Отговори
# 135
Момичета, благодаря ви за поздравите!  Hug
Aз със закъснение да ви почерпя виртуално, кой каквото иска:
  party023 beer Wine Glass Coffee cook

Ooooo, Марти се е погрижила и за винопийците  Mr. Green

Мев, Деси е права за седмиците. Много е просто.
40 г.с. = 10 лунарни месеца,
следователно
4 г.с. = 1 лунарен месец

# 136
Честито и от мен на  Martini mama -желая ти докрая лека и хубава бременност със здраво, красиво бебе на финала  bouquet

# 137
Martini mama честит рожден ден!Да си жива и здрава и много щастлива!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Валени спрях цигарите точно преди месец и половина,но такова нещо с храчките не съм имала,както ти го описваш.
Моите кръвни излезнаха,2 от тях са с положителни стойности,но не е претеснително каза микробилоложката.
Лек ден на всички ви!

# 138
Момичета, бясна съм!
Ходих да се запиша за ЖК, имах си определен час, но като отидох взе да се прережда който си свари. Дори хора с часове след моя се  набутаха пред мен, под носа ми.Всичко това с одобрението на тази от регистратурата. Вбесих се и си тръгнах след чакане повече от час.
Сега си записах час при друга лекарка, но пък часът ми е чак за петък. Аз тогава вече ще започна 13-та седмица. Късно ли ще е за излседванията ми, не съм пускала все още урина, кръв и т.н. Иначе си ходя на частно при друг лекар, но той няма как да ми назначи изследванията,т.к. не е по здравна каса. newsm78

# 139
Мартинти мама да си жива и здрава да отгледаш едно  малко сладурче(може и повече  Grinning )

за килограмите -и аз съм +1,5 и ми стават старите дрехи ,но малко ми притискат дънките в корема,затова посетих няколко магазина за бременни и се ужасих от модели и цени,но за мамите от София мога да препоръчам едно магазинче под колоните на Графа на 2-ри етаж,има прилични неща на прилични цени,аз си купих джинси.  Hug

Цветелинка вече не помня дали те питах или си мислех да те питам(май изкуфявам  Joy  ), лентичката ти е синя,защото вече знаеш пола или просто се надяваш да е момченце?

# 140
  • Лондон
Да питам нещо бившите пушачки - вие чистите ли се от цигарите, кашляте ли с храчки. Аз и при миналата ми бременност близо месец се чистих от никотина, но сега е вече повече. Сутрин като стана и кашлица докато не изкарам няколко храчки, а какви са да не ви обяснявам. А не съм болна, нито настинала и не виждам от какво друго може да е. А при вас как е?

Аз никога не съм имала кашлица и храчки - пуша от 7 клас. Верно - не много (3-4 на ден), но все пак от дълго време...  

# 141
  • жителство на место
здравейте момичета
записвам се и аз във вашия форум- за августовската тайна
ще зърна бебчо на 26 август- първа бременност ми е
днес бях на втори преглед; вече имам и снимка на бебечо; всичко е наред newsm44
в петък ще ми пуснат всички изследвания- надявам се и там всичко да е в норма
искам да ви споделя, че повръщам само като пия дуфастон dont
иначе не съм напълняла и още нямам коремче
а тези изчисления, които правите ми се виждат изключително сложни newsm78 newsm78 Shocked
еееееееее, желая ви леко и щастливо бремеене на всички и голям лаф във форумчето
 newsm51

# 142
Мартини мама честито и от мен!
Всичко най хубаво ти пожелавам и да се радваш на едно прекрасно бебе Август месец!
Честито и на новите попълнения,лека и безпроблемна бременност!
Момичета днес направо се чувствам страхотно,бяхме до детската градина с малката и тя как се радваше,вече няма търпение да тръгне,само малко боледуването ме притеснява ама маи няма да го избегнем,само се надявам да е по леко!
Записала съм си час за Фризьор и утре ще ходя да се разкрася малко!
Деси да пишеш как е минала Феталната морфология!

# 143
  • Все на втория етаж
От преди 3 часа ми е лошо, вие ми се свят и се чувствам гадно, гади ми се.

В петък съм на преглед и само се надявам всичко да е добре. Изобщо не ми е спокойно като предишната бременност.

# 144
Добро утро, момичета поспаланки! Само аз ли съм толкова ранобудна и после само мен ли рано-рано ще събуждат? Аз от 1 - 2 вечери май съм по-добре, още не съм за хвалба, но май е така. Само дето вчера гаденето май ми се смени с виене на свят и леко занасяне, но може и кръвното да ми е паднало.

Много се радвам, че продължават все още да се записват нови августинчета. Желая на всички ви леко и безпроблемно бременеене!  smile3525

Иренка, спокойно! И моята сегашна бременност няма нищо общо с първата, освен прокървяването. Тогава се чувствах страхотно - без гадене, без болки, без притеснения, без... А сега, ела ме виж - ох, гади ми се; ох, лошо ми е; ох, боли ме отдолу; ох, боли ме отгоре; ох...ох...ох... Изводът за мен е, че втория път раждането може да е по-лесно, но бременността е по-тежка, а пък и вече не сме толкова без-грижни и без деца, за които да се грижим.

Стелиана, не се притеснявай, няма рано или късно за ЖК, нито за изследванията. Но е кофти това с прережданията. Ти всъщност само заради тях ли си взимаш час за друга докторка?

Меви, много се радвам, че сте добре и бебчето е пораснало! Напълно те разбирам как се чувстваш. И аз след 5 - 6 - 7 ултразвукови прегледа, последния път изпитах най-голямо щастие, като не ми каза първо "живо е". И за първи път си видях бебо да подскача и ръкомаха без да треперя от страх, че го губя, после ходех и греех и сияех.

Лек и приятен ден на всички ви!  Laughing И да си погалите бебчовците за настроение!  Laughing

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 09:37 от valeni

# 145
Здравейте и от мен момичета Flutter
Имам нужда от Вашето успокоение. Непоследък не се чувствам добре - психически.
Толкова съм нервна, ревлива и постоянно обезпокоена всичко с бебето дали е наред. Направо откачам и съм станала параноичка. Много лесно се паля за нищо и после ме е страх дали бебето е добре и не съм му навредила с нещо. Снощи простирах дрехите на балкона и мъжът ми ме заключи без да иска ме затвори и не можех да си вляза. Само да кажа, че вратата нещо заяжда жестоко и трябва с повечко сила и напъване да се отвори и затвори Embarassed А хола и спалнята ни са преходни викам ще чукна, ще ме чуе. Да ама не, нашия отишъл в кухнята и си говори по телефона и решил да вземе да измие мивката. А аз като чукам и тропам по вратата изпаднах в изтерия. И като заритах и забутах вратата, сърцето ми се разби, някакси влязох и стана страхотния скандал докато се успокоя щях да припадна Embarassed
Защо съм такава гъЗка невъзможна. После пък ми стана гадно и почти се разплаках да не е станало нещо на бебчо от това блъскане, чукане и нерви.
Оффф, много ми е гадно от една седмица съм всека така и много ме е страх, на преглед съм другия четвъртък и дотогава ще се побъркам - изфирясвам много лошо.
Имам нужда от добра дума Cry

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 10:28 от didi-2

# 146
Didi-2 спокойно! Че ти си в едни най-хубавите моменти в живота ти. Тези 9 месеца въпреки физическите неразположения и притеснения ще си останат едни от хубавите през живота ти. Взирай се в положителните моменти на бременността си и си ги изживей! Grinning
И аз съм паника и рева и нервнича и строявам наоколо и се будя нощем от нерви и притеснения, но изведнъж  се сещам за тупкащото сърчице в мен и за това,че Бог ме е дарил да изпитам всичко това!

# 147
Didi-2, всички сме така малко или много. И аз съм по раздразнителна от колкото преди, дори елементарно неща могат да ме накарат да се разсърдя и да се развикам, но после бързо ми минава. Истината е, че ако някои с нещо, дори и без да иска, ни покаже несъобразителност или ни пренебрегне и ние вече изпадаме в ужас как може да има такова безобразие...Образно казано е така...За съжаление обаче и хората около нас все пак са хора и въпреки нашето състояние, като решат да направят нещо сами без да се допитат и обикновено ни дразнят...Ох, и на тях не им е лесно!

# 148
  • ....от ляво до десния завой...
Здравейте и от мен момичета Flutter
Имам нужда от Вашето успокоение. Непоследък не се чувствам добре - психически.
Толкова съм нервна, ревлива и постоянно обезпокоена всичко с бебето дали е наред. Направо откачам и съм станала параноичка. Много лесно се паля за нищо и после ме е страх дали бебето е добре и не съм му навредила с нещо.
Имам нужда от добра дума Cry

Ей, сладурке, стегни се! Състоянието ти се дължи на хормоните, спокойно! Аз също имам такива моменти и като ги съчетаем с една яка емоционалност и стой и гледай какво става - Внимание Взривоопасно!  Peace Не се тревожи излишно за бебето, то е на топличко, спинка, вероятно емоциите ни влияят на фетусите, но малко адреналин едва ли е вреден! WinkМисли позитивно, добре правиш, че изливаш всичко навън, не е добре да го сдържаш в себе си - това е по-лошия вариант!Като ти донервее, гледай да се залисаш с нещо или излизай на чист въздух - една разходка винаги действа ободряващо!
Хайде поздрави и прегръдки от мен! Всичко ще се оправи!

~ ~

# 149
Диди, спокойно! В момента в нас е нещо като хормонален ураган, това е обяснението за избухванията, и за плача, и за притесненията, и за всичко. Няма нищо ненормално в това, колкото и да е кофти. Но въпреки всичко знай и си повтаряй, че това все пак е най-прекрасния момент от живота ти, и би било добре да му се насладиш напълно. Въпреки че още не рита и не се усеща, вътре в теб има нов живот. Като ти докривее - погали го, помисли за него и ще видиш как мигновенно ще се успокоиш и дори ще се усмихнеш без да искаш.

А сега ви оставям, че причината за предишния ми хормонален ураган ме вика да имаме урок, нали не сме на детска заради грипа и трябва да наваксваме.

И не забравяйте да си погалите коремчетата за настроение!

Общи условия

Активация на акаунт