Отговори
# 120
Оу мойто щъркелче казва че съм в четвъртия месец вече  Grinning

# 121
  • софия
Добро утро момичета Hug и добре дошли на новите мами Laughing
Офф,малкия ми е болен,дано е нещо леко и се разминем с грипа #Cussing outОмръзна ми от болести #2gunfire
Колкото до месеците,аз си ги смятам от датата на термина.Той ми е на 3.08 и на 3 число всеки месец влизам в следващия.Ето сега на 3.02 влизам в четвъртия PeaceИначе все още не съм качила килограми,даже съм свалила  вече 2кг.Ма това е покрай тичането около малкия.Той просто не ме оставя да напълнея Joy
Утре вечерта съм на фетална морфология при Марков-стискайте палци всичко с бебчо да е ОК.
Желая ви весел и ползотворен ден  bouquet

# 122
Добро утро, момичета!

Мартини мама,  newsm59, на патерици! Желая ти да бъдеш най-щастливата и обичана двойна мама и жена!

wikibg
леко и безпроблемно бременеене!  bouquet

Да питам нещо бившите пушачки - вие чистите ли се от цигарите, кашляте ли с храчки. Аз и при миналата ми бременност близо месец се чистих от никотина, но сега е вече повече. Сутрин като стана и кашлица докато не изкарам няколко храчки, а какви са да не ви обяснявам. А не съм болна, нито настинала и не виждам от какво друго може да е. А при вас как е?

Е, това е от мен. Лек и приятен (макар и ветровит)  ден на всички ви!

# 123
Здравейте момичета!
Аз незнам какво става с мен.
Цял ден в петък ме боля глава, и на връщане шофьора на фирмата ме докара до дома.Едвам успях да се кача по стълбите и такова повръщане!
Събота пак бях с гловоболие, после цяла неделя съм повръщала/Каквото хапна или пийна повръщам.
Сега съм толкова отмаляла от повръщането.
По принцип ми се гади почти през целия ден, но пък много рядко съм повръщала досега!
Днес съм пак на работа. След обяд ще ходя да се записвам за ЖК и да си пускам най-сетне кръвните изследвания и иизследванията за урина.
Това което най-много ме притеснява е,че урината ми става все по-тъмна.
Откакто разбрах, че съм бременна, т.е.докато си правех теста забелязх за първи път,че урината ми е по-тъмна. Четох  някъде,че при бременност уруната ставала малко по-тъмна.Дано всичко е нормално.
Желая ви лек и приятен ден момичета!
Стискайте палци за изследванията!

# 124
Горе главата и не се притеснявай излишно, ще стискамепалци всичко да е наред.

# 125
Оу мойто щъркелче казва че съм в четвъртия месец вече  Grinning

Твойто щъркелче и мойта рибка търчат напред като пуле пред майка си  Mr. Green

# 126
Здравейте момичета .Включете и мен във вашето списъче термина ми е на 25,08 това ще ми е второ детенце

# 127
Здравейте мамчета!
Добре дошли и честито на новите момичета във форума!
Валени нормално е да се чистиш от цигарите,аз  миналата година имах този проблем,само че и от носа излизаха разни налепи .Отшумяха си от само себе си,дано и при теб стане така.
Стелияна пожелавам ти всичко да е наред  и дано бързо ти мине това неразположение,гадничко си е!
Ние сме добре с бебо, в петък съм на консултация.И моята лентичка е на номер 4. Laughing
За килограмите аз съм плюс 1.5 кг.,но дрехите си ми стават,макар че почна да се за оформя коремчето и ние с мъжа ми,и дъщеря ми  много му се радваме.
Много щастлив и приятен ден на всички!

# 128
Днешния ден май ще ни мине в стискане на палци.Днес съм на видеозон и се моля всичко да е наред и бебенцето ми, да е живичко,нали ви писах какво се случи. Направо сърцето ми така се е свило.

# 129
  • ....от ляво до десния завой...
Тотално се обърках,края на 3 месец не е ли края на 12седмица?

меви, има разлика между гестационни седмици или казано по друг начин медицински и нормални седмици. Бременността е 10 лунарни месеца, но 9 календарни. Някой е написал и е точно така - на датата на термина влизаш в следващ календарен месец, а лунарния месец включва 4 седмици и половина някъде.

# 130
Здравейте момичета. Миналата година по това време и аз бях бременна. термина ми беше на 19 август, но родих на 8 август със секцио-спешно.......леко бременеене и да почивате повече, това е много важно. Hug
От списание 9 месеца ми изпратиха този файл. Това е покана за парти в City Center Sofia , но аз съм доста далече, и няма да мога да отида, но мамите, в близост могат да заповядат.А ето и поканата:

Здравословна бременност с “ЕВРОФУТБОЛ”
„Еврофутбол” организира национална благотворителна кампания „Ние чакаме бебе”. Тя ще стартира с  хепънинг в City Center Sofia на 30 януари. Кампанията цели да повиши информираността на бъдещите родители чрез издаване и разпространение на дневник-календар, провеждане на безплатни училища за родители, хепънинги. „Ние чакаме бебе” ще спомогне за здравословното и спокойно протичане на бременността, смятат организаторите. Издаденият вече дневник-календар представя систематизирана информация за 40-те гестационни седмици на бременността. За всяка от тях има съвети за физическото развитие на майката и на плода чак до раждането на детето, за начина на живот, за храненето, за психологическите промени. Представена е и специална гимнастика с цел подходяща двигателна активност за бъдещата майка. Дневник-календарът съдържа материали за трудово-правните взаимоотношения – по време на работа и отпуск за бременност, за раждане и за отглеждане на дете, необходимите документи, какво покрива здравната каса и т.н. Има и специални страници за вписване на данни – мерките на майката към даден момент, места за поставяне на снимки от ехографските прегледи, препоръки към бъдещия татко и др. Дневник-календарът е консултиран от медицински и други специалисти и ще се разпространява безплатно на различните инициативи по кампанията. “Ние чакаме бебе” е насочена към по-малките населени места, където достъпът до ценни съвети и препоръки е по-ограничен. Затова ще бдат проведени училища за бременни в 15 града на страната. Кампанията започна на 23.01.2008 г. и ще продължи до 19.03.2008 г. Част от кампанията са и три хепънинга за популяризиране на здравословната бременност – поканени са всички бъдещи родители. За настроението на присъстващите ще гарантират забавни игри, музика и разнообразни награди. Всяко от събитията има различна тема: в София на 30.01.2008 г. тя е „Най-масово мерене на кореми”, на 20.02.2008 г. в Бургас е „Най-масова гимнастика за бременни”, а във Велико Търново на 05.03.2008 г. – „Най-изразителна рисунка върху корем”.

# 131
  • софия
Тотално се обърках,края на 3 месец не е ли края на 12седмица?

меви, има разлика между гестационни седмици или казано по друг начин медицински и нормални седмици. Бременността е 10 лунарни месеца, но 9 календарни. Някой е написал и е точно така - на датата на термина влизаш в следващ календарен месец, а лунарния месец включва 4 седмици и половина някъде.
Гестационната седмица е равна на нормалната седмица-7 дена PeaceЕдин лунарен месец е равен на 28 дена или 4 седмици.
Края на 12г.с е края на 3 лунарен месец,а не календарен Hug

# 132
Момичета, благодаря ви за поздравите!  Hug
Aз със закъснение да ви почерпя виртуално, кой каквото иска:
  party023 beer Wine Glass Coffee cook

# 133
Мартини, честито,всичко най-най-хубаво да ти се случва.Аз си избирам тортичка Laughing
Да знаете,много съм щестлива, направо ми се пее и скача от радост Joy, бебчето е добре,пораснало е почти 5 см.Хайде мами, подължавам да стискам палци днес да се чуват само добри новини.

Деси,може и да не помня добре, но струва ми се, че лунарните месеци идваха по късно.Здравата се уплетохме.Аз съм нетърпеливка и ще приема че 12 е последна от 3м все едно календарна или лунарна.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 12:21 от меви

# 134
Мартини мама, честито и от мен. Пожелавам ти много здраве, спокоийна бременност и най-хибваият подарък да те зарадва през август  Simple Smile
Някои по-нагоре беше писал за витамините. На мен също ми изписаха Центрум матерна, тъй като аз много упорито си питах дали нещо не трябва да пия. След няколко дена нещо ми се стори, че не ми е много добре от тях...чувствах се някакси задръстена! Малко след това личната ми лекарка, която току що се върна от майчинство с второто си бебчеи казала на майка ми с която се видели, че по принцип витамините правят бебетата големи, но не значи здрави! И това вече съвсем ме убеди да ги спра и да Ви кажа се чувства някакси по "лека". Иначе си хапвам плодове като мога и пия алое, което е в семейството ми от години и по добър имуностимулатор и превантивна мярка против болести аз не знам!

Общи условия

Активация на акаунт