций. Месото е много беден източник на калций."

"Добри хранителни източници: броколи, сирена, зелеви листа, царевични питки (обработени със зелен лимон), брюкселско зеле, прясно мляко (обезмаслено), синапени листа, портокалов сок (портокалов фреш е най-добрия вариант), сьомга с кости (консервирана), сардини с кости, кисело мляко (обезмаслено). "

# 230

Без тези изследвания не приемат в нито един родилен дом, когато дойде момента за раждане. Всъщност приемат, но в изолатора Confused. На всички бременни се пускат тези изследвания (само СПИН е по желание), но не е задължително да ги пуснат в началото на бременността, може и по-късно, така че няма от какво да се притесняваш Peace. Спомените ми са, че с първата бременност си правих васермана някъде в петия месец.

# 231
elen@, мерси. Много полезна информация за такива като мен и amarinova  bouquet

# 232
  • София
Здравейте мили бъдещи и настоящи мами!
Записвам се и аз при вас. Моят термин е 03.07.2008, на 31 години с първа бременност и съм от София.
Пожелавам на всички лека бременност и повече добро настроение.   bouquet

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 16:57 от astra

# 233
  • София
Здравейте и от мен Hug. След дълго четене май е време и аз да се включа - на 26 год. съм, от София. Това е моята първа бременност и термина ми е на 27.07.2008 - планирано лъвче Simple Smile

# 234
  • непостоянно
Добре дошли на двете нови майчета Hug Лека бременност и здрави бебчета на финала  bouquet Вече сте в списъка официално Wink

# 235
Леле, не само бебетата ни растат ами и нашата малка общност  Laughing Здравейте, нови мамчета.

За линийката на коремчето - знам че е нормално да се появява при жени с по-тъмен тен. Тя, както и появилите се косъмчета изчезват след раждането.

За зъбките - най-полезно е да се ползва електрическа четка, която стимулира по-добре кръвообращението. Сега вече на пазара има и една много готина паста, която съм ползвала преди (Орал Б сензитив). Тя обаче се намира трудно (със сигурност я има в Пикадили). А за четката се дават наведнъж повечко пари (около 50лв е четка на Браун, която се зарежда в тока), но се сменят накрайниците й и може да се ползва от цялото семейство.

Аз да се оплача - вечер не мога да заспивам навреме, а някъде след 12. Сутрин страхотно много ми се спи...

Забравих - ТИТИ, къде да намеря какво си писала за Вита (лични не ми говори нищо  Embarassed )

# 236
RKRASTEVA , честито момченце! При кои лекар ходиш и си толкова доволна и какво е това изследване за синдром на Даун, което се пуска в психиатрията?
Аз днес ходих на преглед, не можахме да видим пола, а бебето беше легнало много смешно- по гръб, с нещо като подложка под главата, и краката му вдигнати. След обсъждане с доки взех решение да се подложа направо на амниоцентеза- без БХС и разни други, защото е най сигурно и даже си запазих час за 13 февруари. Иначе и моите венци кървят, а електрическа четка използвам от 10-12 години, но това не променя нещата. Взех си Лакалут.

# 237
  • непостоянно
jollity , пиши на лични означава да й пишеш ЛС (лично съобщение) Peace

# 238
jollity Аз имам другия проблем,заспивам в девет но ов 12 се будя и до 4 -5не мога да заспя!Вече трета нощ е така направо се побърквам ,а през деня не мога да спя!
С венците и зъбите нямам проблем и се надявам да е така и за напред!Ама аз по принцип съм със здрави зъби имам само две пломби!
Забравих да поздравя новите ни мами!Успешно бременнеене!  bouquet
Стискайте ми палци утре съм на ФМ и съм малко притеснена дано всичко е наред! Praynig

# 239
Лелеееееееееее , колко нови мами си имаме !  Hug Привет , лека бременност и здрави бебчета   bouquet
Аз днес поработих и сега съм мноооого изморена , преди малко като се прибирах и вече ми трепереха ръцете и краката от умора . Утре пак ще се наложи да поработя . Ама няма как  Simple Smile
Момичета , моя зъбар ме беше предупредил че ще започнат да ми кървят венците много отдавна и обяснението му беше че хормоните , които са отговорни за разрастването на матката , действат и на венците и така те се кръвоснабдяват повече и кървят . На мен ми беше казал да ползвам Eludril     вода за уста , не е неприятна и не ме дразни . Сандрина е по-евтин вариант който също съм ползвала след като са ми почиствали зъбния камък и мисля че също е подходящ в момента .
Ркръстева , радвам се че при вас всичко е наред и че са ви видяли пишока   bouquet Hug Аз ъщо се надявам скоро да разберем пола  Grinning За зъболекар , аз започнах да си оправям кариесите в момента в който разбрах че съм бременна , после спрях защото започнах да повръщам и ми беше лошо и сега не мога да се наканя да отида пак , а трябва защото имам още няколко кариесчета .
Аз тъмна линийка на корема нямам , но за сметка на това все едно са ми сяли косми на корема навсякъде  Laughing Дано да се махнат после че така съм много смешна .

Общи условия

Активация на акаунт