Доктор Дяволов от МД София

• 176 969
  • 851
  •   1
Отговори
# 150
Слава, аз няма да се извинявам, че влизам в диалог с Вас отново, защото това е една от целите на форума и на тази тема конкретно.
Имам и въпрос към Вас: Вие самата пациентка ли сте на доктора? Познавате ли го лично?
 Вие споменахте някакви мъгляви и неопределени обвинения към доктора, но не обяснихте нищо.
Little wingels, тонът Ви е допустим за разпит, ето защо ще подмина темата за свободата на мнението и на изказването в интернет. Всеки има право да сподели впечатленията си, а читателят да разбере, че са от първа ръка!
Много рядко влизам в този форум, тъй като словесния линч на някои обитателки е недопустим с възпитанието ми на общуване. Очевидно всичко идва от основателите, но това отново е друга тема.
Имам мнение пряко от д-р Дяволов, но не съм длъжна да обяснявам кога, къде и с кого, нали?
Имам право да го изразя в темата за този доктор, за да предпазя някои наивни пациенти.
За да не постъпвам неетично няма да препоръчвам други лекари, от които съм в пъти по-доволна и впечатлена от професионализма им.
Не съм съгласна да работи в държавна болница и да взима пари под масата - вижте само какви къщи и палати е построил! Не съм съгласна да заблуждава всяка пациентка, че е тежък случай, за да му остане пациентка и да му плати накрая.
Въобще имам крайно негативни впечатления от Майчин дом и втори път не бих стъпила там по собствено желание.
Смятам, че отговорих на въпросите Ви, разбирането е личен принос и няма да го коментирам втори път. По принцип съм възпитана да се извинявам, когато се намесвам в тема, разговор, останалото е Ваш избор... Виждам, че сте пазител на тази тема, но такъв фанатизъм не е полезен, когато става въпрос за медицина - тя не е точна наука!

# 151
Слава,

Благодаря много за титлата "пазител на темата", за първи път получавам такава и много й се радвам.  Simple Smile

Личи си, че рядко влизате в този форум. Ако го правехте по-често, щяхте да знаете, че никой тук не търпи и не толерира празни, безпочвени, необосновани нападки и обвинения. Щом не можете да обясните "кога, къде и с кого", считам, че Вие просто нямате история "кога, къде и с кого".
Упоритото Ви нежелание да кажете какви отношения имате с д-р Дяволов навежда на една единствена мисъл, а именно, че изобщо нямате отношения с него. Зададох Ви прост въпрос, дали сте негова пациентка, Вие не отговорихте. Защо? Всички пишещи в тази тема са минали, настоящи и/или бъдещи негови пациентки. Какво означават думите Ви "Имам мнение пряко от д-р Дяволов"? Че сте му била пациентка, че сте разговаряли с него или може би случайно сте пътували с него в асансьора? 

Няма как да предпазите когото и да било от доктора, защото така и не разбрах какво лошо е причинил той на Вас лично.  Не е ясно от какво точно искате да предпазите четящите тук.  newsm78
Всичко останало, приказки от рода "ама той постъпил еди-как-си с позната на моя позната", "чух за него, че..." и т.н., остават празни, безпочвени, злостни нападки и обвинения, както и махленски клюки от типа "от мухата станал слон".

# 152
Здравейте, момичета! И момчета, ако има такива...
Д-р Дяволов - присъединявам се към всички суперлативи, изказани до момента.
Аз съм бременна и съм много щастлива, че ще бъда отново в неговите професионални ръце и скоро ще го видя. Мисля да си запиша час за сряда в МЦ, в който приема.
По отношение на казаното по-долу, че д-р Дяволов "заблуждава всяка пациентка, че е тежък случай", искам да кажа, че моите контакти с него не показват това. Напротив, когато аз съм се оплаквала, той все е казвал: "Нищо ти няма, живей си живота". Сега сигурно някои ще реагират, че и това не е добре, защото е другата крайност и, ако е нещо сериозно, той ще го подмине с лека ръка, затова бързам да кажа, че съм сигурна, че това не е така и че ако наистина има сериозен проблем, той би направил необходимото за овладяването му.

# 153
  • София
Мисля да си запиша час за сряда в МЦ, в който приема.

Аз нещо се обърках - нали в МЦ приема във вторник? И не е необходимо да се записва час newsm78
или може би МЦ се води частния му каб. в Стрелбище newsm78 newsm78 newsm78 оххх - таз жега тотално ми стапя мозъка...

Както и да е - аз другия вторник мисля да го посетя в МД, в 219каб., да видим ще ме иска ли, няма ли...
а за изказването, че: "заблуждава всяка пациентка, че е тежък случай" и аз не смятам, че е много коректно, след като много от момичетата писаха, че той ги е насърчил за естествено раждане. За мен лично това е доста показателно - но аз много държа да раждам естествено, ако може без системи окситоцин и т.н., но да видим дали и той ще се съгласи с мен....

# 154
Ох и аз се обърках, момичета на кое викате МЦ? И аз мислех, че имате предвид поликлиниката на Майчин дом. Там приема във вторник, или си е сменил графика?  newsm78 В кабинета му в Стрелбище не съм ходила, не знам кога приема там.

radost_i_na, посети го непременно и сама ще си изградиш мнение за него.
На мен никога не ми е казвал, че съм тежък случай, нито на някоя от жените, с които лежахме заедно в отделението му, макар че измежду тях наистина имаше тежки случаи. То там като нямаш какво да правиш по цял ден само приказки и локуми се разтягат, болница е все пак  Simple Smile, споделяхме си всичко. 

# 155
Никои не ни стиска за гърлото да плащаме за частен прием  в ДКЦ на МД .Раждах първата си дъщеря при д-р Дяволов преди 10 г. Сега ще раждам живот и здраве третото си дете при него пак през октомври..Нямам лоши спомени .....

# 156
че д-р Дяволов "заблуждава всяка пациентка, че е тежък случай", искам да кажа, че моите контакти с него не показват това. Напротив, когато аз съм се оплаквала, той все е казвал: "Нищо ти няма, живей си живота".

Подкрепям те  Peace  Със щерката като бях, на отлепената плацента, контракциите, непрастанните хапчета, инжекции и всички други глупости все викаше "Какво си се заоплаквала? Има къде къде по-тежки случаи от твоя! Айде спокойно сега" ... А сега като му се оплаквах, че до 15 -20 мин след като се нахраня и си повръщам яденето и практически съм гладна непрекъснато и всичкото  Sick  между храненията и той ми рече "Докато не ми направиш ацетон в урината, да не съм те чул да се оплакваш от повръщането! Сама знаеш, че има жени, които мило и драго дават само и само да повръщат, ама така и не стигат до там" ... Така че, не смятам, че той е човек който убеждава бременните, че са тежки случаи. Точно обратното, като по този начин и бременната се успокоява  Peace

Иначе в поликлиниката на Майчин дом приема във вторник от 17 до 19 ч  Peace  Този МЦ (което предполагам е съкратено от Медицински Център) го чувам за първи път от вас ....

# 157
Имам право да го изразя в темата за този доктор, за да предпазя някои наивни пациенти.
Не съм съгласна да работи в държавна болница и да взима пари под масата - вижте само какви къщи и палати е построил! Не съм съгласна да заблуждава всяка пациентка, че е тежък случай, за да му остане пациентка и да му плати накрая.
Въобще имам крайно негативни впечатления от Майчин дом и втори път не бих стъпила там по собствено желание.

Нито съм защитник, пазител или каквото и да било на темата за доктор Дяволов, но според мен :
1. Да, имаш право на собствено мнение, но то не е миродавно.
2. Доктор Дяволов "не взима пари под масата". Да си чула някога за негова тарифа? Аз поне не чух от него да ми поиска допълнително пари извън ценорасписа на МД за избор на екип. Ако искам да се отблагодаря на лекаря, че ми е дал живо и здраво бебе в ръцете - дали ще му купя отлежало уиски за 200 евро, ролекс или ще му дам парите на ръка си е мой проблем, нали?
3. Не е вярно, че доктор Дяволов заблуждава пациентките си, че са тежък случай за да го изберат за лекар. При моята бременост спореше с доктор Марков дали плацентата ми /трета степен / ще издържи.  Та доктор Дяволов ме пусна да си живея живота както се изрази още една седмца.
4. Няма да забравя  също как  той искаше да родя нормално / при поне три различни причини за секцио/, макар, че бях привърженик на секциото, и имах медицински показатели за това, но приех  неговото мнение. Той е такъв , че понякога не ти дава дори шанс да поспориш, но явно е за добро. След няколкочасови мъки на "сухото раждане" с 1 см разкритие и падащи тонове на бебето,  реши секцио .
5. За МД и аз имам много негативни впечатления, които съм описала в подходящите теми.

# 158
  • София

4. Няма да забравя  също как  той искаше да родя нормално / при поне три различни причини за секцио/, макар, че бях привърженик на секциото, и имах медицински показатели за това, но приех  неговото мнение. Той е такъв , че понякога не ти дава дори шанс да поспориш, но явно е за добро. След няколкочасови мъки на "сухото раждане" с 1 см разкритие и падащи тонове на бебето,  реши секцио .

Че защо е искал да раждаш нормално, щом си имала достатъчно причини за секцио. Това ми изглежда безотговорно. От думите ти се вижда, че е сгрешил. А ма нали не ражда той. И как така понякога не дава да си изказваш мнението и притесненията /поне аз така го разбирам/. Не виждам как това може да е за добро. Вече си изпатих от един такъв лекар в Майчин дом. Д-р Дяволов не го познавам. Чета из форума за него. Мислех да направя консултация с него за следваща бременност. Но, нещо започвам да се отказвам от тази си идея. 

# 159
Че защо е искал да раждаш нормално, щом си имала достатъчно причини за секцио. Това ми изглежда безотговорно. От думите ти се вижда, че е сгрешил. А ма нали не ражда той. И как така понякога не дава да си изказваш мнението и притесненията /поне аз така го разбирам/. Не виждам как това може да е за добро. Вече си изпатих от един такъв лекар в Майчин дом. Д-р Дяволов не го познавам. Чета из форума за него. Мислех да направя консултация с него за следваща бременност. Но, нещо започвам да се отказвам от тази си идея. 
Не, не беше безотговорно, не искам да запознавам целия форум с частния си казус. 
Аз лично съм благодарна на доктора за всичко , което е направил за мен.

# 160
  • София
Здравейте,

искам да попитам за ЖК при д-р Дяволов - има ли възможност изследванията (поне стандартните), които се поемат по ЗК да се пускат по ЗК или той ги прави в някоя частна лаборатория? Колко струва една нормална консултация с УЗ по време на бременността? И всъщност къде сте си водили ЖК при него - в поликлиника на МД или в медицинския център? Защото като чета в поликлиниката приема само вторник за 2 часа, как успява да прегледа всичките си пациентки?  Rolling Eyes

# 161
ЖК към здравната саса изисква даден частен кабинет да имама договор към касата.... newsm78не съм убедена ,че доктора има ....Лично аз бих те посаветвала прегледите и иследванията към касата да ги правиш към близкото ДКЦ.Идялно е да си избереш и доверен лекар за следене на бременоста  и раждането ...УЗ в МД  при д-рДЯВОЛОВ ми струва 40лв. на посещение...За цените в частния му кабинет не знам.....Успех  bouquet

# 162
ЖК към здравната саса изисква даден частен кабинет да имама договор към касата.... newsm78не съм убедена ,че доктора има ....Лично аз бих те посаветвала прегледите и иследванията към касата да ги правиш към близкото ДКЦ.Идялно е да си избереш и доверен лекар за следене на бременоста  и раждането ...УЗ в МД  при д-рДЯВОЛОВ ми струва 40лв. на посещение...За цените в частния му кабинет не знам.....Успех  bouquet

Peace

Ивон, д-р Дяволов не води ЖК! Такава водят докторите в ДКЦ-то към МД, там можеш да се запишеш и стандартните изследвания няма да ти струват нищо. Приемът на д-р Дяволов всеки вторник е частен прием, за което си има цени, Veritax ти е казала колко е УЗ прегледа. Той не преглежда всичките си пациентки само вторник, а само тези, които са дошли във вторник на частния му прием. Отделно от това си преглежда пациентки горе в неговото отделение, отделно от това си има прием и в частния кабинет в кв. Стрелбище...с две думи, доктора тъче на много станове!  Laughing

Ако искаш той да ти следи бременността, ще  му плащаш всеки път за всеки преглед, а стандартните изследвания може да си правиш като се запишеш някъде на ЖК или чрез личния лекар (за последното не съм сигурна как става). На Дяволов ще му носиш само резултатите от изследванията да ги чете.

# 163
  • София
Момичета, много ви благодаря.   bouquet

# 164
Момичета, във вторничните вечери, когато е приемът на Дяволов в МД поликлиниката има ли много кандидатки? Т.е. възможно ли е да не се вредя да ме прегледа, като отида без предварителна уговорка?

Общи условия

Активация на акаунт