На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 561
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
SRN,Деситка, Герибоева, благодаря Ви за куража Simple Smile Hug  Hug
А по повод Ненов и Шейново - не съм се отказала, но засега седи като вариант, така както е и с Димитров и Токуда - и на двете мета нямам гаранция, че доктора ще се появи на 100 %.  Продължавам да търся по-оптимален вариант...На целия страх, който ме тресе - трябва поне "организацията" около раждането да е издържана и известна предварително, иначе директно ще откача...не обичам неизвестностите и несигурните неща....особено когато касаят не само моя, но и жвота на бъдещото ми детенце, дай боже!  Praynig

# 46
Днес времето беше страхотно - цял ден съм по разходки, а накрая и на гости отидохме и чак сега се прибрахме. Дано и утре времето да позволява разкарване

Гледам сега Спешно отделение и казаха, че някаква жена я били оправдали за убийството на мъжа и поради временна невменяемост, породена от хормонален дисбаланс заради бременност  Joy Дали е имало такъв случай или е само плод на въображението на сценаристите  newsm78

# 47
Добро утро от нас
Пожелавам хубав уикенд на всички мами и бебчета
 Hug Hug Hug

# 48
  • София, Борово
Добро утро на всички!
Денят се очертава да е слънчев - желая ви хубав и усмихнат ден  bouquet Hug

# 49
Момичета, хелп!
аз харесах една сгъваема кошарка за спане на беба и искам утре да отида да я взема. Само дето забравих да попитам, за тях дава ли се някаква гаранция или не? Че има доста пластмасови части по нея..  newsm78
имат, поне 6 месеца

# 50

За вестителките - това са сладурките,дето са дали телефоните си и всяка може да им се обади като роди,за да могат те да ни кажат добрата вест. Hug[/color]
като няма място за номерата им, пуснете  ги в мнение и всеки, който желае, да си ги вкара в телефоните

# 51
 Мами на мен доки всеки път ми казва,че плацентата ми е с много ехонегативни участъци а аз нито пуша нито нищо и мъжа ми пуши на балкона направо се шашкам вече някой има ли подобен проблем?
имах с първата бременност, когато в офиса се пушеше на поразия- и аз и бебето дишахме мизериите на шефа и колегите. от творчески ентусиазъм, за който после получих тиквен медал... но това е друга тема

# 52
  • София
Добро утро и от нас. Денят наистина се очертава хубав, с много слънце, което ме радва, защото пак ще скитам по улиците с мъжлето...За днес съм вкарала в план-програмата магазин "Лабиринт" (търсим си разтегаемо диванче, на което да спят гости и най-вече баби-помагачи в нач. след раждането), а после да идем до "Дибо" да огледам на място моделите и цветовете и да поръчам за следващата събота, когато ще ги купуваме, за да съм сигурна, че ще има каквото искам и в който цвят желая.

Вие имате ли разногласия с мъжа по повод името на детето? Ние и двамата си имаме предложение и всеки иска да е на неговото. И въпреки, че той ми казва, че ще е както аз искам, аз знам, че ще е отстъпил заради мен и някак си няма на 100% да желае името, което аз съм избрала. Друг момент е, че името, което аз искам е производно от името на баща ми, а името, което той иска-името на майка му. Т.е. намесва се факторът "родителско тяло", който е много деликатен... Rolling Eyes

# 53
Добро утро Simple Smile
Ние нямаме разногласия за името, избрали сме Алина, но ако го променя в последния момент мъжа ми ще се съгласи и няма да има нищо против. Аз се колебая и за Мария, но ще видим...
desitka*, защо не кажеш какви са имената?

# 54
  • хасково
Добро утро!
Честита нова темичка!Страхотна е Зори,както винаги...
Ние вчера ходихме да си поръчаме такава кошара като на Зори и като ни показаха колко е тънко матрачето си моръчахме и 8 см. матраче.Според продавачката това било достатъчно,нямало нужда от 12 см.За гаранция не разбрах,но ще ни я доставят другия петък и ще ви кажа,ако има гаранция и колко е тя.
 Гледахме и колички,но мисля,че ни е рано(мъжа ми мисли,че ние рано още да купуваме де Embarassed).А в Пловдив във Вис Виталис продаваха готови комплекти за колички с чаршафче,възглавничка и всичко необходимо,но от приятелка зная,че и пелена върши работа.
Момичета,аз се чудя за козметиката освен шампоан за коса и тяло,олио за тяло,мляко за тяло и цинков крем против подсичане,друго ще ми трябвали?

# 55
  • хасково
Относно имена ние имаме не само колебание,ами и голям спор.Аз искам да се казва Теодор-по съвременно ми звучи,а на галено ще му казваме Теди,а мъжа ми иска Тодор както се казва баща му.Даже се усмили да ме заплаши,че цял живот няма да прости,ако му "скроя някакъв номер" в болницата и го запиша Теодор.
Второто да съм си го кръщавала както си искам това трябвало да е Тодор.Вообще пред голям скандал,но ще видим...

# 56
  • Sf

boomerang, много благодаря  Hug

# 57
  • София
Добро утро Simple Smile
...desitka*, защо не кажеш какви са имената?
Ми ще кажа, разбира се... Моето е почти като твоето  Grinning Илина (баща ми е Илия), а неговото предложение-Магдалена (свекървата се казва така). Аз много харесвам и двете имена. Ще си кажа съображенията, обаче, поради които искам да е Илина, а не Магдалена... По принцип още в началото, когато не знаехме пола на детето си говорехме, че ако е момче, ще го кръстим на свекъра, който носи едно много хубаво име-Виктор. Тогава реших, че за да има "равновесие", а и защото много ми се ще да полаская баща ми, когото много си обичам, ако е момиче, ще я кръстя на него. Само, че ми идваше в главата само Илиана, което не ми харесваше особено и започанх да мисля за други имена-Александра, Цветина, Мартина... Докато един ден, приятелка ми предложи Илина, което толкова много ми допадна, а изобщо не ми беше минавало през главата...И така, за мен решението беше взето. В последствие се оказа, че чакаме мома и за мен нещата бяха ясни. Но сега като коментираме по-често, усещам че на мъжа ми много му се ще девойката ни да носи името на майка му (която е страхотен човек)...Аз обаче не искам, защото ако живот и здраве имаме второ дете, независимо от пола му, имаме варианти за име-или като баща му, или като майка му. Но ако сега си кръстим девойката на свекървата, а после имаме момче, няма как да го кръстя на баща ми, а и искам да е Виктор и ще се получи, че и двете ми деца са кръстени на свекърите, което не ми харесва изобщо, защото аз дори не съм от хората, които държат децата да носят нечие име...Всъщност го правя за да ги полаская и зарадвам, като изибирам разбира се имена, които и на мен да ми харесват. Мъжът ми обаче казва, защо да гледаме напред, ами ако нямаме повече деца, или ако имаме 2, 3...??? Та такава е моята "драма"...  Rolling Eyes

Станкова, и на мен Теодор повече ми харесва и все пак си е производно на Тодор. Що се отнася докозметиката и аз съм си направила такъв списък, даже без олиото-само боди-лосион илимляко за тяло за намазване след баня, но имам и още едно-кремче някакво за лицето, с което да мажа след баня и задължително преди изизане навън... А като марки съм се спряла на Мустела за гел за измиване, и на СебаМед за останалото.

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 09:26 от desitka*

# 58
Добро утро и от нас

Поздравявам всички мами, които са имали поводи тия дни   bouquet
Поли, стискам палци мъжа ти да се оправи бързо и безпоследици  Hug

Отчет - Снощи бяхме на дофтор. Вече знам, че ще раждам в МБАЛ Св.София при моя си доктор и съм доволна, че поне ще е близо до вкъщи. Говорихме с доктора около час и половина и нещо взех вече да се притеснявам. За пореден път видях разликата между ЖК и частен прием. Бебока е добре и расте с пълна сила. Вече 2кг и малко, ако обаче стане повече от 3,5 кг ще трябва да раждам секцио. Няма значение де само той да е добре. Бил много ниско разположен и трябва да полежвам повечко, а аз такава програма съм си направила...
Днес пътувам за Шумен при мама и татко да ме поглезят една седмица и другата неделя трябва да се върна обратно. Ще стискам крака и дано всичко да е наред.
Най-големият майтап е че хемоглобина ми се качва без никакви лекарства за очудване на всички. Но имам разни гадости в урината. Явно неможе всичко да е идеално.
Станкова, ще ти трябват и кърпички за почистване на дупето
Бяхме на училище за бременни вчера с нашия татко и той гордо заяви, че къпането вече си е негова работа и никой да не му пипа детето тогава  Grinning
Приятен ден на всички и не се преуморявайте  Hug

# 59
Деси, защо не вземеш да му ги изкажеш тия съображения? Все пак двете ми деца да носят имената на свекърите ми се вижда малко прекалено /от женска гледна точка де/.  Може би мъжете ви ги е страх,че ще ги помислят за мъже по чехъл, щом позволяват жената да кръщава детето на своите родители... А за твоя проблем,Станкова, не знам какво да ти кажа- напомня ми за онези времена, когато първото мъжко чАдо е трябвало задължително да носи името на дядо си по бащина линия и всякакви други имена са били неприложими/познавам семейства, стигали почти до развод заради това/. Но пък в крайна сметка-какво е една буква? Името си е почти същото.
 При нас разногласия няма, защото още не сме обсъждали темата окончателно:) Миналата година аз пък исках да е кръстено на баща ми и когато му го казах, той се намръщи. Измисли друго име, започващо със същата буква. Не че щеше да се казва така,понеже на мен другото име хич не ми хареса. Сега за мен малкото ми творение е Биляна и така си й говоря. Това е едно от имената,които бяхаме избрали. Пък и Били каза,че има имен ден:)Освен това преди 4 години се оженихме в ресторант "Биляна"Simple Smileтова в кръга на шегата. И пак е с буквата на баща ми. Да видим ще ми дава ли ядове мъжо, та да се караме:)
 Хайде хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт