Отговори
# 195
Здравейте мами!Не мога да смогна да чета.А докато ви свикна с имената зор ще видя-много са забавни.
И ние бяхме с хрема с кашлица близо две седмици, но педи казва , че е с чисто дишане.Първата седмица с капки за нос Виброцил-нищо, сега вече отмина с капки за очи Макситрол -за три дни и нищо вече му няма.Извинявам се че нахлувам така по въпроса, но опитайте

# 196
Давам Дормикинд от няколко дни ... но като всяко хомеопатично явно действа по-бавно.
Абе, май не помага много - след като го дам не забелязвам подобрение ... ще видим, така и така съм го купила и ще го давам.

Мами, записахте ли бебоците за ясла?

# 197
  • Earth
Айде и аз да се запиша...

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ БЕБОЦИ !

Скоро ще правим изследвания на кръв и урина.

ГИТА: Тези изследвания задължителни ли са ( по здравна каса ) или се правят по-желание ?

Велева: http://forum.kellymom.net/ На този сайт задай въпроса си. Мисля, че можеш да получиш отговор.
http://aappolicy.aappublications.org/ - ако се разровиш тук може сама да откриеш отговора

Но доколкото знам, при Педагогическото захранване не се замества ядене до 1 годинка и кърмата е около 75% от всички хранения. Това се налага поради естеството на захранването.
А при обикновеното захранване с пюрета не виждам защо да не можеш да заместиш хранене....

# 198

Честити 6 месеца на Емма, Данаил и Радослав !!!
Честити 5 месеца на Кирил !!!
Да ви растат живи здрави и много усмихнати !!!

# 199
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейtе! И благодаря за пожеланията! ЧЕСТИТО И НА ДРУГИТЕ БЕБОЦИ!

Анета, тези изследвания са по здравна каса, правят се на 6м и после на 1г. Задължителни са, а и аз искам да ги направим, за да видим какво е положението, че от родилния дом не е изследвана, а нали малко трудна адаптация имаше, та.....

Този Дормокинд за какво е?

За носа....Еуфорбиум Композитум е добър за течащ нос, Коларгола за всякаква хрема. Той съдържа сребърен нитрат, който е много полезен. И това, което Елита е казала е вярно. Не веднъж сме оправяли хрема на Танти с капки за очи-Макситрол, Тобрекс, Бивацин.... Не разчитайте, че хремата е от зъби-няма такава. Просто, докато избиват зъбите, пада имунитета и по-лесно се разболяват децата.

За кашите, аз давам 1-2 пъти в седмицата. Емма наддава добре и за това сметнахме, че не е необходимо да я засилваме допълнително. Като не е каша, си й давам мляко и 1-2 пъти й направих крем-нишесте. Плодовото пюре не го броя, не замествам с него цяло ядене.

Радосче, не съм я записала. При нас са само ОДЗ-та и с новата с-ма записванията започват от 04.02. Гадното е, че ще взимат деца само през септември и аз още се чудя какво да правя.

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 12:29 от Гита Ог

# 200
Ихуууууууууууу,изчетох ви!
Здравейте!
Честита 6 месечинка на Емма,Радослав и Данаил!Честито пето месече на Кирил!Много здрави да са бебчетата,за радост на мама и тати!
Елис,не си ти виновна мила,спокойно!Ако искаш мога да ти кажа един добър кожен лекар,нали и аз все съм с обриви навсякъде!
Беличка,оправяйте се бързо!
Днес тук е слънчево,но мноооооого ветровито и май ще сме на разходка с колата,но нищо!
Никой не ми отговори,но аз пак ще питам,какви са тия никове,любопитството ме гризе,моля разяснете ми!Тенкююююю Hug Hug Hug

# 201
....
.....
мисля, че говорят за Дормикинд-а /хомеопатичното за подобряване качеството на нощния сън, абе за неспокойни бебоци/

# 202
  • Ланкър, планините Овнерог
....
.....
мисля, че говорят за Дормикинд-а /хомеопатичното за подобряване качеството на нощния сън, абе за неспокойни бебоци/

А, ок. Като е неспокойна Емма, й давам Долче Нанна на Бейби Кучоло. За коликите не помогна, но за съня и спокойствието са номер едно.

# 203
Ще копувам каши помагай те?

# 204
Франи аз съм взела на Милупа оризова(с нея започнах), банан и морков с ябълка(тези са с АМ). Освен това имам елда, елда с три плода(не съм я давала още, съдържа захар и е без АМ) и лека нощ(също не съм давала) на Хип.
 Peace

# 205
не съм на ясну глутенови, мле4ни, безмле4ни newsm78

# 206
Ще копувам каши помагай те?
Мен ми препоръчаха кашите на хип, подходящи са безглутеновите, плодови каши...Аз мисля да не давам...поне за се сега..

Ихуууууууууууу,изчетох ви!
Здравейте!
Честита 6 месечинка на Емма,Радослав и Данаил!Честито пето месече на Кирил!Много здрави да са бебчетата,за радост на мама и тати!
Елис,не си ти виновна мила,спокойно!Ако искаш мога да ти кажа един добър кожен лекар,нали и аз все съм с обриви навсякъде!
Беличка,оправяйте се бързо!
Днес тук е слънчево,но мноооооого ветровито и май ще сме на разходка с колата,но нищо!
Никой не ми отговори,но аз пак ще питам,какви са тия никове,любопитството ме гризе,моля разяснете ми!Тенкююююю Hug Hug Hug

Сиренка, просто шегичка са никовете...  Crazy Батковци, каки, лели, стринки, учинайки... smile3503

# 207
не съм на ясну глутенови, мле4ни, безмле4ни newsm78
Гледай да се без глутен(тези който съм ти изброила са без), ако са млечни да са с Адаптирано мляко, тях може да ги бъркаш с вода. Тези който са безмлечни, примерно оризовата аз я правя с Аптамила. Иначе давам каша през ден, редувам различните видове и прибавям плодово пюре вътре. Peace

# 208
Да попитам като една каша е с мляко и се прави дозата ако се прибави плодово пюре не става ли много тежка и да натоварва коремчето Б
? newsm78 newsm78

# 209
Да попитам като една каша е с мляко и се прави дозата ако се прибави плодово пюре не става ли много тежка и да натоварва коремчето Б
? newsm78 newsm78
Прибавям плодово пюре към оризовота каша, тя е безмлечна, иначе не иска да я яде, пък ми се и струва че така с пюрето става по полезна. Иначе към тези който са с АМ не прибавям. Зависи от детето, всяко го приема различно Peace

Общи условия

Активация на акаунт