На бебчетата вече им е тясно, че ще ги гушнем скоро става ясно!(МАРТ 2008)

• 13 506
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от мен и от хълцукащия ми корем:) Напипвах аз нещо под ребрата ми добре окръглено и реших,че е главичка и се ядосах,че пак сме седалищно, ама след малко се разхълца ниско долу, та явно съм напипвала дупе Mr. Green
 Ради, да ти е жив и здрав рожденика и скоро да е най-примерния батко!
 Дея, що не кръстите бебето Дея и да си казваш,че идва от Орхидея и да празнувате имен ден на Цветница,тамън и двечките:) А варианта ми за мъжко име на мен беше Божидар. Между другото Тодор значи Божи дар.
 Славундерче, като ти гледам подписа, значи ли това,че сте определили дата за секциото след 24 дни? Може и да си написала някъде,ама...
 Хубав ден на всички!

Току що надникнах при февруарките и видях една много сладка картинка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202578&photo=27
 Просто нямам думи:)

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 10:37 от KikiNiki

# 151
     В днешния Труд има интервю с др.Ненов,за мамите,които са се насочизи към него сигурно ще е интересно.

# 152
  • София
     В днешния Труд има интервю с др.Ненов,за мамите,които са се насочизи към него сигурно ще е интересно.

Благодаря за инфото, Джанет. Аз съм при него, ще го взема, за да прочета за какво иде реч...

# 153
  • Варна
Момичета вие подготвихте ли си някъкво лекарство за бебо срещу коликите.Вижте какво четох но трябва да се поръча от чужбина -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170828.msg6283901#msg6283901

# 154
mamit, и аз знам за INFACOL, че е единственото ефикасно, но нямам на кой да го поръчам за съжаление.
Лекарствата срещу колики на българския пазар били неефективни до едно, така съм чела във форума...

# 155
аа не ее баш  така на моя син му помогна и бени нос мисля бяха
но това е спред коликите и бебето има случаи в които каквото ида се даде пак няма ефект.....ще стискаме палци бебчета да нямат 4ак такива колики и тва е.... Hug

# 156
mamit, и аз знам за INFACOL, че е единственото ефикасно, но нямам на кой да го поръчам за съжаление.
Лекарствата срещу колики на българския пазар били неефективни до едно, така съм чела във форума...

Аз доколкото знам Инфакол вече може да се намери и в нашите аптеки, не съм проверявала ама така четох в темата на февруарките май беше  newsm78 .Друго ефикасно срещу коликите е Саб самплекс не съм сигурна в името. Сестра ми също ползваше едно кремче с което правеше масаж на коремчето на племенника ми и много го успокояваше, а той имаше зверски колики почти до 4 месеца , нали при момчетата са по-продължителни и по-болезнени

Честит рожден ден на малкия, и много скоро да е най-послушния батко и да помага на мама за бебето

Момичета знам че вече я нищихме темата за шишетата ама вижте на каква тема попаднах
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233992.0

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 11:59 от Nefertity

# 157
Добро утро и от мен

аз преди носех на много познати infacoll и collief oт Лондон,и двете са много ефикасни.Infacoll беше доста по-скъп и го има само там,collief вече има и при нас,но доста по-изгодно е от Гърция(5-6-7евро),при мас е около 30лв.Иначе капките които продават тук май нямат ефект,за тези знам че правят чудеса Grinning

Приятна неделя от мен

П.П.Незнам дали аз не ги обърках двете лекарства,но мисля че colloief има у нас.Сега ще видя

# 158
  • София
И аз съм чувала, че от капките, мамите са доволни от Сам Симплекс, а кремчето, с което се правят леки кръгообразни масажчета на коремчето и има загряващ ефект се казва "Бебинос-мехлемче за коремче"... Колиеф наистина ги има вече и на нашия пазар. Даже имат реклмна статия в нач. страница на бг-мама.
А вие мислите ли в "бебешката аптечка" да предвидите нещо за температура, и какво?

# 159
# 160
Привет мамчета Grinning

Определено не изчетох цялата тема,но включвам там където съм захапала Laughing

За коликитеползвах саб симплекс ,но не особено успешно.
Интересното бе ,че тук струват 5лв/ориентировачно/,а брат ми от Чехия ми носеше за по 0,50 ст newsm78
Е какви са тия разлики в цените ,не ми е ясно.....а там хората не получават 200-300лв заплати,нали се сещате #Crazy

Колиеф ще ги пробваме мн скоро,дано са ефикасни Wink

За цигарите-с Крис спрях да пуща преди бебеправенето/единственият ми успешен път.
Купих си тогава дъвки Никорет и за седмица ги отказах WinkНе пуших година и половина!
Сега не успях,но си позволявам по малко от най-леките.
Може би не трябваше да чета в книгата на Спок,където пише ,че до 5 цигари не вредят Rolling Eyes

Синът ми  е алерго- обременен,без да съм пушила с него,а представяте ли си ако бях ,как щях да се коря за това и да си насаждам вина.

Кой ,както  прецени да си бременее......тук сме за да се подкрепяме.

Лек ден за сега,че синът ми чака да поиграе на компа....еййййй страшна краста е за него #Crazy

# 161
  • София
Добро утро!

radi^,да ти е жив и здрав дечко,да е много щастливо и умно дете,и много да помага за бебо!

За цигарите - аз съм твърдо против пушенето при бременност,но всеки си знае сам.Аз преди запалвах от време на време(по гости,дискотеки и т.н.),но след теста не съм и помисляла.
Nina-Bs ,нащо също е така - и двамата сме с доста алергии.

За аптечката - не съм мислила още по въпроса-те тук и пъпчето не дават да се маже с нищо.За температура бих си взела Панадол,а за колики -ще видим какво ще предложи тукашният пазар. Grinning

# 162
radi, да ти е жив и здрав дребосъка и да бъде послушен и помагащ батко.
Момичета, как сте с киселините. Моите изчезнаха чудодейно, след като доки каза, че бебока се е обърнал с главата на долу. Направо ме е страх да се хваля, защото върнат ли се пак ще е някакъв кошмар. Изпих промишлени количества сода за хляб и няколко опаковки Талцид, за да почувствам съмнително облекчение от тази неприятност. Сега си имам нова екстра. Явно бебчо "седи" върху пикочния ми мехур. Най-много 20 минути след посещението на двете нули, толкова много ми се пишка, че чак ме боли. Ако сме някъде на вън, почти не мога да ходя, защото всяко разместване ми причинява болка. А ако сме в колата, направо ми се реве от всяко подрусване. От няколко дни това е при мен на дневен ред. Вас с какви новости ви изненадва бременността?

# 163
radi^да ти е жив и здрав баткото,и много да помага и слуша.
Дея ами при мен също изчезнаха киселините,но и аз имам проблем с пикочния мехур.такива са болки на моменти че се чудя дали е от пикочния мехур или е нещо друго.моя мъж веднага тръгва да ме води да раждам съответно.
за коликите не е ли още рано да се взимат капки.не помня на моя син кога му започнаха коликите ,но ще чета по въпроса за да съм запозната поне.по онова време бяхме на анасон и индийско орехче.нямаше такива капки.
надявам се и лекарката ни да ни насочи към нещо добро ,нали са лекари все пак,трябва да са запознати.

# 164
Nefertity, миналият път когато обсъждахме темата за шишетата, аз бях от тези, които твърдяха, че няма да се затормозяват и да мислят най-лошото и че не можем да се предпазим от всичко вредно, което ни дебне. Няколко дни след това категорично реших, че ще ползвам стъклените шишета на НУК. Laughing Но както всички вече установихме - бременна работа, мнението можем да си го меним и през минута, а за решенията няма никаква сигурност, че са окончателни.
Без да чета предишната /а и сегашната/ статия много подробно, за да не се стряскам излишно, реших и че няма да ползвам стерилизатор за микровълнова и поне в началото ще пробвам да изварявам шишетата по старомодния начин - в тенджера с вряща вода. Ще видим колко ще издържа. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт