Отговори
# 75
Благодаря ти!  bouquetЩе си пия матерната и мойта касичка е тъжна.Изкарвах хубави пари но не мога сега да работя и чакам само на мажо.Тои се смее че му викам "даи парички бе".  JoyМЕВИ ти си истинска щастливка възползваи се сега че после като дойде бебо smile3541 

# 76
Момичета и аз съм от тези дето са в къщи,ама да ви кажа аз съм така вече 3г откакто се е родила малката, и съм свикнала,даже май за момента така ми е по добре!
Ако знаете моят мъж колко много ми помага,откакто забременях въобще не съм чистила,само той го прави за да не се натоварвам,абе направо е златен!
Аз се занимавам само с малката,а тя е толкова самостоятелна,че въобще не ми създава грижи,а и скоро тръгва на детска градина и ще имам много свободно време,смятам да започна да посещавам курс за бременни!
А тези витамини Центрум Матерна ако започна да ги пия трябва ли отделно да приемам фолиева киселина и в тях има достатъчно количество?
Моят лекар ми каза да пия фолиевата до края на 4м, итогава ще ми изпише витамини,но на мен ми се иска да започна да пия!

# 77
Галка, бе, чети  Mr. Green
Всяко инфо по два пъти го предъвкваме, затова толкова бързо се пълнят темите Wink

# 78
Благодаря ти Марта прочетох го Grinningнещо съм малко разсеяна!

# 79
Аз от лични впечатления стигнах до извода, че лекарите не са единодушни по въпроса с пренаталните витамини, или поне не съветват да се приемат през първите три месеца заради витамин А, който съдържат; отделно аз бях попаднала на статия, която също ги отрича, защото изкуствено напомпвали бебетата...с това съм склонна да се съглася от личен опит:през първата си бременност пих матерна и дъщеря ми се роди 3800, което за моята физика (50 кг) си беше истински кошмар Laughing;та сега смятам да разчитам на витамини, приемани чрез храната само

# 80
Аз понеже съм относително сигурна, че с хляб и шоколад не мога да си набавя необходимите витамини и минерали, ще си пия витаминените добавки. Ако ядях като бял човек, ама... от малка съм си такава...

# 81
И аз така мисля че витамините помпат плода ама по добре да ги пия таи като сега в този сезон не мога да си осигуря много зеленчуци абе изобщо качественна храна а знам че бебо има нужда всичко необходимо за правилното му развитие се съдържа в тая матерна.И отделно наблягам на белтъци от всякакав произход.Пък като се напомпа ще му мисля от каде ще го вадя.А на мен никои не си направи труда да ми каже на ЖК на която съм се записъла в една от нашите поликлиники за фолиева киселина и за витамини.на следващия преглед ще бъда почти в 4 месец а тогава е късно да пия фолиевата тъй като бебо вече е изградил почти всички органчета и системи.Ми добре че успоредно ходя в една частна клиника наи добрата тук доста скъпо е но ти обращат внимание Joy   

# 82
  • ....от ляво до десния завой...
На мен ми предписаха Деган против гаденето. Някой може ли да ми каже дали е противопоказен при бременност, че ми бяха изписали разни лекарства против повръщане и гадене и като ги купихме и прочетох листовките се оказа, че през първите три месеца не се препоръчва да се вземат.

Относно витамините - предписаха ми Центрум Матерна, не съм ги взела още, но ще го направя в понеделник, че яко почвам да заслабвам, нямам сили от това вечно гадене, повръщане и липса на апетит.

HIPP има една плодова напитка с витамини за бременни. Някой да я е вземал и да може да сподели как се чувства от нея? Аз мисля да си взема и такава и от понеделник да я пия - по два пъти на ден за 20 дни. Допълнително ще ви напиша името, забравих го сега.

~ Поздрави ~

# 83
успоредно ходя в една частна клиника наи добрата тук доста скъпо е но ти обращат внимание Joy   
коя е тази клиника и каква е цената за раждане там? аз нали не искам да раждам тук и се оглеждам за съседните градове  Simple Smile

# 84
Sindarella  и на мен са ми изписали деган , при предишната бременност пак го пих , и не навреди на бебето, родих здраво и голямо бебе 3800. Мисля че няма риск, поне така ми каза моя гинеколог, а и на мен много ми помага . Аз още много повръщам по 4-5 пъти на ден , ако не вземам деган повече. При предишната ми бременност спрях да повръщам към 15-16 седмица надявам сега да е по рано, че едвам издържам.     А да попитам някой знае ли как да си вдигна малко кръвното(много ми пада 80/50) , не мога да понасям кола и кафе, а за друго не се сещам.

# 85
Клеопатра, кафето не помага за вдигане на кръвното. Колата помага, но щом не я понасяш. Най-добре пробвай айран, би било добре да е със сол, но сега по време на бременността не се препоръчва много солта, та не знам. Пробвай айран и други всякакви течности, каквито можеш да понасяш, а също и шоколада вдига кръвното. Това се сещам засега. Оправяй се!

# 86
Добро утро момичета!
След сериозно закусване сядам да ви изчета
Клеопатра аз имах ниско кръвно преди да забременея и месец след това,но тогава почти не закусвах, а се събуждах с чаша кафе помагаха ми течности и най вече вода. Доколкото знам е нормално през първия триместър кръвното да пада,поне така съм чела,дано се стабилизира скоро.
Относно витамините аз съм на фолиева киселина 5 месеца(от толкова бебе-правим) преди да забременея и сега ще я пия до края на 4 месец(док така каза).На своя глава (а и от мнения из форумите)си взех Pre-Natal на Jamieson(изготвен на базата на натурални растителни източници),защото аз  не съм доволна от матерната .На листовката на  Pre-Natal  пише ,че предотвратява чувството на гадене и повръщане.Аз ги пия от 4 дена  и съм доволна.За правилния начин на хранене,аз уж се храня така,но за всеки случай си взех и витамини.
 Лек ден на всички!

# 87
steis  и аз имам същите витамини,но от 3дни спрях да ги пия,имам  чувството че ме подуват и отичам от тях много,внушила съм си също че увиличават апетита ми и ще кача доста килца от тях.Смятам да се посъветвам с доки ,следващия път,но си спомням че с предишната ми бременност ми каза че имам нужда само от фолиева до 3я месец,и от 4я до края на бременноста само калций и желязо ми изписваше.
Днес за пръв път от 3седмици насам пия кафе,бях забравила колко е вкусно Laughing

# 88
Цевтелина аз така се чувствах от матерна,засега тези ми се отразяват много добре,явно е до организъм.

# 89
  • ....от ляво до десния завой...
Клеопатра, пий много течности. Аз също съм с ниско кръвно и понякога в дните не мога да се надигна от леглото. Пий вода - на малки глътчици, но често. Аз така правя и за сега удържам положението и не съм губила съзнание, нещо което ми се случи при предната бременност от обезводняването.....

Общи условия

Активация на акаунт