Отговори
# 105
здравейте, не съм се включвала скоро, но отдавна ви следя.
и на мен ми се струва, че този трети месец няма край, сигурно защото напълнявам.
започнах да пълнея още преди коледа, даже имам и корем, панталоните не ми стават - мн е кофти, но аз съм предразположена по принцип, спрях и цигарите и съвсем ..
по-нагоре прочетох, че на някой мами се подува корема - моя също, направо си изглеждам много бременна, само дето корема не ми е гладък като на бременна..ами си изглеждам пълна  Sad
много е кофти.
излизах да си търся дрехи - нещо аз ли не намирам или не знам къде да търся..блузи се намират, но панталони с такива широки талии..малко ме е срам все пак съм още рано а се чувствам като слон  Cry Cry
това много ме подтиска, знам, че здравето на бебето е най-важно, аз се храня доста умерено и здавословно, направо се тъпча с портокали и мандарини когато мога:D и се наливам с вода по цял ден. и така. сигурно не съм единствена, ама винаги съм искала да съм такава хубава бременна с хубави нормални размери Wink а не кръгче Simple Smile ама какво да се прави.
относно стриите - аз имам доста още от пубертета, предполагам, че съм предразположена, особено както си качвам и свалям 5 килца по 2 пъти в годината..сега си купих MATERN лосион против стрии - някой има ли впечатления? добър ли е? мисля да си купя и български някакъв за да се мажа по-често, че с тия козметики ще фалирам ..
пожелавам на всички по-лека бременност. аз от 2-3 седмици не повръщам, не ми се гади и се чувствам супер.
  Peace

# 106
  • София
Клеопатра, аз знам че се влиза в следващ месец на датата на термина. Пак ще дам за пример лентичката - на 01.08 ми е термина и по линийката ще вляза на 01.02 в 4-ти месец. А между другото отпред съм с термин 03.08, защото си направих линийката преди да отида на лекар, а според календара на бг мама термина ми е 01, а доки каза 03 - щом е казал 03 ок. Пък на мен не ми се занимаваше да си променям линийката и така си и остана.
Относно пола на бебето много искам да е девойка. Днес бях на погача на една от най-добрите ми приятелки, която има момиченце - толкова мило и сладко ми стана, че ми се прииска бебо вече да излиза и да имаме и ние в къщи какво да си гушиме  Hug. Това е първата ми приятелка с момиче - до сега всички имат момчета. То нали трябва за тези момчета някой и девойки да ражда. Та дано и нашто е малка, сладка принцеса

# 107
  • София
Ralfi 76 и аз не мога да ги разбера , имам и тая която ти си качила , а наскоро открих и тая , вече не знам коя е правилната. И така смятам  ,датата на  термина влизам в следващия месец , иначе много се бъркам. Ето още една намерих , може дори да се сложи в началната ни страница http://baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months.
Тук пък виж какво пише, че края на първи триместър е 13 седмица + 3 дни, края на втори - 26 седмица + 6 дни.
Е не знам вече съвсем се обърквам от толкова инфо. Май човек по-малко да знае и да  чете, че да не му мисли много много!!!!

# 108
  • Лондон
Да се запиша официално и аз. Днес бях на скан (най-после)!!! Видях ръченца, крачета, сърчице...
Страхотно изживяване беше.  После с мъжа ми искахме да си кажем наздраве и да 'полеем', но никъде не ни сервираха алкохол в 11 сутринта. Възмутително!!!  Laughing

Терминът ми е на 21.08. 2008. Може да ме запишете в списъка горе.  Grinning
еyа, първа бременност, лондон, 34 г
Ще кача снимки по-късно.

Колкото до водата - аз изпивам невероятни количества. Във всяка стая имам бутилка с минерална вода.  Вечер се събуждам по два пъти да се освободя и да си набавя вода.

# 109
  • София
по-нагоре прочетох, че на някой мами се подува корема -
Аз ставам сутрин в трети месец - вечер си лягам в шести  Laughing

# 110
по-нагоре прочетох, че на някой мами се подува корема -
Аз ставам сутрин в трети месец - вечер си лягам в шести  Laughing
И аз така Laughing

# 111
я кажете вие от коя дата броите, че влизате в следващият месец? от датата на посл. цикъл или от датата на термина? миналата седмица бях на лекар и на ехографа ми излезе 11г.с., значи би трябвало от тази седмица, която идва, да влизам в 4тия месец  newsm78

Ми, тая лентичка, дето съм си я направила, ми отброява точно седмиците и дните.
4 г.с. = 1 лунарен месец
1 лунарен месец = 28 дни, т.е. лунарните и календарните месеци се разминават и бременността трае 10 лунарни и 9 календарни месеца.
Първият ден от 13 г.с. вече си в 4 месец от бременността.
На мен ми е много сложно да броя от датата на термина или от датата на последната менструация.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 08:54 от Котката Марта

# 112
Мисля,че се брои от датата на термина поне аз така правя!
В 4м трябва да влезеш на датата на коята ти е термина!
Примерно моят термин е на 7.08, ав 4м трябва да влезна на7.02 и така за всеки следващ месец!

Пиле, ако си броиш бременността в лунарни месеци (както правят докторите), след три дни (на 31.01.) влизаш в 4. месец.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 08:55 от Котката Марта

# 113
Тотално се обърках,края на 3 месец не е ли края на 12седмица?

Точно така Simple Smile Аз съм в грешка с математиката, ама сега ще се поправя.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 08:53 от Котката Марта

# 114
  • Бургас
Аз уж 2кг. съм качила, обаче само 3 чифта дънки ми стават  Confused
А ето от тук си принтирах по седмици и месеци, пише и за развитието на бебето - интересно е.

# 115
  • Все на втория етаж
Не знам в кой месец съм, според мен в 4 календарен ще вляза след 27 Февруари, защото термина ми е 27 Август, нали? А от днес влизам в 3 , така ли е? Обърках се...
В петък съм на преглед при Димитрова и тогава ще видим какво ще каже.

# 116
  • Все на втория етаж
Момичета, сега видях, че Мартини мама днес е рожденничка. Да й е честит празника, а догодина още по- хубав и весел с още един член на семейството!  bouquet

# 117
Здравейте бъдещи мами и от мен. Аз съм нова в форума, но се надявам че ще срещна готини момичета с които ще си пишем. Моят термин е определен за 04.08.2008. Бебчето ми е вече 6 см и вече минах 2 си ултразвук и множество кръвни изследвания Simple Smile

# 118
Абе, девойки, аз съм много  hahaha загубена  #2gunfire
Разбира се, че 1 лунарен месец са 4 гестационни седмици, ама 3. месец естествено завършва с последния ден на 12 г.с. (тоест 4 л.м. започва от 13 г.с.), а не както съм писала там по-рано. Преводите очевидно са ми промили мозъка. Добре, че в клиниката и 3х10 не смятам без елка...  Embarassed

Марти, да си жива и здрава и много щастлива двойна мама   bouquet  bouquet  bouquet

# 119
Добро утро мамчета !!!
 Мартини мама честит рожден ден на патерици  nbirthday .
Аз уж не работя имам по цели дни свободни и пак не стигам до компютъра много често, а когато стигна и прочета какво сте написали и то станало време да ставам. Малко отбягвам да се притеснявам защото и без това няма много неща които да ме разведряват - всеки ден при мен е един и същ - все у дома все с едни и същи хора и все за едно и също се говори всеки ден. За килограмите обаче аз не мога да се похваля, че съм качила, даже спокойно мога да кажа, че тази бременност се оказа по-добра и от последната ми диета. Аз съм си пълничка по принцип и много трудно свалям килограмчетата - обикновено ако сваля 1 за един месец съм щастлива, а откакто забременях почнах да свалям по 2 за месец. Не е много хубаво, но пък доктора ме успокои, че не е нещо опасно, че бебо е малък и няма да му навреди, а и аз си имам достатъчно да го изхраня тежах преди 81 кг , а сега съм 76,6.
Иначе за пола ... не знам нямам никакво предчувствие - каквото и да е ще му се радваме и ще си го гушкаме  по много  Hug
Охх изписах цял ферман  Joy по-добре да ставам и до по-късно, че кафенцето ми хвана ледена коричка  food010

Общи условия

Активация на акаунт