Полипи на матката

• 285 856
  • 492
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, някой лекувал ли е успешно полип с хомеопатия?

Не вярвам

# 391
  • София
Просто не спирай, полипът е от нещата, които се лекуват само оперативно (в много редки случаи може да падне сам, подчертавам - да падне, а не да претърпи обратно развитие), в този смисъл въпросът ти е от типа на "някой летял ли е с каруца в космоса"...

# 392
  • София - Варна
Просто не спирай, не си губи времето и не си прави експерименти. Няма смисъл.

# 393
Здравейте , момичета
 Включвам се и аз... Правиха ми хистероскопия преди 1 седмица.. след което ми излезнаха изследвания от хистологията. ;
това са резултатите: Хистологично изследване :
    Пролифепративен ендометриум.
Не се попада на съдов сноп.

Тъй като незнам какво значат, някой можели дами помогнее
Благодаря предварително  Wink Wink Wink Wink

# 394
Аз имам въпрос. Имала ли е някоя дама обилно бяло течение, което адски се усилва по време на овулация, предизвикано от наличието на полип? bouquet

# 395
  • Пловдив
Аз имам въпрос. Имала ли е някоя дама обилно бяло течение, което адски се усилва по време на овулация, предизвикано от наличието на полип? bouquet

При мен имаше бяло течение, но по време на овулация е нормално да има повече бяло течение. По-странното, което забелязах, че цикъла ми си промени цвета с кафяв.

# 396
Да се оплача през 3 години ми излиза полип на цервикалния канал. Първия път го махнах с хомеопатия. Втория път пак отидох при същия хомеопат. Пих каквото ми даде по схема и реших , че съм го махнала. Сглупих, че не се върнах след месец да видя дали съм го махнала. А лекарката ми тогава искаше да го махне амбулаторно в кабинета. Явно е бил малък. Една година по-късно беше нарастнал много с дълбок корен и много се уплаших. Направих абразио под пълна упойка в Майчин дом София. Биобсията слава богу показа, че не е нещо сериозно, но си правих и изследване за ЧПВ на 12 щама. Не бях носител и толкова. А забравих да кажа , че цитонамазката ми беше станала 3а група . След 3 месеца всичко се оправи. Станах 2 ра група. Две години се следя няма полип, няма нищо. Но вчера, за съжаление пак ми откриха много малък полип и лекарката го махна на място без да ми каже дори. Каза ми след като го махна . Болка не се усеща при махането. Сега чакам хистология. Надявам се да е добра. Аман от полипи!!! Някой знае ли нещо билково или друго , което да предпазва от поява на полипи? Единствено мога да кажа, че последните няколко години съм под стрес и все някакви неприятни неща около мен. Съвет: Ако някой реши да пробва с хомеопатия, върнете се да видите дали е било успешно лечението, защото полипите растат и могат да станат злокачествени!

# 397
  • Бургас
Момичета да ви попитам как беше цикъла след премахването на полипа. Махнаха ми го на 27 февруари, след това ми дойде точно на датата, нормално. Обаче вече 5 дни след цикъла  ми зацапва тъмно кафяво  Confused Confused Това дали е нормално или да звъня на лекаря, че нещо не е наред?

# 398
На мен ми зацапваше доста дълго време след като мк го махнаха. Нормално е. 🤗

# 399
  • Бургас
След менструацията като мина или преди нея?

# 400
то след като ми го махнаха ми зацапваше, след това ми дойде много странен цикъл - беше малко по-силен от зацапването преди това. И като ми свърши МЦ пак имах зацапване. Не си спомням точно колко време, но ми се върти в главата нещо, че близо месец си имаше зацапване. А следващите 3 месеца нямах МЦ отново ( полипа го махнахме , за да забременя и да се регулира уж МЦ) и се прибегна към старата схема с дуфастона и изкуственото предизвикване на цикъл. Но.. както и да е Simple Smile

# 401
  • Тра-ла-ла
Какво значи аденоматозен цервикален попип като резултат от хистология?!

# 402
Здравейте, може ли да препоръчате гинеколог в София за махането на полип на матката. (За тийнейджърката ми става дума.) Според Вас задължително ли е да се иска второ мнение или да се доверя на първия преглед?
Някой доволен ли е от д-р (Иван?) Димитров, на ул. Ами Буе му е кабинета?

# 403
Според мен е добре да направите второ мнение веднага след свършване на цикъла. Аз махах при Ганчева в Доверие. Добър специалист е и е мила.

# 404
Какво значи аденоматозен цервикален попип като резултат от хистология?!
Просто полип нищо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт