Отговори
# 75
Ели, Честит Рожден Ден. Желаем ти от сърце здраве, щастие и сбъдване на всички твои мечти  bouquet

Добър ден и от нас Hug
За цитрусите - давам лимон, мандарини и портокал, киви все още не съм давала, но всъщност наблягаме повече на плодовете - круши, ябълки, банани...
Вчера се обаждах и аз за ваксината - педиатърката каза, че ако първоначално сме слагали Pentaxim, сега отново трябва да сложим същата. Сега издирвам да я купя отнякъде newsm78
Magesta, пробвах да давам и аз сирене крема, но без успех....когато усети, че нещо й лепне на езика се изплези и го изплю hahaha...така и не пожела да хапне от него повече
След препоръка от педиатърката ни, в неделя въведох белтъка на яйцето, до днес няма реакция и мисля, че всичко е наред Peace
hri2672, аз маслинки давам на Елена от доста отдавна, но купувам от тези големите, съпер мамут с костилка и безсолни (за сега такива съм намирала само в Елемаг), но за гъбите четох, че са силен алерген и мисля да поизчакам поне до 2 годинки пък и повечко Peace
Ето и една рецепта за супер бърз тутманик, който правя всяка събота за закуска Grinning

3 яйца
500 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3/4 ч.ч.олио
350 гр сирене
2 и 1/2 ч.ч.брашно (сместта трябва да е по-гъста от тази за палачинки)
Всичко се обърква,сместа се изсипва в намазнена тава и се пече около 40 мин на 200 градуса.   Да Ви е сладкоchef

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 12:54 от dideto

# 76
Привет!
Драсвам някой ред докато чакам Георги да приреве от стълбището, където съм го зарязала след разходка да спи в количката.  Wink
Сготвих му някаква импровизация от тиквички и броколи .... та съм рЕди за обяда  Grinning
Много свежо време днес ни зарадва , и го използвахме по предназначение  Peace
За реимунизацията , определено ме смутихте  Rolling Eyes ... излиза, че моята педиатърка е забравила да ми спомене, ако се налага такава / или аз съм си седяла на ушите  Mr. Green/ .... защото с нея се разбрахме , направо на пролет за ваксината със шарките да се видим  Thinking
Дидето, кремата сиреме го забърках много вкусно с картофче,морковче, лучец и чесън .... малко масло и солчица , стана мУцка ! Само дето си блъскам главата от какво му се обрина на Георги целия гръб / още е така / ..
От чесъна да е   newsm78
Каквото и да е, мисля че 2 дни дето яде по половин жълтък си взе дажбата за няколко месеца напред .... та спирам с опитите за сега да въвеждам жълтък  Naughty
Болничките да оздравяват, озъбващите се да се озъбват по-бързо и безпроблемно  Wink ... да не тревожат майките си  Hug
Я да повдигана още една питанка .... цялата ли младеж се къпе все още в собственото си корито ?
Има ли някоя друга мама като мен да е цамбурнала отроче директно в общата вана  Rolling Eyes
Тук лекарката ми се скара, като по някакъв повод и споменах , че това е станало и каза , че децата до 3 години трябва да си ползват "собствената вана "   Naughty ...  newsm78

# 77
Здравейте и от нас с Пипи!
Да ви се оплача- ходих днес да си подавам документите за детските, сто часа висях,не знам в другите градове как е уреден въпроса, но тук е някакъв ад.В една стая работи само една мома и приема документите на цялата казанлъшка община - за детски, за социални помощи,за винетки, абе всичко социално, което ви хрумне е там.Направо  #2gunfireНакрая се оплаках на директорката, а тя съвсем равнодушно ми заяви, че всеки трябва да си намери начин. HugИ всеки път се замислям колко сме надалеч от там, закъдето сме тръгнали. newsm78
Що се отнася до къпането, ние го правим направо под душа, много бързо свикнахме и забравихме за ваничката.Само че се налага да влизаме и двамата с тати в банята, защото единия трябва да държи детенце да не обикаля. Grinning

Радвам се че рецептата за кекса ви е харесала.

# 78
  • Vaudreuil Canada
Magesta за обрива помисли и за нещо различно от храна - дреха перилен препарат чаршаф например.
За ваната и аз имах голям мерак да набутам там дребното но нашата е малко особена форма та трябва и аз да скачам вътре и пак няма гаранции че няма да се пребие та ще почака. Ама заврях коритцето му в душ-кабината - и там настана голям екшън - ако сте къпали коте ще ме разберете - малкия се набра по тениската ми и само дето не се качи на ушите ми - голям страх изстрахувахме - докато не го извадих навън стоя закачен за мен. Не знам как ще го пребориме този страх.

# 79
[color=magenta]Честит Рожден Ден, Elielibg ![/color]
shemet, голям смях с вашето къпане. Аз понякога го мия във ваната, ако е много оакан се презастраховам, но си е страшно. Майка ми са си купили една гумена погложка със залепващи крачета. След баня я измиват и я лепват на стената да съхне. Тук не съм търсила, то няма и да ми трябва, нали се изнасяяяяям Mr. Green
dideto, аз с такава закъска съм отраснала-мързелива баница-но не съм се сещала да ви я предложа.  chef Тази седмица 4 пъти правих следното: голяма чаша настъргани ябълки(или плодовете от компот), 1 ч.л. сода+1 с.л.оцет, 1 ч.ч. захар, 2 ванилии, 1 каф.ч. олио, 2 ч.ч. брашно се объркват с дървената лъжица здраво (пише с миксер, но в къщи всичко се върши, докато "бути-бути" спи)и се пече, докато на клечката за зъби нищо не се хваща. Да ви е сладко! bowuu

# 80
Честит рожден ден на Елиелибг!   bdbaloni

Ние все още се къпем в "собствената" си ваничка. Събираме се вътре екстра. Голяма игра пада с ей тези дзерове:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197680&photo=23
Зори си ги обича, играе си така сладко, че сърце не ми дава да я лиша от това удоволствие.  Grinning Пък и банята ни е за ремонт...та ще се къпем под душа като попораснем и се отремонтираме  Grinning

# 81
Еха-а !  Hug Как се е излегнала бейски таз Зорничка  Grinning

Magesta за обрива помисли и за нещо различно от храна ....
Шемет, абе аз съм се замислила  Peace ... ама просто са много вероятностите - това е лошото  Confused
А номера с набирането -  Laughing и ние бяхме големи алпинисти до скоро  Wink
Тук докато пиша, Георги ме зарива с купища обувки , мъкне , трупа, част от тях обува ... абе ужас  ooooh! Laughing
Разбира "кучето" много неща, само дето ме интерпретира грешно често ...
Например казвам аз : " Майко пусни рибата ..." / визирам да пусне от копченцето една свирещо-светеща риба , която скоро получи като подарък/ ....
А той хваща въпросната риба, издига я високо във въздуха и все сила я пуска на земята да падне ...  ooooh! Party
Скоро някой писа, Поли - ти май ... за боклука .
Научи се и Георги да сбира що види съмнително на пода и да ходи до едно висящо на прозореца пликче, дето се хвърля  и да вика "ъъ-ъ!" .. протягайки се.
С голямо разочарование установих, обаче, че всичко е постановка, само и само да сваля плика и да му го подам отворен за да изхвърли отпадъка .... той използва момента да се размисли сериозно и накрая обикновенно не успява да устои на изкушението с другата ръка да бръкне и да си хареса нещо отвтре ...  Thinking
Така, че внимавам вече  Mr. Green

# 82
Малиии, какво е това затишие днес?!
Обикновено като вляза има толкова за четене, че като взема да отговарям и стават едни дъъъълги постове  Grinning
Аз да докладвам Зори е в леглото, е не спи, но...та аз мога да повися на компютъра  Grinning

# 83

Еси, дъщеря ти май ти е одрала кожата, много бяло и фино девойче се оформя.
Ей, Поли мерси, че ни забеляза HugАми така твърдят и други, но аз мисля, че е и на двамата с мъжът ми WinkНо знам ли newsm78

# 84
Магеста, и ние се къпем в обща вана... След ремонта - сложихме вана и ... не остана място за нейната. Винаги я почиствам преди и след къпане, ама на тая тема малко съм куку, та не се брои - след всички така правя...
Днес мойта мома помагаше за прането - направо ме втрещи, че разбра от раз какво искам... Казвам и вади дрехите от пералнята и ги давай на мама, тя се наведе, извади и след кратък размисъл ми ти подаде с ЪЪЪЪ, после докато ги простра беше изадила още и чакаше с протегната ръка и ЪЪЪЪЪЪЪ. Накаря схвана, че първо простирам, а после взимам следващите и влязохме в чудесен синхрон.
Момичета, имам въпрос към вас - имате ли против, ако чат пат търсим нещо и ви питам... Чак благотворителност не развиваме, ама отвреме на време някое семейство закъсва за нещо, пък има хора дето същото може да им е излишно... Не е често, де, ама отвреме на време...
Та, да кажа - търсим бебешко легло за едно многодетно семйство. Ако случайно имате близки, които нямат нужда и не им трябва вече... Бебето се чака всеки момент... Предварително благодаря! Сигурно ще има нужда и от по дребни нещица, ама тях дано помежду си ги набавим...ако не - пак ще пиша... Embarassed Embarassed

# 85
  • Бургас
Пешеходке винаги питай и тук, ако има нужда от нещо - 170 мами сме - 50% от тях да четат, 10% да откликнат все е нещо, тъй че....

# 86
еха,здравейте! Hugда се вредя и аз на компа,но за съжаление пак за малко,че трябва и да поспим LaughingЧета ви винаги,когато вляза във форума,но в повечето пъти само дотам стига времето.Подкрепям идеята на пешеходка!прочетох,че обсъждате въпроса с къпането та да се обясня и аз,ако може JoyНие се къпем още в бебешкото си коритце,седнали,въпреки,че имаше доста протести поедно време.А за ваната,мисля,че ако имахме само нея щях да използвам.Когато Тошко беше на 8м.го водихне на хотел,че го топнахме и във вана сефте.доста по-удобно мисе видя.а това за деца до три години никаква вана,нещо не го вервам,бе Rolling Eyesайде лека! Simple Smile

# 87
Добро утро на всички мами и бебчовци!
Дано да се радваме на хубав слънчев ден  Laughing
Пешеходке, винаги когато има нужда от нещо казвай. Ние сме все още само с едно дете и татито складира всичко за второто (ако е рекъл Господ)  Grinning Но имаме приятели, които поприключиха с ражданията. Та винаги мога да питам имат ли нещо, от което биха се освободили  Laughing
magika, и ние вече сме само седнали. Това с лежането приключи около 8-мия месец и вече настава едва ли не бой, ако се опитаме да я сложим легнала  Joy Но пък продължава да си играе с всичките дзверове дето ги бухаме във ваната  Grinning Иначе и на мен ми се видя малко странно това за до 3 годинки - детето под капак  newsm78 Те вярно, че в уж напредналите държави децата ходят до не знам си колко години с памперси, джвакат биби, имат ПЮРЕТА за по 18-24 месеца. Абе явно гледат да ги бебосват максимално дълго. Та нищо чудно и от там да идва общата тенденция да си имат специални неща до 3 годишна възраст.  newsm78

# 88
  • София
Пешеходке винаги питай и тук, ако има нужда от нещо - 170 мами сме - 50% от тях да четат, 10% да откликнат все е нещо, тъй че....
да естественно че нямаме нищо против Peaceто наистина от толкова мами ,една да помогне пак е нещо  LaughingMagesta Алекс го къпя в такъв стол http://www.snimka.bg/album.php?album_id=198322&view=1&photo=73   от доста време,защото просто не искаше да седи в коритото,а в стола си разглежда ,лепи си по вратата на душ кабината едни фигурки с вакум,разглежда шишетата с шампоани и т.н.а и така може да го къпе и сам човек без да се притеснява че ще падне или ще тръгне на някъде ,изкушавам се да го сложа в джакузито,ама сто процента ще го е страх,иначе знам че като свикне и няма да мога да го изкарам от там WinkКрема сирене не съм давала още,ама давам топено сиренце Президент-натурално,направо умира за него,ама не всеки ден естественно,дава ли някой друг???

# 89
 wavey

Ехооо,ето ме.Вие нямате милост-бая нещо сте изписали,аз не мога да ви изчета Whistling Моля ви с няколко думи да надраскате клюките,които съм изпуснала Praynig Интересува ме и дали е имало срещичка? Flutter

Общи условия

Активация на акаунт