Австрия - мами, татковци, дечица и бебоци обменят полезен опит тук!

• 19 143
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
Кристиан, ако случаят не е спешен, мислиш ли че бих се обадила на 141? Кафето има с кого да си пия и нямам нужда от тяхната компания.  Wink Отказват, само като чуят че става въпрос за бебе, казват 'отивайте в болница'. За мъжа ми дойдоха след 20 мин.

# 91
Душе, аз останах много доволна от лекарите в Lainz-Hietzing. Моето раждане не беше леко и накрая се бяха струпали един куп лекари около мен. Антон Хорват е оберарцт там и горещо го препоръчвам.

# 92
И от мен едно бър3о 3дравейте, малка по4ивка между 4истенето и готвенето. Напоследък никак не ми остава време да пиШа.
1. ТОК, и ние предплаЩаме 10 пъти в годината определена от Виен енерги вноска и пре3 септември е годиШното от4итане, тогава ни съобЩават и ра3мера на следваЩите 10 вноски. Както Вяра пиШе, може по телефона да се поиска намаление на вноската, като трябва да се има предвид, 4е е въ3можно да се доплаЩа голяма сума при годиШното от4итане.
2. ЗАХРАНВАНЕ, а3 3апо4нах с моркови, като 3апо4нах първона4ално с няколко лъжи4ки на ядене и после давах мляко. На всяка седмица въвеждах нов 3елен4ук. И Софиа прояви вкус, тикви4ките не ги ядеШе, но тиквата с ори3 на Алнатура беШе определено време хит. И вси4ко, в което има домати яде и до ден днеШен с удоволствие. 3а плодовите пÜрета може да се пробват да се смесат с мляко (в на4алото пове4е)и така да се дават, докато детето свикне с новия вкус, намалява се млякото, докато остане само 4исто плодово пÜре.
ДуШе, това е найстина трагедия. На децата и таткото Ще им бъде мн тежко, най_ве4е психи4ески, би трябвало, както тук, да им предложат psychologische hilfe, но в БГ????
3амислям се колко е уя3вимо Щастието да имаме семейства и да сме 3драви.
elfljo , ра3бирам те напълно, и а3 първите 3 месеца се 4удех 3аЩо хората са толкова Щастливи когато стават родители, та това е ад и деноноЩен тормо3.
Сега Софиа е на 18 месеца, малка госпожица, оглеждаЩа се ве4е в огледалото и дърпаЩа бижутата на мама. Огромна ра3лика между ве4но пла4ливото и ядяЩо бебе и малкото 4ове4е днес. А3 съм на принципа, Щом толкова много маики по света са успяли, 3на4и и а3 Ще се справя.
Т при Софиа мн помагат Mexalen_свеЩи4ки (с парацетамол са), а при мн висока Т и компреси с оцет.
Нямам опит с викане на бър3а помоЩ, каква е ра3ликата между 141 и 144?

Дано не съм ви отег4ила с постинга си.

# 93
Благодаря ти Кристиян   bouquet
За тока, ние сме при ЕФН, пълни нещастници, и сега обмислям да ги сменим с Виенер Енерги, иначе и ние плащаме четири пъти в годината!
За Т, аз до 39 и малко наблюдавам много внимателно детето и не давам нищо! А вече дори и при сополи и кашлица не давам, само наблюдавам много, ама много внимателно. Моят принцип е - колкото по-малко лекари, толкова по-добре за всички ни Laughing

# 94
Няма zа какво ДуШе. Hug

Вяра,
Цитат
Кристиан, ако случаят не е спешен, мислиш ли че бих се обадила на 141?
Преценката е субективна.И ако zа един човек проблема,че детето има 38,5Т е спеШен случай,лекар го вижда по друг начин.
Не каzвам,че при вас не е било спеШен случай.Не zнам,а и не каzваШ zа какво си викала 141.

Раzликата между 144 и 141 е,че 144 е Бьрzа помоЩ и идва zадьлжително,ако я викнеШ.141 са дежурни лекари,които може да иzвикаШ при не много спеШен случай..например правиШ поредна бьбречна криzа и няма кой да ти бие инжекцията,а не можеШ да станеШ от леглото.
Бьрzа помоЩ идва от 3 до 7 минути,ако случаят е акутен.Напр.инфаркт,удар и др.Ако имаШ главоzамайване и Температура или те боли крьста може и след 3 часа да дойдат.Преценяват според ситуацията.

# 95
  • Виена
Здравейте от нас!
Я каква дискусия сте подели за спешната помощ... Благодаря сърдечно за съветите и препоръките. Ние за сега (благодаря на Господ!)  нямаме нужда от спешна намеса. Поне до момента не е имал температура. Гласът започна да се изчиства, а и секретът от носа придоби съвсем безобиден вид на цвят. Така и не го заведох на доктор, а останах да го наблюдавам. Все пак, освен известна пресипналост на гласчето, друг по-сериозен симптом не се появи. Вече и това отшумява, както написах...  Praynig
За тока... Ние сключваме договор за новата къща с Verbund  Thinking Но не знам кои са за предпочитане...
Приятна вечер на всички!
Жени, имаме ли новини?

# 96
здравейте,

мога да се похваля, не ме изритаха от работа след пробния месец.

душе, от препоръките на кристиян/ др. ханс хелмер познавам, и 2те деца при него родих, частно, много е свестен, има страхотно чувство за хумор, бъзикаше се с мъжа ми през цялото време, но много се грижеше за мен. страшно уважава желанието на пациентките си и не поема излишни рискове. аз например в никакъв случай не исках секцио, освен ако аз или дете не умираме. и той ми даде времето колкото ми е необходимо да родя нормално. иначе бях слушала ужасни истории за акх, че правят секцио ако не родиш за 3/4ч. че следващата чакала. мога само да го препоръчам горещо.

# 97
  • Vienna
141 идват когато детето е над една година. И са прави защото са общи лекари.
Деяна поздравявам те с работата.
Мерси на всички за поздравленията.
Елфиьо, няма да ми повярваш, но след половин година щи си го забравила почти. Аз много смътно си спомням подобни ситуации. Не знам кога започнах да се наслаждавам на майчинството, но най ми харесва откогато се занимавам по половин ден. Много по търпелива и уравновесена съм. Защо не пробваш Schreibaby Ambulanz в Wilhelminen Spital или Baby care ambulanz в Prayer? Мисля че те са най компетентни в такива случаи.
Банковите преводи до България са от една година безплатни. Да живее Европа!

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 22:54 от Ritamae

# 98
Ние за България уреждаме всички сметки от тук. Наще вече са напреднали в тази сфера Peace
А да ви питам за купуване на билети онлайн имам 2 опции
да платя по телефона
или
да платя в интернет

Кой начин според вас е по- сигурен??
Мерси предварително

# 99
Елфльо,
и при мен беше много трудно. Имам чувството, че тогава само на мен ми беше така тежко, в сравнение с моите познати, които по това време имаха бебета. Дали защото е момче или просто искаше повече внимание.
Като се върнах на работа положението стана още по-трудно. Сега боледува непрекъснато.
Напълно ти съчувствам. Дръж се!  Peace

# 100
  • Виена
Илианка докладва, че днеска Бомбю е пил мляко от шише! Да се надяваме,че бързо ще преодолее проблемите детето  Praynig
Жени, къде изчезна???  search

# 101
Мерси ви 3а информацията 3а спеШните телефони.
deiana, по3дравления, дано работата да ти носи и пари4ки, и реали3ация.
Rika_Pika, бих купила по интернет, ако страниците са 3аЩитени (https).
"Schätzungen gehen davon aus, dass bis zu 0,1 Prozent der Transaktionen im Internet betrügerischen Aktivitäten mit Kreditkartennummern zum Opfer fallen. In Europa bist du in einer relativ günstigen Situation. Aufgrund einer EU-Richtlinie sind die Kreditkartenunternehmen verpflichtet, dir bei betrügerischem Missbrauch der Kreditkarte oder der Kreditkartennummer den
abgebuchten Betrag zurückzubuchen. Allerdings musst du bestimmte Sorgfaltspflichten erfüllen.
Wesentliche Voraussetzung ist dabei, dass die Daten verschlüsselt übermittelt wurden."
Банковите преводи до БГ ако са в евро не струват ниЩо или?
Полу4ателя в БГ не плаЩа ли високи такси ако полу4и превод в евро, а банковата му сметка е в лева?

# 102
sviti, ritamae
благодаря!

# 103
Deiana, и от мен едно голямо поздравление за работата и стискам палци бързо да навлезеш!
Валче, отдавна се каня да ти пиша, ама пуст размит мозък мой  ooooh! ooooh! ooooh! Благодарим за новогодишната честитка и нека всичките хубави пожелания към нас да ви се връщат с още по-голяма сила!!! Тъкмо исках да те питам как е малкият ти сладур и дали свиква с яслата, справяте ли се с новата ситуация?
Ние сме от понеделник на ясла, записала съм го халбтагс, тост до 9 сутринта мога да го заведа, а след 11и30 до 13 мога да си го прибера. Мисля че ще бъде едно голямо разнообразие за малкия, но ако не му допадне или много плаче за мама, ще си го прибера. За боледуването, не се притеснявам толкова, той и сега все нещо си влачи, тези неща се надрастват.
Илиянче, дано Дани се научи да пие от шише! Моят Начи, който вече близо 18 месеца друго шише освен мама не признава, чак от тая седмица почна да проявява интерес към това чудо на природата Laughing Тъй като искам лекичка-полека да го отвиквам от някои вредни навици, му предложих онези дни айрян (той много обича кисело мляко) в нормално Нук шише и на него му стана много забавно. Иначе основният ми проблем в момента, който от два дни решаваме усилено с татето е, че малкият от съвсем бебче си е свикнал да заспива на гърда. Сега се опитвам да го отуча, естествено с много протести, но за момента проработва. Дано се справим бързо, че ми е много жал, като плаче за нещо...

# 104
Свити аz редовно превеждам пари, беzплатно е. Майка ми има валутна сметка, такси няма, но понеже тя после ги тегли в лева една част се губи при обмяната. Обаче не съм я питала дали може да ги иzтегли направо в евро  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт