ДБМ - Г.Оряховица,В.Търново и региона-2

• 25 832
  • 387
  •   1
Отговори
# 120
  • Горна Оряховица
Абе кой ги качи тези снимки и се е покрил Mr. Green
Бързо да си сложи и неговата снимка Joy

# 121
Bili и аз съм събрала няколко торби, ще може ли да минеш и през дома Wink
Съжалявам,легнала съм си преди да ти видя съобщението.Може да уговорим нещо за тая седмица,тъкмо още не съм закарала на Дидка предишните,ще и ги дам заедно.
...
 Чесно казано, всеки от нас май е изпадал в ситуации, в които точно сега не може да купи на детето си банан, шоколад, сладолед....и просто не му купува, а не взема заем.
Пък аз бих взела назаем,за да купя банан не детето си ако му се дояде и не съм съгласна,че банан и сладолед са в една категория.
Извинявай, но тази майка е описала всичко толкова драматично, че вземане на пари на заем за бананче на фона на неплатените вноски на заемите, звучи меко казано нагло. И не приемай "сладоледчето и бананчето" толкова навътре. Бих била по-склонна да и се доверя, ако детето си е скъсало обувките, и тя взема заем, за да му купи нови, а не ако търси пари, защото му се е счупило камиончето , например. Това са просто примери, и няма нужда да спорим дали бананчето е по-важно от сладоледа. тази жена просто говори за пари-тя не търси по-добра работа, не търси съдействие за пред социалните-тя има нужда някой да и помогне финансово, което ме кара да се замислям сериозно.
 Въпреки всичко, много ми се иска ,  след като някой се срещне с нея,говори с нея,  аз все пак да не се окажа права, а тук просто исках да споделя мнението си Peace.

# 122
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
по въпроса има в темата пусната за нея
 Flutterтая седимца на заведението на Чуруковец...нали

# 123
Няма смисъл да спорим наистина,просто за мен да не можеш да купиш на детето си банан е основателна причина да вземеш отнякъде пари назаем и пак да му купиш.Вноските са вноски,детето няма отношение към тях.

# 124
Ами тя днес банан за детето, утре мобилен телефон за себе си,вдругиден боя за белите си коси, и така явно в един момент е оставила въпроса за хляба и оцеляването на по-заден план. Дидка в другата тема се е изразила по-добре от мен. Не пожелавам на никого да няма стотинки, за да откликне на ежедневните нужди на детето си, или да не може да го храни здравословно, но е много по-важно да умее така да се прави сметката, че то вечер да си легне сито, а не с едно бананче в коремчето.
 И не знам защо  всички ни е страх  да спорим. Напротив, дайте да поспорим-ние не се караме, не се обиждаме, просто сме на различни мнения, в спора се ражда истината, а тази жена може би наистина има нужда от помощ, и вероятно така, спорейки, ще намерим правилния начин да и помогнем!

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 10:48 от TIHA VODA

# 125
Жената ,наистина има нужда от помощ и приятели в тоя момент,за това писах в другата тема,вчера имах възможност да добия преки впечатления от Анелия!
Днес ходих до нашата Закрила на детето,апартамента е даден-един,не два както беше обещано,стая и коридор и кухня в едно,баня с тоалетна,няма бойлер,печка и т.н. Желателно е да се намерят две ъглови легла,за да може вместо една майка с бебе да се настанят две майки,при мене вече има един спален комплакт  newsm78 коя от вас ми го даде немога да се сетя,имам бебешки дрехи,шишета, но ще са нужни  гардероб,хладилник,посуда,може би колички,балатум за едната стая,Дорето ще напише размерите,че тя ги записа днес.Тия дни ще почистят апартамента и ще идем да го видим.....кой с какво може да помогне Hug
 Майсторите ли за базара?

# 126
  • Велико Търново
Дидка,посуда като чинии,чаши,прибори за хранене аз мога да дам-както и одеяла,пътеки и разни такива от чеиза ми Crazy

# 127
Ах   Mr. Green тоз чеиз  Hug като видим на място разположението и ще говорим! Благодаря   bouquet

# 128
  • Велико Търново
Ах   Mr. Green тоз чеиз  Hug като видим на място разположението и ще говорим! Благодаря   bouquet

Нямаш идея за неговия размер и количество Mr. Green

# 129
Размерите на стаята са 4.90 м на 3.40 м. Има само замаска на стаята.Трябва нещо като килим, мокет, черга, нещо за постилане.
От коридора направо почва и кухнята, която се състои от една мивка. Няма шкафчета няма и плочки, балатум, само  на замаска е.
Нужно е обзавеждане от-до.

# 130
Дидка,одеала и аз имам,хладилник също,но не сме го пробвали отдавна,свекър ми ще го види утре и ще ти кажа.
.
 И не знам защо  всички ни е страх  да спорим. Напротив, дайте да поспорим-ние не се караме, не се обиждаме, просто сме на различни мнения, в спора се ражда истината, а тази жена може би наистина има нужда от помощ, и вероятно така, спорейки, ще намерим правилния начин да и помогнем!
Ами не ме е страх да спорим,просто знам,че няма смисъл.Например Ния вечеря с един банан много често и явно в моите представи да нямаш пари за банан е нещо като да нямаш за хляб в твоите.И въпросът е да помогнем,ако искаме и ако можем,а иначе можем да се пренесем в темата за здравословно хранене в нашите деца Wink
П.С.Стана ясно,че жената не може да си прави сметката,но за мен това е поправим недостатък.

# 131
Bili, извинявай, но въпреки ,че не искаш да спориш, ти го правиш от няколко дни...Всички знаем как да си храним децата здравословно, но се очаква ,  когато човек потърси помощ тук, да става въпрос по-скоро за оцеляване.Бебето на форума Алина е достатъчно добър пример.
 И добре, хубаво че държиш на бананчето, ама не може майка, която е предпочела първо да си боядиса косата, после да се ожалва , че не и стигат стотинки да храни детето си здравословно.
 Всъщност, това, което ме притеснява, че от нея все още не сме разбрали от какво точно има нужда, предложения за помощ има-свързани са със заемите, със съдействие пред социалните, но  ...

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 07:58 от TIHA VODA

# 132
Истината е ,че жената има нужда от пари,но предвид умението и да борави с тях ,няма много желаещи да дадат.дано от банката се съгласят да и отпуснат пари ,за да може сама да си помогне в това отношение.

# 133
Да, току що видях в нейната тема, че приела съветите , което много ме радва.

# 134
  • Горна Оряховица
Още една мама иска да се включи към нас.Тя работи в този център за работа с деца с увреждания,незнам точно как се води,този ,който е в сградата на ДГ "Пролет".
Кога ще се видим за по едно кафенце?Ще и се обадя и тя да дойде,ако не е на работа.

Общи условия

Активация на акаунт