Австрия - мами, татковци, дечица и бебоци обменят полезен опит тук!

• 19 144
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
Душе,
аз го записах нашия Виктор на цял ден. Няма начин. Свикна бавно, но славно. Сега много му харесва. В момента се борим с нон-стоп настинките. Добре, че татко му има възможност да го гледа. Аз не мога постоянно да отсъствам. По закон дават право само на 10 дни гледане на болен в годината. Това не го разбирам.  newsm78 Дано скоро да му укрепне имунната система.  Praynig

# 106
  • Виена, Австрия
Добро утро!
Хайде и аз да се похваля с нов дом, в който обаче все още не можем да се пренесем, защото няма ток и газ! Такова ходене по мъките и такава бюрокрация не бях очаквала! Да не говорим, че за хиляден път вече се сблъсках със супер некомпетентни хора, които и идея си нямат какво работят точно!  Laughing

Диана, много се радвам за теб и за  това, че си успяла да се докажеш в работата!
Душе, какво стана с кранкен касата? Успешен старт и бърза адаптация на Начи в градината!
Илианка, горе главата, не се отчайвай! Всички сме минали по този път и сме оцелели!  Браво на Бомбю! Желая ви бързо и безпроблемно приучване към шишето!

Лек ден и успешна седмица на всички!   bouquet

# 107
  • Виена, Австрия
Ех, ама много съм добра в това да си пиша сама!   smile3521 Също така се и срещам сама!  smile3532  Абе, универсален талант съм! newsm53

# 108
Жени 4естита нова къща!
И само хубави  моменти в нея...И горе главата това са от белите къхъри с бюрокрацията..Важното е 4е ти си най- добрата в срещането сама...  bouquet
Всеки от нас е най във нещо.Ето аз  например съм най/нередовна в писането например.Докато из4ета пстингите и търпението на малката принцеса е свар6ило и ме дърпа с “Мама ела,мама ела...“

# 109
Жени, честито ново жилище!!!Гемайнде ли  е или геносеншафт?

Бомбю един път пи от шише и вече 2ри ден не мога да го накарам. #Cussing out Тази вечер ще го мамя а АМ с моркови. Иначе състоянието му си е същото. Много въздух се събира в стомахчето му и вечер се буди с рев заради това. Чудя се дали кърмата ми е виновна или начинът му на сукане. По 2 часа се оригаме и като го сложа да спи пак се буди с рев, а от стомаха му познатия гаден въздух и неще да излиза. Последните 2 вечери приложих нова тактика- давам няколко капкомера водичка, тя измества въздуха нагоре и следва мощно оригване. Чудя се от къде идва толкова много въздух newsm78. После пак заспива. Ама аз вече съм се разсънила и моя сън отива на кино. Вашите деца генерират ли толкова въздух?

Тиквата на Хип ми я отказа категорично, но като купя тиква от пазата и му направя пюре   chef се омазва целия и мляска сладко.

# 110
Elfljo,съ4увствам ти.Опитай със капките Sab Simplex.Ние не сме имали 4ак такива проблеми,но си спомням 4е след като и дадях после спе6е безпроблемно.Те изгонват въздуха.Като ти 4ета постингите си мисля ,4е аз отглеждам ангел4е.Освен светкави4ния и темперамент,заради който 4есто си носим  синини и злоядството й ,което не е за пренебрегване, по4ти не съм имала други дълготрайни  проблеми..Ще премине и при теб,но сега  ти е момента пик.Желая скоро6но спокойствие  и раздяла с проблемите Praynig.Дано.

# 111
  • Виена, Австрия
Здравейте!

Сара и Елфльо, мерси за пожеланията, много сте мили!   bouquet

smile3506  Къде изчезнаха всички пак?!  smile3516 

# 112
Жени, не си сама, 4естита нова къЩа. Ще ставаме ли съседки? Нов дом и пренасянето винаги е свър3ано с проблеми, а3 се 3арекох, 4е следваЩите 20 години не сменям къЩа доброволно.

elfljo, и а3 като Сара давах те3и капки, имаШе ре3ултат.

# 113
  • Виена, Австрия
Свити, мерси!   bouquet
Да, ще ставаме съседки!

# 114
Жени, честит нов дом! Нека винаги да е изпълнен с лЮбов и детски смях.

Elfljo, дано скоро се преборите с проблемите. Ще видиш, че след няколко месеца няма да повярваш, че това малко ангелче ти е създавало проблеми. Всички в определена степен сме ги имали тежките моменти през първата година ама после се забравя. Най-важно е майката да е спокойна, защото има много силна връзка с бебето и определено настроенията и се предават и на малкото човече.

За паричните преводи - безплатно е за малки суми, може да се загуби само от валутния курс ако БГ сметката е левова.

# 115
Добро утро!
Засрамих се и реших да изпреваря дори Жени Party От миналата седмица се каня да пиша, ама пуст мързел. Но пък редовно чета Naughty
Да пожелая и аз много топлина и уют в новото жилище.Жени,   bouquet
Elfljo, дано скоро се успокоите детенцето. Търсила ли си помощ от Stillberaterin. Имат и консултации по телефона. Аз ходя на Baby treff при една, при която ходех още като бременна и съм много доволна.  Аз не съм имала проблеми с кърменето, но на много други жени там е помогала в почти безнадеждни случаи. Защо не потърсиш някъде наблизо, може да ти предложи някакво решение newsm78
Мисля, че Марински пита за детските перилни препарати и доста казахме, че перем с орехи. Та да споделя какво ми каза вчера детската лекарка - Waschnusse, както и всички Nusse са много силен алерген и категорично забрани да се ползват за деца. Понеже отскоро ми се появи кожен проблем и я попитах важи ли това и го възрастни, каза че не може да твърди, но за деца беше категорична.  newsm78
Засега толкова от мен, да не прекалявам  Wink
Лек ден

# 116
  • Виена, Австрия
Здравейте!
Влизам, за да пожелая на всички лек и приятен ден! Нищо, че тези дни почти никой не пише, но се  надявам, че поне четете!  smile3503

Диана и Анна, благодаря ви момичета!   bouquet

# 117
... както и всички Nusse са много силен алерген и категорично забрани да се ползват за деца. Понеже отскоро ми се появи кожен проблем и я попитах важи ли това и го възрастни, каза че не може да твърди, но за деца беше категорична.  newsm78

Ядките наистина са много силен алерген и не се препоръчват за деца до 3 год., но за външно приложение  newsm78. не мисля, че имат такъв ефект.

Като гледам напоследък колко много хора се местят в нови жилище можете ли да препоръчате майстори. Някой беше питал в някоя от предните теми ама тогава не ме вълнуваха такива неща и пропуснах инфото. Не знам как да ги кажа точно тия професии, но ми трябва някой, който да цикли паркет и човек, който да разбира от парно. Та ако някой е ползвал услугите на такива майстори и е доволен ще бъда благодарна ако даде координати   bouquet

Хубав ден и от мен!

# 118
Aна, мислех си за щилбератерин.
Дайте някой съвет за разхлабване. Тук не съм виждала пюрета от сливи. Бомбю днес изака 2 топчета след лудо напъване, а вчера почти нищо. Рева и неспокойния сън сън просто няма вече да го коментирам. За капак съм така хремясала....

# 119
Diana, и аз се чудя за ядките, но понеже се появи кожен проблем и при мен и при Виктор спирам за малко да ги ползвам. За майстори не мога да помагам, дано намериш добри  Peace
elfljo, Виктор няма запек, та нямам опит, но може да пробваш да ядеш ти повече разхлабващи храни. По колко дни не ака малчо? Знам, че в началото на захранването е нормално да има запек, докато коремчето свикне. Ако не е акал повече от 3-4 дни защо не пробваш стимулация с термометъра (без да прекаляваш) и гимнастика - сгъване на крачетата в колената и леко притискане към коремчето; или пък масаж на коремчето, таман ще освободи и газове. Stillberaterin може и с това да ти помогне. Успех Peace
Като ми дойде музата да пиша и се уливам. Извинете ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт