"Виж ме колко съм голямо!" - казва ЯНУАРЧЕТО на мама

• 8 125
  • 304
  •   1
Отговори
# 30
Ноеми, и аз да кажа "браво", че си успяла да минеш без размяна на обидни реплики и гневни думи! Прекрасно те разбирам. И при нас (както май и при много други), е същата работа. "Подквасила съм домашно мляко, да й дам" - казва свекърва ми. "Няма нужда" - отговарям аз и обяснявам надълго и нашироко доводите, които ДаВинчи беше изтъкнала в предишните теми против домашното мляко. Но.......след малко: "Е, да й дам малко от моето мляко, то купешкото е само консерванти". Аз пак започвам с тирадата. И така всеки ден..........
Така е за всичко."Ох, милата, как ме гледа жално като ям, и то иска, горкото!" - казва свекърва ми. "Да й дам ли малко баничка/ кюфтенце/ пържолка/ филийка с лютеница (каквото яде според случая)?" И съм убедена, че при първия удобен случай ще я "захрани" с каквото прецени. Аз затова и не й я оставям.
Още веднъж, Ноеми, евала ти за спокойната реакция. На мен в повечето случаи не ми издържат нервите.

Честито на бъдещия финансист на Ивонска, красивата фармацевтка на Ехо82 и строителния предприемач на Клеми! (Извинявам се, ако съм пропуснала някого).

# 31
Честит първи рожден ден на Румен на k-rose! Здраве и щастие му пожелавам, честит празник на мама!   nbirthday

mama ginger, Свилен не казва много думи, повтаря едни и същи като папагалче - тата, да да да да, мама и амам, от време на време баба (не че свързва това с баба си), диди, пее измишльотини с думи, които не ги знам.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 07:47 от Лилянчо

# 32
  • София
Ехо82, май забравих да те поздравя с добре подбраната професия, но бях заслепена от яд, че Шош отказа да става пилот!  Crossing Arms Mr. Green

Аз имам също такъв проблем, но не само с родители, а и със собствения баща на бебето - ей, много жал, много чудо му топи сърцето и аз провеждам кратки, но дефинитивни лекции за ползите и вредите от конкретната гадост (луканка, меко сирене, яхния от кюфтенца и т.н.)

# 33
При нас е обратното.Аз давам на Ния всичко,което има в къщи,ако си поиска,пък майка ми не дава.Абе угодия няма.
Ния казва тате,баба Лили,па-па на патето,ам-ам,ама за мама не ще и да чуе Mr. Green
Ноеми,почвам да се замислям как ще оставиш бебо на майка ти.Аз никога не избухвам,ама мойто е от чиста злоба  Mr. Green.Веднага почвам да мисля за отмъщение.
Мимоза,твойта щерка прояде ли?
Ив,и на мен може да изчетеш някоя лекция,щом твърдиш че са кратки.

# 34
Айде нещо за разведряване ,дами.  На коя известна личност приличате ?

# 35
  • София; Дружбето
Миша си меле непрестанно нейн иси работи. Иначе казва само тата(тати), мама, амам, бау-бау(ама не винаги), знае цицата (папа, но по-различно от патето Joy), баба и май само това. Ама то горкото майка му като не му говори през деня няма от де да научи думи. Иначе ме разбира като кажа дай назад, донеси еди кво си, ще папаме и тем подобни
Днес рожденници няма ли newsm78
Мен вчера моичкия ме пита кога ще правим второ Crazy За сега го отсвирих  и май ще трябва да се запася с констрацептиви. Някой ползва ли някакви хапове и ако не е тайна какви Rolling Eyes

# 36
  • София
Добро утро!

Браво на Анджи за хубавата тема!   bouquet Ние нямахме ток снощи бая дълго време. Добре че отоплението ни не е на ток и че з адетето имам няколко бурканчета манджа. Вече си представях апокалиптични картини. Добре че съмна и токът дойде. Whistling

# 37
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Добро утро и от нас Grinning Хубава седмица желая на всички Party

# 38
Добро утро, Simple Smile

Навън духа ужасен вятър, даже се чудя как ще притичам с малкия до кухнята. Whistling

# 39
  • София, Лагера
...Ноеми,почвам да се замислям как ще оставиш бебо на майка ти...
Май просто няма  Crossing Arms
Мерси, момичета, за подкрепата!
Хайде няма повече да ръчкам, че само ядосвам себе си, а и другите  Laughing
 Hug

# 40
  • София; Дружбето
НоОеми, не се ядосвай. Това явно си е  нормално за предишното поколение. И ние ще сме същите подозирам Mr. Green
Моя мъж вчера ме изкефи. Готви супа за нас и отделно за Миша и за всяко нещо, което слага, ме питаше дали може. Ей това е дресировка Joy Даже на дълго и широко му обяснявах, защо аджаба, не може да се застройва с яйце
Днес няма да се излиза. Навън е заледено ужасно, вятърът е отделен въпрос. Пак ще се ходи на кафе по комшии Crazy

# 41
Благодаря момичета!  Hug

Стига бе,Ив, синът ти си е избрал страхотна професия. Пък може пилотирането на собствения му самолет да му е хоби.  Wink

Ноеми, и при нас е така. Добре поне, че подобни експерименти са рядкост и то от роднини, които виждаме сравнително рядко. Иначе бабата на ден по 30 пъти ми обяснява какво трябвало да яде детето. Отказах се да обяснявам, защото тя изобщо не възприема. Само си замълчавам и изключвам. Лошото е, че ти имаше намерение да оставяш малкия при майка ти. Дано успеете да се разберете с нея!  Praynig

Пламена все още казва малко неща, въпреки, че по цял ден и намилам нещо. Но аз по-скоро си говоря сама, а се оправдавам, че говоря на детето.  Crazy Иначе и тя изявява желание да си бърка в чинията, за да ме храни. Като я видя обаче, че е докопала клечка за уши и започва да си ги чисти, ми се изправя косата.

# 42
  • Пловдив
Добро утро!Днес времето е много неприятно,май пак ще висим в къщи Crazy
Ехо,хубава професия си е "иабрала" Пламена Peace
Аз проблеми с майка ми,относно яденето нямам,каквото и кажа(оставя),това си дава.А свекърва ми е далеч.не че имам представа дали ще я захрани с нещо непозволено(преполагам,че няма да се опита).Единственото,което си хапва допълнително са солетки и много рядко царевични пръчици-обикновено като има други деца.Но пък желание не и липсва.Като види някой да яде нещо и е залепена за него.А за ракийка,винце и бира си умира Joy

# 43
ДОбро утро и от нас.Нямаммного време да ви чета,че криси ес ужасен ларингит игледам да съм до него.Кплкото до говоренето казва тати ,мама,баба ,дядо,бау бау,па па и др.такива,но пък разбира много думи.Като му кажа да донесе кубчето,пантофите,шишето и др,ги взима и ги носи или ги дава на тати ако му кажа.

# 44
  • Варна
Да са живи и здрави всички януарчета, макар и на патерица!!!

Последните дни не сварвам да се добера до форума!!! Страхотен рожден ден изпразнувахме в събота с Лина и Тони!!!

Аз имам въпросче за летните колички, какви са вашите? И да попитам за Грако Ситиспорт- някой има ли такава, как се справя с гръбчето и дали си струва парите? Много се чудя и за чиполино- лятната триколка? Ако някой има някоя от двете ще съм много благодарна, ако каже как му се струват тези колички? Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт