Полипи на матката

• 285 850
  • 492
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, може ли да препоръчате гинеколог в София за махането на полип на матката. (За тийнейджърката ми става дума.) Според Вас задължително ли е да се иска второ мнение или да се доверя на първия преглед?
Някой доволен ли е от д-р (Иван?) Димитров, на ул. Ами Буе му е кабинета?
Да, най - добре второ мнение. Препоръчвам доц. Тюфекчиева от Майчин дом има кабинет на Витошка 51
Пробвайте и  хомеопатия, ако не е спешно махането. Но задължително после пак на преглед да видите дали е махнат.

# 406
  • В сърцето на любимия човек
И аз бих потърсила второ мнение. Препоръчвам д-р Христов от МБАЛ Надежда, защото е хирург и онкогинеколог.
Той ми прави абразио по мед.причини през 2015г и две седмици по-късно следящата ме лекарка каза, че на ехографа изобщо не се виждат следи от лекарска намеса по матката и шийката. Когато забременях отново се следих при него на ЖК и благодарение на грижите му успях да износя успешно и сравнително леко една рискова (заради много контракции) бременност.

# 407
Не знам на колко е тийнейджърката, но в училищна възраст не бих я завела при мъж гинеколог,  освен ако наистина няма друг избор.

# 408
  • София
Мъжете гинеколози са доста по-внимателни от жените гинеколози.

# 409
Потвърждавам горното.  Peace
При доста гинеколози съм ходила,  мъжете са много по-внимателни.

# 410
Тук не става въпрос за внимателност. Всеки сам си решава. Аз от психологическа гледна точка не бих завела 14-15годишна девойка на мъж. Вие гледате от позицията на вече възрастни жени.
А и това е доста обобщаващо, че мъжете са по-внимателни. Аз ходя при Роберт Стоянов в Онкото понякога. Първият път бях потресена колко грубо се държи.
Доц. Ковачев от ВМА също е много дръпнат. Та, лекари всякакви.

# 411
  • Бургас
Тук не става въпрос за внимателност. Всеки сам си решава. Аз от психологическа гледна точка не бих завела 14-15годишна девойка на мъж. Вие гледате от позицията на вече възрастни жени.
Aз от майка си и баба си знам, че на лекар всичко се казва и показва.  Mr. Green От дете са ми го набили в главата.  Mr. Green Въпреки това и аз, в доста младата си възраст, предпочитах жени гинеколози. Докато не случих на специалисти, подхождащи с внимание, загриженост и карайки жената да се чувства удобно, без притеснение и каквато и да била тревога. Та всичко зависи до голяма степен от нашите предразсъдъци и от лекаря. Понякога, особено ако не случим на второто, първото е до живот...
А иначе обобщения кой е по-внимателен са неверни за мен. Има лоши лекари и от двата пола. А и в крайна сметка това пациентът да остане жив и излекуван е най-важно, подходът понякога остава на заден план  Peace

# 412
Благодаря Ви, че сте се включили по въпроса.
А "детето" е на 17 и половина и първият преглед беше при проф. Сираков от МД. Ходихме 5-6 пъти заради постоянни междинни кафяви течения, като предписаните от него лекарства не й помогнаха. Последно преди Нова година пи лекарство за стимулиране-КЛОСТИЛБЕГИТ и още едно, на което в момента не си спомням името. Та той тогава не видя този полип. Предполагам, че се е образувал впоследствие. "Истински" гинеколог. преглед проведе преди 2 седмици, моят гинеколог. Наистина й беше притеснено, но в крайна сметка я заведох при лекар, на когото аз се доверявам вече 12 години. Преглеждали са ме жени и определено бяха по -груби, на такива съм попадала. Без да сравнявам просто нямах под ръка в случая доверена жена гинеколог, при която да я заведа. В момента е в цикъл и чакаме да прикл., за да я заведа отново на преглед.

# 413
Здравейте момичета! Бихте ли споделили,след хистероскопията,колко цикъла ви казаха да изчакате,преди да подновите опитите за бебе и има ли забременели в цикъла след хистероскопията?

# 414
На следващия цикъл може да се действа. Успех Peace

# 415
На следващия цикъл може да се действа. Успех Peace
Благодаря!  bouquet

# 416
Веднага след хистерото правих инсеминация. Доктора каза, че е много важно сега да се действа, тъй като е надраскала матката за по- добре закрепване на евентуален ембрион. След инсеминацията имах биохимична бременност. Дойде ми цикъла... и беше последен Wink Сега резултата е вече на 5 години и не спира да лудее. Та с две думи не чакай сега шанса е най голям. При мен след 8 години неизяснен стерилитет, забременях още на следващия цикъл. Успех!

# 417
Веднага след хистерото правих инсеминация. Доктора каза, че е много важно сега да се действа, тъй като е надраскала матката за по- добре закрепване на евентуален ембрион. След инсеминацията имах биохимична бременност. Дойде ми цикъла... и беше последен Wink Сега резултата е вече на 5 години и не спира да лудее. Та с две думи не чакай сега шанса е най голям. При мен след 8 години неизяснен стерилитет, забременях още на следващия цикъл. Успех!
Много ти благодаря за споделеното  Hug Това е толкова обнадеждаващо  bouquet

# 418
  • Димитровград
Здравейте момичета! Аз съм жена на 36 години, раждала с извънменструално кървене от няколко години, което е лекувано с дуфастон, оргаметрил и диане 35, но безуспешно! Сега наскоро при АГ преглед ми казаха, че имам полип вътре в матката 18 мм. и трябва да се махне чрез абразио ( кюретаж ). Знам, че може да ви се стори глупаво, защото съм раждала, но много се притеснявам и страхувам от манипулацията. По принцип дори при взимане на цитонамазка ми става лошо, просто съм си такава. А и четох  разни истории в нета за усложнения от самата манипулация, налагането на повторен кюретаж и т.н. и това още повече ме напрегна. Процедурата е насрочена за този петък 25.08, ще се извърши в частната болница на д-р Лефтеров в Дупница от д-р Цанкова ( ако това има значение )Моля за малко кураж, а и да споделите, ако сте преживели тази манипулация!
Предварително благодаря! Simple Smile

# 419
  • София
за да не се налга повтаряне на кюретажа се препоръчва хистероскопия.
при нея влизат, махат точно полипа и готово.
а при кюретаж има голяма вероятност и да го пропуснат.
иначе не е страшно, заспиваш и като се събудиш полип вече няма.

Общи условия

Активация на акаунт