На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 515
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
момичета,това ниско долу равномерно почукване ,хълцане ли се нарича.все едно е пулс.много ми е странно когато започне така да прави.иначе мен ме ритат в ребрата и не само,но ребрата ме болят определено.днес следобед сме на консултация ,но лекарката ми е доста особена и незнам дали ще ме гледа на апарата.малко си пести тази операция.
аз съм купила пластмасови шишета,но сигурно ще купя стъклени като за начало,пък после ще ползваме пластмасовите.
въпреки че навремето със сина има пластмасови на чико и си ги изварявах.

# 211
  • София
Добро утро и от нас.

Диана, дано си права за времето, че днес ми изглежда отвратително. А ме чака излизане-трябва да си подам заявление за постояненн адрес, и ако стане бързо новата адресна регистрация, направо отивам в РПУ да подам и заявление и за нова лична карта...Уффф, как не ми се занимава с институции, формуляри, и най-вече висене по опашки  Tired

Сега чета в Стандарт, призовават хората да се движат с маски в градския транспорт, днес и утре ще преценят дали да обявят грипна епидемия и в София, а пък на 01.03. докторите щели а стачкуват... Пише, че ще преустановят плановите операции, детските и женски консултации  newsm78 Значи ли това, че няма да ходим по консултации???

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 09:44 от desitka*

# 212
Добро утро мамчета! За двата почивни дни сте изписалаи цялата тема. Аз започнах да я изчитам, но още не съм до никъде.
Все пак да ви кажа за ритането - и мен ме ритка повече над пъпчето и встрани, но като се наведа ме подпира и в ребрата. Иначе проблема с двете нули го има и при мен. И днес като съм на работа ми е много кофти  Embarassed, но за сега удържам да ходя през половин час.
За шишенцата май се насочвам към Chicco за сега, но има време да размисля.  newsm78
desi.a точно това равномерно почукване е хълцането.
По темата за хемороидите - аз все още нямам, но от началото на бременността се страхувам да не се появят, още повече сега, когато е студено и не се движа много, а на работа по цял ден съм на бюро.
Добре дошли на новите мами! Hug
Е, приятен ден от мен! По-късно ще гледам пак да се включа.

# 213
  • София
Добро утро и от мен!
Аз станах много рано днес,защото се събудих и от болки в таза не можах повече да заспя.Вече всеки ден все нещо ме боли и бебо много натежава,но няма как - ще стискаме зъби. Grinning

jul ,състава никога не е напълно идентичен-просто няма как.Еднакво е активното вещество,но е важно концентрацията му,а също и помощните вещества.На мен примерно Допегит-а ми действа,а френският му варянт - не.

Пожелавам ви много хубаво време!При нас си е топло и аз всеки ден се разхождам,но от няколко дни забелязвам,че много бързо се уморявам.Вчера се разхождахме час и половина и едва се дотътрих до нас,а после цяла вечер имах болки.Това хич не е добре,защото имам още неща да пазарувам.Добре че не оставих всичко за 9-тия месец,както мислех в началото. ooooh!

# 214
Diana благодаря за въпроса Simple Smile Термина ми е на 21 март (дано! да не са сгрешили) и 3D видеото каза че с нетърпение очакваме юнак!
Момичета мен яко ме подритват около пъпа. Това май май означава че не се е обърнал юначето както трябва?... За мен това е първото бебче и доста съм се попритеснила вече...
Да не споменавам пък, че без да крия, доста си ме е страх от самото раждане  Sad В нашите болници предлагат ли упойка? Питат ли те какво искаш въобще???  newsm78
Не знам... Стискам си палци яко...  Praynig

# 215
добро утро и от мен! да ви се похваля- днес е първият ден от последната ми работна седмица, преди да иzляzа в майчинство! оЩе един месец и Ще се среЩнем очи в очи с бебо! след толкова месеци бременност и иzтърпяни ритници в ребрата и в мехура, все оЩе ми се струва нереално, че това в мен е истинско човече  Laughing
от раждането не ме е страх въобЩе, все Ще мине. единственото ми притеснение в момента е как Ще се справям с беzсънието, като се стигне до там. например в събота си легнах в 11 и се събудих в 10 сутринта  Shocked. и понеже не ми стигна, му ударих един zдрав следобеден сън от оЩе 2 часа. направо не zнам как Ще си сменям режима.  Sick

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 10:41 от myran

# 216
Добро утро мамчета!
desi.a точно това равномерно почукване е хълцането.
По темата за хемороидите - аз все още нямам, но от началото на бременността се страхувам да не се появят, още повече сега, когато е студено и не се движа много, а на работа по цял ден съм на бюро.
Добре дошли на новите мами! Hug
Е, приятен ден от мен! По-късно ще гледам пак да се включа.

ама наистина ли бебето хълца или е нещо идентично.и ако хълца ниско долу,значи ли че вече се е обърнало с главата на долу.леле,все едно никога не съм раждала.такива въпроси задавам.
ама и как да помня след толкова години.......

# 217
Добро утро!  kaffeetrmker_2
Да се запиша в новата тема, че докато ви изчета и вие нова ще пуснете. Laughing
Искам да попитам пловдивските мами, дали са виждали някъде тази количка - Chicco Trio Enjoy (може и в друг цвят)
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1661

Уфф...нещо не мога да кача картинката. ooooh!

# 218
Добро утро и от мен
 някои може ли да ми каже нещо повече за фалшивите контракции

# 219
Добро утро!  kaffeetrmker_2
Да се запиша в новата тема, че докато ви изчета и вие нова ще пуснете. Laughing
Искам да попитам пловдивските мами, дали са виждали някъде тази количка - Chicco Trio Enjoy (може и в друг цвят)
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1661

Уфф...нещо не мога да кача картинката. ooooh!
няма ли я във вис виталис ,мисля и в детския магазин до метро.провери защото не съм сигурна.
Пловдивски мами,за сбирка нещо се говореше,ще има ли такава?

# 220
Здравейте,докато ви изчета,обяд стана Shocked
За Киселините-направо  не издържам ,уригвам се и ми се драйфа ми се още не съм яла нищо а ме изгарят направо Twisted Evil
Изобщо вече не го знам на къде се е надупило ,от известно време не ме боли така кръста и ребрата newsm78сигурно е слязло по-надолу и за това.
За бибероните,дъщеря ми много се давеше с каучуковите и за това я хранех със силиконови,а залъгалката и беше каучукова и беше много доволна.Между другото каучуковите се сменят по-често,много бързо се захабяват.
За коликите Саб-Симплекс или Еспомизан (изпитала съм ги).Това с коликите е много относително.Например ако кърмиш и дохранваш - нищо чудно да го боли коремчето,също така трябва да се следи точната температура(не си спомням точно колко но че потърся)на млякото в шишето.А боли ли го коремчето,гушкайте си бебчетата в изправено положение с долепено коремче към гърдата ви и се въоръжете с много сили и търпение.
За имената мисля Мартин или Джулия (на мен и мъжо-аз съм Диана ,а той Живко)той не е много съгласен ,но този път му казах че съм аз човека който сам ще избере името без да се съобразявам с никой.А той е голям патриот и държи много да е с българско име,ама няма право на глас.Не съжалявам ,че дъщеря ми Нина напротив много лесно си научи и си казва сама името така че всички със сигурност да разберат как се казва от първия път.
Това е ,че дълго стана ама пак ще пиша,че май имаше още нещо newsm78
Честит рожден ден на Стоян -Калпазан.
За хемороиди не ми говорете ,че съвсем дълго ще стане.На никой не ги пожелажам-голяма са гад Twisted Evil

# 221
desi.a наистина означава, че се обърнало надолу с главичката. И аз не бях сигурна, но последния път като ме гледаха на ехограф видяхме, че главата е долу.

# 222
  • София
desi.a, според мен се е обърнало детето, защото и аз усещам хълцането ниско долу, а нашата мома е обърнат със сигурност вече повече от месец.

bebowi, мисля че става дума за т.нар. Бракстън-Хикс контракции,които са подготвителни. До колкото съм чела се характеризират със свиване (контрахиране) на матката (корема става твърд и закръглен като футболна топка), но не са болезнени, не са регулярни. За преминаването им съм чела че е полезно както почивката, така и разходката, така че не знам, кое от от двете е вярното твърдение. И все пак моя доктор ми е казал, да му сигнализирам при такива случаи, защото нормални контракции, преди раждането за него няма, и трябва да му сигнализирам, за да се проверяват нещата...

# 223
  • Пловдив
angels_zg, съгласна съм по принцип за активните вещества и съставките, ама не и за тези капки (ти знаеш къде в нета да ги провериш). Е, ние верно проверявахме преди 2 години, може и да са ги поразредили Laughing , ама тук по-скоро става въпрос за психологически ефект Peace

# 224
Здравейте момичета.
От списание 9 месеца ми изпратиха този файл. Това е покана за парти в City Center Sofia , но аз съм доста далече, и няма да мога да отида, но мамите, в близост могат да заповядат.А ето и поканата:

Здравословна бременност с “ЕВРОФУТБОЛ”
„Еврофутбол” организира национална благотворителна кампания „Ние чакаме бебе”. Тя ще стартира с  хепънинг в City Center Sofia на 30 януари. Кампанията цели да повиши информираността на бъдещите родители чрез издаване и разпространение на дневник-календар, провеждане на безплатни училища за родители, хепънинги. „Ние чакаме бебе” ще спомогне за здравословното и спокойно протичане на бременността, смятат организаторите. Издаденият вече дневник-календар представя систематизирана информация за 40-те гестационни седмици на бременността. За всяка от тях има съвети за физическото развитие на майката и на плода чак до раждането на детето, за начина на живот, за храненето, за психологическите промени. Представена е и специална гимнастика с цел подходяща двигателна активност за бъдещата майка. Дневник-календарът съдържа материали за трудово-правните взаимоотношения – по време на работа и отпуск за бременност, за раждане и за отглеждане на дете, необходимите документи, какво покрива здравната каса и т.н. Има и специални страници за вписване на данни – мерките на майката към даден момент, места за поставяне на снимки от ехографските прегледи, препоръки към бъдещия татко и др. Дневник-календарът е консултиран от медицински и други специалисти и ще се разпространява безплатно на различните инициативи по кампанията. “Ние чакаме бебе” е насочена към по-малките населени места, където достъпът до ценни съвети и препоръки е по-ограничен. Затова ще бдат проведени училища за бременни в 15 града на страната. Кампанията започна на 23.01.2008 г. и ще продължи до 19.03.2008 г. Част от кампанията са и три хепънинга за популяризиране на здравословната бременност – поканени са всички бъдещи родители. За настроението на присъстващите ще гарантират забавни игри, музика и разнообразни награди. Всяко от събитията има различна тема: в София на 30.01.2008 г. тя е „Най-масово мерене на кореми”, на 20.02.2008 г. в Бургас е „Най-масова гимнастика за бременни”, а във Велико Търново на 05.03.2008 г. – „Най-изразителна рисунка върху корем”.

Общи условия

Активация на акаунт