No hay mal que por bien no venga..... España

• 22 968
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Ето ме и мен свърших с работата, най после, ей колкото напредва времето толкова по тежко ми става, от една страна искам вече да излиза малката госпожица, от друга си ми харесва коремчето което си имам в момента и не ми се иска да излиза. Направих един тигел по Гран Вия то и времето беше хубаво, накупих си тоя път за мен дрешки, много евтини, направо да не повярва човек какви намаления има в момента и влезнах в каса де либро, Обаче докато се изкача до 3тия естаж голям зор. Търсих си една книга за маркетинг на испански, намерих я по заглавие, но за съжаление се оказа на английски, е сега ако беше на испански щях веднага да я взема независимо от цената, точно това заглавие търсих от доста време. Вес ти ме запали по тая каса де либро, направо като влезна вътре и не ми се излиза честно ти казвам. Laughing
dun4e дано Кари се оправи по бързо. Hug
gaby_s страхотни зюмбюли и кокичета имаш, така ми напомнят на нашата градинка на село, особено пролетта пълно е. Тук за съжаление не мога да си позволя да отглеждам цветя, а толкова ги обичам. Като подхвана темата за възглавничките, от много време се чудя дали да купя някаква на мъничето, но виж за нагънатата пелена не се бях сетила. Дано децата да оздравяват по бързо.
bgangeleyes използвайте хубавото време за разходка, тя винаги е полезна.
galy добре дошла при нас. Hug Аз също живея в Мадрид, и чакам скоро бебче, тъй че навита съм за разходки, на мен това ми дай само разходки, не обичам много да стоя в къщи.
Mimiii страхотен е Иви, със сигурност е много интересен в момента като говори, липсва му контакта с децата и за това пита, а ти как си ходиш ли на работа, намери ли нещо друго допълнително?
saby и аз съм на мнение, че колкото по рано се изкара една шарка по добре за детето. Изкарала съм ги почти всичките видове, да чукна на дърво последните години не ми се е случвало да се заразявам.
toiz добре дошла при нас! HugДа повечето мами са раждали тук, а на някои те първа предстои раждане, но постави по конкретно въпроса си, какво точно те интересува?
Карчита как са малките принцеси? За спиране на кърмата има хапчета, знам го от кумата ми личния и лекар и ги предписа. Тъй че ако сте си направили тархета санитария, отивай при личния да ти ги изпише, и другия вариант е който го каза Габи.

# 181
Честит рожден ден и от мен Бари   bouquet Много успехи , здраве , щастие и любов !!!

Момичета, моля ви кажете ми от къде разбирате кой , кога има рожден ден ? Аз разбирам от вашите поздравления !!! Но явно инфото е другаде  Grinning

Много ми се иска и аз скоро да мога да се включвам в темите за бебенца и бременност , защото за сега само чета и ви се радвам !
Мимки , на теб кога ти е термина ? Толкова ми е интересно всичко , което научавам и прочитам тук !!!

Много усмивки и слънчев ден ви желая !!!

# 182
Момичета благодаря на вси4ки ви за пожеланията,и дано се сбъднат вси4ки! И да ви се връщат разбира се!
Не мога да слагам картинки,но ви черпя,кой-каквото най-обича!
Много ме зарадвахте,и Габи при вас си е пролет направо и аз съм сложила луковички зюмбюл,лалета от България.И 4акам да се покажат.
Дун4е,бързо оздравяване на Карина! Heart Eyes

# 183
Здравейте и от мен,
Бари честит рожден ден, желая ти много здраве, щастие и любов.
 newsm67  party041
toiz Добре до6ла, а относно въпросите ти на първият не мисля 4е можем да ти помогнем много без да знаем в кой регион си, за6тото тук в разли4ните региони е разли4но. А относно вторият, мисля 4е поне 90% от нас са родили децата си тук.
И един съвет от мен, ползвай креедора за6тото 6те запо4нат да ти трият постовете.
 galy добре до6ла и на теб, за съжаление аз съм доста дале4 от Мадрид, но ако имаме път някога на там, може пък да се видим
gaby_s браво на Додо все така добре да му се отразява у4илището, и по малко да боледува. А на баткото скоро6но оздравяване. Нещо съм пропуснала снимките от градината ти, публикувам и отивам да ги разгледам, но затова пък рецептите ти редовно ги разглеждам.
saby много се радвам 4е Йоана е ве4е добре, дано това да й е било последното боледуване.
mimky най накрая да приклиу4иш с работата, сега трябва да по4ива6 и за да има6 пове4е сили като дойде беба. А ти обръ6та6 ли се ве4е по име към нея или си е о6те беба. Laughing
Ей хора вие ме разбихте с ва6ите историй и колко скоростно са се развивали не6тата при вас, ние бяхме 4год. и половина гаджета преди да се оженим, е вярно 4е бях малка да се женя преди това, но не съм го и искала, стига6е ми да живеем заедно.
Много целувки за вси4ки, а болните да се оправят по бързо.
П.С. Забра

# 184
ami da vidq ot kude da zapo4na newsm78 purvo s regiona jiveem na 10 min ot Marbella v Guadalmina, San Pedro ako znaete kakvi sa iziskvaniqta to4no za tozi region 6te e dobre,a za vtoroto mi pitane poneje vse o6te nqmam dokumenti ,re6ixme 4e ne e neobxodimo da se vadqt tui kato za sega ne mi e neobxodima rabota ,nito imam rezidenciq nito DNI ,puk nali i ot sledva6tata god nqma da sa ni nujni..ako zabremeneq trqbva da potursq med yslugi na 4asno t.e. da si pla6tam za konsultacii i t.n za rajdane su6to kak stoi vuprosa ..az dori neznaq dali pravilno si zadavam vuprosite za6toto povqrvaite popadnax v nova strana za koqto znaex edinstveno kude se namira na kartata i ne6ta ot ob6ta koltura.dano ne vi prozvu4i glupavo i neseriozno vsi4ko tova ,no 6te sum blagodarna ako nqkoq ot vas mi dade kakvato i da e informaciq ili suvet...su6to 6te se radvam ako nqkoq jivee na blizo v raiona da se zapoznaem

# 185
Здравейте  2ри път за днес Laughing!Благодаря за топлото посрещане  bouquet                                         !
kar4ita живея в karabanchel,пазаруваме в Alkampo Alcorcon,може да се срещнем на пазар newsm78:)  а за бебо съм следвала съветите на педиатара.
mimky ти каде се намираш Thinking?
 toiz омъжих се тук и заради бюрокрацията подписахме в посолството Twisted Evil.Бебчо(Дани) се роди в Мадрид нямах никакви проблеми и съм доволна от обслужването.Предполагам имаш "тархета санитария" отиваш при личния си доктор,а той те изпраща при" tokologo"(мисля че се пише така)лекар който следи развитието на плода  .Този лекар те изпраща на изследвания,изписва ти хапчета,изпраща те на видеозон и т. н. до денят на раждането baby_neutral.За това не се заплаща(нищо).Аз също не съм на ти с езикаSimple Smile
тархета санитария се издава когато си регистриран в общината ,след това минаваш през социалната служба ,за да ти издадът номер и след това в районната поликлиника.

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 17:50 от galy

# 186
  • La casa de Mickey Mouse
бари честито порастване, да си жива здрава много усмихната и щастлива
мимки крайно време беше да спреш с работата стига толкова тя бебка вече ще излиза
габи имаш невероятни цветя, хайде идвайте насам на разходка та да се видим, мерси много за рецептите, златна си сега остава да започнем да ядем и мама и да приготвя де  ooooh!
assia_bg успокои се и това  ще стане, колкото повече го мислиш толкова повече се затормозяваш, когато най малко очакваш и бебчето ще дойде, млада си още, само спокойно и много опити  Joy (е така де полезното с приятното)
гали добре дошла (за бебо да добре е да се следват съветите на педиатрите, не винаги де  hahaha, за такива твърдоглави като мен дето се заинатих че малчо е малък за захранване, не го захранвам, въпреки препоръките на педито)
toiz моля те пиши на кирилица, за бебче не е нужно на частно да ходиш, тъй като вече не важат едновремешните тархети санитарии, нали сме в ЕС, трябва от бг да ти изкарат и изпратят международна здравна карта ис  нея си посещаваш държавните лекари (тези карти са безсрочни и важат за целия ЕС, трябва да си си плащала здравните осигуровки в БГ, те са 7лв на месец), от там на татък като дойде бебето лекарите   ще ти обясняват къде какво кога, успех с бебеправенето)
за пареха де ечо отивате в айунтамиентото да ви дадат информация записвате си час (там казват и какви документи са нужни, знам че единия е от ЕСГРАОН в бг за семейното ви положение там), документи не са нужни само за работа и моя син е бебе и няма да работи, но му трябват документи

# 187
Ние с моя мъж се оженихме тук- по-испански т.е. не сме се женили в посолството, а в испанкия съд -беше безплатно и не много бюрократично, сега даже мисля, че е по-лесно защото вече сме в ЕС. После само си регистрирахме брака в Б-я
Мимки ти какво си завършила. Аз съм завършила ПУ макроикономика
За захранването- по-принцип, гледам да следвам съветите на педиатъра- но да давам сок от портокал в 5-ия месец, не мислете ли че е малко рано- много е кисел този сок, те тук като имат много портокали........................
                                                                честит рожден ден на Бари

# 188
lady laura много е рано да (аз за това казах че го слушам но само с едното ухо  hahaha)
хайде сега да ви разкажа какъв дон жуан си имам в къши и то от мъничък
днес бяхме на разходка с една приятелка, нейната бебека е с 3 дни по малка от Алекс, пием кафе бебетата едно до друго и по едно време моя като взе да и говори да и се хили с глас, накрая и докопа ръчичката и я налапа, а тя милата се разплака (е много е директен, не знам какво ше го правя, от малък налита на момите  Joy)

# 189
assia_bg термина ми е 19 март, но предполагам, че наша беба ще се появи по рано от очакваното, поне аз такова чувство имам дано не се лъжа, че доста ми тежи напоследък. А  съм и чувала че момичетата много рядко дочакват термина. Анет е права, колкото повече го мислиш толкова по зле, отпусни се не мисли за забременяване и ще видиш, че ще стане е при мен подейства.
Rally_Y избрали сме име, но като че ли още не мога да свикна да я наричам по име когато и говоря, надявам се да свикна докато се роди.
galy аз живея в Санта Еухения, това е в края на квартал Vallecas, а в  Карабанчел съм ходила до бг магазина, наистина е заредено и по евтино от другите в които съм ходила, а Карчита наистина е по близо до теб, отколкото аз.
ANETT какво е това с тези международни здравни карти за пръв път го чувам. Понеже ми изтече тархетата санитария, я подновявах преди дни, и сега трябва да изкарвам такава международна здравна карта ли? Това важи ли и за мъжа ми и детето и на тях ли трябва да изкарвам такива карти при условие че мъжа ми плаща здравна осигуровка тук в Испания. Извини ме че те засипвам с въпроси, но това е нещо ново за мен. Голям ти е сладурко Алекс, нищо от сега да се учи детето да ухажва дамите. Joy
lady laura завърших стопанско управление поне така се казва към ТУ Варна - филиала му в П-в, сега се оказва че май съм си дала парите на вятъра и не се знае дали ще ми признаят дипломата в министерството, голяма бъркотия е. #Crazy Иначе маркетинга ми е слабост още от Търговската гимназия, но така и не ме приеха в ПУ-то тази специалност, та за това искам сама да се образовам, и по точно искам да прочета някои книги как се прави маркетингово изследване, анализ и т.н, това ми е в кръвта.   Но не искам да занимавам с моите неща другите мами може да ги отегча.

# 190
мимки става въпрос за тези които не са имали тархета санитария и не са женени (за теб плаша мъжа ти, т.е. ти се възползваш от неговото здравно осигуряване, така ще е и за бебка, ще и извадят тархета още докато сте в болницата) 
ми то хубаво да е оглежда ама още от сега ли

# 191
Внимавай Анет да не станеш млада баба. Или по-добре взимай и момата в къщи от сега, нали писа че искаш още едно

# 192
ÇЗдравеите сладурани!Бари 4РД мила много касмет,лубов и 6тастие  bouquet.Добре до6ли на новите мами Hug.За раждането и аз не платих ни6то те моми4етата са обяснили Peace,и бях все едно на хотел.Анет малкия е голям сладур Peace.Мими кои знае колко е сладак и твоя като говори.Нали бе6е писала 4е оби4а Мики Маус ето един подарак от мен http://www.vbox7.com/play:a0dafcbe моя много я харесва.Много ми харесаха вси4ките лубовни истории Grinning,направо сме за Море от Лубов.Хаде да лягам 4е утре ставам да 6етам рано днеска ми се спи

# 193

Добро утро, ако някой не ме изпревари закуската е от мен. Е не е кой знае какво, но нещо намирането на картинки не ми се отдава много.
В4ера бях написала какви ги сварши моята госпожица в събота, но не ми излезе написаното в поста, незнам какви съм ги свършила. Та да ви разкажа сега, в събота ве4ер бях на работа и моя мъж се хванал да си сготви, а малката в салона си играе, резултатите от което ми се показват в неделя сутринта. Мъжо я вика(нали тя става преди нас) и й казва покажи на мама какво направи сношти, при което тя с голяма гордост ми показва бритона си и казва "Виж мамо подстригах си бретона" ooooh!, свят ми се зави, обра6там се първо към мъжо, скара ли и се, наказа ли я, а той ми вика, ами не то детето не е виновно. Joy
ANETT голям Дон Жуан е твоя сладур, трябва да внимават моми4етата с него. А за тархета еуропеа от бг незнам кой ми каза на мен, може и да не е така, 4е в 4ужбина ходиш с нея на доктор на си пла6та6 и като се прибере6 в бг ти осребряват, фактурите който са ти дали.
mimky правилно си го 4ула това за моми4етата, 4е по рано излизат, моята с 2 седмици подрани, в понеделника биах на монитор и вси4ко беше нормално, и в сряда сутринта госпожи4ката се появи на бял свят.
toiz 4е на 4астно е по добре да роди6 по добре е, но за6то не се възползваш и от държавното. Просто с паспорта си отиди в аиунтамиентото и си направи регистация и после с нея отиди в сентро де салуд и си вземи ли4ен лекар. А за дни поз добре си извади, дори и когато отпадне забраната за работа пак 6те има6 нужда от дни, т.е. Н.И.Е.

# 194

Добро утро моми4ета, и аз веднъж да се отбележа със закуската.Е май докъто се напи6а Рали ме изпревари, ама ни6то да ви е сладко.

4естит рожден ден на Бари със закъснение.ПОжелавам ти много здраве и късмет. newsm67
gaby_s да оздравявате. Много ми харесаха цветята ти.

toiz добре до6ла. Hug

ANETT, Mimii да са ви живи и здрави мъниците.Много ме зарадвахте с ва6ите истории, кой си лапал ръ4и4ките, кой какво проговорил. Heart Eyes

Mimky аз в момента у4а маркетинг, и на мен много ми харесва.Сега съм се затрупала с куп книги, 4е да се подготвям за изпитите.Ти за6то не изкара6 някой курс към търговската камара,аз сега с това 6те се заема като допълнителен материал.

Тези дни само ви 4ета, но ми стана много приятно да видя форума и какви теми сте дискутирали, и ми вдигнахте настроението.Ако не е късно 6те се вклиу4а с моята история.Е тя е доста кратка.Ние се запознахме докато аз работих тук като сервитиорка,запо4на се с купуване на цигари и усмивки, докато един ден се ре6и да ме заговори.Та после се по4на със кафе всеки ден, закуски, след приблизително месец запо4нахме разходки в парка уж с ку4етата.Но в този момент се намесиха 6ефовете ми в ли4ния ми живот, не6то което мразя, и запо4наха уж да ме убеждават 4е бил разведен и 4е можел да ме нарани, пък и нали съм 4ужденка, и на мен като ми кипна им казах 4е ве4е съм малко голяма и сама мога да си приценя.И така излизнаки, обяди,и един ден клиу4овете от апартамента му се озоваха в моите ръце.Много се стреснах, най ве4е за6тото имаме голяма разлика.Но ето ме днес се сдобих с пълен пакет, мъж, ку4е, свекърва, и сега 4акаме новият 4лен от семейството.

Общи условия

Активация на акаунт