Първо бебче е Дарина, през АПРИЛ ще са дружина!

• 12 437
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро и от мен! Аз станах към 10ч. Последните дни спя много добре и дълбоко. Установих, че безсънието и задухът ми се появяват само когато мъжът ми забрави вечер да включва овлажнителят. Нашият е Ufesa, взехме го миналата година за 70 лв. от Технополис. ИЗпарява водата в резервоара.

Започнах вече да спазвам диета, че много взех да наддавам... Всъщност не толкова последните седмици, колкото около нова година. Мисля да не качвам по повече от 2 кг на месец. Ограничивам сладкото, тестеното... Макар че с приятелите ни, като излизаме, все на пицарии ходим, но аз ям малки пици. А когато много ми се прияде сладко, пия мляко с какао или кафе с мляко. Правя си салатки. Само хлябът вечер не мога да го откажа, хапвам по една филийка... Embarassed

Днес и аз смятам да си направя по-дълга разходка пеш, поне около час. Напоследък се чувствам много добре.

Вчера си взех най-после полата, която си бях поръчала от Miro. Нямаха мой размер, та си поръчах да ми ушият. И две блузки си купих, че няма какво да нося.

# 166
Добро утро! Hug Браво на Дари!  Hug

arodoet2, и аз имам такова оплакване напоследък Rolling Eyes Аз например като си издухвам носа и изведъж навякъде кръв! А по принцип кръв от носа ми тече изключително рядко newsm78 Да не би да е липса на някакъв витамин или минерал в организма? Ще гледам да питам док - дано не забравя (както ми се случва често напоследък Close)

# 167
За кървенето от носа не се притеснявайте това е една от "екстрите" на бременността. Потърсете в интернет и ще видите и аз преди се бях притеснила, ама това се получава заради повишеното налягане в кръвоностните съдове в носа, те изтъняват и по често се пукат и тече кръв,аз от 3 месеца редовно си имам кръв  Peace Като ходих на УНГ и тя ми каза същото, че било заради бременността и че няма какво да направя за да го предотвратя, така че нормално е момичета не се притеснявайте  Hug

# 168
Добро утро и от мен.eli-v не се депресираи гледаи от положителната страна че после ще ти е по лесно да отслабнеш,а и ти си слабичка просто натурата ти е такава.аз щях да се радвам ако изглеждах като тебе.а за кървенето от носа и аз имам същия проблем;събуждам се със запушен нос а като се издухам духам кръв.Можеби отслабват капилярите в носа.

# 169
Запушен нос и кървене от носа по време на бременност

Причини за появявата им по време на бременност:

Хормоналните промени през бременността и повишението на налягането в кръвоснабдяването на деликатните мембрани в носа, могат да причинят подуване на мембраните, което да доведе до запушване или кръвотечение от носа. Това може да причини постоянно запушен или течащ нос дори да нямате симптоми на простуда. Може да се появи и случайно кървене от носа, особено по време на зимния сезон. Тези симптоми обичайно се появяват в края на първия триместър и биха могли да продължат до раждането.

Съвети, които биха били от помощ:

- Използвайте овлажнител за въздуха във вашия дом. Дръжте овлажнителя в спалнята си;

- Пийте много течности – това ще помогне лигавицата на носа ви да се овлажни;

- Използвайте пара. Взимайте топъл душ преди сън.

- Капете си капки /солен разтвор/ за овлажняване лигавицата на носа. Не използвайте медицински капки за нос, нито спрей за отпушване на носа преди да сте се посъветвали с доктора си!

- Издухвайте носа си внимателно. Издухването на носа силно или често може да раздразни мембраните и да доведе до повече проблеми /повишено секретоотделяне или кръвотечение/.

Как да спрете кървенето от носа:

- Седнете и дръжте главата си нагоре. Не лягайте и не навеждайте глава – кръвта може да навлезе в хранопровода и да се предизвика повръщане. Приложете натиск - запушете си носа /стиснете леко с палец и показалец ноздрите/ и дръжте така най-малко четири минути.

- Сложете лед или студен компрес. Това кара кръвоносните съдове да се свиват и кръвотечението спира.

Кога се налага да говорите с лекаря си:

Кървенето от носа и запушването на носа, много рядко са знак за някакъв сериозен проблем. Обикновено, запушеният, течащ нос, както и кръвотечението от носа, появили се по време на бременност, изчезват скоро след раждането.
Говорете с лекаря си, ако получавате кръвотечение от носа много често или ако кръвотечението не спира дори след като сте запушили носа си и сте сложили лед.
Ако състоянието ви не се повлияе от никой от съветите дадени дотук или пък, ако ви пречи на нощната почивка, говорете с лекаря си да ви препоръча безопасен препарат, който да облекчи състоянието ви.
В случай, че имате запушен или течащ нос плюс симптоми на простуда или грип, говорете с лекаря си преди да взимате лекарства!
Симптомите на простуда и грип са кихане, кашлица, болки в гърлото, втрисане и леки мускулни болки.

# 170
  • Някъде на път....
Aquariel, мерси за инфото!
И на мен понякога ми тече кръв от носа.....  Sad

# 171
Aquariel, много полезна статия Peace

Момичета, от време чета във форума за Кърмене - там използват едно съкращение АМ - какво е това? Embarassed Embarassed

# 172
  • Бургас
Aquariel, много полезна статия Peace

Момичета, от време чета във форума за Кърмене - там използват едно съкращение АМ - какво е това? Embarassed Embarassed
Мисля, че значи Адаптирано мляко - дано не бъркам...

# 173
  • варна
Точно Адаптирано Мляко си е thumbsup

# 174
milena1976, tedi_ip, мерси за инфото! Hug Grinning

# 175
Здравейте мами! Поздрави за нашето първо момиченце Дари!
Стискам палци на Хрсипи! Дано само хубави новини получаваме всеки ден Simple Smile

Вчера както писах ходихме да избираме количка и легълце за нашият принц. Спряхме се окончателно на комбинираната количка Peg Perego, за тези, които не се сещат - тя представлява лятна количка, с напълно легнало положение и въртяща се дръжка, кош за новородено и кош за кола от 0 до 13 кг. Т.е. това е аналогичният вариант на Чико трио.
Цената обаче е малко восочка Sad - 1290 лв.Но нашето тати като я хареса и каза - ето тази ще бъде, това е най-хубавата количка, даже искаше днес да ходи да я купува, за да не свършели, че и цвета ни хареса много. Аз разбира се съм много доволна, защото я пробвах и наистина количката е изкл'чително лека и удобна, лесно се управлява и лесно се сгъва.

Друга марка, която ми направи впечатление и беше на второ място в избора ни е немската марка TFK - също много леки и удобни колички, като цената за този комлект е 618 лв (ако нещо съм забравила е някъде около тази сума). Мами, струва си да помислите и върху този вариант, ако още не сте избрали нищо.

Относно легълцата си избрахме едно българско легло, без шкафчета, защото си имаме скрин - голям и удобен точно за целите на бебчо, който ще ползваме. Легъл;цето е симпатично на външен вид и изобщо не е скъо - 185 лв. Има 3 нива на матрака, от естествено дърво е. Това е относно обиколката по магазините.

Верчо, радвам се че водната аеробика е приятна, аз за съжаление не мога днес да дойда, защото много имам да уча, а съм до никъде, утре съм на изпит, а следващата седмица имам още два Cry Мъка, незнам как ще се оправ. Надявам се обаче съвсем скоро да намеря време - ако не следващата , то по-следващата седмица със сигурност.

Айде стиха толкова, че много дълго стана

# 176
Vanyivan,и аз си харесах точно тази количка във сиво и зелено,гледах я в Piggy's house на същата цена.Нашия тати също много я хареса Crazy,но като се замисля май паричките са доста.... ThinkingРазглеждала ли си каталога на Джордани,моделите 3per6 и 3per8 изглеждат по същия начин,има си кош за новородено,летен кош и кошница за кола,а цветовете са почти същите.Цената на целия комплект е 739лв./доста по-приемливо/http://www.adria2001bg.com/index.php?m=320&category=126&pc=&prodid=782&product_name=3PER8%20LX&lang=1

# 177
Сисе, да докладваш после какво са ви учили на училището!!!
Аз малко се чувствам като затворник - само на "свиждане" ми идват родителите, нооо трябва да се пазя  Naughty
Чакаме с нетърпение снимки на малката Дари! Heart Eyes

# 178
Vanyivan,и аз си харесах точно тази количка във сиво и зелено,гледах я в Piggy's house на същата цена.Нашия тати също много я хареса Crazy,но като се замисля май паричките са доста.... ThinkingРазглеждала ли си каталога на Джордани,моделите 3per6 и 3per8 изглеждат по същия начин,има си кош за новородено,летен кош и кошница за кола,а цветовете са почти същите.Цената на целия комплект е 739лв./доста по-приемливо/http://www.adria2001bg.com/index.php?m=320&category=126&pc=&prodid=782&product_name=3PER8%20LX&lang=1

Гледахме и Джордани в един друг магазин, не са лоши, но имаха по-трудна система за закрепване на коша и не ни харесаха като цяло толкова много, иначе джордани имат като че ли по-хубави разцветки, бих казала, че също са хубави, но може би ще остане последно Пег перего.

# 179
леле днеска голяма скука тука бе  Rolling Eyes
От февруарките намерих тази ваничка и ще я взимаме стига да я намерим в София -струва 100лв, и се монтира върху голяма вана. Ние у нас сме с малка баня и голяма вана и все се чудех как ще го къпеме това бебе, как ще се навираме всички във ваната  Joy
За количките повече от 350лв + коша за  кола не даваме, харесали сме си на МАг Ингланд Дуо-то, тя е 330лв и е много хубава.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт