Отговори
# 90
Нещо да ви кажа не мога да дишам и не ми стига въздух, а това нали е характерно чак за последните месеци. Даже си мерих пулса с апарата на свекито 115 удара в минута а бях спокойна и не изморена Thinking.Представям си колко е като се пораздвижа Shocked

# 91
CAPRICE клиниката се казва "Света Марина" но не зная колко струва раждането но щом един преглед е 30 лв смятам че ще е скъпичко.web site:www.svmarina.com;E-mail:info@svmarina.com.064/805666..064/81 81..064/806838 Joy

# 92
  • ....от ляво до десния завой...
Нещо да ви кажа не мога да дишам и не ми стига въздух, а това нали е характерно чак за последните месеци. Даже си мерих пулса с апарата на свекито 115 удара в минута а бях спокойна и не изморена Thinking.Представям си колко е като се пораздвижа Shocked

меви, на мен често ми се случва, защото съм със синузит. Ходих при специалист УНГ - доктора каза, че оправия няма да има. Докато съм бременна не може да ме лекува, изписа ми едни детски капки да капя, ако не ми е добре и ситуацията стане съвсем критична. Обясни пристъпите на задух с хормоналните промени, каза да не се безпокоя и че няма да се удуша. Аз бях адски притеснена, защото това става при мен най-вече като започна да повръщам.......Каза, че е абсолютно противопоказно да се налагат торбички с морска сол, защото лигавицата на носа съвсем ще се раздуе и няма да може да се диша. Раздуването в случая ставало от хормоните и растежа на бебчо.....

# 93
Разглеждах албумчето ни и сложих и мои снимки,едно не разбрах колко мама галка имаме.. newsm78 newsm78 newsm78.Май са 2 нали или се бъркам?Изоставаме с снимки на коремчетата ни,аз ще кача тази седмица.Я кажете как сте с килограмите,страх ме е от тез килограми ама няма друг изход.Аз лично съм качила 3 от 6 декември досега.........месец и половина 3 цели килограма.Не ми се мисли кало ще кача по нататъка! Mr. Green

# 94
CAPRICE клиниката се казва "Света Марина" но не зная колко струва раждането но щом един преглед е 30 лв смятам че ще е скъпичко.web site:www.svmarina.com;E-mail:info@svmarina.com.064/805666..064/81 81..064/806838 Joy
благодаря Simple Smile
здравейте на всички Simple Smile аз днес нещо пак съм тъжна. ако има предродилна депресия явно съм я прихванала  Confused много е гадно Sad
мисля да си сменя лекарката. хич и нямам доверие, а така не бива.
след седмица- две започвам да ходя на масаж, нищо, че на мъжа ми масажите са му хоби на мен все не ми прави  Crossing Arms  той е отпуска и е на работа чааак на 6ти февруари. дано времето е хубаво, че да не си стоим вкъщи.
я кажете вие от коя дата броите, че влизате в следващият месец? от датата на посл. цикъл или от датата на термина? миналата седмица бях на лекар и на ехографа ми излезе 11г.с., значи би трябвало от тази седмица, която идва, да влизам в 4тия месец  newsm78

# 95
Цветелинка две сме мама Галка само,че аз съм Мама Галка 23 и аз вече си качих снимка на моето коремче заедно с дъщеря ми!
За килограмите аз все още не съм качила макар,че се храня,а и мисля,че ще започна от 4 ако не и от 5м,защото с първата бременност бях така и до края не качих много 15кг и мисля,че е съвсем в рамките на нормалното като се има на предвид, че се роди едро бебе,повече растях на коремче отколкото да трупам на себе си,надявам се и сега да е така!
За пулса на мен по принцип си ми е малко ускорен а приз бременноста още повече и даже бях ходила на кардиолог,но ми казаха,че това е набсолютно нормално повреме на бременност!
Момичета незнам при вас как е но мен една жажда ме гони и само се наливам с вода,а после само как ми се подува корема!

# 96
Мисля,че се брои от датата на термина поне аз така правя!
В 4м трябва да влезеш на датата на коята ти е термина!
Примерно моят термин е на 7.08, ав 4м трябва да влезна на7.02 и така за всеки следващ месец!

# 97
caprice   аз броя както броят гинеколозите,а и съм питала и лекаря си.Значи от последната дата на цикала ти се слагат +7дни и излиза датата която всеки месец влизаш в следващия месец,при положение че се 9 календарни,гестационните седмици,да 12седмица навлизаш в 4я месец,но се броят тогава 10 лунарни месеца(т.е 28дни).Дано си  ме рзабрала.
Аз с 1та бременност качих 11,но сега  ми се струва че ще кача повече. Grinning

# 98
Здравейте и от мен. Как сте днес? Аз от вчера съм с нова прическа, постригах се късо да ми е леко. След толкова седене вкъщи това ми пооправи малко настроението и самочувствието.

Caprice, ако искаш да си броиш лунарни месеци, тогава седмиците ги делиш на 4, така бременността излиза 10 лунарни месеци. А обикновени, календарни месеци са 9 - влизаш в следващия месец на датата на термина. Например моят термин е на 08 август и на 8 януари започнах третия месец, после на 8 февруари влизам в четвърти и т.н.

А относно кг и мен много ме е страх, защото миналия път качих 25 кг, не спирах да ям. Започнах да качвам още от началото, понеже не ми ставаше лошо и на всяка консултация през 2 седмици по 2 кг. Сега за при положение, че ми се гадеше пак си имах апетит, но от заседяването пак качих всичко на на дупето. За 2 месеца съм близо 4 кг, а коремът ми е колкото и преди месец.

# 99
Тотално се обърках,края на 3 месец не е ли края на 12седмица?

# 100
  • София
Мацки, при снимките съм качила /в албумче "Разни безобразни" една табличка с триместърите. Съжалявам, че е там, но просто не ми дойде на ум как да мога да го пусна като отговор, защото е в JPG формат. Всеки последен месец от триместъра е по 5, а не по 4 седмици. Сигурно и по тази причина ми се струва че съм не знам от кога в този трети месец и от него няма излизане и от както съм бременна съм все в трети!!! newsm62

# 101
http://www.bazarbg.com/migera/months.htm  А тук  епо-различно от таблицата която е дала Ralfi76.

# 102
  • София
http://www.bazarbg.com/migera/months.htm  А тук  епо-различно от таблицата която е дала Ralfi76.
Сори, ама нещо не мога да я разбера тази графика. Може би за сега не съм я и разгледала много задълбочено, но пък си следя линийката. Според нея съм в 13-та седмица и и 2 дни, а все още съм в третото цветенце, т.е. месец.

# 103
  • София
Пък да видим какво ще стане другата седмица, дано най-сетне влезем в четвърти месец

# 104
Ralfi 76 и аз не мога да ги разбера , имам и тая която ти си качила , а наскоро открих и тая , вече не знам коя е правилната. И така смятам  ,датата на  термина влизам в следващия месец , иначе много се бъркам. Ето още една намерих , може дори да се сложи в началната ни страница http://baby2see.com/pregnancylength.html#weeks_into_months.

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 18:42 от kleopatra_r

Общи условия

Активация на акаунт