Със снежнобели и шеметни игри НОЕМВРИйчето зимата преполови!!!

• 11 698
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
goris имаш и моя глас  Peace много сте сладки на снимката  Heart Eyes

# 91
  • София
Роня, да ти е честит рождения ден!!! Много здраве, любов, топлина и светлина в твоя дом да има! Хубав празник днес  Hug

Горис, и аз гласувах - този път успях.

Днес, най-накрая сложихме на бубите третата ваксина за Хепатит В (повечето я сложиха още през 6-тия месец....). Юли много се разсърди и тъжно плака... явно я заболя много, душичката. Стаси се справи геройски и бързо й мина. Дано да няма други последици.

Цвети, какво стана обрива на Ран? Стаси също е с атопичен дерматити - мажа с всякакви неща, но това си има собствен живот - понякога нищо й няма, понякога бузите й горят.

Поздарви!

# 92
Горис, имаш моя глас! Дано спечелиш! Grinning

# 93
  • София
Гери, на мен пак ми дава, че в момента няма активен конкурс #Cussing out

# 94
  • София
Гери и при мен дава, че няма конкурс newsm78 Много ме е яд, защото ви видях в списанието и даже ви показах и на Иван - комшийката от Дианабад. Ако не стане така утре ще пратя талона от списанието по пощата ама защо не мога #Cussing out

# 95
Ей, майчета, днес ставам на 31 години и искам да ви помоля да пието по едно за мое здраве  Heart Eyes. Ето торта

Отивам да чета пожеланията на тези от вас, които са ме поздравили преди да почерпя.  Embarassed Предварително благодаря. Heart Eyes

Извинявам се че не съм се вясвала напоследък, но Лина ме оставя без дъх тези седмици, а и времето е хубаво и използваме да сме навън..

До скоро и..ОБИЧАМ ВИ  Hug Hug

# 96
  • София
Я, я кажете за този атопичен дерматит???

И Йоана днес я класифицираха с това.  Cry
Има едни червени петна по бузите, под брадичката и на сгъвките на колената (малки пъпки и груба кожа).. забележете от Август месец не можем да се справим,, мажем с какво ли не, ама едва днес я заведохме на специалист. Сега някакъв мехлем дето се готви в аптеката ще правят, и зиртек за сърбейа и някакво с Е... лекарство. Не ни дават да яде банан, а тя толкова обича...

Кажете вие с какво мажете и има ли ефект?

# 97
  • на странно място ......
Роня честит рожден ден, бъди много здрава, много щастлива и най-добрата дъщеря на разбойника!!! Wink

Фъстъчка, това лекарство с Е..... предполагам е ЕЛОКОМ и е кортикостероид с него трябва много да внимавате!! Аз единственото, което правя с АД е да внимавам с храните, които и давам, защото съм сигурна, че това са алергични реакции, мажа с въпросното мазило само ако има сериозен проблем, а кожичката и поддържам задължително овлажнена с медицинска козметика, има различни марки и модели, аз специално използвам А-Дерма!! Това е общо взето при нас, Карил доколкото знам го излекуваха с хомеопатия за други дечица не си спомням  Embarassed
SIMONA_S, благодаря за хубавите думи  Heart Eyes

# 98
  • София
 newsm59 Роня!!!Много здраве,късмет и щастие ти пожелавам
И аз не можах да гласувам отново за Гери  Thinking

# 99
  • София
Фъстъч, нищо не сте пропуснали, като не сте ходили от август на лекар. Аз говорих с педиатърката, а после я водих и на дерматолог (една дама, на която вярвам). Значи накратко - това е специфика на организма, често се среща при бебетата, обикновено се израства до третата година. Понякога обаче остава за цял живот. Не се води алергия само по себе си, макар че тези деца често по-склонни към алергии. Възможно е да се влошава от някои храни, но може и да няма връзка. Аз съм забелязала, че при Стаси се влошава от червени чушки и от  кисело мляко и ги избягвам (но не напълно, давам по мъничко чушки). Дерматоложката ме посъветва да не й ограничавам разнообразието в храната, само да намаля храните, от които ВИДИМО се влошава. Дерматоложката каза да мажа с А-Дерма за атопична кожа сутрин и вечер. Няма главозамайващ ефект, но се подобрява. Абсолютно е против всякакви противоалергични от типа на Зиртек. Нямало смисъл, само се товари излишно детето. Каза с кортикостероидно кремче да мажа само ако ситуацията е наистина зле - разранени, със секрет (досега не се е случвало). Иначе просто добра хигиена, А-Дерма и се молим да го израсте... Нищо друго не можело да се направи. Педиатърката каза да мажа с Нахтхерцен или нещо с липобаза (каквото и да значи това). И също каза да не ограничавам храната и никакъв случай да не давам противоалергични. Дано да съм била полезна  Hug

Не му се тревожи, най-вероятно ще мине с възрастта. Хомеопатията много помагала в тези случаи, но ти трябва добър хомеопат. Аз не съм стигнала до там още.

Поздрави  Hug

# 100
  • София
Ще викаме и ние хомеопата... ама се чудех дали да чакам реакция от тези дето ги изписаха.
До сега мажех с Мустела стелатрия, ама ефекта беше минимален, макар че дерматоложката каза че затова не е в тежък стадии, явно е помагало малко.

За А-Дерма съм чувала хубави неща.

липобаза е крем, аз съм го ползвала защото съм с контактен дерматит на ръцете. и държи едно такоа меко и леко мазно.

а зиретка го изписа защото я сърби и се чеше на сгъвките на краката, там е направо разранено.

Освен това каза да не я мокрим много...! Което как ще стане не знам... така се цапаме след ядене...

# 101
  • Плевен
Ronja, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН newsm59
Фъстъчка, подкрепям есма! Ние и до сега ползваме А-дерма и по точно серията Exomega,въпреки,че не знам дали пъпките са били атопичен дерматит. Много е добра,точно за бебет и възрастни  с такъв проблем.

# 102
  • София
Фъстъч, незнам но всички дерматолози напследък поставят диагнозата атопичен дерматит. И Алекс преди време беше с обриви по телцето и бузките и тук, в студ. поликлиника естествено му поставиха модерната диагноза АД. Но в Пловдив го прегледа един страхотен дерматолог, който лекува цялото и наистина е страшен. Човекът го прегледа и каза, че това е просто някаква алергия. Предписа елоком - да мажем няколко дена, и после да продължим с Lipobase. За Елокома каза да не се тревожим, че е кортекостероид - нямало нищо страшно, щом се използва за ограничен брой дни.  Просто за момента не е излезнало по-добро лекарство от това.

# 103
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РОНЯ!
МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ! МНОГО ЛЮБОВ И ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО!

Dealema, не се притеснявай за крачетата на малката. Дъщеря ми като беше малка също имаше някакво изкривяване. Водила съм я на ортопед - имали сме т.нар. Х-байне /крака като Х/ - каза, че се израства и сега когато тя е на 10 години няма и спомен от това - има прави крака. Ортопедът беше споменал и за О-байне, но не си спомням подробности, защото не това беше нашия случай.

Горис, пак не може да се гласува. Но ще пробвам пак.

# 104
Запис и от мен докато не е изписана темичката. Нямах комп, че нашият тати го взе и беше цяла седмица по шопско, така че ще наваксам по късно с четенето.
ГЕРИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ НАС С НИКОЛ! БЪДИ ВСЕ ТАКА ЛЪЧЕЗАРНА И МНОГО ОБИЧАНА ОТ ЛЮБИМИТЕ ХОРА!
[/size][/color] newsm59

Общи условия

Активация на акаунт