Къде в Бургас (7) ...

• 65 987
  • 665
  •   1
Отговори
# 165
    Отдавна се каня и аз да пробваме тортите на Захаро Thinking, особено след като сте изписали толкова страници за тях. За първия рожден ден на Александра тортата беше същата като на бубичко с патето, от Розата, доплатихме си да е с шоколадов вкус, много доволни останахме. Миналата година тортата ни беше от "Амадеус"(големи фенове сме им), трябва скоро да пробваме Захарото.

# 166
Транформаторът не е до второ, а до първо районно, техникът е много добър - Шаламана му кават!
Да, да, точно. Мерси за поправката.

# 167
Някой правил ли е тест за поносомост към глутена в Бургас? Личната ми каза, че правили такъв в лабораторията на Лермонтов до 1РПУ ама не запомних името на лекарката.

# 168
  • Бургас
Лекарката е д-р Тошкина. Има лаборатория и в новата кооперация в Зорница, над магазин Бамболино. Тестът струва 20 лв.

Адресът е

ЛАБОРАТОРИЯ Д-Р БИСТРА ТОШКИНА
Бургас, ул. М.Лермонтов 33

056 841 113

# 169
Добро утро и от мен. Брагодаря за полезната информация за изследвания за глутен. Честно казано с малкото си момченце експерементирах относно неговата поносимост и към глутена и към киселото мляко. А знач че нетрябва да е така. Но нашата педиатърка нищо не спомена.

# 170
Д-р Джокова работи ли със ЗК?
Да, работи. Вече бяхме на преглед и засега съм доволна. Нядавам се и крайния резултат да е ок.

# 171
  • Бургас
А ти за детенце ли ходи или за себе си?

# 172
Малката водих.

# 173
я кажи какъв е проблема да обменим опит, че и аз съм в размисъл. Ние сме с 3,5 далекогледство на двете очи и непостоянно кривене на лявото. Всичко друго ОК. Това го установи доц. Контрова от Варна и преписа да слагаме лепинка на здравото око за два часа на де. Без очилца, според нея. Но се консултирах тук във форума с д-р Константинов /в темата деца с увреждания/ и той ме хвърли в девета глуха, като ми каза, че трябвало очила. Оффффффффф май не сме за тая тема, ама нали сте ми най-близки да си споделя проблема.

# 174
  • Бургас
Bubi4ko, защо да не сте за тази тема, все пак тук се говорят различни неща и всеки си споделя проблеми. Аз мисля че трябва да се консултираш с повече лекари, да чуеш независими мнения, даже не казвай че си ходила по други. Добре е така да направиш за да си спокойна за себе си, все пак всяка майка иска за детето си най-доброто.

# 175
Ох Радост, ами чудя се дали има смисъл да обикалям пак всички доктори /да не стане като обиколката по педиатъри из цял Бургас, та накая се тупнах при съседката/. Те докторите не ги знаеш кой става и кой не, а тази е доцент и освен мами на деца с подобни проблеми ми я препоръчаха и педиатри от Бургас. Просто не мога да се реша дали да обикалям доки в цялата страна или да изчакам вторият преглед при Контрова през май. По объркана просто не съм била. Не знам на кой доктор да се доверя за това

# 176
  • Бургас
Нормално е да си объркана, напълно те разбирам. Аз не говоря да ходиш из цялата страна, но специално тук в Бургас знам че в Оксикома идват професори от София, така че виж ако предстоят такива посещения може да се възползваш все пак, но инъче из други градове и детето се стерсира и е гадно. А за далекогледство аз съм носила очила като малка и хем ми беше 1.5 веднага ми изписаха очила и за около 3 години стана 0.5, а сега мисля че нямам никакво. Успех!

# 177
  • Бургас
Ние сме с 3,5 далекогледство на двете очи и непостоянно кривене на лявото. Всичко друго ОК.
bubi4ko ,при нас ситуацията е абсолютно същата.3.5 далекогледство на двете очи,криви едното понякога на вътре към нослето.Ходим при Кузнецов.Според него трябва да носим очила(за лепенки нищо не спомена),но тъй като е малък и няма да ги държи и минута ни каза само да го наблюдаваме.Ако продължава да криви ще трябва да слагаме очила за да не направи мързеливо око.Доколкото съм запозната лепенките се слагат точно ако има мързеливо око-а при вас останах с впечатление,че няма.
Аз съм доволна от Кузнецов-работи внимателно и спокойно.За сега нямам забележки.
Успех!

# 178
Краси, а вие колко сте големи. Контрова също каза, ако не ни се ходи при нея във Варна да ходим при Кузнецов. А за очилата тя каза нещо от сорта на " няма смисъл за очила и без това няма да ги носи". Ние все още нямаме мързеливо око, но от това непостоянно кривене на едното може да се натовари другото и да се получи постоянно кривене, та затова изписа лепинка за 2ч на ден, за да не се натоварва здравото. От нея знам, че физиологичното дълекогледство за нашата възраст е 2 диоптъра и тя каза, че 3,50 не е чак толкова много отгоре и от това, как ще е май месец на прегледа, ще зависи какво ще предприеме. Аз я водих при нея в началото на декември, Дени беше тогава на 1г9м.

# 179
Evgenia*,  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт