Навънка страшен грип върлува, а Априлче вкъщи не ще да мирува

• 10 031
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Енви, Стаси като неиска нещо да яде му го пробутвам пасирано. Така пробутвам и плод - иначе отказва да го яде, правя кашичка с блендера от 1 банан или  2 ябълки с 1-2 бисквити и някакво мляко.
И мен ме вълнува дали е нормално все още да продължава да яде пасирани храни, не ми се струва да е много хубаво...

Раче, твоя голям мъж има запаси и нетрябва да се поболяваш от притеснение. Като не е съвсем здрав организма има нужда от малко и по-лека храна, нека яде колкото иска, нека те суче. Имай в предвид, че оздравее ли апетита ще му се върне с двойна сила и може да те уплаши  Mr. Green Стискам палци по-бързо да стане това, дръж ни в течение.

# 181

Данче и Роди, честит рожден ден! Мили момичета, желая ви слънчеви и усмихнати дни, много любов и щастие!

Аз правя  тук едни упражнения за корем. Утре пак по план-график ще имам мускулна треска.

Енви, Иво яде кремчета и пюрета. Взимам му едни от Кауфланд - Little Bee, те са все разни спагети, лазаня или макарони с месо и доматен сос и той ги обожава (те са с парчета вътре обаче, не е пасирано съвсем). И плодовите пюрета на тая марка са хубави. Та отговорът ми е - яде всичко, гладникът, без значение формата, цвета и начина на поднасяне.

vvvaa, добре дошла при нас! Иво не е имал див период, но си прави пакости като всяко дете, понякога просто му е ден за пакостене.

# 182
Енви, в aprilkidwe e.
За пюретата - държа по едно в шкафа и понякога се присеща. Хапва лъжица, две и толкова.

Открих нова занимавка за Симона в кухнята - давам и да бели сварени яйца. Справя се отлично и дотса време кротува. Е, след това мета черупки, защото си мисли, че кучето ще ги изяде. Пробвайте, на някое друго априлче също може да му хареса.

Момичета, въпрос. "Действате" ли децата си. Какво имам предвид: детето иска да направите нещо, възползвате ли се  да свърши нещо друго преди това, което обикновено би отнело време и нерви. Удобно е, но дали е възпитателно newsm78

# 183

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛИ ПРИЯТЕЛКИ!
МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ! ДА ВИ СЛУШАТ МЪЖЕТЕ ВКЪЩИ!
МНОГО ЛЮБОВ И КЪСМЕ ОТ СЪРЦЕ!!!

vvvaa, добре дошла   bouquet
Енви, само риба яде на пщре, нищо друго не е пасирано, нито кремчета, но засега нямам проблем с елдата и овесените ядки, но аз смятам да закусва първо вкъщи и така да го водя, първо, че аз съм от 9 на работа, 2ро - да си поспива и 3то, но не на последно място - не е нормално да им  дават пица за закуска и само тестени неща  Rolling Eyes Поне закуската му да е здравословна Peace
Янче, на Али това му стана любимо след като ходихме края на ноември в хотелчето за 2 дни, сега като види яйце и все иска да го бели и ако не става - бам на земята, имаме няколко случая с омлетче на пода  Joy hahaha Така също обича да бели мандаринки, занимава се и си чопли там  Mr. Green
Засега не го действаме, но чакам с нетърпение момента, в който ще мог ада му кажа - "моля те ми донеси солта или черния пипер на тати"  Laughing Че все аз ставам иначе  Crazy

Хайде да се похваля днес кацат мама, тати и братчето - за 1 месец са тук, т.е те вече кацнаха, сега пътуват от София насам  Mr. Green

# 184
  • Добрич
Честит Рожден Ден на Роди и Данчето! Бъдете живи и здрави момичета!

# 185
4естит рожден ден, Дан4е   bouquet  Нека усмивката никога не слиzа от лицето ти  Hug

4естит рожден ден, Роди   bouquet  Желая ти много zдраве, Щастие, любов, и Шестица от тотото   Mr. Green  Hug

Сминс, 4удесни новини, хубаво да си прекарвате  Hug

Енви, Милена яде оЩе пюрета  Blush  но аz съм виновна, zаЩото на обяд не ям и не ми се готви само zа нея, а ве4ерта пак.  Не мога и да иzмисля толкова много раzли4ни ястия  ooooh!  Но по4вам да готя пове4ко, постоянно търся рецепти и т.н. Оба4е определено предпо4ита нормална храна. Единственно плодовете, тях ги яде в пюре само  ooooh!  Имахме напредък, ядеШе ябълка, но само 2 пъти  ooooh! Ина4е се справя 4удесно с приборите (беz нож, раzбира се) и пие сама от обикновена 4аШа, беz да раzлива  bowuu

Ра4е, дай му малко време да се въzстановява напълно  Hug  Когато отбих Милена, й се отвори огромен апетит.

Тук времето иzведнъж стана много студено, дори се о4аква сняг преz следваЩите дни.....първия сняг zа таzи zима  ooooh!

# 186
Данче, Роди, ЧЕСТИТ РОЖДЕ ДЕН МОМИЧЕТА! БЪДЕТЕ ВЕСЕЛИ, УСМИХНАТИ, НАЙ-ОБИЧАНИТЕ ЖЕНИ И НАЙ-ДОБРИТЕ МАМИ НА СВЕТА!
ДА СТЕ ЗДРАВИ И КЪСМЕТА ДА Е НЕОТЛЪЧНО С ВАС! ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИКА И НАЗДРАВЕ.

# 187
Янче, там търся, но не го намирам албума.  Embarassed Да, действам ги децата, при всеки удобен случай, но не винаги се получава.  Twisted Evil Защо да не е възпитателно - учат се, че мама не може на 100 % да е на тяхно разположение; че могат и да помагат; че не могат само те да действат другите и пр. Mr. Green
Това с яйцата е чудесна идея, но аз лично след историите с птичия грип, станах много мнителна по отношение на пипане на яйца. Crazy

Смини, весело изкарване с близките! Party

Гале, разказвай за вас! Hug

Благодаря на отговорилите ми!  bouquet

vvvaa, добре дошла!
Hug

# 188
Действам го Стенли от време на време  Whistling Като сядаме да ядем го карам да носи покривката на баща си и така май и баща му действам,че трябва да я сложи  Mr. Green същото е със солницата, салфетки, лъжици и т.н. но всяка поотделно, че да си има работа за по-дълго време. Ние ядем в хола, така че се разхожда доста  Grinning

# 189
Изобщо съм изтървала края с форума. В момента Димата е с гнойна ангина и съм болниччен, затова й успявам да прочета това онова. Иначе в работата нямам нет, че съм на един много таен комп с новите проекти и няма как да следя и от там.

С яслата са добре нещата, но много боледува. Всеки месец е с някакъв АБ. И за един ден се разболява и винаги се започва от гърлото. Днес проведохме първия си диалог с нея. Беше от 4 реплики, но все пак съм много радостна. Иначе изречения само едно: Мамо ела. Гърне - никакви надежди скоро да прави какво и да е там. Само си стои и се мести насам натам. Бибата я отказахме, доста трудно баш по време на предната болест, но за сметка на това оттогава се научи да спи само на спалнята и не мога да я отуча. И само в мен е навряна цяла нощ, да ме усеща иска, иначе е много неспокойна. Ако баща й я гушне, започва да пищи. Едното за сметка на другото. Общо взето това е от нас.
  Съжалявам, че не мога да съм по-често тук, но влязох вече в коловоза, няма връщане назад.

# 190
И аз росен го карам да носи прибори, чаши, салфетки та да се намира в работа, и ние ядем в хола. Като простирам ми подава щипки, е от време на време някоя лети от терасата.
Пюрета не яде, аз вече и кухня не му взимам, че иска да яде от нашата храна и заедно с нас. Опитва се сам голямо мазане става, но аз му дава да свиква.
Иначе, вчера и днес супер, ходихме навън и си изкара доста от енергията,ако е такова времето и занапред, ще заобичам зимата.

# 191
Ами аз Иво го ''действам", когато го виждам, че се е засилил да прави пакост. Примерно - като почне да отваря пералнята, го карам да я зареди с дрехи, после да отвори чекмеджето, където се слага препарата. Като простирам итой държи да разпилява щипките по терасата, го карам да ми подава дрешки, после щипки и накрая носи легена към банята. Като разпилее памперсите, после да ми ги подава да ги подредя, също и дрехите. Като разлее нещо, си го забърсва после. Караме го да ни подава разни неща, да търси, да носи.

Оу, аз не съм се похвалила. Отказахме биберона. Без рев, без сълзи, без нмищо. Една сутрин го загубиха с майка ми и са го търсили безуспешно дълго време навсякъде, след това тя предложи да пробваме дали ще успее да заспива без биба и - о чудо, оказа се, че Иво си заспива като пън без нищо в устата.

# 192
  • София
Данче, Роди - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!
Пожелавам ви само хубави емоции гарнирани с много любов от най-близките ви хора!

Честито и на всички рожденници от изминалите дни. Аз уча за изпити и не ми остово много време, но редовно чета.
В скоро време мисля да пускам Тони на ясла, но ми е едно такова свито в стомаха все едно че го изоставям.....
Тони яде не основно непасирани неща, но на по-малки парчета. Ябълките ги яде рендосани, но най-много обича туршия и по-точно морковите от нея (незнам дали е полезно?).
За действането, Тони е типичен овен, можеш да го действаш само по негова воля, тоест когато и той е съгласен, напр. да си донесе якето, шала, шапката и обувките, за да излиза навън, но за други неща се прави че не те чува.
Добре дошла на новата мама.

# 193
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОЖДЕНИЧКИТЕ

# 194
  • София
Честит рожден ден на Дачето и Роди!
Мили момичета, да сте много здрави, щастливи и обичани!

Излъгах се да похваля миналата седмица послушността на Вальо и от 2-3 дена му поникнаха рогца  Twisted Evil По тоя повод и аз съм на път да яхна метлата, абе въобще - приказно семейство.  Mr. Green

За мое най-голямо съжаление, Вальо не успяваме да го 'действаме'. Ако иска нещо и го помоля да си го вземе или направи той - няма проблеми, но ако е за друг  и той няма да има облага, въобще не си мърда гъза, дори и да се опитаме да го заблудим, че и той ще намаже нещо.

Пюрирани неща и кремчета не иска да яде още от преди да стане на годинка, и д. кухня отказа наскоро. Сега пробира само най-големите парчета, което е проблем, з-то  понякога не успява да ги сдъвче и се дави. Но, като цяло, мисля, че се справя добре с парчетата, отдавна не съм намирала цели неща в памперса.

Бибата още не сме я отказали.   Sad

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 18:03 от Renkata

Общи условия

Активация на акаунт