На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 498
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
При мен киселините се явяват от време на време, но пък като се появят ми се реве. Аз ги моря със сода за хляб и има горе-долу ефект. Но определено си зависи какво ям. Оня ден щях да полудея след една баница, ама не домашна, естествено...
 Иначе и аз като походя малко повече и имам някакви странни болки долу ниско, все едно ме ритат в мехура. Явно и вие ги имате. Много ми е странно това, понеже предишната бременност ми е съсвсем прясна и тогава направо не се спирах, не се уморявах толкова и непрестанно бях напред-назад, нищо не ме е боляло. Дали е от ЕГН-то Mr. Green
 Всеки ще си избере как да си стерилизира шишетата. Аз ще си ползвам стерилизатора за микровълнова. Няма да обръщам внимание на антирекламни статии между конкурентните производители на бебешки стоки.  Само като си помисля от ония мъгли миналата седмица с какво се надишахме...но какво да правим, в този свят живеем.
Любимото ми изречение от тази статия
 ОПИТИ
Направени са множество експерименти с бременни мишки .Учените във Великобритания им въвеждал различни дози с бисфенол А .Резултатът се оказва направо плашещ всички мишки били открити патологични изменения на простатата.

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 13:37 от KikiNiki

# 166
  • София, Борово
radi^, да ти е жив и здрав синът и да се радва на безгрижно детство.
За шишета, аз се бях спряла на НУК, но пък си взех 2 физиологични, против колики на Чико. Съседката ми много ги похвали и аз юруш на бананите.
КАкто казва Nina-Bs, за съжаление това с лекарствата е факт. Ако в БГ лекарствата за ин витро ми излизат към 3000 лв, то в Турция са около 1000. А такива примери много.

# 167
Ради, да ти е жив и здрав синът!
За шишетата-аз се спрях на Чико, но мисля че в крайна сметка всички са почти еднакви.
Питане-всички шишета ли е добре да са физиологични т.е. и за водата и за млякото или само за млякото?
И още нещо щях да питам ама забравих...

A setih se!  Бибероните за шишетата от какъв материал е добре да бъдат?

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 14:33 от viza

# 168
  • Тук и там
Здравейте   Wink
Днес денят е просто невероятен - времето е идеално за разходки - възползвайте се  Flutter
Говорехте за киселини... Аз също получих онзи ден за първи път след като си купих просто една пица на парче - зарекох се повече да не повтарям тази грешка  Sick
За първи път ми се случи, но силно се надявам да е и за последен  Praynig
Гледам при февруарките в последно време бебетата излизат доста преди термините - дали и при нас ще е така  Thinking
Това ме кара да се засиля и да започвам с подготовки за болницата - която и да е тя  Wink
Поне се успокоявам, че уж момченцата бързат повече от момиченцата  Laughing
Хайде лек ден и честито на рожденника на мама Ради - да я слуша много и да й помага с бебето  baby_neutral

# 169
  • София...........
Здравейте:)

radi^ , да ти е жив и здрав баткото и много да ви радва! baloni
Дея* и двете имена са много хубави, а на мен малко повече ми харесва Далия и ще можеш и Дея и Лия/Лея да и казваш на кратко
desi.a , радвам се , че ти харесва , в класа на детенце има една хубавица с това име  Wink
за капките против колики - с баткото ползвахме Бейбинос/ш нещо такова и бях много доволна, но доколото знам всичко си е индивидуално.
за шишетата - съм си купила едно на Chicco, физиологичното против колики. Аз (и мъжа ми) съм си фенка на тази марка още от баткото и този път няма да и изневеря Wink
за количките съм решила да си я свалям на части (първо основа с гумите и след това бебо с коша), а ако през деня ми се налага да се прибираме ще оставям основата в багажника на колата и се качваме само с коша. Затова много държа на лесното поставяне и сваляне на различните вариации (кош за новородено, кошница за кола и лятна част), което при Chicco става само с едно бутонче свалянето , а за поставянето е само да щракне. Все пак два етажа без асансьор ....

# 170
  • София...........
По повод имената нашия батко Камен е кръстен на баба си Красимира и дядо си Петър Wink Първата буквичка е К на бабата, а Петър е гръцко име , което в превод на български означава камък и така с един куршум два заека Wink Тогава си имахме имена за момче - Камен  и за момиче - Ева (майка ми е Евгения) и женското ни остана, но сега пак трябваше да мислим мъжко име Thinking 

# 171
  • София
Здрвейте и от мен. Аз днес на най-хубавото време, цял ден дремя, защото зверски ми се спи и никъде не ми се мърда.
За киселините и аз ги имам често, особено нощем. Мисля си, че ми се появяват от тестени храни, а онзи ден от една малка бозичка ефектът беше олеле-мале  #Crazy Не взимам нищо за тях, само с вода се наливам,което утежнява положението с ходенето до 00...
иначе и мен при по-продължително ходене ме заболява много ниско...явно не съм единствената, така че го слагам в графата "нормално". Аз пък имам друг проблем, който много ме притеснява...В 7 месец ми се появиха хемороиди, които вече втори месец ме тормозят. Попринцип нито ме болят, нито ми причиняват някакъв дискомфорт,но мисълта за съществуването им просто ме побърква. Пробвах две лекарства-едното по препоръка на аптекар с горе-долу някакъв успокоителен ефект, а другото по препоръка на презентатор на една от лекциите на "9 месеца"-никакъв ефект...Някой да има такъв проблем и да се е справил с него  Rolling Eyes
За шишетата, аз не съм купувала и май няма да взимам за сега,защото имам 4 малки на Авент (2 към попмпата и 2 от подаръци) и 1 на Би Фрии (пак от подарък), които евентуално да позлвам в началото. Пък ако се окаже, че ще се храним с шише и ще ми трябват повече, ще взимам в движение...
За бибероните на последната лекция на "9 месеца" акушерката каза, че било по-добре да са от силикон, а не от каучук, защото каучукът можел по-лесно да се разкъса, да му се наруши целостта от силно дъвкане напр. или вече като има зъбки детето и така част от него да бъде погълнато. Докато това при силиконовите не можело да се случи...
Аз самата обаче имам 3 каучукови биберон-залъгалки на Чико (тези които са целите от каучук, без пластмасови части по тях), които мисля да си позлвам в началото... А шишенцата ми са си със силиконови...
Абе за всеки въпрос всеки си има различно мнение и дава различни акъли  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 15:29 от desitka*

# 172
Здравейте  мамички! С удоволствие се включвам в списъка на март-очакващите Simple Smile Желая на всички здраве, здраве и още здраве Simple Smile

# 173
  • София...........
desitka* , проблема с хемероидите го имах и с първата бременност и сега. На мен много ми помага мазилото Mastu S , също гледай да хапваш поне през ден някаква супа и плодове или зеленчуци.

# 174
  • София, Борово
slavomira, добре дошла! Лека бременност до края!
КАжи си термина и пола на очакваното бебе за да те добави Зори в списъка Hug
За бибероните - аз предпочитам каучук, защото предпочитам естествени материи - залъгалки обаче имам и със силикон.
За киселините - имам предимно нощно време, ама толкова силни, че не мога да спя.

# 175
  • София
desitka* , проблема с хемероидите го имах и с първата бременност и сега. На мен много ми помага мазилото Mastu S , също гледай да хапваш поне през ден някаква супа и плодове или зеленчуци.

При мен явно не е заради хранит. режим, защото нямам микакъв проблем със запек. Може би е от качените кг и от заседналия начин на живот. Ще пробвам мазилцето. Няма проблем да се ползва от бременни, така ли? А след раждането на първото дете махнаха ли се?

# 176
  Здравейте на всички мами (семейства) ,
 Ние сме едно младо семейство което отскоро е член на форума и сме много доволни от информацията която получаваме от него. Искам да се присъединим към очакващи бебчета през март. По данни на гинеколога сме с термин за 08.03.08 - момченце.
 Приятен ден на всички.

# 177
Добре дошли на новите  мами
За бибероните на последната лекция на "9 месеца" акушерката каза, че било по-добре да са от силикон, а не от каучук, защото каучукът можел по-лесно да се разкъса, да му се наруши целостта от силно дъвкане напр. или вече като има зъбки детето и така част от него да бъде погълнато. Докато това при силиконовите не можело да се случи...

А на нас пак на лекцията на 9 месеца ни казаха че в началото до 3-4 месец е по-добре биберона да е каучуков, защото е по-мек от силиконовия и на бебето му е по-лесно и по - удобно и след 4-тия месец вече се дава силиконов биберон. Другата причина че каучоковия биберон е от естествен материал и по-добре се възприема от бебчетата.
Дея при изваряването също имаме висока температура ....
И аз имам проблем с киселините и ми помага единствено газирана вода , добре че е тя , защото вече имам чувството че ги получавам от всичко което хапна
Благородно ви завиждам за хубавото време, тук мноого духа и е студено и мрачно , поразходете си и заради нас

# 178
  • София
Аз за това казвам, че всеки си има теория и си я изповядва и ние няма как на 100% да разберем, кое всъщност е правилното...Но аз мисля, да правя както са ви казвали на вас-в началото каучукови, а след това силиконови...

Добре дошли на новите мами-мартенки!!!

# 179
За шишетата - имам си две на Авент от училището, купих си и едно стъклено на НУК с каучуков накрайник, размер М /за АМ/. Нека да видя на бебка каква ще й хареса, такава ще вземем.

Кикинце, мноооого сладка снимка. Ами ако всичко е наред, секциото сигурно ще е на 20.02, макар че Док отказа да фиксира дата, защото според него така или иначе май няма да докарам до нея, и я караме от преглед до преглед.

Ради, да ти е жив и здрав Стоян-калпазан, да помага в отглеждането на бебето!

Добре дошли на новите мами-мартенки!

Общи условия

Активация на акаунт